شرایط بورسیه و پرسشهایی در مورد بورسیه خارج از کشور

پرسش های متداول مشاهده در قالب پی دی اف  چاپ فرستادن به ایمیل

1- وثيقه ملكي و محدوده آن و تفاوت آن در مورد افراد مجرد و متأهل چيست ؟

ميزان آن بستگي به كشور محل تحصيل دارد.

2- حداكثر زمان لازم براي اخذ پذيرش و انجام ساير امور مربوط به اعزام دانشجويان چقدر است؟

افراد حداكثريك سال فرصت دارند كليه اقدامات را انجام دهند.

3- آيا اعضاي هيأت علمي رسمي دانشگاه ها و يا وزارتخانه ها نيز جهت اعزام به خارج نياز به گزينش عمومي مجدد دارند؟

اعضاء هيأت علمي رسمي دانشگاه هاي تحت پوشش وزارت علوم نياز به گزينش عمومی ندارند.

4- آيا افراد قبول شده براي پذيرش از دانشگاه هاي خارجي شخصاً مي توانند مدارك خود را ترجمه كنند؟ اگر جواب مثبت است چگونه مي توان به مدارك دسترسي داشت؟

اداره کل ريز نمرات دانشجو را دريافت و ترجمه آن را در اختيار بورسيه قرار می دهد ولی بطور کلی دانشجويان چنانچه تسويه حساب از"صنـــدوق رفاه دانشجويان" داشته باشند مي توانند مدارك خود را بگيرند و ترجمه كنند.

5- براي گرفتن ريزنمرات كارشناسي و كارشناسي ارشد و همچنين ترجمه و ارسال آن ها جهت اخذ پذيرش چه مراحلي بايد انجام گيرد؟

جهت اخذ مدارك تحصيلي و ريزنمرات با" اداره كل امور دانشجويان داخل "مكاتبه و از آن طريق مدارك از دانشگاه هاي مربوطه درخواست مي شود. سپس از طريق اداره كل اقدام به ترجمه مدارك بعمل آمده و نهايتاً مدارك تحصيـــــلي ترجمه شده به دانشجو تحويل مي گردد.

6- اگر كسي قبل از اعلام نتيجه اعزام در جاي ديگر در داخل كشور قبول شده باشد و بعد بخواهد انصراف دهد آيا امكانپذير است؟

چنانچه بعد و یا قبل از اعلام نتايج آزمون اعزام به خارج در داخل ثبت نام كرده باشد موضوع اعزام منتفي است.

7- آيا وزارت علوم براي تحصيل همسر دانشجو در مقطع دكتري تسهيلاتي قائل مي شود؟

بله،"بورس همراه" امكانپذير است. براي اطلاع از جزئيات بيشتر و آشنائي با ضوابط و شرايط مربوطه به اداره اعزام مراجعه نمائيد.

8- آيا در انتخاب كشور و دانشگاه محل تحصيل اجباري وجود دارد؟

انتخاب كشورهاي مختلف براساس سياست گزاري شوراي مركزي بورس و با توجه به نمرة آزمون زبان مي باشد. انتخاب دانشگاه نيز براساس تایید شورای تخصصی و عنايت به رشته تحصيلي خواهد بود.

9- وضعيت كساني كه بخشي از طرح سربازي خود را بصورت عضو هيأت علمي در يك دانشگاه مي گذرانند ولي از دانشگاه ديگري بورس تحصيلي در مقطع دكتري گرفته اند، پس از اتمام تحصيلات و بازگشت چگونه است ؟

ملاك محل تعهد خدمت است.

10- اگر كسي از كشوري بورس بگيرد كه شهريه نداشته باشد تعهد او چقدر سبكتر مي شود؟ آيا بايد دو برابر سنوات تحصيلي تعهد بدهد؟

مبالغ تعيين شده براي اخذ وثيقه ملكي در كشورهاي مختلف متفاوت است. اما از لحاظ تعهد خدمتي تفاوتي ندارد.

11- در صورتي كه كسي از دانشگاه هاي خارج از كشور بورس بگيرد مي تواند فقط از كمك هزينه همسر و فرزند استفاده كند؟

در صورتی که واجد شرايط باشند ، بله .

12- اگر همسر بورسيه دانشجو و در حال تحصيل باشد، در موقع اعزام شوهر چه كار بايد بكند ؟

مشكل مربوط به خود دانشجو است. مي تواند از مرخصي تحصيلي استفاده نمايد.

13- اعضاي هيأت علمي كه در حال رسمي آزمايــــشي شـــــدن مي باشند، آيا از سهميه مربي مي توانند استفاده كنند ؟

اعضاي هيأت علمي دانشگاه هاي تحت پوشش وزارت علوم در صورت رسمي آزمايشي بودن و داشتن ساير شرايط طبق دستور العمل بورس دکتری خارج از کشور مي توانند از بورس استفاده نمايند.

14- كارمندان چه موقع بايد براي اعزام استعفاء دهند؟

چنانچه محل خدمت با محل تعهد متفاوت باشد، پس از تصويب پذيرش توسط كميته بورس و قبل از صدور حكم بورس.

15- شوهرم در مقطع دكتري داخل مشغول به تحصيل مي باشد و خدمت نظام وظيفه هم انجام نداده است چنانچه براي اعزام به خارج اقدام كنم تكليف ايشان چـــه مي شود؟

باتوجه به اينکه مطابق مقرر ات در هر مقطع فقط يکبار از معافيت تحصيلی می توان استفاده نمودونيزخروج از کشور مستلزم موافقت اداره نظام وظيفه می باشد لذا خروج ايشان مشکل خواهد بود.

16- با وجودی که از سابقه خوب تحصیلی برخوردار می باشم جهت دریافت اعلام نیاز بورس از یکی از دانشگاه ها به دانشگاه های مختلف مراجعه نموده ام ولی متاسفانه علی رغم نیاز شدید ترجیح می دهند چنین نیروئی را به کار نگیرند و بنده موفق به دریافت اعلام نیاز نشدم و نتوانستم از بورس تحصیلی بهره مند شوم. اگر اینجانب واقعا بخواهم پس از اتمام تحصیل به آن دانشگاه ها مراجعت نمایم و حاضر به دادن هرگونه تعهدی به آن دانشگاه ها باشم چگونه می توانم این امر را به آنها اثبات کنم. آیا واقعا وزارت علوم به این مشکلات اندیشیده؟ آیا فکری برای رفع این مشکلات که امروز من با آنها دست به گریبان هستم شده است؟ مسلما نشده که امروز این نتیجه عاید ما می شود. آیا زمان رفع این مشکلات فرانرسیده است؟

در دنیا جذب بورسیه ها و هیات علمی معمولا توسط خود دانشگاه ها انجام می گیرد و دانشگاه ها نیز بر اساس نیازها و اولویت های خود به طور مستقل تصمیم گیری می کنند. طبیعی است که وزارت مسئولیت های سیاست گذاری، نظارت، ارزیابی و پشتیبانی را بر عهده دارد ولی امور اجرایی توسط خود دانشگاه ها انجام می شود.

منبع : سایت وزارت علوم

http://scholarship.msrt.gov.ir/1390-07-29-20-23-47/90-------------90

،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،

گروه آزمون و سنجش:

وزارت علوم، تحقيقات و فناوري دستورالعمل اعطاي بورس تحصيلي اين وزارتخانه براي دوره دکتري تخصصي خارج از کشور جهت تامين هيئت علمي و متخصصان مورد نياز مراکز آموزش عالي و پژوهشي را اعلام کرد. به گزارش مهر، برخي شرايط اختصاصي بورس تحصيلي خارج از کشور دکتري که از سوي وزارت علوم اعلام شد به اين شرح است: نفرات رتبه اول تا سوم دانش آموختگان دوره کارشناسي و دانشجويان نمونه کشوري در مقطع کارشناسي ارشد مطابق با آيين نامه انتخاب دانشجويان نمونه با تاييد معاونت دانشجويي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و يا معاونت آموزشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي مي توانند در اين دوره شرکت کنند. داشتن کتب تاليفي و يا ترجمه شده در زمينه هاي علمي مرتبط و دارا بودن حداقل يک مقاله چاپ شده در مجلات علمي پژوهشي داخل يا خارج کشور در زمينه هاي مرتبط علمي از جمله شرايط داوطلبان دوره هاي بورس خارج از کشور عنوان شده است. مخترعاني که اختراعات آنان در سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي کشور به ثبت رسيده باشد و برگزيدگان رتبه هاي اول تا سوم خوارزمي، فارابي و رازي مي توانند بورسه دکتري تخصصي خارج از کشور را دريافت کنند.وزارت علوم به مربيان آموزشي و پژوهشي که داراي مدرک کارشناسي ارشد دانشگاهها و مراکز پژوهشي هستند اجازه شرکت در اين دوره را مي دهد. شرايط اعزام قبولي در مصاحبه علمي و تخصصي توسط اداره کل بورس و دانشجويان خارج، داشتن صلاحيتهاي علمي و عمومي توسط هيئت اجرايي جذب دانشگاه و هيئت مرکزي علوم بر اساس مقررات، دو شرط مهم اعزام دانشجويان به خارج از کشور به شمار مي آيد. داوطلبان بايد حداکثر تا 29 اسفند سال 91 نسبت به اخذ حد نصاب نمره زبان، پذيرش مورد تاييد شوراي تخصصي اعزام، ويزا و ساير موارد اعزام اقدام کنند.شرط حداقل کسب نمره زبان جهت اعزام براي رشته هاي فني و مهندسي، کشاورزي و علوم پايه msrt=50 و براي رشته هاي علوم انساني و هنر msrt=55 و يا معادل آن است.در صورتي که دانشگاه پذيرش دهنده نمره زبان خاصي درخواست کند داوطلب موظف است شخصاً آن شرط را برآورده کند. دانشگاه پذيرش دهنده، استاد راهنماي خارج، موضوع رساله دکتري و استاد ناظر داخل بايد در شوراي تخصصي اعزام اداره کل بورس و امور دانشجويان خارج مورد تاييد قرار گيرد.سپردن وثيقه که ميزان آن با توجه به کشور محل تحصيل و بر اساس مصوبات شوراي مرکزي بورس تعيين مي شود از ديگر شروط اعزام اعلام شده است. اولويت اعزام به خارج اولويت شرط اعزام دانشجو به خارج کشور از سوي وزارت علوم نيز به اين شرح اعلام شده است: تنها مراکز علمي و پژوهشي که مجري دوره هاي تحصيلات تکميلي بوده و رشته هاي تحصيلي کارشناسي ارشد يا دکتري آنان در اولويت و مورد نياز کشور است مي توانند داوطلب واجد شرايط را براي تامين اعضاي هيئت علمي اعلام نياز کنند. اعزام داوطلبان يا مربيان آموزشي و پژوهشي واجد شرايط در موسسات و مراکز آموزش عالي، دانشگاههاي غيردولتي و غيرانتفاعي و دانشگاه آزاد اسلامي مشروط به تقبل پرداخت 50 درصد هزينه ها از سوي موسسه معرفي کننده و يا متخصصان و کارشناسان دستگاههاي اجرايي واجد شرايط اعزام، مشروط به تقبل 100 درصد هزينه ها توسط دستگاه مربوط خواهد بود.


مطالب مشابه :


شرایط بورسیه و پرسشهایی در مورد بورسیه خارج از کشور

شرایط بورسیه و پرسشهایی در اعضاء هيأت علمي رسمي دانشگاه هاي تحت پوشش وزارت علوم نياز به




اعلام شرایط جدید اعزام بورسیه به خارج از كشور

شرایط جدید اعزام بورسیه به خارج از كشور اعلام شد مدیركل بورس وزارت علوم: متقاضیان تا نیمه دی




شرایط بورسیه و پرسشهایی در مورد بورسیه خارج از کشور

شرایط بورسیه و پرسشهایی در مورد وزارت علوم، تحقيقات و فناوري دستورالعمل اعطاي بورس




شرایط بورسیه خارج از کشور در دوره دکتری

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دستورالعمل اعطای بورس تحصیلی این وزارتخانه برای دوره دکتری




شرایط پذیرش در پردیس‌های خودگردان دانشگاههای علوم پزشکی اعلام شد.

شرایط بورسیه خارج از وزارت علوم و تحقيقات وفن آوري . وزارت آموزش




نحوه بورسیه شدن

نحوه بورسیه تاييد وزارت علوم در هر بکنید چون با شرایط شما کلاس های زبان




شرایط ویژه بورسیه تحصیل در آمریکا

ایالت Louisiana و مورد تایید وزارت علوم به نام های Louisana Tech University » شرایط ویژه بورسیه تحصیل




دانشجویان به دانشگاههای وزارت علوم ، تحقیقات و فنآوری

دانشجویان به دانشگاههای وزارت علوم شرایط اختصاصی ثبت نام دانشجویان بورسیه وزارت در




جدیدترین شرایط استفاده از بورس داخل دکتری علوم پزشکی اعلام شد

جدیدترین شرایط استفاده از بورس داخل دکتری علوم رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت




شرایط بورسیه شدن در بنیاد علمي آموزشي قلم‌چی

وزارت علوم تحقیقات و فناوری . شرایط بورسیه شدن در بنیاد علمي آموزشي




برچسب :