آموزش ساخت تابلو روان (آموزش کار با نرم افزار HD)

چگونگی طراحی برنامه برای تابلو روان

هدف ما در این بخش آموزش کامل نرم افزار نیست بلکه هدف آشنایی اولیه با نرم افزار است تا شما بتوانید اولین تابلو خود را به سرعت راه اندازی کرده و رفته رفته با کمی تمرین مهارت بیشتری پیدا کنید . این نرم افزار بسیار ساده است و برای فراگیری کامل آن نیازی به آموزش های زیاد ندارد و با کمی تمرین خودتان از تمام امکانات و چگونگی کار با آن مطلع می شوید . برای برنامه ریزی تابلو های روان نرم افزار های متعددی موجود است که با توجه به مدل برد کنترل از نرم افزار به خصوصی استفاده می شود .

در این آموزش به دلیل اینکه قصد استفاده از برد کنترل مدل HD-S را داریم و همچنین به دلیل سادگی آن برای یک تازه کار ، نرم افزار HD-2013 را انتخاب کرده ایم . در ابتدا این نرم افزار را از بخش دانلود نرم افزار سایت آرک لابت دانلود و از حالت فشرده خارج نمایید . در پاسخ به درخواست پسورد از Winrar عبارت arclight.ir  را وارد کنید . سپس نرم افزار را روی کامپیوتر خود نصب نمایید . این نرم افزار به راحتی و به سرعت هم در ویندوز XP و هم در ویندوز Seven نصب می شود .

پس از نصب نرم افزار ، کلیه سیم کشی های تابلو خود را به دقت بررسی کنید تا از صحت آنها مطمئن شوید . خصوصاً به خطوط تغذیه توجه ویژه ای داشته باشید چرا که یک اشتباه منجر به سوختن یک یا چند ماژول و یا برد کنترل خواهد شد . حال به کمک کابل برنامه ریزی که در مرحله قبل روش ساخت آن را توضیح دادیم برد کنترل را به کامپیوتر متصل کنید و تابلو را به برق بزنید . روی آیکن برنامه HD در Start ویندوز کلیک کرده و آن را باز کنید . در صورتی که قبل از باز شدن نرم افزار پنجره ای کوچک با عنوان Screen Parameters Setting باز شد ، بوسیله علامت ضربدر گوشه بالا در سمت راست آن را بندید . در ابتدا تنها نوار منو و نوار ابزار فعال است . کلیه ابزار های مهم برای کار با این نرم افزار در نوار ابزار قابل مشاهده است و تمام این ابزار ها از طریق منو ها نیز قابل دسترس هستند لذا فقط به معرفی و چگونگی کار با ابزار های موجود در نوار ابزار اکتفا می کنیم . شکل زیر محیط نرم افزار را در حالت اولیه نشان می دهد .

arclight.ir

معرفی ابزار ها : از سمت چپ شروع می کنیم . اولین ابزار Program نام دارد . در هر اسلاید یا نمایش تابلو یک Program که شما ایجاد می کنید به ترتیب به نمایش در خواهد آمد پس به تعداد اسلاید هایی که قرار است تابلو نمایش دهد باید Program ایجاد گردد . تعداد حداکثر Program هایی که می توان ایجاد کرد به مقدار ظرفیت حافظه برد کنترلر و به اطلاعاتی که در هر Program قرار داده ایم بستگی دارد . هر Program تنها قادر به نگهداری یک شیء است مگر اینکه در آن اسلاید صفحه نمایش به چند ناحیه تقسیم شده باشد . تعداد ناحیه های قابل تقسیم بندی در یک صفحه نمایش به مدل برد کنترل بستگی دارد . برای اطلاع از تعداد ناحیه هایی که هر برد کنترل می تواند در یک صفحه نمایش ایجاد کند به مشخصات کارت کنترلرمورد نظر در بخش فروش قطعات تابلو روان مراجعه کنید . پس هر Program چنانچه صفحه نمایش تقسیم بندی شده باشد می تواند به تعداد تقسیمات صفحه ، در خود شیء نگه دارد . فعلاً با تقسیم بندی صفحه کاری نداشته باشید و فقط در نظر داشته باشید که هر Program باید حاوی یک شیء باشد . اما شیء چیست ؟  به ابزار هایی مانند Text و Hypertext و Time و Clock و Count و Temp شیء می گوئیم . اکنون هر یک را معرفی می کنیم . 

Text برای قرار دادن متن و نوشته در یک Program از این ابزار استفاده می شود . این ابزار می تواند متن شما را با هر فونت و با هر زبانی که در کامپیوتر تان نصب است نمایش دهد . این نرم افزار قادر است متن شما را با افکت های بسیار متنوعی که شما انتخاب می کنید در صفحه وارد و یا از آن خارج نماید .

Hypertext برای وارد کردن یک تصویر خارجی و یا یک انیمیشن خارجی به Program از این ابزار استفاده می شود . تصویر می تواند با فرمت های مختلفی نظیر jpg و jpeg و gif و png و bmp باشد . انیمیشن نیز باید با فرمت gif Animation تهیه شود . نرم افزار های مختلفی نظیر SWiSH Max و Adobe Flash وجود دارند که می توان از آنها برای ساخت انیمیشن های بسیار زیبا استفاده کرد و با این نرم افزار در تابلو به نمایش در آورد . از این ابزار می توان برای ساخت و یا وارد کردن نوشته های متحرک نیز استفاده نمود .

Time با استفاده از این ابزار می توان یک ساعت و تقویم در Program وارد کرده تا در یک اسلاید در صفحه نمایش ظاهر شود . از این ابزار می توان برای نمایش زمان و تاریخ فعلی در تابلو استفاده کرد .

Clock با استفاده از این ابزار می توان یک ساعت عقربه ای را در صفحه نمایش تابلو به نمایش درآورد تا زمان فعلی را به صورت عقربه ای نشان دهد . برای این کار باید این ابزار را در یک Program وارد کرده تا در یک اسلاید به نمایش درآید .

Count با استفاده از این ابزار می توان یک کانتر یا شمارنده در Program  قرار داده تا در صفحه نمایش ظاهر شود . از شمارنده می توان برای شمارش زمان به ثانیه ، دقیقه و ساعت و همچنین برای شمارش روز ، ماه و سال استفاده نمود . شمارنده می تواند به صورت معکوس شمار هم پیکر بندی شود .

Temp چنانچه یک سنسور دما در برد کنترل و در جای تعیین شده وصل شود و این ابزار در یک Program قرار داده شود ، می توان دمای محیط را بر روی تابلو نمایش داد .

کلید بعدی کلید Delete هست که از آن می توان برای حذف اشیاء درون Program ها و حتی خود Program ها استفاده نمود . برای حذف یک شیء و یا یک Program باید روی آن کلیک کرده تا به حالت انتخاب شده در آید و سپس کلید Delete را زده تا حذف شود . تمامی Program ها و اشیاء درون آنها در یک لیست درختی شکل در ستون سمت چپ محیط نرم افزار ظاهر می شوند .

از کلید Send برای کپی کردن برنامه روی برد کنترل استفاده می شود . پس از طراحی برنامه مورد نظر که شامل Program های متعددی می باشد ، با زدن این کلید کل برنامه روی برد کنترل کپی شده و در حافظه فلش برد کنترل ذخیره می شود . در این حالت دیگر نیازی به اتصال برد کنترل به کامپیوتر نمی باشد .  

کلید بعدی کلیدی است به نام Export . در برد کنترل هایی که دارای پورت USB هستند و امکان انتقال کامپیوتر به محل تابلو وجود ندارد (مواقعی که نیاز به تعویض برنامه تابلو می باشد) ، بعد از طراحی برنامه می توان یک حافظه فلش را به کامپیوتر متصل کرد و بعد از فرمت کردن آن با استفاده از کلید Export  برنامه را به درون فلش منتقل کرد . بعد از جدا کردن فلش از کامپیوتر و قرار دادن آن در پورت USB برد کنترل (البته زمانی که تابلو روشن است) ، پس از چند ثانیه اطلاعات برنامه جدید به تابلو منتقل می شود . در حین این جابجایی اطلاعات ، صفحه نمایش تابلو موقتاً خاموش می شود و پس از اتمام انتقال مجدداً با برنامه جدید شروع به کار می کند . اکنون می توان حافظه فلش را برداشته تا تابلو به کار خود ادامه دهد .

از کلید Adjust Time می توان برای تنظیم ساعت داخلی برد کنترل البته زمانی که تابلو روشن می باشد استفاده کرد . با این کار شما می توانید ساعت داخلی برد کنترل که برای نمایش زمان و تاریخ فعلی استفاده می شود را تنظیم نمایید .

و آخرین کلید Preview نام دارد . پس از قرار دادن یک شیء در Program و انجام تنظیمات آن ، می توان از این کلید برای پیش نمایش اولیه آن Program قبل از اینکه روی برد کنترل کپی شود استفاده نمود .

حال اجرای یک مثال ساده : این مثال ساده شما را با جزئیات دیگر نرم افزار آشنا می کند . قبل از هر چیز باید یک صفحه نمایش ساخته شود . با استفاده از منوی File  گزینه New Screen را انتخاب کنید . با این کار پنجره ای باز شده و از شما رمز عبور را درخواست می کند . عدد 168 را وارد و کلید OK را بزنید . پنجره ای مطابق شکل زیر باز می شود .

تعریف صفحه نمایش در HD2010 نام برد کنترل خود را جلوی عبارت Module انتخاب نموده و کلید Next  را بزنید تا به صفحه بعد بروید . این صفحه را در شکل زیر مشاهده می کنید . در این صفحه تنها گزینه هایی را که گفته می شود تغییر داده و به سایر گزینه ها دست نزنید . چون ماژول های مورد استفاده در این آموزش تک رنگ قرمز می باشند لذا جلوی عبارت Color گزینهSingle Color را انتخاب کنید . جلوی عبارت Width تعداد پیکسل های کل تابلو را در عرض و جلوی عبارت Height تعداد پیکسل های کل تابلو را در ارتفاع وارد نمایید . سپس جلوی عبارت Scan Mode گزینه Scan(1/4) Snake DownRow(16) Column(8) General P10 را انتخاب نمایید و کلید Next  را زده تا به صفحه بعدی بروید .

تعریف صفحه نمایش در HD2010 صفحه سوم را در تصویر زیر مشاهده می کنید . تیک پشت عبارت Use default setting را بردارید . برای رسیدن به سرعت رفرش بیشتر ، جلوی عبارت Frequency گزینه 200HZ را انتخاب کنید و نوار متحرک جلوی عبارت Speed را تا آخر به راست بکشید تا بیشترین درخشندگی نور را داشته باشیم . حال بدون تغییر سایر پارامتر ها کلید Finish را زده تا صفحه نمایش ایجاد شود .

 تعریف صفحه نمایش در HD2010 با توجه به ستون سمت چپ نرم افزار مشاهده می شود که یک صفحه به نام Screen-1.hd در لیست ایجاد شده است . روی دکمه Program کلیک می کنیم تا یک Program در زیر مجموعه Screen ایجاد شود . سپس روی دکمه Text کلیک کرده تا یک ابزار Text در زیر مجموعه Program ایجاد گردد . با این کار یک محیط ویرایش متن در پائین محیط نرم افزار باز می شود . در فضای خالی آن کلیک کرده تا مکان نما چشمک بزند . کلمه ای را تایپ کرده و به کمک ابزار های محیط ویرایش آن را به وسط صفحه منتقل کنید . سپس از بخش Effect Setting که در سمت چپ محیط ویرایش قرار دارد ، جلوی عبارت Display افکت Move Up را انتخاب نمایید . این قسمت تعیین می کند که نوشته شما با چه افکتی وارد صفحه نمایش شود . در سمت راست این افکت سرعت ورود متن به صفحه را روی 50ms قرار دهید . حال جلوی عبارت Clear افکت Move Left را انتخاب نمایید . این قسمت تعیین می کند که نوشته شما با چه افکتی از صفحه نمایش خارج شود . در سمت راست این افکت سرعت خروج متن را از صفحه روی 5ms قرار دهید . در جلوی عبارت Dwell عددی بر حسب ثانیه وارد کنید تا پس از ورود متن به صفحه نمایش اندکی مکث ایجاد شود .

 کار با HD2010 اکنون برای مشاهده نتیجه کار خود کلید Preview را بزنید و پس از مشاهده پیش نمایش ، پنجره شبیه ساز را ببندید . برای انتقال برنامه به برد کنترل ابتدا از روشن بودن تابلو و سپس از اتصال کابل برنامه ریزی اطمینان حاصل نمایید و بعد کلید Send را بزنید تا اطلاعات به برد کنترل منتقل شود . پس از انتقال کامل اطلاعات و بررسی نتیجه حاصل روی تابلو می توانید کابل برنامه ریزی را جدا کنید . برای ایجاد Program های دیگر ، ابتدا روی نام Screen کلیک کنید تا انتخاب شود و سپس با استفاده از کلید Program اسلاید دیگری را ایجاد کنید تا پس از اسلاید اول نمایش داده شود .

 

 دانلود مجموعه کامل آموزش ساخت تابلو روان

 


مطالب مشابه :


آموزش ساخت تابلو روان

در این بخش از سایت آموزش ساخت تابلو روان با ماژول led آماده را طی سه مرحله برای شما دوست عزیز




آموزش ساخت تابلو روان (آموزش کار با نرم افزار HD)

دانلود مجموعه کامل آموزش ساخت تابلو روان




چرا تابلوهاي ال اي دي ؟

آموزش ساخت تابلو روان ، ماژول تابلو روان - چرا تابلوهاي ال اي دي ؟ - فروش عمده ماژول تابلو




کتاب آموزش ساخت تابلو روان | آموزش تابلو روان وارداتی ، آموزش تابلو led

کتاب آموزش ساخت تابلو روان | آموزش تابلو روان وارداتی ، آموزش تابلو led به دلیل استقبال شما




نکات کلیدی برای خرید تلويزيون شهري

آموزش ساخت تابلو روان ، ماژول تابلو روان - نکات کلیدی برای خرید تلويزيون شهري - فروش عمده




برچسب :