قانون‌جامع‌خدمات‌رسانی به ‌ایثارگران

قانون‌جامع‌خدمات‌رسانی به ‌ایثارگران

 

قانون جامع خدمات‌رسانی به ‌ایثارگران، شامل هشت فصل است که درراستای ارائۀ خدمات خرسندساز به‌ ایثارگران و خانوادۀ تحت‌تکفل آنان تدوین شده است. این هشت فصل عبارت‌اند از: کلیات، مسکن، بهداشت‌ و‌ درمان، اداری و استخدامی، اشتغال، معیشت، فرهنگی ‌و‌ ورزشی و نیز منابع مالی ‌و ‌نظارتی.

 

این قانون بعد از گذشت 15سال و بررسی در سه‌ دورۀ مجلس و حذف برخی مواد و تبصره‌ها، درنهایت با ۷۷ ماده و ۶۱ تبصره به‌تصویب دولت و مجلس رسید. همچنین در تاریخ ۲دی۱۳۹۱،  به‌دلیل مسائل اعتباری، به‌تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز رسید. این قانون،‌ در اسفند همان سال، به ‌دولت ابلاغ شد؛ ولیکن دولت قانون یادشده را ابلاغ نکرد و درنتیجه در اواسط اسفند، در اختیار روزنامۀ رسمی کشور قرار گرفت. این قانون، در آخر همان ماه، در روزنامۀ رسمی کشور منتشر شد.

 

حال، به‌منظور آگاهی‌بخشی به ایثارگران و شفاف‌سازی مواد و تبصره‌های قانون جامع خدمات‌رسانی برای آنان، با مدیرعامل مؤسسۀ ایثارگران و حمایت از رزمندگان، به‌ گفت‌وگو پرداختیم. مقرر ‌شد در این گفت‌و‌گو و گفت‌وگوهای آینده، درخصوص آشنایی ایثارگران تحت‌پوشش سازمان تأمین‌ اجتماعی نیروهای‌ مسلح، مواد و تبصره‌های قانون یادشده را بیان کنیم.

 

مادۀ۱. تعاریف

* ایثارگر: در این قانون، به‌ کسی اطلاق می‌گردد که برای استقرار و حفظ دستاوردهای انقلاب‌اسلامی و دفاع از کیان نظام جمهوری اسلامی ایران و استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمنان داخلی و خارجی انجام وظیفه نموده و شهید، مفقود‌الاثر، جانباز، اسیر، آزاده و رزمنده شناخته شود.

 

تبصره: احراز مصادیق ایثارگری و تشخیص ازکارافتادگی مشمولان این قانون، در چارچوب قوانین نیروهای‌ مسلح جمهوری اسلامی ایران، براساس آیین‌نامه‌ای خواهد بود که توسط ودجا و با همکاری بنیاد شهید و ستاد کل نیروهای‌ مسلح تهیه و به‌تصویب هیئت‌وزیران می‌رسد. وظیفۀ رسیدگی‌ به خانوادۀ شهید و مفقودالاثر و آزاده به‌عهدۀ بنیاد شهید و رسیدگی به ‌امور جانبازان و آزادگان و رزمندگان نیروهای ‌مسلح، به‌عهدۀ نیروهای‌ مسلح است.

 

رسیدگی درمانی به‌ کلیه جانبازان نیروهای ‌مسلح اعم‌از شاغل، حالت اشتغال و بازنشسته و نیز آزادگان و رزمندگان بازنشسته که تحت‌پوشش ساتا هستند، به‌عهدۀ ساتاست. اگر هنوز آزاده یا رزمنده‌ای در سازمان‌های نیروهای ‌مسلح، شاغل باشد، به‌مانند گذشته مسائل رفاهی و اداری و حقوقی آنان به‌عهدۀ سازمان مربوطه است.

 

*شهید و مفقودالاثر: در این قانون، به‌ کسی اطلاق می‌شود که جان خود را در راه تکوین، شکوفایی، دفاع و حفظ دستاوردهای انقلاب‌ اسلامی و کیان جمهوری اسلامی ایران، استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضدانقلاب و اشرار نثار نموده یا در این رابطه مفقودالاثر شناخته شود.

 

*جانباز: در این قانون، به کسی اطلاق می‌شود که سلامتی خود را در راه تکوین، شکوفایی، دفاع و حفظ دستاوردهای انقلاب‌ اسلامی و کیان جمهوری اسلامی ایران، استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضدانقلاب و اشرار، ازدست داده و به ‌اختلالات و نقص‌های جسمی یا روانی دچار شود.

 

*اسیر: در این قانون، به ‌کسی اطلاق می‌شود که در راه تکوین، شکوفایی، دفاع و حفظ دستاوردهای انقلاب‌اسلامی و کیان جمهوری اسلامی ایران، استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضدانقلاب و اشرار در داخل یا خارج از کشور، گرفتار آمده و هویت و وضعیت وی مورد تایید مراجع صلاحیت‌دار قرار گیرد.

 

*آزاده: در این قانون، به‌ کسی اطلاق می‌شود که در راه تکوین، شکوفایی، دفاع و حفظ دستاوردهای انقلاب‌اسلامی و کیان جمهوری اسلامی ایران، استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضدانقلاب و اشرار در داخل یا خارج از کشور، اسیر شده و سپس آزاد شود.

 

ـ تبصرۀ۱:  کلیۀ افرادی که از تاریخ ۲۸مرداد۱۳۴۲ تا ۱۶بهمن۱۳۵۷ با الهام از مبارزات و مجاهدات امام‌خمینی(ره) به‌دلایل امنیتی و مذهبی یا اتفاقات سیاسی دیگر، حداقل به‌مدت سه ‌ماه در بازداشت یا حبس قطعی بوده‌اند، آزاده محسوب می‌شوند و می‌توانند از مزایای جانبازان و ایثارگران استفاده کنند.

 

ـ تبصرۀ۲: استمرار شرایط این بند در طول دوران اسارت یا زندان، باید به ‌تأیید مراجع صلاحیت‌دار برسد.

 

*رزمنده: در این قانون، به ‌کسی اطلاق می‌شود که در راه تکوین، شکوفایی، دفاع و حفظ دستاوردهای انقلاب‌ اسلامی و کیان جمهوری اسلامی ایران، استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضدانقلاب و اشرار، با تأیید مراجع ذی‌صلاح به‌طور فعال حضور یافته باشد.

 

ـ رزمندگان دو دسته هستند، رزمندگان بسیجی و نیروهای ‌مسلح و رزمندگان بسیجی معسر که تعدادی از آن‌ها توسط ساتا تحت‌پوشش هستند و مبلغی به‌عنوان کمک‌معیشت دریافت می‌کنند و رزمندگان معسر بسیجی که درحال‌حاضر توسط سپاه کمک‌معیشت دریافت می‌کنند.

 

- رزمندگان بازنشستۀ نیروهای‌ مسلح که تحت‌پوشش ساتا هستند نیز در این تعریف قرار می‌گیرند.

 

تبصره: رزمندگان موضوع این بند، در استفاده از تسهیلات این قانون که شامل ایثارگران است، مستثنا بوده و دولت موظف است اقدامات قانونی لازم را درجهت رسیدگی ‌به ‌امور آنان به‌عمل آورد، به‌طوری‌که ارائۀ تسهیلات و امتیازات و نیز رسیدگی ‌به وضعیت این دسته از رزمندگان، به‌ دولت محول شده که باید تعیین تکلیف شود.

 

*خانوادۀ شاهد: خانواده‌های معظمی که در راه اعتلای اهداف‌ عالیۀ انقلاب ‌اسلامی و مبارزه با دشمنان انقلاب یکی از اعضای خانواده (پدر، مادر، همسر و فرزند) شهید یا مفقودالاثر یا اسیر‌ شده باشد.

 

ـ امور حقوقی و رفاهی خانوادۀ شاهد به‌عهدۀ بنیاد شهید و امور ایثارگران است.

 

*خانوادۀ ایثارگران: خانواده‌های جانبازان و آزادگان اعم‌از همسر، فرزند و والدین آن‌ها را دربرمی‌گیرد.

 

*درصورت فوت جانبازان و آزادگان مشمول این قانون، خدمات و امتیازات مربوطه ‌به خانوادۀ تحت‌تکفل آنان تعلق می‌گیرد.

 

* بنیاد شهید و امور ایثارگران در این قانون، به‌اختصار «بنیاد» نامیده شده.

 

مادۀ۲.‌دستگاه‌های مشمول  این قانون

*کلیه وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی، مؤسسات و شرکت‌های دولتی و ملی‌شدۀ تحت‌پوشش یا مدیریت دولتی اعم‌از اینکه دارای قوانین و مقررات خاص باشند یا نباشند، قوۀ قضائیه اعم‌از کادر قضایی و اداری و سازمان‌ها و مؤسسات وابسته و تابعۀ آن‌ها، کانون وکلای دادگستری، کانون‌های کارشناسان رسمی دادگستری، قوۀ مقننه، نهاد ریاست‌‌‌جمهوری، سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران (سازمان‌های وابسته و تابعه)، نیروهای ‌مسلح جمهوری اسلامی ایران (نظامی و انتظامی)، نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی و نهادهای انقلاب ‌اسلامی و شرکت‌های تحت‌پوشش وابسته یا تابعۀ آن‌ها و کلیۀ سازمان‌ها و شرکت‌هایی که به‌نحوی از انحا از بودجۀ عمومی دولت استفاده می‌کنند یا قسمتی از بودجۀ آن‌ها توسط دولت تأمین می‌گردد، بانک‌ها، مؤسسات بیمه‌ای، جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران، شهرداری‌ها و شرکت‌های تحت‌پوشش آنان و نیز مؤسسات و شرکت‌هایی که شمول قانون بر آن‌ها مستلزم ذکر نام است، از‌قبیل سازمان تأمین اجتماعی، شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، سازمان صنایع ملی ایران، شرکت‌های هواپیمایی، سازمان انرژی اتمی، اعضای هیئت‌علمی و کادر اداری دستگاه‌ها و مؤسسات آموزش‌ عالی کشور، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای نگهبان و دانشگاه آزاد اسلامی.

 

*سایر دستگاه‌ها و سازمان‌ها و شرکت‌ها و مراکز تولیدی و توزیعی و خدماتی که تحت‌پوشش قانون کار یا مقررات تأمین ‌اجتماعی و قوانین خاص هستند.


مطالب مشابه :


حقوق ایثارگری در فیش حقوقی واریز میشود

حقوق ایثارگری در فیش حقوقی واریز میشود فیش حقوقی ایثارگران. رزرو هتل مشهد




حقوق ایثارگری ارتش در فیش حقوقی واریز میشود

حقوق ایثارگری ارتش در فیش حقوقی مشهد* وب سایت طبقه دوم ایثارگران نزاجا واحد




اعزام رایگان بازنشستگان به مشهد مقدس

اعزام رایگان بازنشستگان به مشهد بنیاد شهید و امور ایثارگران فیش حقوقی مستمری




5 افزایش جدید فیش‌های حقوقی

( تابش نورایثارگران) - 5 افزایش جدید فیش‌های حقوقی - نگذاریدپیشکسوتان جهادوخون درپیچ وخم




پاسخ سوالات ایثارگران توسط کارشناس حقوقی

بنیاد شهید و امور ایثارگران مسئول پرداخت آن به فیش حقوقی ویژه شعبه مشهد




نحوه پرداخت حقوق ایثارگران ( قسمت اول )

نحوه پرداخت حقوق ایثارگران سامانه دریافت فیش حقوقی موسسه فرهنگی پیام آزادگان شعبه مشهد




قانون‌جامع‌خدمات‌رسانی به ‌ایثارگران

قانون‌جامع‌خدمات‌رسانی به ‌ایثارگران فیش حقوقی ایثارگران. رزرو هتل مشهد




ایثارگران بدانند؛ نحوه پرداخت حقوق ایثارگران

فیش حقوقی ایثارگران. رزرو هتل مشهد|مدل




واگذاری تمامی درمان ایثارگران به بنیاد شهید

فیش حقوقی ایثارگران. رزرو هتل مشهد صادر می‌کنیم تا پایه حقوقی سال 94 آنها بشود و از نظر




دو فیش برای بازنشستگان نیروهای مسلح صادر می شود

فیش حقوقی ایثارگران. رزرو هتل مشهد وبلاگهای که از حقوق ایثارگران و مجاهدان در راه




برچسب :