الگوی زن ایرانی،اسلام یاغرب (۲)

و حال نگاهی به آموزه های اسلام در رابطه با زنان می اندازیم:

از منظر اسلام زن و مرد در داشتن هویت انسانی یکسانند:”ای مردم از پروردگارتان که شما را از نفسی واحد آفرید و جفتش را نیز از او آفرید…سوره نسا آیه ۱″

در قرآن آمده است که شیطان آدم و حوا را با هم فریفت:”شیطان آدم و حوا را با هم فریفت و آدم و حوا را به لغزش افکند…سوره بقره آیه ۳۶″

از منظر قرآن کریم زن و مرد در ارزشها و کمالاتی چون ایمان، عمل صالح، صداقت، صبر، خدمتگذاری به مردم و … یکسانند و مصداقش آیه ۳۵ سوره احزاب است.

در اسلام بر حفظ تفاوتهای زن و مرد تاکید شده است نه رفع آنها و این تفاوتها را را در کنار هم کامل کننده زن و مرد میداند نه اسباب برتری آنها و در فقه اسلام تشبه مردان به زنان وزنان به مردان حرام است.اما زنان پیرو مکتب فمینیسم در پی رفع هرگونه تفاوت بین خود و مردان خود را به آنها شبیه کردند.

در قرآن کریم ازدواج محترم شمرده شده است، در آیه ۲۰۰ سوره روم آمده است:”از آیات الهی آن است که همسرانی هم نوع شما برایتان آفرید تا در کنار او آرامش یابید و بین شما دوستی و مهربانی قرار داد همانا در این امر برای اهل تفکر نشانه هایی است”. همچنین در روایات آمده است که ازدواج نصف ایمان را کامل می کند.این تعالیم با آنچه که فمینیستها گرفتارش هستند زمین تا آسمان متفاوت است.

در اسلام زن حق دارد به رشد علمی و معنوی و اخلاقی برسد و همسر در این راه باید به او کمک کند،اما آنچه در غربی که ازدواج را بی ارزش کرده است مشاهده می کنیم رابطه زنها با مردانی است که هیچ مسئولیتی نه تنها در قبال آنها بلکه در برابر کودک حاصل از این رابطه هم ندارد و علاوه بر این نه در روابط نا مشروع با جنس مخالف و نه در همجنس گرایی هیچ آرامش و سکینه ای برای زن وجود ندارد.

ازدواج کنید که من به زیادی جمعیت شما مسلمانان بر ملل دیگر افتخار می کنم و مانند مسیحیان راه رهبانیت پیش نگیرید این روایت از رسول مکرم اسلام بیانگر نقش ازدواج و مادری و فرزند دار شدن در تعالی جامعه اسلامی می باشد.

آنچه که در غرب مشاهده میکنیم همجنس بازی است که سبب قطع نسل بشر می شود،در رابطه های نامشروع هم عاقبن کودک نامشروع اغلب سقط شدن است البته این چنین کودکی هیچ آینده معنوی در پی ندارد.

در خانواده هایی که روابط جنسی مرد وزن با زنها و مردهایی به غیر از همسر خود روا است از آنجا که نمی توان احتمال داد که کودک این خانواده ها واقعا کودکی مشروع است هیچ امیدی به یافت معنویت و داشتن جامعه ای متعالی نمی رود.

کودکانی که در جوامع غربی به محیط اجتماع فرستاده می شوند اغلب آینده سازان مناسبی برای جامعه نیستند زیرا آنها در خانواده ها رابطه جنسی آزاد و بی حدو حصر را آموخته اند و جامعه ساخته شده توسط آنها یک جامعه بی بندو بار است.

بر خلاف آنچه که در جوامع پیشین غرب درباره عدم آموزش به زنان مطرح بوده است در اسلام دانش آموختن زن چنان با ارزش بوده است که گاه شرط ورود در زندگی مشترک آموزش علم به زن توسط مرد بوده است،امام کاظم(ع) بهترین زن را همسری می دانند که صاحب اندیشه،قدرت تعقل و دارای ادب باشد.

از همان آغاز ظهور اسلام زنان در اجتماع و سیاست نقش مهمی داشتند،مانند پذیرش ولایت الهی توسط زن ومرد،حضور سمیه همسر یاسر ومادر عمار در ابتدای اسلام به عنوان یک زن مسلمان بیشتر به منزله یک حضور سیاسی است.

 حضرت خدیجه(س) در اوایل اسلام تمام ثروت خود را خرج ترویج اسلام کرد مگر نه این است که اسلام دینی است که تمام ابعاد زندگی بشر را در بر می گیرد و حضرت خدیجه(س) برای ماندگاری این دین تمام دارایی اش را هزینه کرد.

 حضور زنها در جنگهای ابتدای اسلام و حضور سیاسی و اجتماعی بزرگ حضرت زهرا(س) در ماجرای ثقیفه و فدک و همچنین حضور حماسی حضرت زینب(س) در کربلا و روشنگریهای ایشان نمایانگر جایز بودن حضور زن در اجتماع و سیاست است و نکته قابل توجه این است که این حضور ها زمانی اتفاق افتاد که واقعا به این حضور نیاز بود و این بزرگواران ابتدا به وظیفه مادری و همسری خود عمل کردند و آنجا که ولایت و دین در خطر بود و چاره ای جز حضور آنها نبود دریغ نکردند.

در کشور عزیزمان ایران نقش زن در میان مسلمانان و غیر مسلمانان  اغلب همانطور است که اسلام ترسیم کرده است و ما در میان خود زنانی را بزرگ می پنداریم و نامشان بر سر زبانها است که یا همسر موفقی بوده اند، یا مادر نمونه ای ویا در بندگی خداوند سرآمد بوده اند.

 مادرانی چون مادر شهید احمدی روشن جز زنانی هستند که کاری زینبی کرده اند، تا قبل از شهادت شهید روشن کسی مادر او را نمی شناخت، اما او در تمام طول این مدت فرزندی را تربیت کرد که همه از فضایلش می گفتند و بعد از شهادت فرزندش احساس کرد که حضورش در اجتماع و سیاست لازم است و زینب گونه وارد این عرصه شد و همچنین بانوی مجتهده اصفهانی بانوی مجتهده اصفهانی از جمله زنانی است که در مسیر آموختن علم کوشا بوده و نام او جاوید شده است.

اخیرا در نامه ای الکترونیکی چندین زن به عنوان زن برتر ایرانی معرفی شده است که نکته جالب توجه در همه انها حضور این زنها در خارج از کشور و اغلب آمریکا است.

اهداف این انتخاب چه می تواند باشد جز ترغیب کردن زنان برای مهاجرت به خارج از کشور؟ و حال آنکه دیدیم اهداف عمده این مهاجرتها چه بود.

انسان در هر جای جهان که باشد در پی آرامش است و بی اختیار به هر سو که آن را یابد رو می کند مگر این که اجباری در کار باشد.

وقتی زنان آمریکایی از این آرامش برخوردار نیستند چگونه زنان مهاجر به آنجا می توانند به آرامش و سکینه برسند .هم اکنون تبلیغات زیادی در شبکه های ماهواره ای و اینترنتی برای مهاجرت به آمریکا با پرداخت مبلغی مناسب می شودف آنکه به اهداف پشت پرده آنها پی برده باشد فریفته نخواهد شد.

کشوری که در پی بی بندو بار کردن مردم خودش هست تا به وسیله آن مردم کشور های مخالف خودش را بی بندو بار کند جای امنی برای زندگی نیست .

در سرزمینی که زنان و مردانش از امنیت روحی و جنسی برخوردار نیستند جایی برای زنان و مردان سرزمینهای دیگر یافت نمی شود .

اما توجه شما را به این لیست جلب می کنم که در بین آنها چهره های مخالف نظام جمهوری اسلامی هم یافت می شود قضاوت با شما:

زیست شناسی

پردیس ثابتی

پردیس ثابتی (زاده ۱۳۵۴ در تهران) اکنون زیست شناس برجسته ایرانی-آمریکایی اهل فلوریدا و ساکن ماساچوست در ایالات متحده آمریکا و استاد دانشگاه هاروارد است.ثابتی سومین زنی در تاریخ است که با معدل ۱۰۰ و مدارج کامل (به لاتین: Summa Cum Laude) از مدرسه پزشکی دانشگاه هاروارد آمریکا فارغ التحصیل شدهاست.

وی بعنوان یکی از سرشناس ترین محققان آمریکا در زمینه بررسی ژنوم مالاریا، از بنیاد بیل و ملیندا گیتس بالغ بر ۲ میلیون دلار بودجه تحقیقاتی دریافت کرده است پردیس ثابتی اخیرا نیز به عنوان یکی از ۱۰۰ چهره نابغه جهان از سوی گروه بین المللی Creators Synecticsمعرفی شده است.شبکه خبری سیانان نیز در سال ۲۰۰۷، ثابتی را به عنوان «یکی از ۸ نوابغی که دنیای ما را متحول خواهند ساخت» عنوان کرده است.تحقیقات وی در خصوص تکامل انسانی در طیف وسیعی از نشریات معتبر علمی و تحقیقاتی جهان نظیر نیچر و ساینس منتشر شدهاست. دکتر ثابتی که تاکنون بالغ بر ۲۰ اثر علمی و تحقیقاتی را به رشته تالیف درآورده است.وی همچنین عضو هیئت ناظرین متخصص در گردهمایی سال ۲۰۰۸ مجمع جهانی اقتصاد بود.

فضا نوردی

انوشه انصاری

او متولد شهر مشهد درایران است . انوشه همیشه عاشق فضا و فضانوردی و درپی راه یافتن به فضابوده ‌است . وی در سال۱۳۶۳ (۱۹۸۴) به همراه خانواده‌اش به آمریکا مهاجرت کرد.وی اولین فضانوردایرانی الاصل دنیاست و اولین زن کیهان‌گرد و چهارمین نفری است که هزینهٔ سفر فضایی خود را پرداخت کرده‌است. او همچنین پس ازعبدالاحد مومند فضانوردافغان دومین فضانورد فارسی ‌زبان است. انصاری ترجیح می‌دهد درمورد خود از عنوان «فضانورد همراه» به ‏‏جای واژهٔ «گردشگر فضایی» استفاده کند.

ژنتیک

رکسانا مصلحی

رکسانا مصلحی یک متخصص ژنتیک است که اکثر تحقیقات و پژوهش های وی در رابطه با سرطان و راه های درمان آن معطوف بوده است .او در ایران متولد شد و در کانادا رشد کرد و هم اکنون استادیار بخش ژنتیک دانشگاه نیویورک است .وی در دانشگاه کلمبیا تحصیلات خود را سپری کرد و جوایزی همچون را در زمینه تدریس و شیوه ی خوب علم آموزی وی همچون Award for Excellence in Teaching (UBCو Biovision Fellowshipرا در یافت کرده است .

ریاضیات

مریم میرزاخانی

دکتر مریم میرزاخانی استاد جوان ایرانی، یکی از۱۰ مغز برتر آمریکا

دکتر مریم میرزاخانی، استادیار جوان دانشگاه«پرینستون»، به عنوان یکی از ۱۰ مغز برتر آمریکای شمالی معرفی شد و به او لقب سد شکن دادند. مریم میرزاخانی در سال های ۷۳ و ۷۴ ( سال سوم و چهارم دبیرستان) از مدرسه‌ی فرزانگان تهران موفق به کسب مدال طلای المپیاد ریاضی کشوری شد و بعد از آن در سال ۱۹۹۴ در المپیاد جهانی ریاضی هنگ کنگ با ۴۱ امتیاز از ۴۲ امتیاز مدال طلای جهانی گرفت . سال بعد یعنی ۱۹۹۵ در المپیاد جهانی ریاضی کانادا با ۴۲ امتیاز از ۴۲، رتبه ی ۱ طلای جهانی را به دست آورد

میرزاخانی از جمله بازماندگان سانحه غم‌بار سقوط اتوبوس حامل نخبگان ریاضی دانشگاه صنعتی شریف به دره در اسفندماه سال ۷۶ است.

ادبیات

دکتر آذر نفیسی

نویسنده و استاد دانشگاهی ایرانی در دانشگاه جانز هاپکینز است که هم اکنون در آمریکا زندگی می‌کند.معروف‌ترین اثر وی کتاب پرفروش لولیتاخوانی در تهران است.که توجه زیادی را به خود جلب کرد و به ۳۲ زبان ترجمه شده‌است. کتاب دوم او با نام آنچه درباره‌اش سکوت کرده‌ام، به یک زندگینامه نزدیک‌تر است. رمانی که زندگی خاندان نفیسی از کودکی نویسنده تا زمان از دست‌دادن پدر و مادرش را روایت می‌کند.وی در حال حاضر استاد ادبیات انگلیسی دانشگاه جانز هاپکینز و سخنران میهمان در موسسه سیاست خارجی آن دانشگاه در دانشکدهٔ مطالعات پیشرفتهٔ بین‌المللی (سایس) واقع در واشینگتن آمریکاست.

او دختر احمد نفیسی شهردار سابق تهران، و نزهت نفیسی (از نخستین زنانی که به مجلس شورای ملی راه یافت). آذر نفیسی با بیژن نادری ازدواج کرده، صاحب دو فرزند به نام‌های نگار و دارا می‌باشد. برخلاف آنچه در کتاب ایشان طرح شده‌است آذر نفیسی به هیچ وجه برادرزادهٔ استاد سعید نفیسی نبوده‌است. در مورد نسبت ایشان با سعید نفیسی استاد ادبیات معاصر ایران ذکر این نکته کافی است پدر بزرگ پدری این بانو پسر عموی نا تنی پدربزرگ سعید نفیسی بوده‌است.

خبرنگاری

کریستین امانپور

کریستین امان‌پور فرزند محمد امان‌پور مدیر هواپیمایی ایرانی و همسر بریتانیایی او پاتریشیا است. کریستین تحصیلات خود را تا سن یازده سالگی در ایران و پس از آن تا پایان دوره دبیرستان در بریتانیا انجام داد. سپس به دانشگاه رودآیلند در آمریکا رفت و تحصیل خود را در رشته روزنامه‌نگاری در در سال ۱۹۸۳ به پایان رساند.کریستیان امانپور مجری برنامه «این هفته» در شبکه ای‌بی‌سی است. او پیش‌تر گزارشگر ارشد بخش اخبار بین‌المللی شبکه خبری سی‌ان‌ان بود. او یکی از خبرنگاران نامدار ایالات متحده آمریکا است.او از خبرنگاران جنگی متبحر جهان به شمار می‌رود. گزارش‌های امان‌پور از بالکان باعث شد که در سال ۱۹۹۴ جایزه امی دو جایزه جورج فاستر پیبادی، دو جایزه جورج پولک و جایزه شجاعت در گزارشگری دریافت کند.

او همچنین مصاحبه‌های بسیاری انجام داده‌است که از آن جمله می‌توان به مصاحبه با ژاک شیراک ۲۰۰۳ (قبل از جنگ عراق)، محمود عباس ۲۰۰۳، ملک عبدالله ۱۹۹۹، پرویز مشرف ۲۰۰۱، یاسر عرفات ۲۰۰۰ و محمد خاتمی ۱۹۹۷ اشاره کرد.او به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی و فارسی مسلط است.

موسیقی

گلنوش خالقی

گلنوش خالقی فارغ التحصیل مدرسه ملی موسیقی تهران می باشد, استادان وی جواد معروفی و حسین صبا بودند..او یکی از معروفترین رهبران ارکستر است وهم اکنون ساکن واشنگتن است و به همراه شوهرش  استفان کرک و دو فرزندش زندگی می کند…

زهره جویا

زهره جویا در مشهد به دنیا آمد. او از پدری افغان ( اهل هرات) و مادری ایرانی زاده شده است. در هنر آوازخوانی خانم جویا ، نه تنها تاثیر این دو فرهنگ ، بلکه رد پای موسیقی اروپایی نیز بسیار برجسته می‌باشد.زهره جویا مدرسه را در ایران به پایان رسانده وبرای آموختن موسیقی به اروپا رفت وتحصیلات عالی اش را دراین رشته در آمستردام و بعداً در دانشسرای هنرهای زیبای وین – اتریش – به پایان رسانده‌است و در رشته «اپرا» فوق لیسانس گرفته‌است.

جویا با اجرای کنسرت‌هایش، نه تنها درعرصه‌های موسیقی ایرانی و افغانی هنرنمایی کرده‌است، بلکه دراجرای اپراها درکشورهای غربی نیز از محبوبیت خاصی برخوردار گشته‌است.زهره جویا، پیوسته با هنرش به موسسات خیریه و نهادهایی که برای تامین حقوق زنان تلاش می‌ورزند مددکاری نموده‌است. وی با فعالیت‌های هنریش، با گروه‌های نیکوکاری به ویژه سازمان‌های خارج از کشور که برای حقوق زن در افغانستان فعالیت دارند، کمک و همکاری دارد.

لیلی افشار

لیلی افشار، متولد ۱۳۳۸ در تهران، از ده سالگی فراگیری گیتار را آغاز کرد . وی با درجه لیسانس و فوق لیسانس موسیقی در رشته نوازندگی گیتار از “کنسرواتوآر بوستون” و “کنسرواتوآر موسیقی نیوانگلند” فارغ‌التحصیل شد و نخستین زنی در جهان بوده که موفق به اخذ درجه دکترا در نوازندگی گیتار شده است.خانم افشار مدتی نیز در “مرکز هنرهای تجسمی بنف” و “فستیوال موسیقی اسپن” تحصیل کرده و دیپلم افتخاری “آکادمی موسیقی کیجانا درسی ینا” ایتالیا نیز به وی اعطاء شده است

او مدارک دیگری نیز در نوازندگی گیتار از کنسرواتوار موسیقی بوستون، نیوانگلند، دانشگاه ایالتی فلوریدا دارد. وی در مرکز آموزش هنرهای زیبای بناف (Bnaff) تحصیل کرده‌است. دارای مدارک افتخاری از آکادمی موسیقی کیجیانا واقع در شهر سینای ایتالیا است.

لیلی افشار کرسی پروفسوری خود را برای “دانشگاه ممفیس” در سال ۱۹۸۹ بدست آورد و هجده سال است برنامه لیسانس و فوق لیسانس و دکترای نوازندگی گیتار در دانشگاه ممفیس را اداره می‌کند، که در آنجا نیز جایزه استاد برجسته دانشگاه در سال ۲۰۰۰ به وی تعلق گرفته است .


مطالب مشابه :


زنانی که روزی ایرانی بودند!!!

گالری عکس پیکفا. کد مصلحی. رکسانا جهانی ریاضی کانادا با ۴۲ امتیاز از ۴۲ ، رتبه ی ۱ طلای




موفق و معروفترین زنان ایرانی در دنیا +عکس

گالری عکس بانوان هنر رکسانا مصلحی : از مدرسهی فرزانگان تهران موفق به کسب مدال طلای




زنانی مشهور که روزی ايرانی بودند

گالری عکس رشد رکسانا مصلحی از مدرسه‌ي فرزانگان تهران موفق به کسب مدال طلـای المپياد




الگوی زن ایرانی،اسلام یاغرب (۲)

رکسانا مصلحی یک متخصص ژنتیک است که اکثر امتیاز از ۴۲، رتبه ی ۱ طلای جهانی »گالری عکس




موفق و معروفترین زنان ایرانی در سطح جهان +تصاویر

دانستنیها - موفق و معروفترین زنان ایرانی در سطح جهان +تصاویر - بیمه توسعه نمایندگی حاتمی کد




برچسب :