گفتگو با فردین هادی ، یکی از نخبگان علمی کشور

  

  "می گویند چشم بعضی ها معدن الماس است. اما کو معدن شناس؟ " این مثال را از آن جهت زدم که ما داشته هایمان را همیشه دست کم می گیریم و در ورای اقیانوسها بدنبال مدینه فاضله می گردیم. کشور ما ، منظقه ، یا همان شهر ساحلی ما الماسهایی گرانبها دارد که شاید تا بحال چندان به چشم نیامده و نا شناخته مانده اند.افرادی که با همت و پشتکار بی مثال خود، مرزهای طویل علم و دانش را در نوردیده و افتخارات بسی ارزشمند را برای شهر و دیار خود به ارمغان آورده اند. اما شاید هیاهوی کاذب، ومشکلات روزمره جامعه پرتلاطم ماشینی، باعث شده که این افتخار آفرینان کمتر به چشم بیایند و نا شناخته بمانند. هدف اصلی سایت و وبلاگ شهر ساحلی چوبر (www.rifa.blogfa.com) ، شناسایی، معرفی و تقدیر از این ناشناخته های گرانبهاست. فردین هادی یکی ازاین سرمایه های گرانبهای چوبر و کشور است که صمیمانه و خودمانی، با ما به گفتگو نشست.در ذیل این گفتگوی شیرین را می خوانید :   



994662_231841293652642_1855531829_n.jpg




خود را کامل معرفی کنید.( کی هستید؟ کجا بدنیا آمدید؟ کی؟)

فردین هادی فرزند ایمان هادی و پسر بزرگ خانواده و دارای دو برادر(فرنام (لیسانس علوم تربیتی) و فرشاد(دانشجوی دانشگاه گیلان) میباشم -در شناسنامه ام تالش کرگانرود نوشته شده ولی در آستارا بدنیا آمده ام.در تاریخ 10/02/66 متولد شدم.پدرم وقتی بچه بودم صیاد ماهی بود.در سال 76 ماشین گرفت و راننده آژانس شاهد به مدیریت آقای عاکف حیدرنیا شد.البته پدرم  به پرورش نهال نیز علاقه دارد بطوریکه عمده درآمدش از همین راه هست....

کجا بزرگ شدید؟

در للکه محله چوبر که در حال حاضر خیابان نرگس خاتون نامگذاری شده است. منزل شخصی ما صد متر بالاتراز خیابان نرگس خاتون واقع است.هم خونواده مادرم هم خونواده پدرم از خیلی وقت پیش ساکن للکه  محله بوده اند.طوری که پدربزرگم میگفت قدمت سکونت ما در چوبر به حدود 300 سال پیش بر میگرده. در واقع اولین طایفه ای بوده ایم که از شاندرمن ماسال به چوبر اومده ایم.خانواده های هادی ، نصرتی نژاد ، وکیلی ،یاقوتی ، آدمزاد ، لازم ، اژدری ، پوررجبی ، راضی  و....از طایفه شاندرمن هستن و همدیگر را در اکثر مواقع پسرعمو خطاب میکنند...

کودکی تان چگونه گذشت؟

به کتاب و نوشتن خیلی علاقه داشتم طوریکه یک سال قبل اینکه به مدرسه برم تو خونه و به  کمک مادرم نوشتن را بطور کامل یاد گرفته بودم. تابستان ها کار میکردم(در نجاری-با تراکتور)و در فصل تحصیلی مشغول تحصیل میشدم.درس خواندن من از همون دوران ابتدایی خیلی جدی بود و همش خونواده ام تکرار میکردن که درس بخونم. 

جالب هست بدانید در طول دوران تحصیلی ام حتی یه بارم نشد که به کلاس های تقویتی برم و همش با تلاش خودم کتاب را ریز به ریز میخوندم و تمرین ها را حل میکردم و خودم برای خودم مسأله طرح میکردمو جواب  میدادم...

کجا درس خواندید؟ (دبستان تا دانشگاه)

(دبستان شهید عضدی للکه محله تا پنجم ابتدایی با مدیر و معاونت آقایان بیجارگرد - دوره راهنمایی مدرسه امت چوبر با مدیر و معاونت آقایان اسماعیل یادگار و اکبر حویقی - دبیرستان رشته ریاضی فیزیک مدرسه امام رضا با مدیر و ماونت آقایان عادل تقی زاده  و غلامرضا پورحنیفه - دوره پیش دانشگاهی را در میدان امام مدرسه طالقانی تالش خوندم.). دانشگاه پیام نورآستارا رشته ریاضی محض فارغ التحصیل شدم. در تاریخ 01/12/90 به خدمت مقدس سربازی اعزام شدم و در یگان دژبانی  پادگان شهدای جوادنیا قزوین واقع در جاده آبیک زیر نظر وزارت دفاع با درجه ستوانسومی خدمت میکردم تا اینکه در حین خدمت به کارشناسی ارشد قبول شدم و هم اکنون در دانشگاه مازندران مشغول  تحصیلم....

 دوستان دوره مدرسه (ابتدایی)- (دبیرستان) کیا را به خاطر دارید؟

ابتدایی: محسن نصیری - فریدون مصاحب اکبرکناری - کامران رمضانی - رامین شیرپور- محسن محمدی - عیسی هادی - عادل رمضانی ----- 

دبیرستان: پیمان زاهد - رامین مختارپور- محسن زاهد - رحیم حسن پور- وحید یاقوتی - ساجد نعمتی -ابوطالب قلعه پور- وحید اسحقی - حامد قلی پور (در حال حاضر شورای شهر چوبر)- مجتبی دوستکامی - یونس اعجازی -عادل آهنگی - سعید دایمی - امین هنری - کیومرث خودکار ....

 از معلمها چی؟

ابتدایی :

 رسول شمشیری (چهارم) - مسلم کمربسته (اول) عزیز شاهد (پنجم) 

 راهنمایی:

عثمان نژاد(علوم) حرفه وفن(بهمن اشکانی)  حاجی رزاقی(عربی) حسن زاده(ادبیات)  صفرزاده(ریاضی)  

دبیرستان:

ایرج قادری(فیزیک)    ریاضی(آقای فرهاد حیدرنیا)    شیمی(آقای ابراهیمی عزیز که بازنشسته شده است)...

کدام معلم بیشترین تاثیر را در زندگیتان داشتند؟

آقای ایرج قادری درس فیزیک  میومد واقعا بخاطر تدریس خوب ایشان بود که در کنکور سراسری 85 فیزیک را حدود70 درصد زده بودم ...واقعا آینده تحصیلی خودمو مدیون ایشونم.....

بهترین مشوق شما در زندگی کی بوده؟

پدرو مادرم ، در کل خانواده ام. جا داره در اینجا ازشون  تشکر کنم. پدرو مادرم در تمام این مدت واقعا" حمایت زیادی از من کرده اند  امیدوارم خدا بهشون عمر بده و آرزوی سلامتی برای تموم پدران و مادران زحمتکش را دارم.....

الگوی  شما در زندگی  کیست؟ و چقدر از ایشان الهام می گیرید؟  

وقتی سنم کم بود دوس داشتم مثل آقای دکتر رزاقمنش دکتری ریاضی داشته باشم ولی چون به فیزیک علاقه مند بودم در کارشناسی ارشد تغییر رشته دادم  و هم اکنون الگوی بنده آقای دکتر محمود اخیانی دارای مدرک دکتری فیزیک دریا و عضو موسسه ملی اقیانوس شناسی ایران و استاد مشاور  بنده در دانشگاه مازندران میباشد...واقعا"استاد خوبی برامون بود هم از لحاظ اخلاقی که یک فرد تمام عیارهست هم از لحاظ تدریس. خیلی دوسش دارم...

 در حال حاضر به چه کاری مشغولید؟

در حال حاضر هم دانشجوی سال آخر  کارشناسی ارشد رشته فیزیک  دانشگاه مازندران(بابلسر)دوره روزانه هستم هم اینکه در آموزشگاه نسیمی چوبر با مدیریت خانم صالحی واقع در بازار چوبر به تدریس ریاضی و فیزیک مشغولم.در واقع کمک هزینه تحصیلی خودمو در میارم.

 هدف آینده تان چیست؟

هدفم قبولی درآزمون دکتری رشته خودم و ادامه  تحصیل در خارج از کشور و بازگشت به کشور خودم و خدمت به خاک وطنم ایران است. دوس دارم در موسسه ژیوفیزیک یا موسسه ملی اقیانوس شناسی یا وزارت دفاع کار کنم.

می توانید  چند نفر را در چوبر نام ببرید که برایتان مهم و بزرگند؟

مرحوم حاج نجف علی عزیزی که نه تنها من بلکه به نظرم چوبر باید مدیون این مرد بزرگ باشد- آقایان فرهاد حیدرنیا (شورای شهر چوبر و دبیر ریاضی)- دکتر بختیار حیدرنیا - آقای دکتر مسعود فقیرپور(استاد دانشگاه و محقق برتر در روانشناسی)- عیسی مختارپور(شورای شهر) - خانم زیبا عزیزی (مدیر بازنشسته مدارس چوبر) – شهروز یاقوتی (شهردار سابق چوبر)- میرمحمود موسوی (دبیرآموزش و پرورش)- خانم حورا صالحی (شورای شهر سابق و مدیرآموزشگاه نسیمی) - زاهد خندستانی (مدیرکل ثبت و احوال گیلان) - علی خندستانی (قاضی قوه قضاییه) خلیل خوبکار(سروان تمام) - خشایار مظلومی (افسر راهنمایی ورانندگی)- الله ورن نجفی (ستوان دو یگان ویژه گیلان)- شهرام پورعزت (کارمند داروخانه) شهرام مصاحب (شورای شهرچوبر)- دکتر رزاق منش (استاد ریاضی دانشگاه) مهران و بهنام قلمی (برادران افتخارآفرین چوبر-مکانیک و شیمی) - عظیم عزیزی ( افسر نیروی دریایی) -حاج مجتبی نورزاد (حجت السلام والمسلمین)  و دوست خوبم پیمان زاهد( کارشناس ارشد روانشناسی بالینی).

برای ارتقا فرهنگ چوبر چه کاری می توان انجام داد؟

چوبر دارای فرهنگ غنی میباشد همه ما این را میدانیم که مشارکت مردم چوبر در همه عرصه ها و اتحاد این مردم در منطقه تالش بی نظیر است. 

به نظرم باید به جوانان زیاد بها بدهیم و با فراهم کردن امکانات ، جوانان را به طرف فرهنگی که شایسته چوبر است سوق بدهیم. اگر از نظرات آنها در عمران و آبادانی چوبر استفاده کنیم بصورت خودبخود در جوان  یک نیرو و اعتماد به نفس قوی ایجاد میشود و او خود را موظف میداند که خدمت کند، چون به نظراتشون بها دادیم.قرار نیست ایده های جوانان این شهر در شهرهای دیگه و دوردست ها استفاده بشه و ما بی بهره باشیم.

دانشجویان و افراد علمی- فرهنگی چه نقشی دارند؟

به نظرم چوبر دارای جوانان تحصیلکرده ای در تمام مقاطع علمی است. مسلما" از نظرات آنها هم بعضی وقتا استفاده کنیم بد نیست.  ضرب المثل (چندفکر بهتر از یه  فکر است). البته همین ایده را آقای عیسی مختارپور عزیز که در حال حاضر شورای شهرمون هست در برنامه کارش قرار داده بود که متاسفانه اطلاع چندانی فعلا ندارم.

اگر شهردار یا یکی از مسئولان مهم چوبر بودید اولین اقدامی که انجام می دادید چه بود؟

در یک جلسه از تموم پرسنل سابق شهرداری بجای تخریب آنها از آنها  تشکر میکردم و زحمات آنها را ارج می نهادم هرچی باشه در چوبر شش سال زحمت کشیدن مخصوصا خانم حورا صالحی. بعدشم با مردم سعی میکردم صادق باشم و شعار توخالی ندم. از تمام قدرت و توانم و با بهره گیری از تفکرات جوانان چوبر سعی میکردم برنامه های خودمو پیش ببرم.

 اولین برنامه ام بعد از اینکارها این بود که میرفتم از یکی از شهرداری های موفق در استان گیلان یا سایر استان ها الگو برداری میکردم.به نظرم اصلا هم کار بدی نیستش.

چه صحبتی با جوانان هم سن سال خودتان دارید؟

میخوام بهشون بگم که وقت و جوانی خودشان را در راه کسب علم و دانش صرف کنند که نیاز این سرزمین ماست و اسم چوبر را سربلند کنند. چاکر همه جوانان عزیز هم هستیم.

خاطره ایی از مدرسه و درس که برایتان جالب بوده؟

بهترین خاطره ام این بود که درسالی که ایران به جام جهانی98 فرانسه صعود کرد. 8 آذر سال   76 بودکلاس پنجم ابتدایی و شیفت بعدازظهری بودیم چون من و محسن نصیری وعیسی هادی از شاگردای زرنگ مدرسه  بودیم مدیر و ماون زحمتکش دبستان شهید عضدی آقایان بیجارگرد به ما اجازه دادن که بیاییم و فوتبال را ببینیم که خوشبختانه پشیمون نشدیم. البته همون روز ماشین هم گرفته بودیم خیلی خوشحال بودیم ...خاطره خوبی بود خدایی.

دوم ابتدایی بودم قرار بود درمراسم دهه فجر مسابقه ای برگزار بشه.مسابقه تحت عنوان خوردن سیب آویزان از سقف با دست بسته بود.منم فردا قرار بود در این مسابقه باشم ولی یکی از دندان هایم یه کوچولو لق داشت.شب مسابقه نزدیک به 3 ساعت با دندانم ور رفتم تا اینکه درآوردمش ولی از شانس بد من فردا یه برف سنگینی به زمین نشست و ما رفتیم به تعطیلات زمستانی و من ماندم بدون دندان.

 در دوره دبیرستان نیز یه اردوی علمی فرهنگی به موزه رشت رفتیم البته با هماهنگی دبیر خوب جغرافیا آقای رستمیان و مدیر و معاون خوبمون آقایان عادل تقی زاده و پورحنیفه واقعا خاطره خوبی بود با بچه های هم دوره خیلی خوش گذشت.

 خاطره ایی از نوروز در چوبر؟

هرسال درچهارشنبه سوری خونه خدابیامرز پدربزرگم جمع میشدیم و دور هم با فامیلا خیلی خوش میگذشت.خاطره ای بود که هرسال تکرار میکردیم ولی متاسفانه چهارساله که دیگه به فراموشی سپرده شده.

سه سال پیش هم موقع تحویل سال نو که نصف شب بود با همسایه ها و دوست های خوبم (حامد نصیری-محسن نصیری-حامد و رحیم حسن پور-شهرام و بهمن و جوادو میلاد ومحسن و مهدی پورعزت- فرنام و فرشادهادی) در کوچه جمع بودیم واقعا" خوش گذشت و خاطره خوبی برام بود.

 چه ناهنجاری اجتماعی اذیتتان می کند؟ راهکارتان چیست؟

بعضی وقتا تبعیض بین قومیت ها اذیتم میکنه و از این افکار بعضی از شهروندان خوشم نمیاد....دوس دارم همه شهروندان در یک چشم دیده بشن ازطرف همنوعان و احترام متقابل همیشه رعایت بشه...هرچی باشه چوبر یه مجموعه هستش و شهروندان عزیز اعضای این مجموعه را تشکیل میدهند.

یک سوال از خودتان بپرسید؟ (حالا جواب هم بدهید؟)

فردین هادی  از خدا چی میخواد؟

از خدا میخوام  به تموم جوانان و همشریان عزیزم سلامتی کامل بده و این مردم شریف را در تمام مراحل زندگی موفق و سربلند کنه. امیدوارم سایه پدرومادر همیشه رو سر جوانان منطقه ما باشه....آمین

 کمبود های چوبر چیست؟ اولویت با کدام است؟

اگه بخوام قضاوت کنم فکر میکنم چوبر کمبود چندانی نداره فقط همت میخواد هم از طرف مسولین و هم شهروندان تا نام چوبر زبانزد بشه.همین...

 مزایا و معایب جذب گردشگر به چوبر چیست؟

مزایا:

داشتن زیارتگاه نرگس خاتون در دل طبیعت  

دارا بودن ساحل نزدیک به جاده اصلی که میتونه در جذب مسافر یه فاکتور خوبی باشه در حالی که اکثر شهرهای همجوار از ساحل فاصله زیادی دارن.

دارا بودن جنگل باغ کاج که فقط  امکانات میخواد تا به یه پارک جنگلی معروف در منطقه تالش تبدیل بشه- زیارتگاه نه ساله واقع در طبیعت بکر که میتونه به نوبه خودش یکی از عوامل جذب گردشگر و مسافر باشه

وجود استخرهای بزرگ و زیبای پرورش ماهی واقع در سیدآباد چوبر و .....

 تموم این عوامل میتونه در کنار هم باعث اشتغال و در آمد در شهر چوبر باشه البته باید یه برنامه دقیق از طرف مسولین و شورای شهر چوبر مصوب بشه تا در مدت زمان کمی همه شهروندان و مسافران و گردشگران محترم بتونن از این امکانات رفاهی استفاده کنند...

معایب:

نداشتن ریخت شهری زیبا در چوبر(مغازه ها و خونه های با بافت های قدیمی در کنار جاده اصلی) 

عبور جوی آب با زباله از مرکز شهر چوبر

نبود میدان یا دوربرگردان های مناسب و ....

بلاخره همه این عوامل منفی باعث میشه دید یه گردشگر نسبت به شهر ما عوض بشه و تموم این فاکتورهای منفی را به تموم مناطق شهر ما نسبت بده.

چقدر با سایت و وبلاگ شهر ساحلی چوبر آشنایید؟ چه پیشنهادی برای پربار شدنش دارید؟ تا کنون چه تاثیری برای چوبر داشته است؟

 راستش خیلی اتفاقی و حدود دوهفته پیش داداشم پشت کامپیوتر نشسته بود یهویی منو صداکرد و گفت آقای علیرضا شوکتی چوبری هست؟

گفتم  چطور؟ گفت مطالب جالبی از شهرچوبر نوشته است..... و همان روز برای اولین بار با سایت شما آشنا شدم. 

به نظرم سایت خوبیه و باید مطالب جالبتری بازم در این سایت قرار بدید تا بازدید خوبی داشته باشه.در حال حاضر اکثرشهروندان چوبری چون از امکانات اینترنتی خوبی برخوردارن خب مسلما" میتونه تاثیر سایت و وبلاگ شما را در شناخت چوبر بهتر نشون بده و کاربران اینترنتی بیشتر با این شهر دیدنی و ساحلی آشنا میشوند... از دست منم هر کمکی بربیاد دریغ نمیکنم علیرضا جان.


حرف دلتان را بگویید...

خیلی خوشحالم که اخیرا" یه رفیق خوبی بنام اقای علیرضا شوکتی نصیب من شده است.

علیرضا جان براتون واقعا" و از ته دل آرزوی موفقیت در تمام مراحل زندگی را دارم.

جا داره از آفای شهروز یاقوتی شهردار سابق و اولین شهردار چوبر نهایت تشکر را کرده باشم چون در اوایل تاسیس شهر زحمت زیادی را متحمل شدن و با مردم واقعا" مدارا کردن که جای احسنت گفتن داره و نباید زحمات آقای یاقوتی فراموش بشه.  انصاف نبود در اینجا اسم این شخص محترم را نیارم،برای ایشان آرزوی طول عمر دارم.

 

با تشکر

 

 



مطالب مشابه :


مرکز اموزش شهدای جوادنیا

دقیقا 4 روز پیش در مرکز آموزش شهدای جوادنیا در قزوین بودیم پادگانی که دوره آموزش خدمت




کدهای مراکز آموزش نظام وظیفه سربازي

کد 49 : نیروی زمینی ارتش لشگر 16 زرهی قزوین. کد 71 : نیروی زمینی سپاه امام رضا




گفتگو با فردین هادی ، یکی از نخبگان علمی کشور

01/12/90 به خدمت مقدس سربازی اعزام شدم و در یگان دژبانی پادگان شهدای جوادنیا قزوین واقع در




راه یافتگان به نخستین جشنواره عکس تعاون

، مهسا شادفر، محمد شهبازی، ساسان جوادنیا، ناصر نیک کار، ساسان جوادنیا زنجان ، قزوین




متن و حاشیه های اختتامیه سومین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر

در این بخش از ساسان جوادنیا، محمدمحمدعلیپور، علی امیر و سید حیدر موسوی از قزوین




برچسب :