این همه لوح تقدیر برای چه ؟.....

یکی از مسائلی که میشه گفت کم کم داره به یک « اپیدمی » تبدیل میشه موضوعی تحت عنوان « لوح تقدیر » است ...

کمتر کارمند ، کارگر ، مسئول ، دانش آموز ، روحانی ، مداح ، پزشک ، کشاورز نمونه و ... را می توان یافت که یک یا چند لوح تقدیر دریافت نکرده باشد .

این « لوح تقدیر » که روزگاری انسان باید سالهای سال برای دریافت آن تلاش می کرد ، کارش به جایی رسیده که تقریبا به یک امر معمول تبدیل شده و امضاهای با رنگ های مختلف در ذیل آن خودنمایی می کند .

اما چند مطلب ...

* گاهی انگیزه امضا کننده ، تبلیغ شخصیت حقوقی اوست .

* گاهی هم شخص یا اشخاص حقیقی قصد مطرح کردن خود را دارند .

* گاهی هم شرکت های مختلف قصد دارند تا به مطرح شدن خود بپردازند .

* در پاره ای از موارد هم کاندیداهای انتخاباتی در گرماگرم تبلیغات به طرفداران خود لوح تقدیر می دهند .

* در پاره ای موارد مشاهده شده که فلان فوتبالیست محبوب برای طرفداران (توصیه شده) خود لوح سپاس و تقدیر ارسال نموده است .

* همگان مستحضر هستند که در مسابقات ورزشی ، فرهنگی ، قرآنی و ... الواح گوناگون تحت عنوان لوح تقدیر ، لوح سپاس ، لوح یادبود و ... به نفرات اول تا سوم ، برگزارکنندگان مسابقات ، مدیرکل مربوطه ، رئیس سازمان یا وزیر یک وزارتخانه ، رئیس اداره و ... اهدا می شود و اگر خلاف این موضوع رفتار شود ، برگزار کنندگان به بد یا کج سلیقگی متهم می شوند و گاهی باب گلایه هم باز می شود .

حال ببینیم سرانجام این همه لوح چیست ؟؟؟؟

* برخی مدیران از آن به افتخار و صرفا با نصب در اطاق کار خود یاد می کنند . هدف آنها این است که کارایی خود را به دیگران نشان دهند . شاید هم از نمایاندن این الواح صرفا رضای خدا را در نظر می گیرند .

* برخی از کارمندان جزء ، آن را به منزل آورده و لوح را به زن و بچه ای که فقط « نان » می خواهند تحویل داده و در کاورهای مخصوص نگهشان می دارند . در میهمانی های خانوادگی و اداری از آن با افتخار یاد می کنند و آنهایی که این لوح ها را می بینند فقط سری تکان می دهند و تحسینش می کنند و معلوم نیست در دل آنها چه می گذرد و با خود چه می گویند .

* برخی از دانش آموزان هم که در المپیادها ، مسابقات ، آزمون ها و همایش های مختلف و ... موفق به دریافت لوح تقدیر شده اند ، آن را برای فردای خود نگه می دارند تا به رخ همسر آینده خود بکشند ؛ غافل از این که همسر آینده آرامش می خواهد ، امکانات حداقلی برای یک زندگی سالم و بدور از دغدغه می خواهد ؛ نه لوح تقدیر ...

* برخی از لوح تقدیرها هم ممکن است پس از مدتی سربه نیست شوند . مثلا در نظر بیاورید که کسی در یک دوران که رئیس جمهور بوده ، وزیر ، استاندار ، فرماندار ، بخشدار و نماینده و ... بوده و بعدها دچار استحاله فرهنگی ، سیاسی و ... شده و با عدم اقبال مردم مواجه گردیده و از سوی آنان طرد شده است که در این صورت الواح تقدیری که به امضای شخص مذکور رسیده است توسط فرد یا افراد از بین می رود چون در واقع شخصیت آن فرد به لحاظ سیاسی یا اجتماعی دچار لغزش گردیده و از دایره انصاف خارج شده و به نظام و مردم تعلق خاطری ندارد .

* برخی از لوح تقدیرها که زمانی طولانی بر آن می گذرد ، فاقد ارزش هستند . مثلا لوح هایی که برای ارزشیابی کارکنان یک مجموعه صادر می شود تا حداقل امتیازات را کسب کنند شاید که برای دنیایشان منافعی داشته باشد . این نوع از لوح تقدیرها پس از مدتی که طرف مقابل به منافع خود رسید ؛ فاقد ارزش است و قطعا از بین خواهد رفت .

اما چند سوال ؟؟؟؟؟؟؟

* لوح تقدیر خوب و پسندیده است اما واقعا قصدمان تقدیر است یا تعیین شخصیت افراد ؟ گاهی مشاهده شده است که با اهدای یک لوح تقدیر از زحمات چند ماهه یا یکساله فردی سپاسگزاری می شود در حالی که قیمت یک کاور 200 تومان ، لوح خام مربوطه نهایتا 2 هزار توان و هزینه تایپ و پرینت آن 500 تومان و یک شاخه گل هم خیلی که گران باشد 2000 تومان خواهد بود و هزینه تمام شده به 5000 تومان هم نمی رسد در حالی که اگر آن لوح را به کودکی که کیکی در دست دارد بدهی تا در مقابل کیکش را به تو بدهد ، این کار را نخواهد کرد . کاش افرادی که سریعا دست بکار شده و شروع به امضای لوح تقدیر می نمایند ، اندکی هم ملاحظات مادی داشته باشند که واقعا هم مطلوب خواهد بود و هم خدا را خوش می آید و هم خلق خدا را ...

واقعا نمی توان برای این همه لوح تقدیر کاری کرد که از حالت تکرای خارج شود ؟

* در اکثر لوح های تقدیر متنی تکراری با این مضمون به چشم می خورد که « جناب آقای / سرکار خانم / ورزشکار گرامی / مبلغ ارجمند و ... احتراما بدینوسیله برخود لازم می دانم از تلاش های ... تقدیر و تشکر و قدردانی نمایم و ... رئیس اداره / مدیر کل ...»

واقعا خود امضاء کنندگان این متن ها را می نگارند یا افرادی در زیرمجموعه آنها به تهیه متن اقدام نموده و به عنوان دیدگاه مدیر و رئیس مربوطه به اخذ امضای وی اقدام می کنند ؟

آیا افرادی که به امضای این لوح ها اقدام می کنند واقعا به توانایی افراد مورد اشاره واقفند ؟ آیا مطمئن هستند که افرادی هم ممکن است باشند که خدای ناکرده حقی از آنان ضایع شده و این لوح حق او بوده است ؟

آیا تمام آنچه توسط برخی مسئولین امضاء شده است ، اخلاقا متعهد هستند ؟

نکته پایانی این که لوح تقدیر به خودی خود فاقد هرگونه ارزشی است ولی مادامی که اسامی افراد حقیقی و حقوقی در ذیل آن می آید ، ارزشی موقت پیدا می کند . بزرگانی از این دست بکوشند که رفتارشان برای دیگران سرمشق و الگو باشد . طوری رفتار نکنند که با ملاحظه رفتار ناشایست آنان ، بلافاصله فرد لوح تقدیر و امضای وی را بدور انداخته و بر خدمات صادقانه خود دریغ و افسوس بخورد و از نوع تلاش و کارش پشیمان شود ...

در این مورد حرف زیاد بود که موارد برجسته آن همین بود که خواندید ... از شما بابت این مزاحمت عذرخواهم .


مطالب مشابه :


متن لوح تقدیر؛1

متن لوح تقدیر؛1 « مسئول محترم موسسه قرآنی فرهنگی / هنری نمونه 4 . به




متن تفسیر نمونه

متن تفسیر نمونه لوح تقدیر لوح تقدیر روز دعاهای قرآنی زندگی




متن لوح تقدیر2

متن لوح تقدیر2 « مسئول محترم موسسه قرآنی متن تقدیرنامه فرهنگی / هنری نمونه 3.




کلمات کلیدی جستجوی اینترنتی

مـؤســسه قــرآنــی متن لوح تقدیر. نمونه سؤالات




تقدیر رهبر معظم انقلاب از مهندس بیات به عنوان نخبه بسیجی و مجری طرح خودکفایی بنزین

کشور با اهدای لوح تقدیر و یک جلد مقام اول قرآنی در سطح متن لوح به این شرح




این همه لوح تقدیر برای چه ؟.....

پزشک ، کشاورز نمونه لوح تقدیر » که روزگاری انسان فرهنگی ، قرآنی




برچسب :