جزييات صدور سند 6 دانگ برای املاک قولنامه ای


جزييات صدور سند 6 دانگ برای املاک قولنامه ای

گروه قضایی-حسن تویسرکانی: مالکیت بدون سند رسمی سالیان سال است که در برخی از شهرها و روستاها سبب شده تا کلاهبرداران و سوءاستفاده کنندگان از اراضی بتوانند از این خلاء قانونی بهره برداری سوء کنند و با زمین خواری به صورت چراغ خاموش، املاک زیادی را تصرف کنند.

مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون تعيين تكليف وضعيت ثبتي اراضي و ساختمان‌هاي فاقد سند رسمي، این مسولیت را به سازمان ثبت اسناد و املا‌ك کشور به ‌عنوان صادرکننده سند در کشور داده تا از بهره برداری‌های غیرمجاز در منابع طبیعی جلوگیری کند. از این رو «حمایت» در گفت و گو با ماشاءالله گرامی، مدیر کل املاک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به بررسی جزييات این قانون جدیدالتصویب پرداخته است.

در جهت حل مشكل اسناد قولنامه اي چه اقدامي صورت گرفته است؟

 

براي حل مشكل متقاضياني كه املاك خود را به صورت عادي خريداري کرده اند و نيز مالكان رسمي كه مالكيت آنها به نحو مشاعي است و به دليل فوت يا مفقودالاثر بودن مالك رسمي و ورثه وي و يا عدم دسترسي به مالك يا مالكان رسمي تاكنون موفق به اخذ سند مالكيت شش دانگ نشده اند ، قانوني تحت عنوان «قانون تعيين تكليف وضعيت ثبتي اراضي و ساختمان هاي فاقد سند رسمي» در مجلس شوراي اسلامي تصويب شده و آیين نامه اجرايي آن در تاريخ 25/4/91 به تصويب ریيس محترم قوه قضایيه رسيده است. از این رو در جهت تسهيل در رسيدگي به درخواست متقاضيان، سامانه پذيرش الكترونيكي تقاضاها تهيه شده تا متقاضيان با مراجعه به سايت سازمان به آدرس www.ssaa.ir به راحتي بتوانند تقاضاي خود را به واحد ثبتي ارسال کنند، تا سازمان ثبت پس از بررسی بر اساس مستندات و اسناد سازمان ثبت، سند تک‌برگ 6 دانگ برای مالکان صادر کند.

چه اشخاصي مي توانند از مزاياي اين قانون استفاده کنند؟

مالكان رسمي، مشاعي و اشخاصي كه املاكي را به صورت عادي خريداري کرده اند و به دليل فوت مالك و ورثه و يا عدم دسترسي به آنان موفق به اخذ سند مالكيت مفروزي (ششدانگ) نشده اند، می توانند در سامانه، تقاضاهای خود را ثبت کرده تا سند شش دانگ صادر شود.

چه املاكي مشمول مقررات اين قانون مي شوند؟

بر اساس ماده «1» قانون تعيين تكليف وضعيت ثبتي اراضي و ساختمان‌هاي فاقد سند رسمي، ساختمان های احداث شده بر روی اراضی با سابقه ثبتی که منشأ تصرفات متصرفان نیز قانونی است و همچنین صدور اسناد مالکیت برای اراضی کشاورزی و نسق های زراعی و باغاتی که شرایط فوق را دارند، لیکن به علت وجود حداقل یکی از موارد ، صدور سند مالکیت مفروزی از طریق قوانین جاری برای آن ها میسر نمی باشد.

آيا متصرفان املاك دولتي هم مشمول اين قانون مي شوند؟

خير، بر اساس ماده«2» قانون تعيين تكليف وضعيت ثبتي اراضي و ساختمان هاي فاقد سند رسمي كساني كه اراضي متعلق به دولت يا موسسات دولتي را در تصرف دارند، مشمول مقررات اين قانون نمي باشند و بايستي مستقيما از طريق سازمان راه و شهرسازي خواسته خود را تعقيب کنند.

وضعيت املاك موقوفه و املاك متعلق به موسسات عمومي غيردولتي چگونه است؟

املاك موقوفه مشمول مقررات اين قانون خواهند بود و به متصرفان املاك موقوفه سند مالكيت اعياني داده خواهد شد. همچنين متصرفان املاك متعلق به موسسات عمومي غير دولتي(نظير شهرداري) نيز ، مشمول اين قانون بوده و مي توانند از مزاياي اين قانون استفاده کنند.

تا چه مدتي درخواست متقاضيان پذيرفته مي شود؟

قانون اخير دایمي است و متقاضيان مي توانند در فرصت مناسب، تقاضاي خود را ارایه کنند.

صدور سند در ادارات ثبت باید به تایید چه مقاماتی برسد؟

بر اساس ماده «1» این قانون، در هر حوزه ثبتی هیئت یا هیئت های حل اختلاف که در این قانون هیئت نامیده می شود با حضور یک قاضی به انتخاب رییس قوه قضاییه، رییس اداره ثبت یا قائم مقام وی و حسب مورد رییس اداره راه و شهرسازی یا رییس اداره جهاد کشاورزی یا قائم مقام آنان تشکـیل می شود. هیئت مذکور با بررسی مدارک و دلایل ارایه شده و در صورت لزوم انجام تحقیقات لازم و جلب نظر کارشناس مبادرت به صدور رأی می کند.
این قانون در چه مواردی منجر به صدور سند نخواهد شد؟
در برخی از موارد مثل فوت مالک رسمی و حداقل یک نفر از ورثه وی، عدم دسترسی به مالک رسمی و در صورت فوت وی، عدم دسترسی به حداقل یک نفر از ورثه وی، مفقود الاثر بودن مالک رسمی و حداقل یک نفر از ورثه وی و عدم دسترسی به مالکان مشاعی در مواردی که مالکیت متقاضی، مشاعی و تصرفات وی در ملک، مفروز است، صدور سند صورت نمی گیرد.

آيا براي اراضي كشاورزي و يا باغات رعايت حد نصاب هاي مندرج در قانون جلوگيري از خرد شدن اراضي زراعي الزامي است؟

در رابطه با نسق هاي زراعي و خريداران بعدي، رعايت حد نصاب هاي مندرج در قانون فوق به ميزان حد نصاب واگذاري ضرورتي ندارد، اما اسناد مالكيت ساير اراضي كشاورزي و باغات با رعايت حد نصاب هاي مندرج در قانون صادر خواهد شد.

چه قوانين ديگري در خصوص سند دار كردن املاك فاقد سند رسمي اخيرا به تصويب رسيده است؟

در طول برنامه دوم ، سوم و چهارم توسعه ، صدور اسناد مالكيت املاك واقع در بافت روستاها در دستور كار سازمان ثبت اسناد و املاک کشور قرار گرفت و خوشبختانه اسناد مالكيت اكثر املاك روستايي به صورت رايگان صادر و تسليم روستاييان شد. در ادامه روند فوق به موجب مواد الحاقي به قانون ساماندهي و حمايت از توليد و عرضه مسكن ، مقرر شد درخواست متقاضيان املاك واقع درشهرهاي زير 25 هزار نفر جمعيت و روستاهاي باقي مانده (بالاي 20 خانوار جمعيت ) در هيئت هاي حل اختلاف موضوع قانون فوق مطرح و منجر به صدور راي و سند مالكيت شود. آیين نامه اجرايي اين قانون به تصويب رسيده و جهت اجرا به استان ها ابلاغ شده است. همچنين در جهت ترميم و بازسازي بافت هاي فرسوده، قانون حمايت از بهسازي و نوسازي بافت هاي فرسوده و نا كارآمد شهري به تصويب رسيده و به موجب قانون فوق مقرر شده سازمان ثبت اسناد و املاك كشور با تشكيل هيئت هاي حل اختلاف، پرونده هاي موضوع اين قانون را مورد بررسي قرار دهد.

براي مكانيزه كردن پرونده هاي ثبتي تاكنون چه اقداماتي صورت گرفته است؟

بعد از داده آمايي دفاتر املاك سراسر كشور داده آمايي و استخراج اطلاعات پرونده هاي ثبتي با اولويت پروندهايي كه تاكنون منجر به صدور سند مالكيت نشده در دستور كار قرار گرفته و به رغم عدم تامين اعتبار مورد نياز از تعداد بالغ بر 30 ميليون پرونده ثبتي موجود در واحدهاي ثبتي و هيئت‌هاي حل اختلاف، عمليات بازسازي فهرست و منگنه، شمارش اوراق،كدگذاري، تعيين نوع پرونده ، تعويض پوشه و كارتن تعداد يك ميليون و 800 هزار پرونده و عمليات استخراج اطلاعات تعداد 600 هزار پرونده و داده آمايي تعداد 550 هزار پرونده به اتمام رسيده و در صورت تامين اعتبار مورد نياز تمامی پرونده هاي ثبتي به سرعت داده آمايي خواهد شد و با اجراي اين مهم گام موثري در جهت افزايش ضريب امنيت اطلاعات و ايجاد آرامش رواني در جامعه برداشته خواهد شد.

منبع : بابافارس


مطالب مشابه :


قولنامه زمین

16 مارس 2008 ... وبلاگ دفتر اسناد رسمی 4 سبزوار - قولنامه زمین - سردفتر: غلامرضا لندرانی.




قولنامه زمین

kubilay horse - قولنامه زمین - pictures of kubilay. ... قولنامه زمین · http://pic.iran- forum.ir/images/7oa9a91m21gzjkxqoz2.doc. قولنامه زمین. + نوشته شده در ساعت توسط




نمونه قولنامه معامله زمین

خانه ی فرم و دادخواست - نمونه قولنامه معامله زمین - حداقل حق شما این است که حقوق خود را بدانید - خانه ی فرم و دادخواست.




دانلود بانک قرارداد،درخواست،قولنامه ماشین و خانه،ادارات و ...

نمونه نمونه قرارداد فروش مزایده ای آپارتمان و ملک و زمین نمونه قرارداد نیروی کارگر به صورت پیمانکاری نمونه قرارداد طراحی و نصب قالب گرافیکی نمونه قرارداد نگهداری




جزييات صدور سند 6 دانگ برای املاک قولنامه ای

20 ا کتبر 2013 ... ... برداری سوء کنند و با زمین خواری به صورت چراغ خاموش، املاک زیادی را تصرف کنند. ... در جهت حل مشكل اسناد قولنامه اي چه اقدامي صورت گرفته است؟




پیشنهاد به بنگاههای معاملات ملکی جهت پیشگیری از وقوع جرم

1-در موقع انجام معامله قبل از هر کاری کلیه قولنامه های قبلی واسناد ووکالت نامه های تنظیم ... 5- قبل از صدور قولنامه ملک ساختمان یا زمین ویا تجاری حتماً توسط کارشناس




پرسش و پاسخ حقوقی

پدر بزرگم مالک زمینی بوده که 50 سال پیش آن را به وسیله قولنامه عادی به پدرم فروخته بود . اکنون شخصی دیگری مدعی است که مالک قانونی این زمین است آیا وی می تواند




منزل مسکونی و اپارتمان

منزل مسکونی سفت کاری سه طبقه 80 متر زمین و 300 متر زیربنا-سند و پروانه دارد ... منزل مسکونی 118 متر زمین و 85متر زیربنا - گاز و برق - قولنامه ای - شمالی جنوبی




چگونگی خرید ملک از قولنامه تا محضر ودریافت کلید.نوشتن قولنامه.

نحوه خرید قولنامه ای زمین وخانه. با توجه به اینکه مدت زیادی دنبال ملک بوده ام می خواهم نحوه خرید ملک را برای دوستان شرح دهم 1-مراجعه به بنگاه امین و صادق و پیدا کردن یک




فروشی زمین وباغ در نیشابور

پروانه ساخت. متری یک ونیم م+... زمین. سند مشاع. جاده باغرود. 1151متر. متری130/000 . زمین. فرح بخش شرقی. 90. پروانه+امتیازات. متری4 میلیون. زمین. قولنامه. بهشتی.




برچسب :