روايت تلخ ائتلاف اصلاح طلبان در گرگان

روايت تلخ ائتلاف اصلاح طلبان در گرگان<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

از زماني كه جمع قابل توجهي از چهره هاي نامدار و بي نام اصلاح طلب به دعوت آيت الله زاده اي بزرگوار گرد هم آمدند تا انتخابات مجلس هشتم را چاره اي كنند و جلوي تفرقه را بگيرند حدود يكسال ميگذرد.

 

درآن نشست و چندين جلسه بعدي  افرادي همچون ابراهيم دراز گيسو ،علي اصغر احمدي،  محمد هاشم مهيمني ، محمد رضاصالحي، سيد سبحان حسيني، مصطفي سبطي ، محمود ربيعي ، عبدالله مير اكبري ، ابوالفضل عامري، علي كلاته،  محمد حسين علي اصغري ، امير سنايي، هوشنگ صباغان و بنده حضور داشتيم .

 

تركيب و سابقه اعضاي جلسه حاكي از يك اميدواري بود ولي در پس ذهن همه نگراني از عدم توفيق آن نيز مخفي شده بود .

 

3ماه پيش از برگزاري اين جلسه،  جمع ديگري از اصلاح طلبان شهر گرگان به دعوت هاشم مهيمني بصورت مستمر جلسه ديگري را آغاز كرده بودند تا ساماني به  اصلاح طلبان هم سو در انتخابات آينده بدهند  كه بعد ها به دليل اعتراض دوستان اتحاديه و اعتماد ملي مبني بر موازي بودن با جلسه ديگر  به طور موقت متوقف شد.

 

پس از حدود 40 جلسه كه با حضور بزرگان فوق الذكر و يا نمايندگان آنها ونيز نمايندگاني از گروههاي اصلاح طلب برگزار شد و كارهاي خوب كارشناسي اعضا به نتايج قابل قبولي نزديك ميشد ، با نارضايتي و اعتراض برخي از اعضا مواجه و نهايتا" دوستاني كه مشوق و شايد باني جلسه فوق بودند ، خود باعث تعطيلي و توقف آن نيز شدند . شايد به اين دليل كه ماهي مقصود از آن جلسه گرفته نميشد.

 

ديگران، همه به حكميت بزرگان تن داده بودند و حاضر بودند پاي تصميم آن جلسه بايستند ولي اين تنها مدعيان پيروي از خط امام و ولايت بودند كه به حكميت  ولايت مدارانه تمكين نكردند و در مقام عمل ميزان پايبندي خود را به ولايت پذيري ثابت كردند.

 

به هر صورت به همت آن عزيزان و احتمالا" تاثير گذاري  نفوذيهاي مراكز خاص  (كه همه ميدانند)آن جلسه هم تعطيل شد ! اميد اصلاح طلبان به ائتلاف جبهه اصلاحات(ياران خاتمي) دوخته شد . ولي تشكيل ستاد ائتلاف اصلاح طلبان در گلستان با آن وضع  نا اميد كننده  و ايضا" نفوذ عنصري مشكوك الحال! به آن كه حتي در اواخر كار ماموريت انحلال ستاد را داشت هم نتوانست مرهمي بر زخم تفرقه كانديداهاي مدعي و بعضا" غير مدعي اصلاح طلبي باشد.

حتي لويي جرگه اتحاديه و اعتمادملي هم نتوانست در گرگان روي 2نفر توافق و ساير كانديداهاي نزديك به خود را متقاعد به كناره گيري كند. از 3نفر كانديدايي هم كه دعوت اتحاديه را پذيرفتند(سبحان حسيني ،علي اصغري و قجري ) و به لويي جرگه(يا به قول خودشان خرد جمعي) رفتند و تعهد كرده بودند هركدام راي كمتري از جمع كسب كرد كناره گيري كند نيز نا موفق بود و حسين قجري همچنان در صحنه رقابت باقي ماند.

آخرين تلاش ناكام ،اما در هفته آخر منتهي به انتخابات صورت گرفت. زماني كه 3 استاندار اسبق براي كاهش تعداد كانديداهاي نزديك به اصلاح طلبان از آنها دعوت كردند ،تنها ربيعي و مير اكبري به آن دعوت لبيك گفتند وسايرين(سيد سبحان وسيد عباس حسيني ،علي اصغري، مفيدي و قجري) حتي حاضر به شركت در آن جلسه نشدند. گويا تصور ميكردند نفر اول انتخابات گرگان هستند و هركدام حداقل 50هزار راي دارند!

در حاليكه با آرايش موجود در انتخابات و تركيب و پايه راي كانديداهاي حاضر در رقابت پيش بيني آرائ كانديداها خيلي آسان بود. بنده با عدد و رقم 4نفر اول گرگان را طاهري ناصري ايزدي و ربيعي پيش بيني ميكردم و اين را بار ها در جلسات گفته بودم. من آراي آنهارا اينگونه برآورد ميكردم: طاهري حد اكثر 60هزار و ربيعي حدود 35هزار و راي ناصري و ايزدي را بين 45 تا 50 هزار بر آورد كرده بودم كه به نظر ميرسد با توجه به وضعيت مجريان و ناظران انتخابات و نحوه شمارش آرا و نيز از همه مهمتر امدادهاي غيبي ! پيش بيني راي طاهري و ربيعي نا درست از آب درآمد !

 

پس از اعلام نتايج انتخابات افراد زيادي از علاقه مندان اصلاحات كه به توصيه گروههاي اصلاح طلب پاي صندوق راي رفتند و به كانديداهاي مورد حمايت ما راي دادند به درستي يك پرسش 2وجهي ساده را مطرح مي كنند كه ما هم براي آن جواب قانع كننده اي نداريم.

آنها ميپرسند: آيا كانديداهاي مدعي اصلاح طلبي قادر نبودند آراي خود و رقبا و رفقايشان را تحليل و برآورد كنند؟ اگر توان اين محاسبه ساده را نداشتند ،چگونه خود را شايسته نمايندگي مجلس ميدانستند؟

ديگر اينكه اگر ميدانستند كه نميتوانند راي كافي براي ورود به مجلس را كسب كنند ولي باز هم اصرار به حضور در رقابت را داشتند و حاضر نشدند بخاطر مردم و پيروزي انديشه اصلاح طلبي و ناكامي رقيب اقتدار گرا از خود گذشتگي كنند و انصراف دهند چگونه خود را لايق نمايندگي مردم ميدانستند؟ اين سوالات ظاهرا"ساده ولي مهم واقعا" براي خيلي ها مطرح است.

يك محاسبه سر انگشتي از جمع آراي كانديداهاي نزديك به اصلاحات (سبحان حسيني ،علي اصغري، ربيعي ،مير اكبري ،قجري، سيد عباس حسيني و مفيدي ) نشان ميدهد كه اگر آنها يكپارچه ميشدند مي توانستند حداقل از ناصري و ايزدي راي بيشتري بياورند چون امدادهاي غيبي شامل ناصري و ايزدي نميشد!

اين جمع عددي نشان ميدهد كه راي پايه اصلاح طلبان در گرگان از راي پايه جناح راست (سيد هادي حسيني 24000راي) خيلي بيشتر است وحداقل يك كرسي از 2كرسي گرگان حق مسلم اصلاح طلبان بود كه با پافشاريهاي خود خواهانه و اصرار كودكانه دوستان از دست رفت .

حذف علي اصغر احمدي و پافشاري در راه ندادن وي به عرصه انتخابات در همين راستا قابل تحليل است. آنها به درستي ميدانستند كه احمدي فصل مشترك بسياري از راي دهندگان بود. او راي اول و يا دوم تقريبا" همه كانديداها بود . حتي راي دوم تعداد زيادي از راي دهندگان به طاهري و ايزدي و ناصري  احمدي بود و به همين دليل احتمالا" وي با راي بالايي در مرحله اول به همراه طاهري به مجلس راه ميافت.

در اينجا بايد اعتراف كنم كه دوستان ما در نمايشي بازي كردند كه سناريوي آن توسط رقيب نوشته شده بود و پس از رد صلاحيت هاي گسترده كانديداي ما وتاييد حساب شده بعدي تعدادي از آنها از جمله تاييد صلاحيت مفيدي علي اصغري و مير اكبري  اين نقشه كاملا" آشكار بود ولي غرور حاكم بر بعضي از ما مانع ديدن اين سناريو شد.

 

حال با توجه به نتايج به دست آمده در انتخابات غير عادلانه و نابرابر مجلس هشتم و ميزان آرايي كه دوستان اعتماد ملي در سراسر كشور به دست آوردند ( كانديداهاي اختصاصي حزب اعتماد ملي در هيچ حوزه اي راي نياوردند و فقط كانديداهايي كه مورد حمايت مشترك اعتماد ملي و ائتلاف اصلاح طلبان بودند پيروز شدند) و نيز بهره گيري از تجربيات گذشته و همچنين توجه به شيطنت نفوذيها و نقش مخرب صدا و سيما (20:30) و . . .بايد به آينده اصلاحات و كشور فكر كنيم بدون اينكه بخواهيم گذشته را نبش قبر كنيم با نقد واقع بينانه و مشفقانه از ادعاهاي واهي دست برداريم و با برنامه ريزي دقيق به استقبال انتخابات رياست جمهوري آينده برويم. تجربه تلخ انتخابات رياست جمهوري نهم را تكرار نكنيم و به دنبال پيدا كردن مقصر و محاكه او نباشيم چرا كه هيچ دردي را دوا نميكند و فقط زخمها را تازه نموده و بر آن نمك ميپاشد. در بوجود امدن اين وضع و قرار گرفتن كشور در اين شرايط اسفبار همه مقصريم . پس گلايه ها و ادعاهارا باهم خاك كنيم ، خود را فراموش كنيم و به "ايران و ايرانيان" بينديشيم.


مطالب مشابه :


معرفی کاخ موزه گرگان

کاخ موزه گرگان پست دادگستری دارایی مدرسه ایرانشهر وسر درپادگان اشاره کرد که غیر




‍ژيمناستيك

ژیمناستیک گرگان زمین در آن دوران این شهر را از مدرسه میهن و ایرانشهر مرور می کنند




مصاحبه

اون روزها توی سالن پیشاهنگی و مدرسه ایرانشهر با میز صحنه درست میکردیم و بهترین های گرگان




سخن نخست از روستای اهنگرمحله

روستای {انگرمله} آهنگرمحله گرگان - سخن نخست از روستای اهنگرمحله - خبر و عکس از روستای انگرمله




تنها داور بین المللی استان شمالی کشور

علی اکبر مومنی در 22 اسفند ماه 1355، در شهرستان گرگان چشم ، مدرسه راهنمایی ایرانشهر می




نقاش گرگانی فیلم های علی حاتمی، میهمان ویژه روز گرگان

آوا و آوات - نقاش گرگانی فیلم های علی حاتمی، میهمان ویژه روز گرگان - اطلاع رساني از رويدادها




روايت تلخ ائتلاف اصلاح طلبان در گرگان

روايت تلخ ائتلاف اصلاح طلبان در گرگان از زماني كه جمع قابل توجهي از چهره هاي نامدار و بي نام




کارگاه آموزشی شهردار کوچولو در ایرانشهر

روابط عمومی شهرداری ایرانشهر گرگان. روابط نمود و وظیفه شهردار مدرسه را برای دانش




برچسب :