ملی مس ایران

معرفی شرکت

 

اولین توده بزرگ مس در ایران در سال 1328 در سرچشمه در جنوب غربی کرمان کشف شد . در سال 1355 شرکت ملی صنایع مس ایران که دربرگیرنده کلیه فعالیتهای معادن مس کشور است ، تشکیل شد .

 

-          مجتمع مس سرچشمه

این معدن یکی از بزرگترین معادن روباز جهان به شمار می رود . با توجه به آخرین ارزیابی های زمین شناسی و بر اساس عیار 0.15 درصد ، مجموع ذخایر قطعی و ااحتمالی این معدن برابر 1539 میلیون تن با عیار 0.58 درصد می باشد .

تولید مس در این مجتمع هم به روش پیرومتالورژی شامل کارخانه های تغلیظ ، ذوب و پالایشگاه و ریخته گریها و هم به روش هیدرو متالورژی شامل هیپ لیچینگ ، کارخانه استخراج با حلال و الکترووینینگ صورت می گیرد .

 

-          مجتمع مس شهربابک

در حال حاضر این مجتمع دارای واحدهای فعال نظیر معدن و کارخانه تغلیظ مسمیدوک و کارخانه ذوب مس خاتون آباد می باشد .

 

-          مجتمع مس سونگون

مجموع ذخایر قطعی و احتمالی معدن مس سونگون با عیار 0.15 درصد برابر 846 میلیون تن با عیار 0.61 درصد مس می باشد .

زمینه فعالیت شرکت عبارت است از اکتشاف ، استخراج و بهره برداری از معادن و فلزات داخل و خارج کشور، تولید محصولات پرعیار شده سنگ های معدنی و فلزات ، توزیع و فروش محصولات ، واردات مواد اولیه، محصولات واسطه ، محصولات اصلی ، قطعات و لوازم یدکی و انجام کلیه فعالیتهای صنعتی به طور مستقیم و غیرمستقیم می باشد .

 

جدول سرمایه و سود :

 

شرح

سال 90

سال 89

سال 88

سال87

سرمایه ( میلیون ریال )

17,368,934

5,789,645

5,789,645

5,789,645

سود هر سهم ( ریال )

627

 2,311

 1,592

1,082

سود نقدی هر سهم ( ریال )

--

 1,618

1,200

   800

درصد تقسیم سود

--

70%

75%

74%

 

فرآیند تولید شرکت :

 

بخشهاي توليدي شرکت عبارت است از معدن ، تغليظ ، ذوب ، پالايشگاه و ريخته گري ها و ليچينگ .

معدن :

استخراج در معدن بدين شرح است که پس از عمليات انفجار ، سنگ معدن براساس نوع و مشخصات مربوطه توسط کاميونهای بزرگ معدني به محل مناسب انتقال مي يابد و از آنجا با توجه به برنامه توليد معدن بارگيری و به سنگ شکن اوليه منتقل مي شود .   

تغليظ :

فرآيند تغليظ در دو بخش صورت مي گيرد: بخش نخست شامل کارخانه تغليظ شماره يک و دو مي باشد و بخش دوم آن کارخانه موليبدن است .

کارخانه تغليظ شماره يک :

اين کارخانه شامل سنگ شکنهای ثانويه و ثالثيه ، پرعيارکني ، موليبدن ، فيلتر ، خشک کن و کارخانه پخت آهک است . خوراک مورد نيـاز کارخانه تغليظ ، با نوار نقاله از انبار درشت به بخش خردايش که شامل سنگ شکن هاي ثانويه و ثالثيه است وارد مي شود و پس از خردايش براساس دانه بندي به قسمت آسياکني ارسال مي گردد . در قسمت آسيا کني ، خاک به همراه برخي مواد افزودني ديگر در آسياهای گلوله اي نرم شده و برای سايزبندی به هيدروسيلکونها و از آنجا به سلولهاي رافر ارسال مي شود . محصول با ارزش اين سلولها کنسانتره است .

کارخانه تغليظ شماره دو :

فرآيند پرعيارکني کارخانه تغليظ شماره دو شامل واحدهاي انتقال مواد خردايش و طبقه بندی مواد ، فلوتاسيون ، آبگيری و خشک کن ، سيستم تهيه و توزيع شيرآهک و مواد شيميايي آبگيري و آب برگشتي است .

کارخانه موليبدن :

کنسنانتره مس – موليبدن پس از آبگيري در تيکنرهاي مس – موليبدن وارد کارخانه موليبدن مي شود. در اين مرحله پس از فلوتاسيون و آسيای مجدد ، کاني موليبدنيت از کاني های مس جدا شده و به صورت کنسانتره موليبدنيت درآمده و پس از خشک شدن در بشکه های مخصوص بسته بندي مي شود .

ذوب :

محصـول کارخانجات ذوب ، مس آندی است که به منظور تصفيه الکتريکي به پالايشگـــاه ارســــال مي گردد.

کارخانه هاي مذکور شامل بخشهاي ذوب ، تبديل ، تصفيه حرارتي و ريخته گری است .

کنسانتره ، محصول کارخانه پرعيارکني ، پس از اختلاط با کمک ذوب مناسب به کوره های انعکاسي منتقل مي شود  سپس مات مسي حاصله جهت خالص سازی بيشتر به بخش تبديل انتقال می يابد . پس از انجام عمليات تبديل ، مس بليستر به منظور تصفيه حرارتي به کوره های آندی ارسال شده و نهايتاً محصول کارخانه ذوب به صورت آند ريخته گری مي شود .

تجهيزات و قسمتهاي اصلي کارخانه ذوب مس سرچشمه عبارت است از انبار کنسانتره ، بخش اختلاط و انتقال موارد ، کوره هاي انعکاسي بويلرهاي بازيافت حرارتي  ، کــوره های مبدل ، کوره های آند و چرخهای       ريخته گری است .

 

 

پالايشگاه و ريخته گري ها :

در کارخانه پالايشگاه  و ريخته گری ها ابتدا آند ارسالي از کارخانه های ذوب تحت عمليات تصفيه الکتريکي قرار گرفته و کاتد مس با خلوص 99/99 درصد حاصل مي شود سپس براساس برنامه هاي توليد ، کاتد مس به مفتول 8 ميليمتري و يا اسلب و بيلت تبديل شده و به فروش مي رسد .

ليچينگ :

اين مجموعه شامل بخشهاي اصلي هيپ ، واحد استخراج با حلال و واحد احيای الکتريکي است . در اين روش پس از انباشت توده معدني (کانسنگ هاي اکسيدی) در محل مربوطه (هيپ) آن را تحت پاشش يک محلول اسيدي قرار داده تا مس موجود در توده به صورت سولفات مس محلول درآيد ، سپس محلول خروجي از هيپ به واحد استخراج با حلال ارسال مي گردد . در اين واحد مس به صورت انتخابي استخراج شده و به يک محلول اسيدي ديگر که الکتروليت واحد احياي الکتريکي را تشکيل مي دهد ، پس داده مي شود . در اين واحد نيز مس بصورت کاتد و با خلوص 99/99 درصد توليد مي شود .



تحلیل حساسیت سود :

 

-          اگر اهرم عملیاتی شرکت را در مقایسه سود و فروش در دو حالت محتاطانه و خوش بینانه برای سال 91 محاسبه کنیم ، عدد 3.28  بدست می آید که اهرم عملیاتی بالایی است و چون در این تحلیل مقدار تولید و فروش در این دو حالت برابر در نظر گرفته شده است لذا عامل تعیین کننده در بررسی این عدد بدست آمده برای اهرم عملیاتی را باید نرخ فروش این محصولات در نظر گرفت .

 

-          از آنجا که بخش عمده ای از فروش محصولات این شرکت شامل کاتد ، مفتول ، بیلت و اسلب مس    می شود ، در این تحلیل نیز نرخ فروش این محصولات در دو حالت محتاطانه و خوش بینانه برای هر تن به ترتیب 100 میلیون ریال و 110 میلیون ریال در نظر گرفته شده است . البته گفتنی است که برای سایر محصولات شرکت میانگین نرخ فروش در سال 90 برای سال 91 در نظر گرفته شده است .

 

 

-          البته اگر کمی دقت کنیم ، متوجه می شویم که بر طبق قیمتهایی که اکنون محصولات این شرکت در بورس کالای ایران معامله می شوند ، میزان فروش این شرکت مبلغ بالاتری خواهد بود و نتیجتا" سود بالاتری حاصل خواهد شد که منتج به بالاتر رفتن ارزش برآوردی سهم می شود .

 

در نتیجه با توجه به موارد حاصل شده در جدول برآوردی سود و زیان و با نگاهی واقع بینانه به آن می توان بر این مطلب صحه گذاشت که شرکت در پیش بینی بودجه و سود سال 91 خود کاملا" محافظه کارانه عمل کرده و قطعا" در ارائه پیش بینی های سه ماهه خود تعدیلات مثبت را خواهد دید .

 

لذا با توجه به ارقام بدست آمده در جدول سود و زیان می توان ارزشیابی زیر را برای شرکت انجام داد :

 

سود هر سهم سال 1390

695

سود هر سهم سال 1391(محتاطانه)

643

سود هر سهم سال 1391(خوش بینانه)

1, 183

درصد تقسيم سود

0.70

نرخ تنزيل

0.25

نسبت P/E

6

ارزش سهم ( محتاطانه )

3, 860

ارزش سهم ( خوش بینانه )

6, 758

 


مطالب مشابه :


تاثیر قیمت جهانی بر قیمت سهام مس در بازار بورس

آیندگــــــــــــــــــــــــــان - تاثیر قیمت جهانی بر قیمت سهام مس در بازار بورس - اگر




چشم‌انداز بازار مس در سال 94

EPSnews - چشم‌انداز بازار مس در سال 94 - اخبار/ گزارش و تحلیل بازار سهام (بورس) درسود نیوز




افزایش سطح ذخایر مس

EPSnews - افزایش سطح ذخایر مس - اخبار/ گزارش و تحلیل بازار سهام (بورس) درسود نیوز/ قیمت برداشت




کمترین قیمت مس طی ۴ سال گذشته

EPSnews - کمترین قیمت مس طی ۴ سال گذشته - اخبار/ گزارش و تحلیل بازار سهام (بورس) درسود نیوز




دومین معدن بزرگ مس جهان بازگشایی شد

EPSnews - دومین معدن بزرگ مس جهان بازگشایی شد - اخبار/ گزارش و تحلیل بازار سهام (بورس) درسود




آیا مس به کف رسیده است یا کف تر هم دارد؟

EPSnews - آیا مس به کف رسیده است یا کف تر هم دارد؟ - اخبار/ گزارش و تحلیل بازار سهام (بورس




تحليل بنيادي ملي صنايع مس ايران

ملي صنايع مس ايران از جمله شركت‌هاي فعال در بورس تهران است كه روند قيمت سهام و سودآوري آن




احتمال جهش قیمت در بازار مس وجود دارد ؟

EPSnews - احتمال جهش قیمت در بازار مس وجود دارد ؟ - اخبار/ گزارش و تحلیل بازار سهام (بورس




تحلیل بینادی ملی مس ایران برای پنج سال

بورس تولید ثروت سهامدارن - تحلیل بینادی ملی مس ایران برای پنج سال -




ملی مس ایران

بورس آنلاین - ملی مس ایران - اخبار تحلیلها گزارشات و شایعات بورس تهران




برچسب :