پولدار‎ها چه كار مي‎كنند و چه مي‎خرند؟!

محمد جواد رفيع پور
براي هزينه مراسم‎هاي عروسي لوكس نمي‎توان سقفي معين كرد. هزينه‎اي كه از 50 هزار تومان براي ورودي هر نفر شروع مي‎شود و تا آن‎جايي كه فكرش را هم نمي‎توانيد بكنيد، ادامه مي‎يابد. اين مبلغ با توجه به محل تالار، تعداد ميهمانان، نوع پذيرايي و بسياري از موارد ديگر، متنوع است. فيلم‎برداري، خنچه عقد و ساير موارد جانبي را هم به اين مبلغ اضافه كنيد تا هزينه كلي عروسي‎هاي پولدار‎ها دستتان بيايد. ولي در شرايط كلي به دنبال مبلغي زير 200 ميليون تومان نگرديد. چون معمولا جشن‎هايي از اين دست هزينه‎هايشان بالاي 200 ميليون تومان برآورد مي‎شود.
اما فراموش نكنيد، زماني كه مسئولان يكي از مجلل‎ترين تالار‎هاي تهران تصميم گرفتند از كساني كه ظرف يك‎سال اخير در تالار آن‎ها مراسم عروسي خود را برگزار كرده بودند، براي شركت در جشن يك‎سالگي زندگي‎شان دعوت كنند، بيشتر مهمانان آن‎ها پاسخ دادند كه زندگي شان حتي يك‎سال هم دوام نداشته و آن‎ها اكنون از هم جدا شده‎اند.
مسئولان اين تالار اعلام كرده‎اند شصت‎وهشت درصد كساني كه در يكي از مجلل‎ترين تالار پايتخت ازدواج كرده بودند، ظرف كمتر از يكسال از يكديگر جدا شده‎اند. به نحوي كه از مجموع سيصدوپنجاه مورد ازدواج هاي صورت گرفته در اين تالار مشهور جشن و ميهماني در منطقه فرمانيه در سال گذشته تعداد دويست‎وسي‎وهشت مورد آن ظرف كمتر از يكسال منجر به طلاق شده است. جالب است بدانيد هزينه برگزاري هر يك از اين مراسم از 150 ميليون تومان هم فراتر بوده است. مهمانان چنين مراسمي هم قاعدتا همواره افراد ثروتمند و پولداري هستند، به‎گونه‎اي كه در يكي از جشن‎هاي عروسي، ارزش تقريبي خودروهاي ميهمانان حاضر در تالار، 17 ميليارد تومان برآورد شده بود.

مهريه
معمولا در مرام پولدار‎ها مهريه‎هاي چهارده سكه‎اي جايي ندارد. اگر مي‎خواهيد آمار كلي از ميزان مهريه‎ها دستتان بيايد، سري به كتاب ركورد‎هاي گينس بزنيد و به جاي بيشترين مسافت و بلند‎ترين قله و عميق‎ترين دره‎ها، دنبال سكه و تراول باشيد. تاكنون عجيب‎ترين مهريه‎ها هم سكه بهار آزادي به ارتفاع قله هيماليا (8 هزار متر) و قله دماوند(5 هزار و 610 متر) بوده است. قاعدتا وقتي اين چيز‎ها را مي‎شنويد، مهريه‎هايي همچون، سكه بهار آزادي به تعداد روزهاي تولد عروس از يادتان مي‎رود.

لباس عروس و داماد
در حالي‎كه قيمت خريد لباس عروس در مناطق جنوبي و مركزي تهران مبلغي بين 200 هزارتومان تا يك ميليون و 300 هزار تومان برآورد مي‎شود، قيمت همين لباس عروس در مناطق غرب و شرق و در نهايت شمال تهران از 900 هزار تومان تا 10 ميليون تومان و بيشتر متغير است. اين قيمت در مناطق شمال شهر گاه چندين برابر به فروش مي‎رسد. همچنين لباس‎هاي لوكس و سفارشي تا 20 ميليون تومان هم وجود دارد و اين به يك رويه عادي براي بعضي عروسي‎ها تبديل شده است. اما به طور كلي نمي‎توان براي لباس عروس سقفي تعيين كرد. هرچه پولدارتر، بيشتر!
اين موضوع براي كت و شلوار‎ها مردانه هم صادق است. كت و شلوار‎هايي كه براي مراسم‎هاي اعياني از يك ميليون تومان شروع مي‎شود و تا 5 ميليون به فروش مي‎رسند. البته تغييرات قيمت كت و شلوار دامادي هم از «اصل» قيمت لباس عروس تبعيت مي‎كند كه با توجه به نوع پارچه دوخت طرح و... قيمت سقفي نمي‎توان براي آن قائل شد. نبايد فراموش كرد كه گران‎ترين كت و شلوار جهان 25 ميليون تومان به فروش رسيده است.

لباس‎هاي مجلسي
بيشتر لباس‎هاي مجلسي از كشور‎هاي فرانسه، چين، ايتاليا، تركيه، آلمان، اتريش و هند وارد مي‎شوند كه قيمت‎هايي از 20 هزار تومان تا بيش از 10 ميليون تومان دارند، در اين ميان، لباس‎هاي ايتاليايي و ترك گران‎ترين اين كالا‎ها هستند. اين در حالي است كه قيمت انواع پيراهن‎هاي مجلسي معمولي از 25 هزار تا 2ميليون تومان متفاوت است و اين قيمت‎ها در نقاط مختلف شهر نيز از نوسان چشم‎گيري برخوردار است.

هليكوپتر عروس
از اين به بعد عروس‎هاي تهراني ديگر با كاروان ماشين خيابان‎هاي شهر ما را مزيين نمي‎كنند. شما هم اگر دوست داريد ماشين گل‎زده عروس ببينيد، در خيابان و روي زمين دنبال آن نگرديد؛ آسمان را نگاه كنيد؛ چون عروس‎هاي تهراني از اين به بعد با حداقل400هزار تومان بجاي ماشين، هلي كوپتر تزيين مي‎كنند و سوار مي‎شوند. هلي‎كوپتر‎هايي كه ديگر پدر و مادر عروس و داماد هم اجازه سوار شدن به آن را ندارند چه رسد به همراهان.
هزينه اجاره يك ساعت گردش اختصاصي عروس و داماد و فيلمبردار با بالگرد‎هاي درجه دو ساعتي 400 هزار تومان و با بالگرد‎هاي درجه يك كه داراي مبل و كاناپه و ضريب ايمني بيشتري هستند، ساعتي 700 هزار تومان است.

آپارتمان لوكس
اين‎جا تهران است، فرمانيه و دزاشيب، نياوران، اقدسيه و زعفرانيه؛ تا به حال سري به بنگاه‎هاي مسكن اين مناطق زده ايد؟ اگر نرفته ايد براي تفريح هم كه شده حتما سري بزنيد تا درك كنيد در اين شهر چه خبر است. باورتان مي شود كه در همين شهر تهران، شهري كه برخي براي گرفتن يك سرپناه كوچك به هر دري كه مي زنند پول پيش و اجاره پيدا نمي كنند، هستند كساني كه حاضرند براي يك آپارتمان 3 ميليارد تومان پرداخت كنند؟
در خيابان‎هاي شمالي پايتخت، آپارتمان‎هاي شيك به قيمت بالاتر از 2ميليون و پانصدهزار تومان در هر متر به فروش مي‎رسد كه در آن هرگونه امكاناتي مانند پاركينگ، انباري، استخر، سونا و جكوزي وجود دارد.
علاوه بر اين، امكاناتي همچون نماي شيك ساختمان، استفاده از شيرآلات، دستگيره در و شيشه ‎هاي خارجي مي‎تواند قيمت اين آپارتمان‎ها را تا متري 3 ميليون و پانصدهزار بالا ببرد.
اين آپارتمان‎ها حداقل از صدوپنجاه متر شروع مي‎شود و تعداد اتاق خواب‎هاي آن‎ها هم دو، سه و چهار اتاق است. يعني قيمت كلي آن از 450 ميليون تومان شروع مي‎شود و تا چندين ميليارد ادامه دارد.
معمولا در قيمت برج‎ها هم به ازاي هر طبقه بين 40 تا 100 هزار تومان به قيمت هر متر مربع اضافه مي‎شود.
اما اگر گذرتان به مناطقي مانند زعفرانيه، الهيه، خيابان فرشته، نياوران، اقدسيه و فرمانيه بيفتد، بايد آپارتمان‎هاي لوكس را با قيمتي فراتر از 4 ميليون تومان در هر متر مربع پيدا كنيد.

خانه‎هاي ويلايي
براي خريد خانه‎هاي ويلايي در مناطق خوش ساخت تهران بايد بيشتر سر كيسه را شل كنيد. خانه‎هايي كه معمولا متراژ آن‎ها از 400 متر شروع مي‎شود و كف قيمت آن‎ها را بايد در حدود 5 ميليون تومان جست‎وجو كرد. خانه‎هاي ويلايي چند طبقه كه به صورتTreeplex يا قصر طراحي شده است. بنابراين، اگر صفر‎هاي پول‎هايتان براي خريد خانه زير دو رقم است، وارد اين حريم ممنوعه نشويد.
تقريبا تمامي امكاناتي كه مورد نياز شماست در اين خانه‎هاي ويلايي پيدا مي‎شود. از كارواش، استخر، سونا و جكوزي گرفته تا فضاي بازي جداگانه، اتاق خواب‎هاي مجلل و متعدد، سقف‎هاي بلند و هر آن‎چه كه مي‎توانيد در روياهايتان تصور كنيد.

ويلا‎ها
اگر به دنبال قيمت ويلاي ثروتمند‎ها در شمال هستيد، به دنبال قيمت‎هايي زير يك ميليارد تومان نگرديد. همه اين ويلا‎ها هم در بهترين نقطه ساحل قرار ندارند. برخي ويلاهاي جنگلي هم به همين قيمت فروخته شده‎اند. وسايل داخل ويلا و امكانات جانبي آن هم بحث خودش را دارد و قيمت را تا ده‎ها ميليارد تومان بالا مي‎برد.

پنت‎هاوس
بنايي در فوقاني ترين طبقه يك برج زيبا و تازه ساز. نقشه اين سرپناه رويايي را، كه هفت متر ارتفاع دارد، يك مهندس ايتاليايي طراحي كرده و مهندس ناظر آن هم ايتاليايي بوده است. بخش تزيينات آن را يك خانم هندي تبار مديريت كرده و لوسترهاي گران قيمتش را از سوييس وارد كرده اند. اين بناي رويايي چندسرويس بهداشتي و يك سرويس بي نظير سونا و جكوزي دارد. كاشي هايش را به سفارش مالك اوليه اش از ايتاليا وارد كرده اند، سالن ورزشي مجزا، هشت اتاق خواب و...
اين‎ها شاخصه شناخت پنت‎هاوس‎هايي هستند كه در اين شهر خريد و فروش مي‎شوند. پنت‎هاوس‎هايي كه وجود آن‎ها پاسخ سوال شما را مي‎دهد كه پولدار‎ها چه‎كار مي‎كنند؟
شما در اين جا با متراژهاي بالاي سيصد متر روبه‎رو هستيد و قيمت‎ها هم نجومي هستند.
در نياوران، كه تعداد پنت هاوس ‎ها به‎خصوص در مناطق شمالي تر آن رو به ازدياد است، قيمت هر متر پنت‎هاوس 11 ميليون تومان است. در غرب تهران متوسط قيمت هر متر پنت هاوس 10ميليون تومان برآورد شده، اما در منطقه اي مثل دارآباد به دليل ناشناخته بودن و با وجود مناظر بسيار زيبايي كه در تيررس ساكنان پنت هاوس قرار دارد، متوسط قيمت ‎ها 8 ميليون تومان اعلام شده است.
در شمال شرقي تهران، شمار ساختمان هاي بزرگ رو به ازدياد است وبه همين دليل هرروز بر تعداد پنت هاوس ‎ها اضافه مي شود. در شمال‎غربي تهران هم، وضع به همين منوال پيش مي رود. قيمت هر متر از اين بناهاي رويايي در اين منطقه از 9ميليون تومان در برج بزرگ تهران تا 13ميليون تومان در نوسان است. آژانس املاكي در شمال غرب تهران، قيمت يك پنت هاوس هفتصدمتري را با سيصد متر تراس و امكان ديد كامل شهر تهران را 11ميليارد تومان اعلام كرده است. يك پنت هاوس لوكس هزار و چهارصد متري در شمال تهران اخيرا 21 ميليون دلار به فروش رفت كه قيمت هر مترمربع آن حدود 15 هزار دلار بوده است، اين در حالي است كه ميانگين حقوق ماهانه ايرانيان معادل سيصد تا چهارصدوشصت دلار در ماه است.

قيمت بلندترين برج مسكوني ايران
بلندترين برج مسكوني ايران واقع در اتوبان كردستان تهران، با بيش از پانصدوپنجاه واحد مسكوني و يازده پنت هاوس ركورد بالاترين ارزش ملك در بازار مسكن را به نام خود ثبت كرده است. اين ركورد فاصله زيادي با متوسط قيمت مسكن در پايتخت دارد. در حال حاضر، قيمت پايه هر مترمربع از بناي مسكوني «برج تهران» سه ميليون و 800 هزار تومان تعيين شده، در حالي‎كه ميانگين قيمت مسكن در تهران هم اكنون به يك ميليون و 400 هزار تومان رسيده است. هم‎اكنون در طبقه پنجاه‎وپنج اين آسمان‎خراش بزرگ، ارزش هر مترمربع به 7 ميليون و 200 هزار تومان مي رسد. اين برج بيشتر به يك جزيره معروف است كه دور تا دور آن توسط اتوبان‎ها تسخير شده و همه نوع امكانات تجاري، اداري، ورزشي و تفريحي در آن وجود دارد.
رمز ورود به اين جزيره پانصدوپنجاه واحدي پول است. همه نوع قشر با هر نوع ويژگي و خصوصيت زندگي كافي است پول كافي براي خريد يكي از واحد‎هاي اين برج را داشته باشد. مجرد‎ها يا سالمندان مي توانند واحد‎هاي چهل متري را صاحب شوند. خانوار‎هاي تعداد بالا مي توانند در واحد‎هاي دويست تا سيصد متري اقامت دايمي داشته باشند. براي سرمايه دار‎ها هم پنت هاوس در نظر گرفته شده است.
اين سازه در برابر زلزله هشت‎ودودهم ريشتري مقاومت دارد و شامل پنجاه‎وشش طبقه، بيست‎وسه واحد تجاري، سه طبقه در زيرزمين مخصوص پاركينگ و دو طبقه آن براي واحدهاي تجاري است.
يازده پنت‎هاوس سيصد تا ششصد متري بر فراز بلند‎ترين برج مسكوني تهران بايد جاي خوبي باشد تا پولدار‎ها به سراغش بروند. پنت‎هاوس‎هايي كه تريبلكس هستند قيمت هر مترمربع آن‎ها حدود 12 ميليون تومان تعيين شده است.

خودرو
با توجه به حقوق گمركي اين خودروها، متوسط قيمت تمام شده خودرو‎هاي خارجي در بازار، حدود 40 ميليون تومان بوده كه معادل بيتس سال حقوق يك كارگر است.
اما پولدار‎ها به دنبال قيمت‎هايي فراتر از اين هستند. گران‎ترين و بهترين خودرويي كه يك ايراني تا به حال سوار شده است، در ايران وجود ندارد.
گران‎ترين خودرويي كه يك ايراني خريداري كرده سريع‎ترين خودروي جهان يعني بوگاتي وايرون است كه توسط يك سرمايه‎دار ايراني مقيم لندن خريداري شده است.
اين اتومبيل كه قيمت آن يك ميليون و دويست هزار دلار (بالغ بر يك ميليارد و صد ميليون تومان) است، ركورد چهارصدوده كيلومتر در ساعت را شكسته و سريعترين خودروي جهان محسوب مي‎شود، البته با اين سرعت يك باك كامل را در صد كيلومتر خالي مي‎كند . قدرت اين خودرو هزار اسب بخار است و قيمت تمام شده براي شركت 8 ميليون دلار است. اما اين خودرو را با ضرر 7 ميليون دلاري و تنها به منظور حفظ جنبه تبليغاتي به فروش رسانده است.
البته در داخل كشور، خودروي سواري بنز رنگ نقره اي متاليك با مدل 350S ساخت سال 2006، گران ترين خودروي وارداتي به شمار مي‎رود . اين خودرو از كشور آلمان به ايران وارد شده و از طريق گمرك جنوب تهران ترخيص شده است. همچنين محصولات تويوتا، بي ام و، بنز و هيوندا به‎ترتيب پرفروش‎ترين خودروهاي وارداتي در تهران هستند؛ خودروهايي كه غالبا در تور پولدار‎ها ‎گير مي‎كند. متوسط قيمت اين خودرو‎ها نيز از 26 ميليون تا 135 ميليون تومان متغير است.

فرش
يكي از مرغوب‎ترين گونه فرش دستباف، فرش ابريشمي قم است كه هر متر مربع آن يك ميليون تا يك ميليون و 500 هزار تومان قيمت دارد و مي‎توان گفت گران‎ترين فرش دستباف ايران به شمار مي‎رود. اما از لحاظ تنوع، فرش دستباف تبريز با صدوبيست طرح و رنگ مختلف، متنوع‎ترين فرش ايران به شمار مي‎رود كه از لحاظ قيمت هم تفاوت چنداني با فرش قم ندارد. طرح شيرفر، اصلي‎ترين طرح فرش تبريز است و طرح‎هاي نامي، بهشتي و عليا نيز از جمله معروف‎ترين طرح‎هاي اين فرش هستند. هر متر مربع فرش تبريز هم با قيمتي بين 500 تا 900 هزار تومان به فروش مي‎رسد. اما اين روال براي طرح‎هاي معمولي فرش تبريز است.
در حالي‎كه فرش‎هاي شش‎متري تبريز از يك ميليون تا دوازده ميليون و حتي 15 ميليون، فرش‎هاي نه متري از 5 تا 16 ميليون و هم‎چنين فرش‎هاي 12 متري اين شهر از دو تا 20 ميليون قيمت دارند.
ولي فرش‎هاي تزييني و آويختني و نه مفروش كردني هم هستند كه چه بسا قيمت‎هاي بسيار گزاف دارند. چنان‎چه فرش دوازده متري با طرح مينياتور استاد فرشچيان را هرگز نمي‎توان كم تر از 50 ميليون تومان خريداري كرد.

ساعت
وقتي پولدار باشي و همه ميلياردر صدايت كنند، بايد همه چيزت مثل پولدار‎ها باشد. در اين بين، ساعت‎هاي گران سوييسي مي‎تواند نشانه بارزي باشد براي پولدار‎ها. ساعت‎هايي كه به‎طور معمول با مارك‎هاي لونژين، رادو، رولكس، امگا، سواچ، سيكو و سيتي‎زن به فروش مي‎رسند و قيمت‎هايي بين 110 هزار تومان تا 5 ميليون را دارند. اما اگر كسي به شما گفت ساعت‎هاي 8، 12 و 15 ميليوني خريده است، تعجب نكنيد. چرا كه بعضي مارك‎هاي معتبر مثل رولكس اين ساعت‎ها را روانه بازار كرده‎اند؛ ساعت‎هاي مخصوص ثروتمند‎ها.

كفش
وقتي همه چيز پولدار‎ها متفاوت است، قيمت كفش‎هاي آن‎ها هم بايد سرسام‎آور باشد. به‎طور معمول، قيمت كفش‎هاي مارك‎دار در كشور از 100 هزار تومان تا يك و نيم ميليون تومان متغير است. اما اين قلم، ازجمله كالاهايي است كه مي‎توان قيمت‎هاي نجومي براي آن متصور شد. قيمت‎هايي كه تا 10 ميليون تومان هم مي‎رسد و مي‎تواند همه را متحير كند.

عطر و ادكلن
شايد نمي‎توان عطر و ادكلن را شاخصه پولداري به حساب آورد. اما به هر حال كساني هستند كه پول‎هاي كلاني براي خريد عطر و ادكلن‎هاي مارك‎دار بدهند. عطر و ادكلن‎هاي موجود در شرايط عادي در بازار از 10 هزار تومان شروع مي‎شود و تا 150 هزار تومان مي‎رسد. اما پولدار‎ها به‎سراغ ادكلن‎هاي مارك‎داري مي‎روند كه قيمت‎هاي آن‎ها از 800 هزار تومان شروع مي‎شود و تا دو ميليون و صد و پنجاه هزار تومان هم در بازار فروخته مي‎شود. خوب است بدانيد گران‎ترين عطري كه در دنيا داد و ستد شده است، 215 ميليون تومان قيمت داشته است.

پينت بال
بازي جذاب، مفرح و مورد علاقه پولدارها. كافي است با دوستانتان جمع شويد دور هم، هركدام يك تفنگ دستتان بگيريد و به هم شليك كنيد. هزينه يك سانس بازي پينت بال از 8 هزار تومان شروع مي‎شود و تا 40 هزار تومان براي هر نفر ادامه دارد.

اسكي
اگر پايتخت نشين باشيد و پولدار، شايد اسكي كردن در پيست، يكي از بهترين تفريح‎ها براي شما باشد. جالب است كه علاوه‎بر پايتخت‎نشينان، بسياري از ديپلمات ‎ها و كارداران سفارتخانه ‎هاي خارجي در ايران نيز مهمان زمستانه پيست‎هاي اطراف پايتخت هستند. البته وضع در ساير پيست‎هاي كشور هم به همين منوال است. تنها كافي است سر كيسه را شل كنيد. چوب اسكي جزو اصلي ترين ابزار ورزش اسكي است كه با قيمتي حدود 300 تا 500هزار تومان خريد و فروش مي شود. فيكس و كفش اسكي هم با قيمتي حدود 80 تا 250هزار تومان، باتوم اسكي (چوب دستي) از 13 تا 70هزار تومان، عينك ‎هاي مخصوص اسكي از 17 تا 500هزار تومان و لباس ‎هاي اسكي هم از 60 تا 700هزار تومان در بازار موجود است.
براي ورود به پيست ‎هاي اسكي هم بايد هزينه‎اي حدود 7 تا 10هزار تومان در هر بار پرداخت. خلاصه ورزش اسكي براي پولدار‎ها 470 هزار تومان و براي خيلي پولدار‎ها 2 ميليون تومان خرج بر مي‎دارد. پول بدهيد و از اسكي‎تان لذت ببريد.

اسنوبُرد
اسنوبُرد هم يكي از رشته‎هاي زير‎مجموعه اسكي است كه مورد توجه متمول‎هاي ايراني قرار مي‎گيرد. تا جايي كه لوازم مورد نياز اين رشته معادل 400 تا يك ميليون و 500 هزار تومان برآورد مي شود. البته اين مبلغ جداي از هرينه ورودي پيست است كه براي هر بار بايد بالغ بر 10 هزار تومان پرداخت كنيد.

تنيس
تنيس هم يكي از ورزش‎هايي است كه به پولدار‎ها منتسب شده است. براي بازي تنيس خوب، بايد راكت خوب داشته باشيد. راكت‎هايي كه قيمت آن‎ها از 25 هزار تومان شروع مي‎شود و تا 600 هزار تومان هم ادامه دارد.
قيمت بازي در زمين‎هاي تنيس هم از 4 هزار تومان براي هر ساعت شروع مي‎شود و تا 25 هزار تومان ادامه دارد.

بولينگ
لازم نيست خيلي ثروتمند باشيد. چون بولينگ در اين سال‎ها به لايه‎هاي مياني جامعه هم نفوذ كرده است. اما در هر حال ورزشي است كه به بچه پول‎دار‎ها منتسب شده است. اگر چهار نفر دور هم جمع شويد و بخواهيد يك خط بولينگ را كرايه كنيد، بايد براي هر ساعت بازي از 10 تا 25 هزار تومان بپردازيد. تعدادتان كه بالا برود و ساعت بازي هم، هزينه‎تان بيشتر مي‎شود.

بيليارد
اتاق بيليارد يا ميز بيليارد كنار خانه يكي از شاخصه‎هاي خانه‎هاي پولدار‎هاي امروزي است. اتاقي كه قيمت ميزهاي آن تا 8 ميليون تومان آب مي‎خورد و براي توپ‎ها و چوب بيليارد آن هم بايد بين 70 تا 300 هزار تومان پرداخت كرد.
اما براي بازي بيليارد بايد از 3 هزار تا 50 هزار تومان پرداخت كنيد.

گلف
ورزشي نوپا در كشور كه فعلا در انحصار پولدار‎هاست. براي خريد ست كامل لوازم ورزشي گلف بايد از حدود 200هزار تا 3 ميليون تومان هزينه كنيد. اما اين مبلغ تنها براي لوازم ورزشي‎تان است. پول كلاس‎هاي آموزشي تان بين 300 تا 700 هزار تومان هزينه در بر دارد.
هزينه زمين گلف هم مثل تنيس از 5 هزار تومان در هر ساعت شروع مي‎شود اما براي بازي در برخي زمين‎هاي خصوصي بايد تا 50 هزار تومان در هر ساعت پول بدهيد.

غواصي
غواصي هم از آن تفريحاتي است كه بايد پولدار باشيد تا تجربه كنيد. به‎طور كلي آموزش غواصي در ايران به دو بخش تفريحي و صنعتي تقسيم مي‎شود كه هر كدام هزينه‎هاي خاص خود را دارد.
براي آموزش درجه سه غواصي بايد حدود يك ميليون تومان هزينه كنيد. گواهي‎نامه درجه دو و يك هم حدود 3ميليون و 5ميليون برايتان هزينه بر مي‎دارد .
شهريه آموزش كامل غواصي تا دريافت مدرك ليسانس به‎طور كلي حدود 10 ميليون تومان برايتان آب مي‎خورد. پس اگر حقوق كارمندي و كارگري مي‎گيريد، فاتحه ماجراجويي زير آب را بخوانيد.

تازه اين اول راه است
هزينه شركت دوره‎هاي عكاسي و فيلم‎برداري در زير آب، غواصي در شب، عمق و غواصي در ارتفاعات (كوه‎هاي زير آب) و... براي هر كدام از دوره‎ها حدود 500 هزار تومان است . يعني تمامي اين دوره‎ها حدود 2 ميليون و 500 هزار تومان هزينه دارد.
همه اين‎ها به كنار. اگر مي‎خواهيد غواصي را شروع كنيد هم بايد حدود 3 تا 10 ميليون تومان براي خريد ست كامل لوازم غواصي هزينه كنيد. دقت كرديد: 3 تا 10 ميليون تومان.
تورهاي جنوبي و شمالي غواصي هم از 60 هزار تومان شروع مي‎شود و تا 300 هزار تومان ادامه دارد.

رستوران
بدون شك غذا خوردن پولدار‎ها هم با ديگران فرق مي‎كند و رستوران‎هاي مجلل و لوكس تهران، پاتوق هميشگي آن‎هاست. رستوران‎هايي كه هزينه غذا خوردن در آن‎ها با كشورهاي حاشيه خليج فارس برابري مي‎كند.
براي مثال يكي از رستوران‎هاي مجلل تهران براي سرو يك پرس چلوكباب سلطاني با گوشت اعلا 55 هزار تومان دريافت مي‎كند.
در يك رستوران ديپلماتيك تهران هم گران‎ترين پيتزاي يك نفره تا 25 هزار تومان ارزش‎گذاري شده است.اين قيمت‎ها در رستوران‎هاي سنتي اما موج سرسام‎آوري به خود گرفته است. به نحوي كه كار از قيمت پرس و كاسه گذشته و اين بخش‎هاي خدماتي با مشخص كردن ورودي‎هاي سنگين كه از 25 هزار تومان شروع شده و در يكي از آن‎ها حتي به 150 هزار تومان رسيده به مشتريانشان سرويس مي‎دهند.

با اين حال، اگر به رستوران‎هاي منو باز برويد بايد وروديه پرداخت كنيد. وروديه‎هايي كه معمولا از 12 هزار تومان شروع مي‎شود و حتي تا 90 هزار تومان براي هر نفر هم وجود دارد.رستوران‎هاي اقوام ديگر در تهران هم شايد بتواند جذبتان كند. رستوران‎هاي چيني، اسپانيايي، هندي و... كه گران‎ترين غذاي آن‎ها 120 هزار تومان برايتان آب مي‎خورد.البته غذاهايي مثل خاويار هم هستند كه به غذاي اعياني در كشور معروف شده‎اند. هر كيلو خاويار اشرافي بالغ بر 5 ميليون تومان هزينه دارد و هر پرس خاويار هم به‎طور متوسط 80 هزار تومان در رستوران‎هاي تهران سرو مي‎شود.

(هفته نامه پنجره- شماره 17) 


مطالب مشابه :


فكر رنگين صائب

و شهرهاى سه ميليونى. صائب شناسى در. تبريز يا اصفهان كه از كي آپارتمان 70 مترى




پولدار‎ها چه كار مي‎كنند و چه مي‎خرند؟!

اما اين روال براي طرح‎هاي معمولي فرش تبريز است. در حالي و 15 ميليوني بين 70 تا 300 هزار




برچسب :