چگونه با شکست عشقی و جدایی کنار بیائیم .مدارا با شکست عشقی و جدایی.

چگونه با طرد شدن یا شکست عشقی و جدایی کنار بیاییم؟

861714224.jpg

مقدمه

بشنو از نی چون حکایت می کند         از جدائیها شکایت میکند

  به عنوان یک روان شناس و مشاور تاکنون افراد زیادی به دلیل شکستهای عشقی و یا جدایی، به من مراجعه کرده اند . این مشکل دامنگیر خیلی از افراد بوده و هست و خواهد بود  .برخورد با این مشکل با توجه به میزان بلوغ عاطفی و میزان منطقی بودن و نیز نوع کاراکتر یا شخصیت ،در افراد مختلف متفاوت است.فردی که به شکست عشقی مبتلا میشود دچار یک بحران عاطفی می شود که اگر به تنهایی قادر به کنار آمدن با آن نیست باید از یک روانشناس آشنا به این مسائل مشاوره داشته باشد. باید بپذیرید که وارد یک استرس جدی شده اید و نباید انرا دست کم بگیرید.به قول یکی از استادانمان، جدایی و طلاق مثل سقوط بهمن و گیر کردنمان در زیر ان است.بنابر این بدانید که هر تصمیمی که بگیرید شاید اشتباه باشد.مثلا تصمیم به دوستی با فردی دیگر برای فراموش کردن عشق قبلی یا...ازدواجی دیگر بدون مشورت با یک روانشناس یا مشاور در این امور و...

  همه در طول زندگی خود گاهی طرد می شوند. به خاطر همین می دانم که بدترین احساس روی زمین است.

   افرادیکه طرد شده باشند معمولاً شدیداً شوکه و عصبی می شوند. تعجب می کنند که آیا می توانند به قسمت دیگری از زندگی خود اعتماد کنند یا نه چون این طرد شدگی قضاوت خود آنها را هم زیر سوال برده است.خیلی وقت ها مراجعانم که برای مشاوره می آیند، با تمام شدن رابطه شان کنار آمده اند و طوری به نظر می رسند که انگار در حال بهبودی از یک عمل جراحی بسیار جدی یااز یک تصادف اتومبیل هستند.

   از دست دادن کسی که دوستش دارید، خلائی سنگین در دل شما باقی می گذارد. این عذاب باعث می شود انتظار روزهایی را بکشید که زندگی برایتان آسانتر شود و همچنان امیدوار می مانید که طرفتان برگردد، گاهی اوقات حتی بعد از سالها زندگی مجردی.

باورهای  اشتباه

 ۱- ممکن است حس کنید که اگر طرفتان برنگردد، دیگر هیچکس نمی تواند آن خلاء را در زندگی شما پر کند و دیگر نمی توانید عاشق کسی شوید. این حرف کاملاً پوچ است اما غم و اندوه باعث می شود نتوانیم درست فکر کنیم.

چندین و چند بار پیش آمده که مراجعانم  به من گفته اند: "زندگی من هم اینطور بود دیگه. من دیگه نمی تونم کسی رو پیدا کنم. هیچکس دیگه عاشق من نمیشه".  این ناامیدی نشانه افسردگی بعد از این اتفاق است.

۲-با توجه به این افکار تصمیم بگیرید که به زندگی خود پایان دهید.چون در آن شرایط همه چیز را منفی و سیاه می بینید.

۳-من دیگر فردی بهتر از او را پیدا نخواهم کرد.اما گذشت زمان نشان خواهد داد که اشتباه می کردید.

۴-نتیجه گیری شتابزده و اینکه همه مردها یا زنها همینگونه اند.

قبول کنید که همه چیز تمام شده است

خوب حالا باید ببینیم چطور می توانید با این درد کنار بیایید؟  چطور می توانید یاد بگیرید که به زندگی خود ادامه دهید؟ چطور می توانید به این وضعیت تجرد خود بعنوان فرصتی استثنایی و عالی نگاه کنید نه مجازات؟ چطور می توانید حس دوست داشته نشدن و ناخواسته بودن و اینکه سرنوشت تعیین کرده که تا پایان عمر تنها بمانید و با بدبختی زندگی کنید را از ذهنتان بیرون کنید؟

اولین قدم به سمت آینده ای روشن و مثبت این است که قبول کنید شریک زندگیتان رفته است و دیگر برنمی گردد.

این یعنی با غم و اندوهتان روبه رو شوید و به خودتان اجازه دهید برای غم از دست دادن او و همه امیدها و آرزوهایتان تا می توانید گریه کنید. البته این واقعاً شرایطی دردآور است.

مهمترین چیزی که باید به یاد داشته باشید این است که این نیز می گذرد. می دانم شاید در آن لحظه اینطور به نظر نرسد اما تا بوده همین بوده باور کنید(تا باد چنین بادا).

فرایند بهبودی

۱-تهیه لیست از جنبه های منفی او.

لیستی از همه چیزهایی که به شریک زندگی گذشته تان مربوط می شود که دوست نداشته اید تهیه کنید. می تواند از چیزهای خیلی کوچک شروع شود اما کم کم که پیش بروید به چیزهای مهمتر هم می رسید.

یادتان می آید که چطور همیشه یکسری جوک تکراری تعریف می کرد؟  یا در محل کار مدام جلو بقیه ضایعتان می کرد؟  یا اینکه هیچوقت به سرگرمی ها و علایقتان توجه نشان نمی داد؟و...

همه آنها را روی کاغذ بیاورید و با خواندن دوباره آن خواهید فهمید رابطه ای که از دست دادید چندان هم برایتان خوب نبوده است. مطمئنا او در دوره دوستی یا زندگی مشترک خیلی شما را ازار داده است. به قول شاعر(عماد خراسانی):

دوستت دارم و دانم که تویی دشمن جانم         از چه با دشمن جانم شده ام دوست ندانم

۲-ناامید نباشید

بعد از تمام شدن یک رابطه، فکر می کنیم که هیچوقت دیگر کسی دوستمان نخواهد داشت. درست است که این حقیقت ندارد اما در آن لحظه احساسمان همین خواهد بود.

واقعیت این است که احتمال خیلی زیادی وجود دارد که دوباره دوست داشته شوید. اما نه توسط همان شریک زندگی سابقتان. دیگر آن چیزهایی که در آن رابطه داشتید را به دست نخواهید آورد اما می توانید همان احساس خاص و مهم را با کس دیگری هم داشته باشید.

بنابراین، یک حس تازه لزوماً آن تجربه ای که با شریک زندگی قبلی داشتید را تکرار نخواهد کرد اما متوجه خواهید شد که یک عشق تازه به اندازه همان تجربه قبلی شیرین خواهد بود یا حتی از آن هم شیرین تر.

۳-از خودتان تمجید کنید.

باید به خودتان در آینه نگاه کنید و روی بهترین ویژگی ها و خصوصیاتتان متمرکز شوید و برای داشتن آن ویژگی ها به خودتان تبریک بگویید.

کار مفید دیگر این است که لیستی از 50 چیزی که درمورد خودتان دوست دارید بنویسید. اینکار ممکن است که وقت بگیرد اما فواید زیادی برایتان خواهد داشت.

وقتی کسی ما را طرد می کند سعی می کنیم همه تقصیرها را به گردن خود بیندازیم. از نظر ذهنی خودمان برای اینکه چرا باهوش تر یا جذاب تر نیستیم خودمان را سرزنش می کنیم. باید دست از این تفکر مخرب بردارید و اجازه بدهید که خوبی های خودتان را ببینید. پس زمان هایی را یاد بیاورید که به کسی کمک کردید یا با غریبه ای مهربان بودید.

اینکه یاد بگیرید ارزش های خود را قبول کنید و برای مهربانی، زیبایی و استعدادهای خود ارزش قائل باشید خیلی کمکتان می کند.

۴-با شرایط جدید کنار بیائید.

متاسفانه وقتی یکدفعه مجرد می شوید، اکثر دوستانی که شما و طرفتان را می شناختند معمولاً زوج هستند. خیلی از این دوستان الان مثل یک طاعون از شما دوری خواهند کرد چون فکر می کنند اگر دور و بر آنها باشید روابط خود آنها هم به خطر می افتد.

اما حتی اگر دوستان قدیمی باشند که هنوز کنارتان هستن باز هم نیاز دارید که گروهی از دوستان جدید را هم مرد هم زن برای خود پیدا کنید. دوستانی که شریک زندگی قبلی شما را نشناسند.

۵-از رابطه جنسی با او در صورت برگشت اجتناب کنید.

گاهی اوقات وقتی چندین ماه است که جدا شده اید، شریک زندگی سابقتان ناگهان تصمیم می گیرد و متوجه می شود که مرغ همسایه به هیچ وجه غاز نیست. یا شاید هم حس کند که شما دارید به زندگیتان نظم و ترتیب دوباره می بخشید و این باعث حسادت او شوید. به خاطر همین ممکن است فیلش یاد هندوستان کند و بدش نیاید که بعد از این مدت دوباره رابطه جنسی با شما داشته باشد.

مشکل اینجاست که رابطه جنسی و نزدیکی باعث می شود که موقتاً تصور کنید که دوستتان دارد و اینبار حسرت و اندوه بیشتری برایتان به جای بگذارد. پس به هیچ وجه چنین کاری نکنید، تا زمانی که به نقطه ای برسید که بتوانید تصمیم بگیرید که می توانید او را ببخشید یا نه؟ پس تا آن موقع چنین کاری نکنید.

درمان (مشاوره با یک روانشناس دارای تجربه در این امور)

در پایان همانگونه که در مقدمه گفتم در این مواقع شاید نتوانید با این استرس یا فشار روانی کنار بیائید و لازم است با یک روانشناس خوب و باتجربه در این کار ،چند جلسه مشاوره و روان درمانی داشته باشید.چون اکثر افراد در این مواقع تصمیمات غیر منطقی می گیرند و از چاله توی چاه می افتند.پس مواظب خودتان باشید.

دکتر دارابی - روانشناس و استاد دانشگاه.

کلمات کلیدی-روان درمانی-شکست عشقی-کنار امدن با شکست عشقی-نحوه مقابله با شکست عشقی و جدایی و طلاق-مرکز مشاوره ازدواج-مرکز رواندرمانی تخصصی-مرکز رواندرمانی و خمات مشاوره و رواندرمانی-کلینیک رواندرمانی و مشاوره-دکتر متخصص رواندرمانی و مشاوره-مطب تخصصی روان شناسی بالینی-دکتر مشاوره درمانی در تهران-یوسف اباد -ولی عصر -عباس اباد در تهران-مرکز مشاوره در تهران- ونک و مطهری و بهشتی -کردستان-اسد ابادی-امیر اباد-ابن سینا-ولی عصر---روانشناس بالینی در درمان افسردگی-اضطراب-هراس-پانیک-یا حمله وحشت-فوبیا یا هراس و ترسهای مرضی-درمان اختلالات روانی-لیست بهترین دکترهای روانشناس و مشاوره در تهران-لیست بهترین مراکز مشاوره در تهران- -درمان اختلالات شخصیت روانشناس اشنا به مشکلات خانواده-زوج درمانی و روان درمانی روان درمانی و مشاوره .کلینیک تخصصی روانشناسی-کلینیک تخصصی مشاوره و روان درمانی-کلینیک تخصصی درمان افسردگی،اضطراب،خشم و عصبانیت،و اختلالات روانی یا نورز-مرکز خدمات تخصصی مشاوره و روان درمانی.خمات مشاوره قبل از ازدواج و حل مسائل خانوادگی.  -مرکز مشاوره ازدواج-مراکز مشاوره ازدواج-لیست بهترین روانشناس در تهران-لیست بهترین مشاور در تهران-لیست بهترین مراکز مشاوره در تهران-لیست بهترین هیپنو تراپیست در تهران-لیست مراکز مشاوره ازدواج در تهران-لیست مراکز خدمات مشاوره و رواندرمانی در تهران.-لیست اسامی و ادرس روانشناسان بالینی متخصص در تهران.روان شناس و مشاور در امور ازدواج و زناشویی در ولی عصر -یوسف اباد- کردستان-امیر اباد-صادقیه یا اریاشهر-ستار خان-گیشا-جلال ال احمد-فتحی شقاقی-شکست عشقی-شکست عشقی-شکست عشقی-شکست عشقی-با شکست عشقی چه کار باید کرد؟نحوه مقابله با شکستهای عشقی....   


مطالب مشابه :


-ویژگیهای یک روانشناس بالینی و مشاور خوب چیست؟

یک روان‌شناس خوب علاوه بر دانش کافی در زمینه روان‌شناسی، می‌بایست دیدی خالی از ... تهران-روانشناس خوب در تهران بزرگ-روانشناس حاذق و موثر در تهران-روانشناس عالی




آدرس وتلفن کلینیک یا مطب دکتر روانشناس مرکزمشاوره قبل ازازدواج و مشاوره خانواده و هیپنوتیزم در تهران

... در تهران. -کلینیک رواندرمانی و مشاوره دکتر دارابی خدمات روانشناسی زیر را ارائه میدهد: ..... ناس-دکتر روانشانشناس خوب-روانشناس حاذق و با تجربه در تهران و شهرستان.




زندگینامه دکتر سعید شاملو بنیانگذار روانشناسی بالینی ایران.

از سال 1342 تا 1373 در دانشگاه تهران، سپس دانشگاه علوم پزشکی تهران با سمت های ... بالا-روانشناس خوب خوب و باتجربه بالا-بهترین مشاور-بهترین رواندرمان-بهترین




نشانی روان شناسان و مشاوران دارای پروانه تخصصی از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ايرا

22 سپتامبر 2012 ... تهران- دانشگاه تربيت معلم: خيابان شهيد مفتح- پايين تر از سميه- شماره 49 - دانشکده روانشناسی و علوم تربيتی روان شناسی 112 آقای دکتر




-آدرس و تلفن دکتر روانشناس،رواندرمانی، مشاوره ازدواج و خانواده(زوج درمانی).

بهترین روانشناس و مشاور چه ویژگیهایی دارد؟بهترین مشاور خانواده و ازدواج در تهران- مشاور خوب در تهران-روانشناس خوب در تهران-بهترین روانشناس حال حاضر در تهران چه




در مورد خانم دکتر نهضت فرنودی روانشناس بالینی ایرانی مقیم امریکا(لس آنجلس).

-اینجانب به عنوان دکتر روانشناس و استاد دانشگاه در تهران(ایران)، برنامه های ماهواره ای و ... دکتر نهضت فرنودی پیش شما امدم و بعد از 12جلسه درمانی بسیار خوب خوب شدم.




مراکز مشاوره ی خوب

مهرداد آقاجانی، روانشناس و مشاور - مراکز مشاوره ی خوب - مشاور و روانشناس. ... برای دوستانی که در شمال تهران حضور دارند، مرکز مشاوره ی هانا رو معرفی می کنم. برای دوستانی




زندگینامه شعبان طاووسی ملقب به کابوک بنیانگذار هیپنوتیزم نوین ایران.

علم روانشناسی و هیپنوتیزم مدیون شعبان طاووسی(ملقب به کابوک) است. ... هیپنوتیزور در تهران-بهترین روانشناس وارد به هیپنوتیزم در تهران-هیپنوتیزور خوب و با




عوامل خیانت های زناشویی در تهران

19 نوامبر 2012 ... مرکز مشاوره و روانشناسی پرند - عوامل خیانت های زناشویی در تهران ... در ارتقا و افزایش سطح آگاهی مردم خوب کشورمان سهمی اندک و ناچیز را ایفا نماید.




از كجا يك مشاور خوب پيدا كنم؟ (راهنماي انتخاب مشاور/روانشناس)

27 نوامبر 2012 ... در گذشته اگر مشكلي شخصي براي كسي پيش مي‌آمد، به سراغ بزرگترهاي فاميل مي‌رفت تا با مشورت با آنها راه حل مشكلاتش را پيدا كند. نهايتاً اگر




برچسب :