برچسب های تشویقی به سبک نوین (توجه به بعد روانی دانش آموزان)

««« این پست ثابت است .»»»

برچسب های تشویقی به سبک نوین (توجه به بعد روانی دانش آموزان)

اگر ما بخواهیم دیدگاه روانشناسان برجسته ای چون پیاژه در زمینه های یاد گیری کلاسی و آموزشی را مورد بررسی قرار دهیم ،دانش آموزان مقطع ابتدایی و بالاخص سنین پایین دبستان چون هنوز به به مرحله ی ذهنی یا صوری نرسیده اند ،بنابر این از به کار بردن مفاهیم انتزاعی و مجرد در کلاس درس باید پرهیز نمود و به مفاهیم عینی و مجسم پرداخت. مفاهیمی که دانش آموز می بیند و لمس می کند تا یاد بگیرد .بنابر این کلاس های هوشمند بهترین ابزار یادگیری به صورت مجسم را در اختیار این دانش آموزان قرار می دهند و از طرف دیگر، با توجه به  وقت و زمان محدود کلاسی ،معلم می تواند با سرعت زیاد این محدودیت زمانی را جبران نماید.

از دیگر سو اگر آموزش همراه با انواع تقویت کننده صورت گیرد یعنی دانش آموز بعد از یادگیری  مفاهیم درسی ،مشوق دریافت کند( همان تقویت کننده هایی که اسکینر و پاولف به آن توجه وافری کرده اند)برای دانش آموزان این رده ی سنی می تواند بسیار موثر واقع گردد.درست است که بالاترین نوع مشوق آن است که دانش آموز به ارزش اهداف یا مواد درسی در زندگی پی ببرد و این ارزش او را وادار به فعالیت بیشتری نماید اما واقعیت این است که افکار و بازی های کودکانه با زندگی این دانش آموزان عجین است.

اگر ما به رفتار دانش آموز ابتدایی با نگاهی تجسس مآبانه توجه کنیم ،به اسباب بازی هایشان ،به صداهایی که در زنگ های تفریح از خود در می آورند،گاهی صدای اسب ، گاهی صدای ماشین و گاهی ... 

انگار  که با اجسام یا اشیای خیالی و یا با ماشین های آخرین سیستمشان بعد از شنیدن صدای زنگ وارد کلاس های درس می شوند.گاه گاهی هم شدت سرعت موجب تصادم دانش آموزان با معلم جلوی در کلاس می گردد (ببخشید آقا معلم تقصیر من نبود ترمز برید...)و...

حتما متوجه خواهیم شد که بازی و اشیای خیالی جزیی از زندگی دانش آموز ابتدایی هستند.

و هدف ما نیز ایجاد انگیزه و یا شوک مثبت در دانش آموز برای رسیدن به اهداف آموزشی و یادگیری آن ها و واداشتن آن ها به انجام فعالیت هایی است که برایشان ممکن است چندان ملموس نباشد یا بیشتر انتزاعی باشد.

تجربه ی کلاسی ما ثابت کرده است که درست کردن این برچسب ها برای دانش آموزان جهت رسیدن به این اهداف بسیار بر انگیزاننده است. به شرط آنکه معلم برای انجام آن ها در خانه وقت بگذارد. این کار دانش آموزان را وادار می کند که برای رسیدن به این مشوق ها بسیار تلاش کنند.و خود ارزیابی ای مداوم از کار هایشان برای دریافت برچسب های بیشتر داشته باشند و این یعنی پیشرفت و موفقیت.به این صورت که دانش آموز پس از دریافت پاسخ های مشخص یا نسبت معینی از پاسخ ها از طرف معلم تقویت (برچسب)دریافت می کند.همان شیوه ها یا انواع تقویت کننده هایی (روانشناسی پرورشی نوین دکتر علی اکبر سیف ودیگران)که به عنوان فعالیتی بسیار مطلوب برای تکرار رفتار یا پاسخ مطلوب به آن پرداخته شده است.

 در ذیل نمونه هایی از این برچسب های تشویقی که ما استفاده می کنیم را مشاهده می کنید .

امید است بتوانیم هر قدمی را که می تواند تاثیری مثبت در یادگیری این فرشتگان داشته باشد برداریم.


مطالب مشابه :


تغييرات جديد در حقوق فرهنگيان

چشمه آب معدنی گواز، مکانی ناشناخته و بکر در کامیاران.




انواع تسهیلات بانک ملت

شرکت گلهای اندیشه باران شعبه 2 کامیاران مراحل فروش و دریافت به کار و فیش حقوقی وام




دولت به برخی‌ها ۹۷ میلیون تومان حقوق پرداخت می‌کند!

این شهید دلاور در روستای بوانه از توابع کامیاران دیده به جهان گشود از خانواده ای مذهبی




شهر محل صدور كد ملي

دریافت فیش حقوقی بازنشستگان نیروهای مسلح از طریق کامیاران: 674:




باز هم جاده کرمانشاه به کامیاران قربانی گرفت

فیش حقوقی معلمان. نقشه دریافت کد باز هم جاده کرمانشاه به کامیاران قربانی




برچسب های تشویقی به سبک نوین (توجه به بعد روانی دانش آموزان)

فیش حقوقی (کامیاران) این صورت که دانش آموز پس از دریافت پاسخ های مشخص یا نسبت




برچسب :