توپولوف 154 یكی از ناامن ترین هواپیمای جهان است

هواپیمای توپولوف با نام اختصاریTU- 154 Mبه عنوان نا امن ترین هواپیمای مسافربری جهان شناخته می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، این هواپیما از نظر فنی در دنیا تحریم و مجوز پرواز بین المللی به اتحادیه اروپا و آمریكا را ندارد.

شركت هواپیمایی توپولوف به دلیل زیان ده بودن در سال 2002 اعلام ورشكستگی و در 5 شركت هواپیما سازی روسی ادغام شد. این هواپیما برای نخستین بار در چهارم اكتبر 1968 به پرواز درآمد.

توپولوف 154 هواپیمای مناسب مسافربری برای مسیرهای هوایی كه در پروازهای داخلی روسیه و سایر كشورهای آسیای میانه و تا اندازه ای در اروپای شرقی و ایران به كار خود ادامه می دهد.

نزدیك به 900 هواپیمای توپولوف در مدلهای گوناگون تاكنون در جهان ساخته شده و در ایران اغلب شركتهای هواپیمایی ایران از مدل TU- 154m این هواپیما استفاده می كنند.

هواپیمایی كه امروز در استان قزوین سقوط كرد چهارمین هواپیمای توپولفی است كه طی سالهای اخیر در ایران سقوط كرد.



توپولوف سقوط كرده هواپیمای دست دومی كه پس از 12 سال از عمرش از هواپیمایی آریانا افغانستان خریداری شده بود

درباره هواپیمایی كه امروز سقوط كرده است در صفحه اصلی سقوط این هواپیما در wikipedia این گونه آمده است  این هواپیما در سال 1987 ساخته شده است و در 20 آپریل همان سال تحویل خطوط هوایی بختار افغانستان قرار گرفته است. و در سال 1998 بعد از 12 سال از ساخت این هواپیما توسط شركت كاسپین خریداری شده است ! :::: در ضمن هواپیماهای توپولوف تا به امروز 16 مورد سقوط داشته است ! :::::::: و در سال ۲۰۰۶ تولیدش متوقف شده است.

منبع : ویكی پدیا



رئیس جمهور ارمنستان بخاطر سقوط هواپیمای تهران - ایروان سفر كاری خود را نیمه كار گذاشت و به ایروان بازگشت ولی رئیس حمهور ایران سفر پنجشنبه خود را لغو نكرد

هواپیمای  توپولف-154 شركت هوایی كاسپین ایران به شماره پرواز RV 7908 كه روز چهارشنبه فرودگاه امام خمینی تهران را به مقصد ایروان ترك گفت، سقوط كرد. بر اساس آخرین گزارشات هر 168 نفر سرنشین و مسافران این هواپیما جان باختند. سقوط احتمالا بعلت آتش گرفتن یكی از موتورها رخ داده است.

چگونه این اتفاق رخ داد

اولین خبر درباره وقوع این سانحه هوایی در حدود ساعت 13.00 به وقت مسكو منتشر شد.

به گزارش اداره كل هواپیمایی كشوری ارمنستان، هواپیما ساعت 11.09 به وقت مسكو ، 16 دقیقه بعد از بلند شدن از باند فرودگاه بین المللی امام خمینی تهران سقوط كرد. طی این مدت هواپیما به ارتفاع 8 كیلومتر رسیده و در حدود 200 كیلومتر مسافت را طی كرده بود.

دلیل سقوط بنا به گزارشات اولیه آتش سوزی در یكی از موتورهای هواپیما اعلام شده است. رسانه های گروهی ایرانی اعلام كردند كه خدمه هواپیما تلاش داشتند تا فرود اضطراری انجام دهند. در این میان به گزارش شبكه تلویزیونی "الجزیره" برج مراقبت فرودگاه تهران هیچگومه خبری درباره نقص فنی از خلبان هواپیما دریافت نكرده بود.

هواپیما بر اثر برخورد به زمین متلاشی شده و قطعات آن تا صدها متر دورتر پراكنده شده است. محل حادثه در اطراف روستای فارسیان در حدود شش كیلومتری قزوین است . گودال عمیقی بر اثر برخورد هواپیما با زمین ایجاد شده ونیروهای آتش نشانی و امداد در محل حضور دارند.

یكی از شبكه های تلویزیونی عرب زبان به نقل از یك كارشناس گزارش داد كه توپولف های 154  كه توسط برخی از كمپانی های هوایی خاور نزدیك مورد استفاده قرار می گیرند، وضعیت كاملا مناسبی ندارند. اینگونه هواپیماها كه از روسیه خریداری شده و در زمان شوروی سابق ساخته شده اند، اغلب بیش از 20 سال است كه تحت بهره برداری قرار دارند. این كمپانی ها برای خرید "ایرباس" و یا "بویینگ" های جدید سرمایه كافی ندارند.

رسانه های گروهی ایران اسامی مسافرین این هواپیما را اعلام كرده اند.

در میان مسافرین این هواپیما اتباع ارمنستان، ایران و گرجستان دیده می شوند.

در حال حاضر لیست مسافران این هواپیما در فرودگاه " ازوارتنوتس" ایروان نصب شده و ستادی برای كمك به بازماندگان این حادثه تشكیل شده است.

خبرگزاری «نووستی-ارمنستان» به نقل از "آرلن داوودیان" نماینده "كاسپین ایر لاین" گزارش داد كه بر اساس اطلاعات اولیه موجود، در میان مسافران این هواپیما، از 20 تا 25 نفر ارمنی بودند.

همچنین بر اساس گزارش رسانه های گروهی ایرانی و ارمنی، در میان مسافران این هواپیما، اعضای تیم ملی جودوی جوانان ایران نیز حضور داشتند. آنها برای حضور در تمرینات تیمی ملی عازم ارمنستان بودند و سپس قرار بود كه ایروان را برای شركت در مسابقات به مقصد مجارستان ترك كنند.

وزارت امور خارجه گرجستان نیز تاكنون خبر درگذشت دو نفر از اتباع خود را كه در این هواپیما حضور داشتند یعنی "همسر یكی از مقامات سفارت گرجستان در ایران و مدیر مالی سفارت گرجستان در ارمنستان را تایید كرده است.

در دفتر نمایندگی كمپانی Caspian Airlines در ایروان به «ریا نووستی» اطلاع دادند كه اطلاعی در مورد حضور اتباع روسیه در میان مسافران این هواپیما وجود ندارد.

"تیگران بالایان" سخنگوی وزارت امور خارجه ارمنستان به «ریا نووستی» اطلاع داد كه در وزارت امور خارجه این كشور خط ارتباط مستقیمی در رابطه با سقوط هواپیمای "توپولف-154" كه در مسیر تهران-ایران در پرواز بود، گشایش یافت.

هواپیمای توپولف-154 حامل 153 مسافر و 15 خدمه در دویست كیلومتری تهران در استان قزوین سقوط كرد.

به گفته بالایان، اخبار مربوط را می توان با تماس با شماره تلفن ها 43-25-56(410) 37+ ،11-68-56(410)37+ و  41-40-54(410)37+ (داخلی 202 و یا 217) دریافت كرد.

"سرژ سركیسیان" رییس جمهور ارمنستان كه در حین سفری در شهر "اسپیتاك" (استان لریسكایا) حضور داشت، برنامه سفر خود را ناتمام گذاشته و به خاطر این سانحه هوایی به ایروان بازگشته است.

خبرگزاری «ریا نووستی» روسیه، 24 تیرماه

سقوط یك توپولف دیگر پس از توافق برای خرید بیشتر و تولید داخلی

فاجعه سقوط یك فروند دیگر از هواپیماهای مسافربری روسی توپولف- ۱۵۴ و كشته شدن تمامی سرنشینان آن در حالی روی داده كه تنها چند روز از بازگشت هیئت بازاریاب روسی برای فروش پنج فروند هواپیماهای مسافربری توپولف ۲۰۴ از ایران می‌‌گذرد.

طی بیست سال گذشته بیش از ۱۸۰۰ تن جان خود را طی سوانح هوایی در ایران از دست داده‌اند. از این رقم بیش از ۶۵۰ نفر طی ده سال گذشته در حادثه های سقوط هواپیما در ایران جان باخته اند. این رقم به نسبت جمعیت، در حد بالاترین میزان سرانه تلفات هوایی در سراسر دنیا محسوب می شود.

به جز دو نوع دیگر از هواپیماهای روسی ( و اوكرائینی) ایلوشین و آنتونف كه هر دو در ایران سابقه سقوط و تلفات جانی قابل ملاحظه داشته اند، هواپیماهای توپولف ركورد دار سقوط و تلفات جانی در پرواز های داخلی در ایران محسوب میشوند.

اولین هواپیمای نوع توپولف ۱۵۴ در اسفند ماه سال ۱۳۷۱ (فوریه سال ۱۹۹۳ ) در ایران سقوط كرد. هواپیمای یاد شده كه متعلق به خطوط هوایی ایران ایر تورز بود پس از برخاستن از فرودگاه مهرآباد و در حال اوج‌ گیری با یك فروند هواپیمای سوخو ۲۴ نیروی هوایی، برخورد كرد. در حادثه یاد شده ۱۳۱ نفر سرنشین هواپیمای توپولف جان سپردند. از عمر هواپیمای یاد شده در زمان حادثه تنها دو سال میگذشت.

آخرین حادثه سقوط توپولف ۱۵۴ در شهریور سال ۱۳۸۵ (سپتامبر سال ۲۰۰۶ ) روی داد. طی حادثه یاد شده در لحظه پرواز چرخ هواپیما پس از تركیدن، از بدنه جدا شد و پس از بروز انفجار، هواپیما در آتش سوخت. تقریبا تمامی سرنشینان پرواز یاد شده در اثر خفگی جان خود را از دست دادند.

پیش از حادثه هوایی توپولف در مشهد ، یك فروند دیگر از همین نوع هواپیما در اسفند سال ۱۳۸۱ ( فوریه سال ۲۰۰۲) در خرم آباد سقوط كرد و تمامی ۱۱۹ سرنشین پرواز یاد شده نیز بقتل رسیدند.

كشورهای غربی در واكنش به سیاست خارجی جمهوری اسلامی طی سال های بعد از انقلاب، تحریم های متعددی را علیه ایران اعمال كرده اند. تحریم های غربی علیه ایران، فروش هواپیماهای مسافری را نیز در بر می گیرد.

نظام سیاسی ایران طی سال های اخیر برای مقابله با تحریم های غربی و در عوض تجدید نظر در روابط خارجی و عادی سازی مناسبات با غرب، برای رفع نیاز حمل و نقل هوایی، بیشتر تكیه بر خرید و اجاره هواپیماهای دست دوم و یا دریافت هواپیماهای روسی كرده است.

تكیه ایران بر هواپیماهای روسی بخصوص توپولف در حالی است كه شركت های عمده روسی در خطوط خارجی خود (از جمله آئروفلوت) از هواپیماهای بوئینگ ساخت آمریكا و ایرباس ساخت اروپا استفاده می كنند.

چند سال پیش جهت تجهیز ناوگان هوایی بسیار فرسوده خطوط هواپیمایی خود، ایران مبادرت به خرید شش فروند هواپیمای ۳۱۰ دست دوم نوع ایرباس از تركیه كرد این هواپیماها كه در زمان انجام معامله موضوع بحث داغ داخلی مجلس نیز قرار گفته بود، اندكی بعد از دریافت به دلیل نیاز به تعمیر ( موتور ) زمینگیر شدند. مباحث روز مجلس به جز كیفیت بد هواپیماهای رد و بدل شدن كمیسیون های هنگفت را نیز در بر می گرفت.

گزینه دیگر دولت های جمهوری اسلامی، خرید هواپیما از روسیه و اوكراین بوده است. ضمن اینكه ایران با اعلام تولید هواپیماهای ایران- ۱۴۰ (آنتونف) برای انجام پروازهای كوتاه – تصمیم به مونتاژ این نوع هواپیماها نیز گرفته است.

ایران همچنین اخیرا اعلام داشته كه قصد دارد تعداد ۱۰۰ فروند از هواپیماهای توپولف (۲۰۴) را در داخل تولید كرده و تعدادی از آنها را به كشور سوریه بفروشد. دیدار دو هفته قبل نمایندگان شركت روسی به ایران برای فروش پنج فروند هواپیما توپولف ۲۰۴ و رسیدن به توافق برای مونتاژ تعدادی بیشتر از این هواپیما ها در ایران بود.

در حال حاظر ۲۰ در صد از ظرفیت حمل و نقل داخلی ایران را هواپیماهای توپولف تأمین میكنند. در صورت افزایش پنج فروند هواپیمای تازه به تعداد موجود توپولف ها، این نسبت افزایش بیشتری خواهد یافت.

به علاوه توپولف كمپانی روسی سازنده ایلوشین هم مترصد داخل شدن به بازار ایران بخصوص فروش تعدادی هواپیمای حمل و نقل به ارتش و سپاه پاسداران است. در حال حاضر حدود ۱۵ فروند هواپیمای ایلوشین كه از زمان جنگ عراق به ایران آمده اند در نیروی هوایی جمهوری اسلامی مورد استفاده قرار می گیرند.

سوانح متعدد هوایی در ایران تنها ناشی از كهنه بودن ناوگان هوایی و استفاده از قطعات فرسوده و تعدیل استانداردهای پرواز نیست. كادر های فنی ضعیف و نیروی انسانی غیر ماهر و مدیریت سیاسی ناظر بر سازمان های پروازی از جمله هواپیمایی كشوری، و ناوبری هوایی ابتدایی نیز در كنار ناوگان فرسوده و استفاده از هواپیماهای ارزان و بدون كیفیت روسی، در این زمینه مزید بر علت اند.

در صورت ورود ایران به مرحله مونتاژ هواپیماهای روسی، آنگونه كه منوچهر منطقی مدیر تازه بركنار شده شركت اتومبیل سازی ایران خود رو هفته پیش خبر داد، میزان مخاطرات و سوانح هوایی در ایران پیش از پیش افزایش خواهد یافت.

امنیت پرواز در هر حال بخشی از امنیت ملی ایران محسوب می شود. از دست رفتن جان بیش از ۱۸۰۰ ایرانی طی ۲۰ سال گذشته، نشان می دهد كه امنیت پرواز در ایران پایین و امنیت ملی كشور از این لحاظ در مخاطره قرار گرفته است.

سوانح هوایی از این نوع، با رفع تحریمهای غرب علیه ایران كاملا در دسترس خواهد بود. یكی از نكاتی كه در بسته پیشنهادی گروه ۵+۱ در اختیار ایران قرار گرفته، فروش هواپیماهای مدرن مسافربری و تامین قطعات فرسوده هواپیما ها در عوض قطع غنی سازی اورانیوم در ایران است.

در مقابل و بودن پذیرش بسته پیشنهادی، دولت نهم ایران ضمن تهیه كردن بسته دیگری كه مدعی است روش های حل مدیریت و حل مشكلات جهانی در آن قرار داده شده، اصرار دارد كه غنی سازی اورانیوم به عنوان حق مسلم باید در ایران ادامه یابد.

منبع : رادیو فردا


مطالب مشابه :


سقوط هواپیمای پرواز تهران _ ایروان با 168 سرنشین + تکمیلی

سقوط هواپیمای پرواز تهران _ ایروان با 7908 را از مبدأ تهران به مقصد تا شصت هکتار




تور روسیه با پرواز امارات | تور روسیه دلتابان با پرواز امارات | تور ترکیبی روسیه و دبی دلتابان

سنت پترزبورگ با پرواز امارات ایرلاین (از ایران تا ساعت 05:05 پرواز از تهران




سقوط هواپیمای پرواز تهران _ ایروان با 168 سرنشین

سقوط هواپیمای پرواز تهران _ ایروان با 168 50 تا 60 هکتار بعد از پرواز از فرودگاه




سقوط هواپیمای کاسپین به مقصد ایروان-ارمنستان

بسته شدن مرز زمینی ایران با ارمنستان. با 168 سرنشين از تهران پس از پرواز در 70




سفر به روسیه

پرواز تهران مسکو معمولا شدیم تا با پرواز نشون می داد پرواز ما از یه گیت دیگه




گزارش صعود به قله «البروس» از تهران تا تهران!

گزارش صعود به قله «البروس» از تهران تا تهران! پرواز تهران – تفلیس با از ارمنستان




ماجرای اصابت موشک به هواپیمای سی - 130 در ارمنستان

بیان ماجراها و خاطرات ايام پرواز وجنگ برگرفته از تا در شرايط ارمنستان ضمن هماهنگي با




توپولوف 154 یكی از ناامن ترین هواپیمای جهان است

خبرگزاری «نووستی-ارمنستان» به نقل از مسیر تهران-ایران در پرواز از این نوع، با




برچسب :