آموزش و تربیت سگ شکاری


6. پوینت زدن

7. بوکشیدن و پیدا کردن پرنده

8. رژیم غذایی

9. بهداشت حیوان و برنامه دارویی

لوازم مورد نیاز :

1. 1 عدد قلاده کوتاه 5/1 متری

2. 1 عدد قلاده بلند 10 متری

3. پرنده تاکسیدرمی شده یا مرده ( کبوتر ، کبک ، بلدرچین ، تیهو )

4. چوب بلند 1 عدد 2 متری

5. نخ ماهیگیری 10 متر ( محکم باشد )

6. پرنده زنده برای پوینت دادن 1 عدد یا 2 عدد ( کبوتر ، کبک ، تیهو ، بلدرچین )

7. مقداری بسکوئیت برای تشویق سگ

شرح مختصری راجع به سگهای شکاری :


توله های سگهای شکاری اصیل مانند پوینتر ، سالوکی ، دلا ماشین و ... از کوچکی علاقه شدیدی نسبت به بازی با عروسک یا اشیائی که پرتاب میکنید دارند . این توله ها را میتوان از 2 یا 3 ماهگی از مادر جدا کرد . از 4 ماهگی تا 9 ماهگی بهترین موقع آموزش توله های شکاری میباشد .
زیرا سگهای شکاری در دوران جوانی بسیار سرکش شده و در آموزش آنها با مشکل مواجه خواهید شد دوره سرکشی توله ها از 9 ماهگی تا 5/1 سالگی ادامه دارد ( به مربی توله نیز بستگی دارد ).

درآموزش توله نباید زیاد خشن و نه زیاد مهربان بود ، در صورت مهربانی زیاد توله به اصطلاح لوس شده و در شکار باید آن را نوازش کنید .
در صورت خشن رفتار کردن توله به راحتی از شما متواری شده و به سختی شکار را برایتان می آورد .

1. چگونگی انتخاب توله :

اولین گام برای انتخاب یک توله خوب توجه به منطقه و نوع شکار می باشد .

توله های شکاری روزانه یا یک روز در میان باید مسافتی را به گردش رفته و تمرین کنند .

گام سوم مقدار حوصله و پشتکار خود شماست که باید برای توله خرج کنید . ( در صورت نداشتن حوصله و پشتکار پیشنهاد میکنم توله آموزش دیده بخرید ) .

گام آخر در خرید توله اطمینان داشتن به اصالت و سالم بودن آن میباشد .

2.شرایط نگهداری و چیزهایی که باید بدانیم :

توله نباید تنبل بار بیاید ، برای کار کشته شدن توله باید ان را روزانه به مدت 3 الی 4 ساعت برای تمرین و گردش به بیرون ببرید ( دویدن ، اجرای دستورات ) البته این موقتی بوده و فقط تا زمانی که احساس کردید توله آماده است باید تمرینات را کمتر کرده ( هر 2 یا 3 روز یک بار ) .

اگر مرغ یا خروس در خانه نگهداری میکنید آنها را از دید توله پنهان کنید ، زیرا با عادت کردن به آنها کمکم میل توله به پرندگان مخصوصا کبک کم میشود .

در آموزشها از ابراز زیاد خشونت بپرهیزید . متاسفانه برخی دوستان جدی نمیگیرند .

حیوان را با حوصله و مهربانی حمام کنید .سگ در مورد حمام بسیار حساس است ! .

3.نام گذاری توله :

سعی بر این شود که نام توله با حروفی چون : س ، ش ، ج ، چ ، ز باشد. توله به این حروف عکس العمل بهتری نشان میدهد .

چند نام توله : سزار ، سم ، جیک ، جیلی ، چاچا ، چین ، زوون ، شلی ، شانا ، شوکر .

4. نحوه آموزش و گوش کردن حیوان به دستورات :

در ابتدای آموزش باید توله را قدری بازی داد تا نسبتا خسته شود ( در حالت خستگی آموزش بهتر انجام میشود ) .

*** فرمان بنشین :
سگ را در طرف چپ خود قرار داده و با یک دست قلاده کوتاه را گرفته و به بالا بکشید ( کمی به بالا و آرام ) و با دست دیگر پشت حیوان را با اندکی فشار به پایین نوازش کنید و دستور بنشین را مرتب تکرار کنید .

( نکته : فرمان را چندین بار تکرار کنید وقتی سگ فرمان را به درستی انجام داد توله را تشویق کنید با دادن کمی بسکوئت مادر یا لفظ آفرین با نوازش )

***فرمان بیا :

وقتی حیوان به طور کامل نشستن را یاد گرفت به طوری که در صورت ترک شما از محل توله باز هم در جای خود نشسته بود ، میتوان این مرحله را تمرین کرد .

سگ را با قلاده بلاند بسته و به آن فرمان بنشین را بدهید سپس شما به اندازه ای که طناب قلاده بلند است از سگ فاصله بگیرید ( دقت داشته باشید که توله در جای خود بماند ) در فاصله 10 یا 15 متری سگ ایستاده ، طناب را به ارامی بکشید و فرمان بیا را بگویید ( با تکرار ) . این تمرین را بارها انجام داده تا توله با آن آشنا شود .

از حالا هر دو تمرین بیا و بنشین را با هم انجام دهید .


*** فرمان برو :

در اینجا شما به یک یار کمکی نیاز دارید ، توله را در جای خود بنشانید و قلاده بلند را به توله وصل کرده و قلاده را به دوست خود بدهید ، عروسکی را که قبلا آماده کرده اید در فاصله 10 یا 20 متری پرتاب کنید و دستور برو را بدهید . اگر حیوان علاقه به آوردن نشان نداد ، سگ را با قلاده به محلی که عروسک افتاده برده و با دست عروسک را برداشته و به جای اول باز گردید . وقتی توله عروسک یا شکار را به دهان گرفت ارام آرام بگویید بیارش بیارش ! در صورتی که توله عروسک را برداشته و فرار کرد سریعا آن را متوقف کنید و قلاده را بکشید .

( نکته : از کوچکی یک عروسک در جلوی دست توله قرار دهید تا توله به بازی عادت کند )

( برای تنبیه توله کشیدن قلاده به سمت بالا و کمی تند برخورد کردن کافی است )

( چندین بار این تمرین را انجام داده تا توله در آن روان شود . با کمی حوصله توله کامل یاد میگیرد )

5. آوردن شکار :

برای تمرین ایم مرحله من پرنده مرده یا تاکسیدرمی شده مورد نظرتان را پیشنهاد میکنم ( که توله با بوی آن آشنا شود ) یا میتوانید عروسکی نخی یا پارچه ای را که خود درست کرده اید استفاده کنید اما بهتر است آن را نیز به پر و بال این پرندگان امیخته کنید . بعد از پرتاب عروسک فرمان برو را داده البته این فرمان دلبخواه میباشد و بسته به سلیقه شما دارد . در اوایل کار شاید توله عروسک را بر داشته و فرار کند ، در اینصورت مانند تمرین قبل آن را متوقف میکنیم .یا اگر فقط در بالای سر آن ماند ، نگران نباشید با تمرین و بازگو کردن دستور بیارش درست میشود !!!!

( نکته : سعی شود همزمان با پرتاب ، ترقه ای بیندازید تا توله با صدای تیر آشنا شود ، اگر هم شد تیر در کنید که بهتر است . حتما در این مراحل از قلاده بلند استفاده کنید .

هرگز نگذارید توله تعم دل و روده شکار را بچشد، در صورت رخ دادن چنین مسئله ای توله را تنبیه کنید)


7. بو کشیدن و پیدا کردن پرنده شکار شده یا زنده :

برای آموزش این مرحله شما ابتدا تکه گوشتی را بر روی آتش کباب کرده و جولوی بینی توله برای چند لحظه نگه دارید اما مواظب باشید توله آن را نگیرد سپس به طوری که توله آن را نبیند به زمین کشیده و مخفی کنید به طوری که قابل پیدا کردن باشد . سپس توله را به محل برده و بگذارید بو بکشد ( سعی کنید دستوری مداوم برای این مرحله انتخاب کنید ماننده : ده ده ده ده ده ، یا ، هت هت هت هت هت )

سگ را در پی چند مرحله با بوکشیدن آشنا کنید ، سپس قلاده بلند را به توله زده و لاشه کبک یا پرنده دیگری را به آ« بوخوره کنید ( بوی شکار را به آن بفهمانید ) و آن را به زمین کشیده و مخفی کنید و بگذارید توله آن را پیدا کند . ( با گفتن کلمه دلخواه )

وقتی توله آن را یافت تشویقش کنید . در ابتدا نباید انتظار داشته باشید که توله شکار را بیاورد ، وقتی توله شکار را به دهان گرفت فرمان بیا را بدهید . بارها این تمرین را انجام دهید تا توله عادت کند .

در اوایل کار از قلاده استفاده شود .

8. رژیم غذایی :

سعی شود همیشه از یک غذا و یک مکمل استفاده نمایید ، تغییر رژیم غذایی برای توله و سگهای شکاری خوب نیست . غذا های قابل استفاده : مرغ و برنج پخته ، پای مرغ پخته ، نان و شاد ( در تولگی ) و غیره .

1. بهداشت حیوان و برنامه دارویی آن :

به این مورد خیلی توجه کنید ! تمیز کردن داخل گوش حیوان ، زخمی نبودن بدن ، چک کردن و پاک کردن بین انگشتان دست و پا ، خوراندن قرصهای انگل و واکسینه کردن به موقع توله ، شستوشوی به موقع ، تمیز کردن لانه و جای حیوان . سعی شود در زیر پای توله مقداری کاه یا موکت یا مقداری خورده پارچه بریزید .

در صورت زخمی شدن توله آن را سریعا ضد عفونی کرده و ببندید و چگونگی درمان زخم را از پزشک بپرسید .


مطالب مشابه :


نمونه هایی از عروسک دوزی(شماره3)

حرفه و فن کارگاه کاروفناوری - نمونه هایی از عروسک دوزی(شماره3) - آموزش دوخت عروسک خروس




کاردستی

این کاردستی می تواند به عنوان اسباب بازی و عروسک آدم آموزش کاردستی جدید خروس را برای




آموزش و تربیت سگ شکاری

فروش سگ شکاری - آموزش و تربیت سگ شکاری - آموزش تیراندازی هوایی و شکار با سگ شکاری - فروش سگ شکاری




آموزش کاردستی

آموزش کاردستی . آموزش کلاژ با کاغذرنگی- خروس: تزیین منزل در عید عروسک نمایش: ریسه




خروس اوریگامی

آموزش اوریگامی کاردستی, اوریگامی, کودکان, خروس عروسک های چوب




کارگاه آموزش نمایش عروسکی " حسین زینالی " در بندرانزلی

کارگاه آموزش نمایش عروسکی " حسین کارگردانی ، طراحی صحنه و ساخت عروسک مقام دوم خروس جنگی




برچسب :