آشنایی با زیمباوه - نام قدیم پایتخت زیمباوه

آشنایی با زیمباوه ( Zimbabwe )

پایتخت: هراره (سالزبری سابق)
 زبان رسمی: انگلیسی (رسمی) ، شونا ، اندِبِله.
نوع حکومت: جمهوری
 واحد پول: دلار زیمباوه(Zimbabwean Dollar)...
 

نام قدیم پایتخت زیمباوه , نام قدیم هراره پایتخت زیمباوه , پایتخت زیمباوه

نام قدیم پایتخت زیمباوه

مذهب: آنیمیست (42%) ، انگلیکن (30%) ، کاتولیک رومی (15%) ، پرسبیتری .
امید طول عمر: 63 سال
 رشد سالانه جمعیت: 0.68% درصد (July 2004 est.)
جمعیت: 12,671,860 نفر (July 2004 est.)

جغرافیای کشور زیمباوه
مرکز زیمبابوه متشکل است از رشته کوه هایوِلد که تا حدود 1200 الی 1500 متر ارتفاع دارد . در جنوب غرب و شمال شرق هایوِلد فلاتهای میدل ولد و لو ولد جای دارد .  رودهای مهم : زامبِزی ، لیمپوپو ، سابی .  بلندترین نقطه : قله‌ی اینیانگانی ، 2592 متر .  آب و هوا :‌ آب و هوا در زمین های پست استوایی و در ارتفاعات نیمه استوایی است . از ژوئن تا سپتامبر فصل خشک مشخصی وجود دارد .
شهرهای مهم: بولاوایو, چیتونگ ویزا, گوئلو, موتاره
مساحت: 390,580 کیلومتر مربع
خط ساحلی: خط ساحلی ندارد
مختصات جغرافیایی: 20 درجه جنوبی و 30 درجه شرقی

حکومت
مجمع ملی با 150 عضو متشکل است از 1210 نماینده که با رأی تمامی افراد بالغ به طور مستقیم و برای شش سال انتخاب می شوند ، 10 رئیس قبیله و 8 فرماندار منتصب استان این مجمع رئیس جمهور را برای دوره ای شش ساله انتخاب می کند .  حزب اتحاد ملی افریقایی زیمبابوه نقش اصلی دارد ، هر چند احزاب دیگر – از جمله جنبش اتحاد زیمبابوه- اجازه‌ی فعالیت دارند .
عضویت: : ‌سازمان ملل متحد ، جامعه‌ی کشورهای مشترک المنافع ، سازمان وحدت افریقا ، کنفرانس هماهنگی توسعه در جنوب افریقا .

تاریخ معاصر
از دهه‌ی 1830 این منطقه را شکارچیان ، مبلغان مذهبی و جویندگان معدن بریتانیایی و بوئر مورد نفوذ قرار دادند . در دهه‌ی 1830 این منطقه به اشغال «شرکت افریقای جنوبی بریتانیا»‌ی سِسیل رودز در آمد . ارتفاعات ناحیه ای که بعد ها رودزیای جنوبی خوانده شده به اسکان کشاورزان سفید پوستی در آمد که افریقاییها را از زمین محروم و آنان را به نیروی کار ارازن تبدیل کردند . در 1923 بریتانیا اداره‌ی این سرزمین را از شرکت تحویل گرفت و به مهاجران سفید پوست خودگردانی اعطا کرد . پس از جنگ جهانی دوم مهاجرت از بریتانیا و افریقای جنوبی افزایش یافت ، ولی نسبت جمعیت افریقایی به سفید پوست هنوز بیش از 20 به 1 بود . تبعیض نژادی موجب تحریک ملی گرایی افریقایی در آغاز به رهبری جاشوا نکومو ( متولد 1917) گردید . در 1953 رودزیای جنوبی – با رودزیای شمالی (زامبیا) و نیاسالند (مالاوی)- فدراسیون افریاقای مرکزی را تشکیل نداد . زمانی که این فدراسیون منحل شد (1963) بریتانیا از اعطای استقلال به گردانندگان سفید پوست رودزیای جنوبی بدون پیشرفت به سوی حکومت اکثریت سرباز زد . در 1965 حکومت سفید پوستان به رهبری یان سمیت (متولد 1919) به طور یک جانبه اعلام استقلال کرد و نام کشور را به روزیا تغییر داد . مخالفت داخلی سرکوب شد و بر تحریکهای اقتصادی بین المللی غلبه گردید ولی جنگهای چریکی از سوی ملی گرایان افریقایی در دهه‌ی 1970 به طور روز افزونی مؤثر افتاد . در 1979 اسمیت مجبور به قبول حکومت اکثریت شد ، ولی قانون اساسی که ارائه کرد نه برای اتحاد خلق افریقایی زیمبابوه (ZAPU) به رهبری جاشوا نکومو و نه برای اتحاد ملی افریقایی زیمبابوه (ZANU) به رهبری رابرت موگابه (متولد 1928) قابل قبول بود . کلیه ‌ی طرفین به منظور دست یابی به حل و فصل امور با برقراری مجدد و کوتاه مدت حکومت بریتانیا موافقت کردند . در 1980 اتحاد ملی افریقایی زیمبابوه به رهبری موگابه کشور را به استقلال رساند در 1987 ZANU و ZAPU سرانجام با ادغام موافقت کردند و عملاً حکومت تک حزبی را برقرار ساختند ، هر چند پیشنهاد ایجاد نظام تک حزبی رسمی معوق شده است.

دفاع
کل نیروهای مسلح : 54.600 (1991). خدمت سربازی :‌ 1 سال .

آموزش
میزان با سوادی : 9/66% (1990). سنین تحصیل اجباری :‌ (فرضاً) 7 تا14 سال . تعداد دانشگاه : 1.

اقتصاد
کشاورزی حدود دو سوم نیروی کار را در بر دارد . تنباکو ، نیشکر ، پنبه ، گندم و ذرت ، هم صادر می شود و هم اساس صنایع آماده سازی را تشکیل می دهد . منابع طبیعی شامل زغال سنگ ، طلا ، پنبه‌ی کوهی و نیکل است .
ویرایش و تلخیص:برگزیده ها


نام قدیم هراره پایتخت زیمباوه , پایتخت زیمباوه