انواع هودهای ایمنی بیولوژیک

انواع هودها به سه دسته كلي تقسيم مي شوند كه شامل موارد زير مي باشد:

هود ايمني بيولوژيك كلاس ۱ :

اين نوع هود افراد و محيط زيست را در برابر عوامل خطرساز محافظت مي نمايد. ولي حفاظتي براي مواد و عواملي كه با آنها در داخل هود كار مي شود، فراهم نمي آورد.(زيرا هوايي كه وارد هود مي شود در ابتدا فيلتر نمي شود)  اين دسته از هودها داراي جريانات هوائي شبيه به هودهاي شيميائي بوده ولي داراي  فيلتر هپا مي باشند كه اين فيلترها از صفحاتي از جنس الياف بورو سيليكات ساخته شده كه براي بالابردن سطح تماس در آنها، به شكل پليسه مانندي تاخورده اند. به منظور هدايت جريان هوا در فيلتر، اين صفحات توسط تيغه هايي از جنس آلومينيوم از همديگر جدا شده اند. این فیلترها مي توانند ۹۵% از ذرات با قطر ≥۳ /۰ميكرون را جذب كنند،تا جريان هواي خروجي جهت حفاظت محيط زيست و محيط اطراف از داروهاي سيتوتوكسيك پاك شده و آلوده نباشد. در اين دسته از هودها هواي فيلتر نشده بر سطح كار داخل هود مي وزد. به همين دليل حفاظت از محصول را ايجاد نمي كنند. حفاظت فردي با ايجاد جريان هوائي به داخل خود با سرعت 75 فوت در دقيقه و ايجاد فشار منفي در هود، فراهم مي گردد، با توليد هودهاي بيولوژيك كلاس 2، استفاده از اين نوع هودها كاهش يافته است.اين هودها جهت كار با عواملي كه خطر كم تا متوسط دارند استفاده مي شوند.

در اين دسته از هودها  شدت جريان هواي داخل آزمايشگاه يا اتاق محل استقرار اين هودها باعث كاهش كارائي هود ميشود.و همچنين حركات سريع دست شخص عامل، محل قرارگرفتن هود نسبت به درهاي ورود و خروج و منبع حرارتي نيز در كاهش كارائي اين هودها دخيل مي باشد.

 

هودهاي ايمني بيولوژيك كلاس ۲ :

اين هودهاي ايمني بيولوژيك هم شخص محقق و هم مواد و محيط كار داخل هود را در برابر آلودگي هاي خارجي حفاظت مي نمايد.حفاظت فردي با ايجاد جريان هوا به داخل هود صورت مي گيرد. قسمت جلو این هودها باز است. هوا از اين طريق وارد هود مي شود و به طرف فيلتر هدايت مي شود .هواي وارد شده بداخل  هود به جاي گذر از فضاي داخل هود از يك سري منافذ در جلوي هود، به طرف پائين هدايت شده (جهت حفاظت از محصول)و از آنجا از طريق كانال پشت هود به بالا برده شده و پس از عبور از فيلتر هپا به داخل هود برگشته و قسمتي ديگر نيز از فيلتر هپا دوم ديگري عبور نموده و از دستگاه خارج مي شود.(جهت حفاظت از محيط) اين كلاس از هودها به منظور تحقيقات بر روي بافت هاي حيوانات، كشت سلولي و بخصوص كار با ويروس ها استفاده مي شود. هود كلاس 2 به 4 دسته تقسيم مي شود كه شامل:

1-هود کلاس 2 نوع A1 : در اين نوع هود هوا با سرعت 70فوت در دقيقه وارد هود مي شود.فشار درون آن منفي است ولي ممكن است مثبت شود، به همين دليل براي مواد شيميايي توكسيك قابل تبخير و راديونوكلئوتيد قابل تبخير  مناسب نمي باشد.70درصد هوا را دوباره پس از عبور از فيلتر هوا به داخل هود برمي گرداند و 30درصد را پس از فيلتر شدن به محيط بيرون (خارج از محيط كار يا به داخل محيط كار )مي فرستد .

 

2-هود کلاس 2 نوع A2 : در اين نوع هود هوا با سرعت 100 فوت در دقيقه وارد هود مي شود. در اين هودها هوائي كه از منفذهاي زير هود به طرف فيلتر هپا مي رود تحت يك فشار منفي  مي باشد كه در اين نوع هودها 30 درصد از هوا پس از فيلتر شدن،از هود خارج گشته(به داخل ساختمان محل كار يا به محيط بيرون ) و 70 درصد( پس از فيلتر شدن )دوباره به داخل هود برمي گردد.

 

3-هود کلاس 2 نوع B1 : در اين نوع هود هوا با فشار 100 فوت در دقيقه وارد هود مي شود فشار هوا  درون هود منفي است.30 در صد هوا پس از فيلتر شدن به داخل هود بازگردانده مي شود و 70درصد آن به بيرون(خارج از ساختمان محيط كار و به جو) منتقل می گردد.
 

4-هود کلاس 2 نوع B2 : در اين نوع هود هوا با فشار 100 فوت در دقيقه وارد هود  مي شود.فشار درون هود منفي مي باشد.هيچ گونه هوايي پس از فيلتر شدن دوباره به درون هود بازگردانده نمي شود.و پس فيلتر شدن به جو برمي گردد براي مواد شيميايي سمي قابل تبخير و مواد راديونوكئوتيد قابل تبخير مناسب است.
 

هودهاي ايمني بيولوژيك كلاس 3 :

   اين هود ها طوري طراحي شده اند كه بالاترين سطح محافظت را براي پرسنل، محيط كار و مواد تأمين مي كنند.هود كلاس ۳ يك سد فيزيكي كامل بين فرد و مواد داخل هود تأمين مي كند.و محفظه جلو آن مانند هود كلاس 1و 2 باز نيست .از نوع اين هودها در موقع كار با عوامل فوق العاده خطرناك زيستي و در مواردی كه ايجاد محدوديت مطلق مورد نياز است، استفاده مي‌گردد. براي مواد شيميايي سمي قابل تبخير و مواد راديونوكئوتيد قابل تبخير مناسب است. 

 

شکل انواع هودهای مورد استفاده:

هود كلاس 1

   

Vertical Laminar Flow Cabinet, Horizontal Laminar Flow Cabinets, Operation Theatre Laminar Flow, Ceiling Suspended Laminar Airflow, Vertical Laminar Airflow Cubicle, Vertical Laminar Airflow Chamber, Vertical Laminar Airflow, Laminar Flow Bench, Laminar Flow Chamber, Horizontal Laminar Flow Cubicle, Laminar Flow Unit, Laminar Flow Cabinet, Laminar Flow Workstation, Manufacturer, Supplier, Company, Chennai, Bangalore, Coimbatore, Tamil nadu, Importers, Exporters, India. 

هود کلاس 2

 

                 bio_hood.jpg

هود كلاس 3

 

2727822_safetycabinetchina.jpg

هود مناسب جهت كار با داروهاي سيتوتوكسيك هود كلاس 2 نوع B2 و هود كلاس 3 مي باشد.زيرا مواد قابل تبخير نيز به راحتي مي توان در  اين هودها  اماده كرد.

توصیه های استاندارد جهت كار با وانواع هود هاي ايمني بيولوژيك:
1- محيط داخل هود قبل از انجام كار و بعد از پايان آن، بايد با الكل 70 درصد يا يكي از مواد ضدعفوني كننده مانند هيپوكلريت سديم (وایتکس) آلودگی زدایی شود.
2-لامپ اشعه ماوراء بنفش(UV )[3]جهت هود توصيه نمي شود ولي در صورت مجهز بودن هود به لامپ UV،.زماني كه لامپ UV روشن است بايد شيشه هود به طور كامل پايين كشيده شود و پنجره آن بسته شود. زيرا تماس با ان باعث سوختگي قرنيه و سرطان پوست مي گردد.لامپ UV بايد به صورت هفتگي تميز گردد.تا گرد و غبار و آلودگي روي آن مانع عملكرد صحيح ان نگردد ،همچنين امواج آن بايد  به صورت هفتگي با وسیله اندازه گیر اشعه ماوراء بنفش[4] مورد بررسي قرار گيرد.
4- هودها را بايد در محلي ايزوله و جدا از ساير قسمت هاي محيط كار و جريانات شديد هوائي قرار داده شوند.(دور از درها، پنجره ها، هواكش ها، خنك كننده ها و گرم كننده)
6- تمام وسايلي كه لازم است به داخل هود برده شوند بايد سطوحشان آلودگي زدائي گردد.تمام مواد مورد نياز را بايد در ابتدا قبل از شروع كار به داخل هود برده شود( مانند سفتي باكس،يك سطل كوچك جهت مواد دفعي و باتلها  سرم و سرنگ ونيدل به ميزان كافي).البته بايد توجه داشت كه از تجمع بيش از حد وسايل درون هود جلوگيري كرد.زيرا باعث اختلال در جريان هواي درون هود ميگردند.
7- بايد از حركات سريع و ناگهاني دست در داخل هود، اجتناب كرد؛ زيرا در اينصورت اختلال در جريان هواي هود ايجاد شده و  خطر پخش شدن ذرات ريز معلق وجود دارد.

8-در صورت آلوده شدن فيلتر هود با داروهاي سيتوتوكسيك تا زماني كه فيلتر تعويض نشده ،از آن استفاده نگردد. و حتما روي آن برچسب زده شود كه تمام افراد متوجه آلوده شدن آن شوند. فيلتر آلوده را بايد در كيسه پلاستيكي گذاشت و به عنوان ماده الوده دفع كرد.

9-پنكه هود در تمام اوقات بايد روشن باشد. مگر زماني كه هود جابجا يا تعمير مي شود.

10-زماني كه هود خاموش است يا جابجا مي شود بايد با پوشش  پلاستيكي پوشانده شود..

11-هود را پس از هر بار جابجا شدن، تعمير مانند تعويض فيلتر و يا هنگام  اولين بار استفاده  و به طور معمول هر 6 ماه يكبار سرويس شود.البته نحوه عملكرد هود بايد به صورت روزانه توسط پرسنلي كه با ان كار مي كنند چك گردد.

12-هود را قبل و پس از استفاده با الكل 70%درصد  يا هيپوكلريت سديم يا  ماده ضد عفوني كننده اي كه شركت توليد كننده توصيه كرده تميز و ضدعفوني شود.

13-فيلتر هود را پس از ساعت كاري مشخص ( كه معمولا در دفترچه راهنماي استفاده از هود  نوشته شده است )بايد تعويض كرد.پس بايد مدت زمان استفاده از هود به طور مرتب يادداشت گردد.


مطالب مشابه :


انواع هودهای ایمنی بیولوژیک

9-پنكه هود در تمام اوقات بايد روشن ( كه معمولا در دفترچه راهنماي استفاده از هود نوشته




رفع اشكال پنج دقيقه اي

دستورالعمل اين كار در دفترچه راهنماي در صورت امكان مي توانيد با استفاده از پنكه يا




عيب يابي و ترميم كامپيوتر در 9 مرحله

دستورالعمل اين كار در دفترچه راهنماي در صورت امكان مي توانيد با استفاده از پنكه يا




برد اصلي (Mother Board)و اجزا و چگونگی کارکرد آن

اين مجموعه بسيار مهم مي باشد و معولا مشخص كننده راهنماي پنكه رايانه را دفترچه يا ورقه




وظايف مديران راهنماي عتبات عاليات

وظايف مديران راهنماي 31- همراه داشتن يك دفترچه جهت ثبت حمام تميز ـ فرش يا موكت ـ پنكه




برچسب :