مجهول یابی

تمرین مجهول یابی تمرینی است که به نقشه کش قدرت تجسم و تصور بالایی میبخشد این قدرت لازمه کار در  رشته نقشه کشی صنعتی می باشد و به  این طریق صورت می گیرد که معمولا با استفاده از دو تصویر از جسم , تصویر سوم که همان تصویر مجهول است بدست  می آید و این عمل به دو روش صورت می گیرد : 1)روش مجهول یابی با استفاده از خطوط رابط کمکی 2) روش مجهول یابی با استفاده از آنالیز سطوح

* روش مجهول یابی با استفاده از خطوط کمکی :

 به این صورت است که اول باید دانست که تقریبا هر خط و نقطه ای  در هر صفحه اثری در صفحه دیگر دارد که قابل ردیابی است به طریقی که 1- هر نقطه در تصویر قائم  در امتداد خط افق روی تصویر جانبی اثر دارد وبالعکس 2- هر نقطه در تصویر قائم در امتداد راستای عمود بر روی صفحه تصویر افقی اثر دارد و بالعکس 3-  نکته قابل توجه این است که هر نقطه در تصویر افقی  با شیب 45درجه به سمت تصویر جانبی , بر روی تصویر جانبی اثر دارد و بالعکس .

نتیجه ای که حاصل می شود این است که اندازه ارتفاع در صفحه قائم و صفحه نیم رخ برابر است واندازه طول در تصویر قائم با تصویر افقی برابر است . برای درک بهتر به تصویر زیر دقت کنید :

هر خط تشکیل شده از یک نقطه ابتدایی و یک نقطه انتهایی که با اتصال آن دو به یکدیگر خط ترسیم میشود و هر شکل تشکیل شده از یک سری خطوط که با پیدا کردن نقاط هر خط می توان آن را رسم کرد . نکته ای که باید مورد توجه قرار گیرد نهوه پیدا کردن نقاط و چگونگی ایجاد اثر ان در هر تصویر است که در بالا توضیح داده شد و برای تسلط احتیاج به تمرین هر چه بیشتر دارد .

* روش مجهول یابی با استفاده از آنالیز سطوح :

این روش نیازمند درک صحیح صفحات تشکیل دهنده یک جسم است . در این روش با دسته بندی و آنالیز صفحات یک جسم به دستیابی تصویر مجهول می پردازیم  به این صورت که اگر بتوانیم تشخیص دهیم تصویر در چه حالتی ( منظور به صورت خط یا صفحه )قرار دارد نیمی از کار انجام شده و به ترسیم می پردازیم اما لازمه شناخت موقعیت تصویر دانستن نکات زیر است :

آ ) اول اینکه اگر سطحی موازی با یکی از صفحات قائم یا افقی یا جانبی باشد تصویر آن سطح در یک تصویر به صورت سطح ودر دو تصویر به صورت خط دیده می شود .

ب) دوم اینکه اگر سطحی با هیچ یک از صفحات تصویر موازی نباشد یعنی اینکه به صورت شیب باشد حال اگر شیب به صورت شیب نوع اول باشد (شیب نوع اول سطوح شیبداری هستند که شیب آنها فقط در یک تصویر مشاهده می شود ) باید در یک صفحه به صورت خط و در دو صفحه دیگر به صورت سطح باشد .

ج) اما اگر شیب به صورت نوع دوم باشد ( شیب نوع دوم سطوح شیب داری است که بخشی از شیب آنها در هر سه تصویر دیده میشود) باید در هر سه تصویر به صورت سطح ترسیم شود .


مطالب مشابه :


نقشه کشی 2

درس نقشه کشی صنعتی 2 یکی از درسهای پایه برای دانشجویان رشته مهندسی مکانیک محسوب می­شود.




نقشه کشی صنعتی

در این قسمت قصد داریم به بررسی نقشه کشی صنعتی، یکی از درسهای مهندسی صنایع که بطور غیرمستقیم




بازار کار رشته نقشه کشی صنعتی

زمینه های شغلی عبارت است از: نقشه کشی نقشه های مونتاژ نقشه کشی صنعتی گرافیست صنعتی




جزوه درس نقشه کشی صنعتی 2

مهندسی سیستمهای انرژی - جزوه درس نقشه کشی صنعتی 2 - فرهنگ سازی و آموزش در زمینه مدیریت بهره ور




جدول استانداردهای DIN

اندازه برگها در نقشه کشی صنعتی. din 476 . انواع خطوط در نقشه کشی صنعتی. din 15 . استاندارد نوشتن




شیر 2

معرفی وتاریخچه نقشه کشی صنعتی وسایل ابزار نقشه کشی صنعتی انواع پرسپکتیو نقشه کشی صنعتی




طراحی صنعتی چیست؟

نقشه کشی صنعتی - طراحی صنعتی چیست؟ - در زمانهای قديم ، حتی در سالهای قبل از ميلاد برای نشان




سوالات نقشه کشی 2 - دیماه 85

سلام ورودتون به این وبلاگ رو خوش آمد میگم من دانشجوی نقشه کشی صنعتی آموزشکده سما تبریز هستم




مجهول یابی

تمرین مجهول یابی تمرینی است که به نقشه کش قدرت تجسم و تصور بالایی میبخشد این قدرت لازمه کار




نقشه کشی صنعتی

نقشه کشی صنعتی . در این قسمت قصد داریم به بررسی نقشه کشی صنعتی، یکی از درسهای مهندسی صنایع که




برچسب :