مقاوم سازی با frp

مقاوم سازی با FRP

اشتباهات طراحي و محاسبه، عدم اجراي مناسب، تغيير كاربري سازه‌ها، آسيب‌ديدگي ناشي از وارد شدن بارهاي تصادفي، خوردگي بتن و فولاد و شرايط محيطي از دوام آنها مي‌كاهد. ضمنا تغيير آئين‌نامه‌هاي ساختماني (باعث تغيير در بارگذاري و ضرايب اطمينان مي‌شود) نيز سبب ارزيابي و بازنگري مجدد طرح و سازه مي‌گردد تا در صورت لزوم بهسازي و تقويت شود. یکی از پر کاربردترین این روش ها استفاده از مواد کامپوزیتی(FRP) در مقاوم سازی ساختمان ها می باشد.

متخصصین ما در شرکت پرشین دژ همگام با آخرین پیشرفت های فنی و تکنولوژیکی در دنیا، با بهره گیری از تجربیات و دانش فنی روز، آماده ارائه خدمات در زمینه طراحی، مشاوره و اجرا در زمینه مقاوم سازی با استفاده از محصولات FRP می باشند.

اهم زمینه های مشاوره ای و اجرایی شرکت عبارتنداز:

آنالیز ریسک در زلزله

مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای( با استفاده از محصولات FRP)

مطالعات ژئوفیزیک

 

آنالیز ریسک در زلزله

زمین لرزه و تحمل خسارات مالی و تلفات انسانی ناشی از آن، علی رغم تمامی تحقیقات و پیشرفت های علمی به عنوان رویدادی اجتناب ناپذیر در زندگی بشر پذیرفته شده است. تخریب های احتمالی ناشی از زلزله از یک سو و از سوی دیگر عدم وجود اطلاعات و امکانات کافی جهت پیش بینی زلزله، توجه محققین و متخصصین را به سمت یافتن راهکارهای مناسب و فراگیر به منظور کاهش صدمات و لطمات ناشی از آن جلب نموده است. بدین منظور روشهایی طرح گردیده که به کمک آنها می توان مناطق پر خطر را شناسایی و به منظور کاهش خسارات تمهیداتی اندیشید. از طرفی می توان تاثیر زلزله و پیامدهای پس از آن را پیش از وقوع بر روی پروژه های مختلف عمرانی بررسی و پس از شناسایی نقاط ضعف، با تصحیح طرح و یا مقاوم سازی از هدر رفتن منابع انسانی و مالی جلوگیری کرد.

در این راستا شرکت پلیمرسازهخدمات زیر را توسط کارشناسان خود ارائه می کند،

 

شناسایی و پهنه بندی نواحی مستعد زمین لغزش در نواحی مختلف شهری و غیر شهری

بدین منظور با استفاده از مطالعات آماری، نرم افزارها و سامانه های اطلاعات جغرافیایی، نقشه نواحی با احتمال یکسان وقوع زمین لرزه (Hazard Zonation) ترسیم می گردد.

تحلیل خطر زمین لرزه

شناسایی و محاسبه تاثیر گسل های یک منطقه در پدیده زمین لرزه (محاسبه بیشینه شتاب)

تحلیل چگونگی تاثیر زمین لرزه بر سازه های مختلف

استفاده از نرم افزارهای شبیه سازی و ارائه گزارش

 

مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای

 

 

 

اشتباهات طراحي و محاسبه، عدم اجراي مناسب، تغيير كاربري سازه‌ها، آسيب‌ديدگي ناشي از وارد شدن بارهاي تصادفي، خوردگي بتن و فولاد و شرايط محيطي از دوام آنها مي‌كاهد ضمنا تغيير آئين‌نامه‌هاي ساختماني (باعث تغيير در بارگذاري و ضرايب اطمينان مي‌شود) نيز سبب ارزيابي و

بازنگري مجدد طرح و سازه مي‌گردد تا در صورت لزوم بهسازي و تقويت شود. در مبحث مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای، روش های موسوم به روشهای کلاسیک شامل استفاده از پوشش فولادی، استفاده از پوشش بتنی و بازسازی موضعی است. اما محدودیت ها باعث گردیده که روش های نوینی جایگزین آنها گردد. یکی از پر کاربردترین این روش ها استفاده از مواد کامپوزیتی(FRP) در مقاوم سازی ساختمان ها می باشد. مزایای استفاده از این مواد نسبت به ورقه های فولادی و یا پوشش بتن باعث گردیده کشورهای لرزه خیز نظیر ژاپن این روش را به عنوان جایگزینی مناسب برای روش های کلاسیک برگزینند.

مزایای استفاده از محصولات FRP  (Fiber Reinforced Polymer/Pelastics)

وزن کم (در حدود 20% فولاد)

مقاومت بالا (نسبت به وزن در مترمربع)

مقاومت شیمیایی بالا نسبت به فولاد و بتن در برابر خوردگی( در محیط های اسیدی و قلیایی)

عایق بودن در میدان های الکتریکی و مغناط

یسی ( در ساختمان مراکز رادار و فرودگاهها)

سهولت در حمل و نقل و انبار کردن ( به علت وزن بسیار کم و نحوه بسته بندی)

سهولت در اجرا ( ورقه های FRP توسط رزین بر سطح بتن چسبانده می شود.)

هزینه پایین ( هزینه تمام شده طراحی، اجرا، مواد اولیه و پرسنل- روز به خوبی قابل رقابت با روشهای دیگر است.)

زمان کم در اجرا

عدم ایجاد تداخل و مزاحمت برای کاربری سازه به هنگام اجرا

شرکت ها و موسسات تایید کننده

  انجمن مهندسين عمران ژاپن(JSCE)

موسسه بتن ژاپن(JCI)

موسسه تحقيقات فني راه آهن(RTRI)

فدراسيون بين المللي سازه هاي بتني(FIB)

اداره استاندارد كانادا(ISIS)

اداره استاندارد آمريكا(ACI 440.2R)

در کشور ما نیز سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، طی بخشنامه شماره 77939/100 مورخه 9/5/85 راهنما و ضوابط اجرایی تقویت ساختمان های بتنی با استفاده از الیاف تقویتی FRP (نشریه شماره 345) را به دستگاه های اجرایی، مشاوران و پیمانکاران ابلاغ نموده است.

امروزه قطعیت در مورد برآوردهای اولیه در پروژه های مهندسی با توجه به هزینه و زمان ساخت، به شدت مدنظر قرار دارد. برآوردهای مربوط به ساختگاه سازه هایی پر هزینه و زمان بر نظیر سدها، تونل ها، پل ها و ساختمان های بلند جزء لاینفک عملیات و محاسبات می باشند. این اطلاعات اولیه عمدتا مربوط به شرایط زمین شناسی، چینه شناسی، گسلش و برآوردهای ژئومکانیکی می باشد.

روش های ژئوفیزیکی به عنوان روش هایی موثر و قابل اعتماد به خوبی توانسته اند پاسخگوی این نیاز اولیه باشند. اگرچه کاربرد این روش تنها به این مقولات محدود نشده و انجام عملیات اکتشاف منابع زیرزمینی یکی دیگر از مباحث مربوط به روش های ژئوفیزیکی است که با تقریبی کاملا قابل قبول، کارایی خود را اثبات نموده است.

توانمندی های مشاوران شرکت سامان محیط آرمه در زمینه مطالعات ژئوفیزکی به قرار زیر است،

تعیین محل گسل و ساختارهای زمین شناسی

اکتشاف معادن فلزی و معادن غیر فلزی

تعیین ابعاد کانسار فلزی در زیرزمین ( تخمین ذخیره معدنی)

مطالعه ساختگاه سازه‏هاي مهم

پي‏جوئي‏هاي باستان‏شناسي

شناسایی عوارضی نظیر حفرات، مسیر عبور لوله ها و کابل ها در عمق خاک

ساختار مصالح FRP

انتخاب ورقه های FRP وابسته به عواملی نظیر محیط انجام پروژه و مقاومت نهایی مورد نیاز می باشد. انتخاب آنها با توجه به جزئیات طرح توسط مشاور و یا کارفرما توصیه می گردد. به طور کلی این ورقه ها به سه دسته تقسیم می شوند،

الياف شيشه(GFRP)

الياف كربن(CFRP)

الياف آراميد(AFRP)

ويژگي هاي مكانيكي كامپوزيتهاي مختلف

مقاومت كششي

(MPa)

 

مدول الاستيسيته

 

(GPa)

               

 

دانسيته

 

)Kg/m3)

               

 

محتواي فيبري

 

(درصدي از وزن ورق)

               

 

نوع كامپوزيت با فيبر

 

يكطرفه

 

1800-400

               

 

55-20

               

 

1200-1600

               

 

80-50

               

 

GFRP

 

2250-1200

               

 

250-120

               

 

1900-1600

               

 

75-65

               

 

CFRP

 

1800-1000

               

 

125-40

               

 

1250-1050

               

 

70-60

               

 

AFRP

 

انواع محصولات FRP

 

 

 

1- ميله هاي كامپوزيتي: ميله‌هاي ساخته شده از كامپوزيت‌هاي FRPهستند كه جانشين ميلگردهاي فولادي در بتن آرمه خواهند شد. كاربرد اين ميله‌ها به دليل عدم خوردگي، مساله كربناسيون و كلراسيون را كه از جمله مهم‌ترين عوامل مخرب در سازه‌هاي بتن آرمه هستند، به كلي حل خواهند نمود.

 

2- شبكه‌هاي كامپوزيتي: شبكه‌هاي كامپوزيتيGrids، FRP، محصولاتي هستند كه از برخورد ميله‌هاي FRP در دو جهت و يا در سه جهت ايجاد مي‌شوند. نمونه‌اي از اين محصول، شبكة كامپوزيتي NEFMAC است كه از فايبرهاي كربن، شيشه يا آراميد و رزين وينيل استر توليد مي‌شود و براي مسلح كردن بتن مناسب است.                               

 

3- كابل، طناب و تاندن‌هاي پيش‌تنيدگي: محصولاتي شبيه ميله‌هاي كامپوزيتي FRP، ولي به صورت انعطاف‌پذير هستند، كه در سازه‌هاي كابلي و بتن پيش تنيده در محيط‌هاي دريايي و خورنده كاربرد دارند. اين محصولات در اجزاء پيش‌ تنيده در مجاورت آب نيز بكار گرفته مي‌شوند.

 

4- ورقه‌هاي كامپوزيتي: ورقه‌هاي كامپوزيتي Sheets) FRP)، ورقه‌هاي با ضخامت چند ميليمتر از جنس FRP هستند. اين ورقه‌ها با چسب‌هاي مستحكم و مناسب به سطح بتن چسبانده مي‌شوند. از این ورقه ها جهت تقویت بتن استفاده می شود. ورقه‌هاي FRP پوشش مناسبي جهت ايزوله كردن سازه‌هاي آبي از محيط خورندة مجاور هستند. همچنين از ورقه‌هاي كامپوزيتي FRP جهت تعمير و تقويت سازه‌هاي آسيب ديده (ناشي از زلزله و يا ناشي از خوردگي آبهاي يون‌دار) استفاده مي‌شوند.

 

5- پروفيل‌هاي ساختماني: مصالح FRP همچنين در شكل پروفيل‌هاي ساختماني به صورت I شكل، T شكل، نبشي و ناوداني توليد مي‌شوند. چنين محصولاتي مي‌توانند جايگزين بسيار مناسبي براي قطعات و سازه‌هاي فولادي در مجاورت آب تلقي شوند.

 

کاربرد های محصولات FRP

 

مقاوم سازي خمشي تيرها

 

مقاوم سازي برشي تيرها

 

مقاوم سازي فشاری ستون ها

 

مقاوم سازي برشی ستون ها

 

مقاوم سازي پیچشی ستون ها

 

مقاوم سازی برشی دیوار ه ها

 

پوشش محافظ در محیط های خورنده 

 

 

 

 

 

نحوه سفارش و اجرا

 

 کارشناسان شرکت پرشین دژپس از دریافت جزئیات طرح و نقشه های مورد نظر از طرف کارفرمایان محترم، مراحل مربوط به طراحی و انتخاب مواد اولیه به همراه برآورد هزینه را به انجام رسانیده که در صورت تایید و توافق، طی زمانبندی اعلام شده پروژه انجام خواهد شد.

 

مقاوم سازی سازه های بتنی به روشFRP

 

شرکت پلیمر سازه با هدف بهبود و ارتقاء سطح کیفی و کمی در زمینه تحلیل آسیب پذیری، بهسازی لرزه ای و مقاوم سازی سازه های موجود با فعالیت طرح و اجرا تأسیس گردیده است.

استفاده از مصالح جدید و به خصوص کامپوزیت‌ها به جای فولاد در دهة اخیر در دنیا به شدت مورد علاقه بوده است. کامپوزیت‌ها از یک مادة چسباننده (اکثراً اپوکسی) و مقدار مناسبی الیاف تشکیل یافته است. این الیاف ممکن است از نوع کربن، شیشه، آرامید و ... باشند، که کامپوزیت حاصله به ترتیب، به نام AFRP, GFRP, CFRP خوانده می‌شود. مهمترین حسن کامپوزیت‌ها، مقاومت بسیار عالی آنها در مقابل خوردگی و مقاومت کششی بسیار زیاد (تا 10 برابر فولاد) است.

 

 

مقاوم سازی با frp

 

شرکت پلیمرسازه :کامپوزیت frp متشکل از الیاف بسیار مقاوم در یک ماتریس پلیمری می‌باشد. الیاف در کامپوزیت، عضو اصلی باربر هستند و مقاومت و سختی زیادی در کشش دارند. ماتریس پلیمری، الیاف را در محل و آرایش مطلوب نگهداشته و بعنوان یک محیط منتقل کننده بار بین الیاف عمل می‌کند، بعلاوه آنها را از صدمات محیطی در اثر بالا رفتن دما و یا رطوبت حفظ می‌کند.

استفاده روزافزون از کامپوزیت frp در صنعت نشان دهنده برتری محسوس این مصالح نسبت به فلزات می‌باشد. کامپوزیت‌های frp مورد استفاده برای تقویت سازه‌ها متشکل از ماتریس پلیمری گرماسخت از قبیل رزین اپوکسی و الیاف معدنی (شیشه و کربن) و الیاف آلی (آرامید) می‌باشد. سیستم frp به عنوان ترکیب الیاف و رزین برای لایه کامپوزیت، رزین‌های مرتبط برای چسباندن به سطح بتن تعریف می‌شود. بالا بودن مقاومت در مقابل نیروهای خمشی و برشی

· سبکی و بالا بودن نسبت مقاومت به وزن

· مدول الاستیسیته بالا با توزیع تنش بهینه در تغییر شکل یکسان

· ظرفتی جذب ارتعاشات

· بالا بودن دوام و پایداری

· انعطاف پذیری کاربرد برای سطوح در شکلهای مختلف

· مقاومت بالا در برابر خستگی و تغییرات دوره ای درجه حرارت

· مقاوم در مقابل خوردگی و عوامل شیمیایی مانند اسیدها و بازها

· سازگاری با انواع سیستم های ایمنی درمقابل حریق

· شفافیت درمقابل اشعه ماوراء بنفش

· مقاوم در برابر رطوربت

· مقاوم در برابر ضربه

· عایق بودن در محیط های مغناطیسی و الکتریکی

 

مقاوم سازی با frp

 

شرکت پلیمرسازه :کامپوزیت frp محصولی است برای تقویت سازه‌ها که با چسباندن لایه‌ای از منسوج الیاف کربن، شیشه یا آرامید به وسیله رزین اپوکسی به روی سطح عضوی از سازه انجام می‌گیرد. این لایه بصورت عضو تقویتی مضاعف عمل می‌کند.

این فرایند بر پایه قراردادن (منسوج الیاف توام با ملات چسبنده رزین) با مقاومت کششی بسیار بالا که براساس محاسبات فنی به قسمت تحت کشش عضو موردنظر سازه چسبانده می‌شود استوار است. با این کار، عملکرد و کارایی عضو و در نتیجه مقاومت سازه افزایش می‌یابد. مزایا:

·    بالا بودن مقاومت در مقابل نیروهای خمشی و برشی

·    سبکی و بالا بودن نسبت مقاومت به وزن

·    مدول الاستیسیته بالا با توزیع تنش بهینه در تغییر شکل یکسان

·    ظرفتی جذب ارتعاشات

·    بالا بودن دوام و پایداری

·    انعطاف پذیری کاربرد برای سطوح در شکلهای مختلف

·    مقاومت بالا در برابر خستگی و تغییرات دوره ای درجه حرارت

·    مقاوم در مقابل خوردگی و عوامل شیمیایی مانند اسیدها و بازها

·    سازگاری با انواع سیستم های ایمنی درمقابل حریق

·    شفافیت درمقابل اشعه ماوراء بنفش

·    مقاوم در برابر رطوربت

·    مقاوم در برابر ضربه

·    عایق بودن در محیط های مغناطیسی و الکتریکی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برش بتن ،کاشت میلگرد ،کرگیری ازبتن مسلح،مقاوم سازی باستفاده از سامانه FRP

 

 

 

شرکت پلیمر سازه شرکت تخصصی مقاوم سازی و بهسازی بتن آماده ارائه خدمات زیر با استفاده از کادر فنی مجرب و متخصص در سراسر کشور می باشد .

 

1-طراحی و اجرای پروژه های مقاوم سازی با استفاده از سامانه (FRP) .

 

2-اجرای طرح های مقاوم سازی به روش کاشت میلگرد با مدرنترین روشها و متدهای بین المللی Anchoring system .

 

3-طراحی و نصب Base plate با استفاده از انکربولتهای مکانیکی و شیمیایی .

 

4-طراحی و اجرای سیستم آب بندی بتن .

 

5-برش بتن مسلح به منظور ایجاد بازشو (Opening)در دیوارها و سقفهای بتنی جهت دسترسی و یا عبور لوله تاسیساتی با دستگاههای Wire Saw و Wall Saw

 

6-کرگیری از بتن مسلح و غیر مسلح در قطر و عمق های متفاوت با دستگاههای گرد بر الماسه .

 

7-انجام اتصالات مکانیکی آرماتور (Couplering System)

 

8-ترمیم و بازسازی بتن با استفاده از تزریق رزین و ملاتهای پایه سیمانی .

 

9-تعویض درزهای انبساط پلهای موجود .

 

کاشت میلگرد- کاشت بولت- مقاوم سازی

 

مقاوم سازی سازه های بتنی توسط الیاف FRP

کاشت میلگرد و نصب بولت جهت افزایش ابعاد فونداسیون و الحاق سازه جدید (کنسول ،ستون ،دال و ...)به سازه قدیم

استفاده از روش های نوین مقاوم سازی لرزه ای جهت سازه های فلزی و بتنی

مطابق با آئین نامه های FEMA273, 274,356-EC2-ACI440-FIB14

 

کاشت میلگرد ، کاشت انواع انکر های شیمیایی و مکانیکی ،برش بتن ،کرگیری ازبتن مسلح ،اتصالات مکانیکی

 

 

 

 

 

شرکت پلیمر سازه شرکت تخصصی مقاوم سازی و بهسازی بتن

 

زمینه های فعالیت

 

1- طراحی و اجرای پروژه های مقاوم سازی با استفاده از FRP

 

2-اجرای طرح های مقاوم سازی به روش کاشت میلگرد با مدرنترین روشها و متدهای معتبر بین المللی Anchoring

 

system

 

3-طراحی و نصب Base Plate توسط انکر بولتهای مکانیکی و شیمیایی

 

4- طراحی و اجرای سیستم های آب بندی بتن

 

5-برش بتن مسلح به منظور ایجاد باز شو Opening در دیوار ها و سقفهای بتن با دستگاه های Wire Saw و Wall Saw

 

6-کرگیری از بتن مسلح و غیر مسلح در قطر و عمقهای مختلف با دستگاه های گرد بر الماسه

 

7- انجام اتصالات مکانیکی آرماتور Couplering System

 

8-انجام تست کشش میلگرد های کاشته شده Pull Out جهت تعیین مقاومت کششی

 

9-تعویض درزهای انبساط پلهای موجود

 

مقاوم سازی ساختمانهای بتنی با FRP

 

CFRP هاوGFRPهای این شرکت محصول کشور ژاپن-سوئیس -کانادامیباشد.این شرکت در حال حاضر بزرگترین واردکننده این الیاف ازاین کشورها میباشد.آزمایشات صورت گرفته روی این الیاف گواهی کیفیت و برتری آن در مقایسه با سایر الیاف موجود در بازار میباشد.




مطالب مشابه :


عکس دستگاه خم کن میلگرد

مهندسان عمران و معماری ارومیه - عکس دستگاه خم کن میلگرد - دانلودمقاله مهندسی معماری




نحوه ساخت تیرچه بتنی

پیش ساخته فولادی، شبکه پیش ساخته‌ای از آرماتورهای کششی و عرضی و میلگرد سازی در کشور




مقاوم سازی ساختمان بتنی با روش مختلط

جامع ترین مرجع تخصصی مهندسین - مقاوم سازی ساختمان بتنی با روش مختلط - برای دیدن مطالب جدیدتر




مقاوم سازی با frp

2-اجرای طرح های مقاوم سازی به روش کاشت میلگرد با و عمقهای مختلف با دستگاه های




تولیدکنندگان میلگرد

فولاد - تولیدکنندگان میلگرد - فولاد سازی - چت روم | دستگاه بافت




نورد

نورد میلگرد- تیرآهن -نبشی-لوله-ورق قالب سازی و برخی از این دستگاه ها صفحات تا ضخامت 25




اسکن بتن چیست - کلینیک بتن ایران

مقاوم سازی سازه های بتنی به روشهای دستگاه های اسکن میلگرد در بتن دارای انواع مختلفی می




مراحل ساخت ساختمان:

دستگاه میلگرد خم کن برقی ماشینهای میلگرد خم کن برقی می توانند محوطه سازی :




برچسب :