بمب های الکترومغناطیس

بسم الله الرحمن الرحیم

چند سال پیش که تمام کشور های غربی در برخوردشان با ایران تغیرات اساسی دادند در جریان یک آزمایش سری سپاه برق تمام کشور های حاشیه خلیج فارس بی هیچ دلیل توجیه شده ای به مدت ۳۰ دقیقه قطع شد چندی بعد خبر هایی حاکی از آزمایش نخستین بمب الکترو مغناطیس سپاه انتشار یافت...

بمب الکترومغناطیسی Electromagenetic Bomb


سلاح تازه‌ای که ساخت آن بسیار ساده و تأثیر آن کاملا گسترده است ، اساس و عصاره آن چیزی نیست جز یک پرتو شدید و آنی از
موجهای رادیویی یا مایکرو ویو که قادر است همه مدارهای الکتریکی را که در سر راهش قرار گیرد، نابود سازد.

تاریخچه

توجه به بمبهای الکترومغناطیسی حدود نیم قرن قبل مطرح شد. متخصصان در آن هنگام به این نکته توجه کردند که اگر بمبی هسته‌ای منفجر شود، امواج الکترومغناطیسی که در اثر انفجار پدید می‌آید تمامی مدارهای الکترونیک را نابود می‌سازد. اما مسئله این بود که به چه ترتیب بتوان موج انفجار را ایجاد کرد بدون آنکه نیاز به انجام یک انفجار هسته‌ای باشد؟ دانشمندان می‌دانستند که کلید حل این مسئله در ایجاد پالسهای (تپهای) الکتریکی که با عمر بسیار کوتاه و قدرت زیاد نهفته است. اگر اینگونه پالسها به درون یک آنتن فرستنده تغذیه شوند، امواج الکترومغناطیسی قدرتمندی در فرکانسهای مختلف از آنتن بیرون می‌آیند. هر چه فرکانس موج بالاتر باشد، امکان تأثیر گذاری آن بر مدارهای الکترونیک دستگاهها بیشتر خواهد شد.



تصویر





دید کلی

در دورانی که بافت و ساخت تمامی جوامع تا حدود بسیار زیادی به دستاوردهای علمی از نوع الکترونیکی وابسته است و همه امور از تجهیزات بیمارستانها تا شبکه‌های مخابراتی و از رایانه‌های بانکها و مؤسسات بزرگ مالی یا نظامی تا دستگاههای نظارت و مراقبت ، نحوه کار ماشینها و ادوات صنعتی همگی متکی به ساختارهای الکترونیک هستند، کاربرد بمبهای الکترومغناطیسی می‌تواند سبب فلج شدن روند زندگی در مناطق بزرگ مسکونی شود. به اعتقاد برخی کارشناسان به نظر می‌رسد کشورهای پیشرفته پیشاپیش چنین سلاحی را تکمیل کرده‌اند و حتی برخی بر این باورند که ناتو در جریان جنگ علیه صربستان از این قبیل بمبها برای تخریب دستگاههای رادار صربها بهره گرفته است.

انفجار یک
میدان مغناطیسی بسیار نیرومند می‌تواند در کسری از ثانیه آن چنان قدرت الکتریکی بالایی را در کلیه مواد هادی پیرامون خود القا نماید، که به راستی تمام آنها را مختل نموده و از کار بیاندازد. هر چند این میدان مغناطیسی بر روی جسم انسان به عنوان یک هادی الکتریکی نیز موثر می‌باشد. ولی این تأثیر بسیار محدود و مقطعی بوده و بدن جز در موارد خاصی قدرت مقاومت در برابر آن را دارد. در جنگ افزارهای نسل الکترونیک استفاده از سلاح مغناطیسی و امواج الکترومغناطیسی جایگاه ویژه‌ای داشته و مورد توجه سازندگان این قبیل سلاحها بوده است.

ماهیت بمب الکترومغناطیسی

بمب الکترومغناطیسی در واقع چیزی نیست جز یک شار مغناطیسی فوق العاده‌ای نیرومند که با گسیل امواج پر قدرت (SHF) سوپر فرکانسهای با طول موج بالاتر از ده گیگا هرتز موسوم به امواج میکرو ویو پر قدرت (High Power Microwave) می‌تواند هر گونه دستگاههای الکتریکی یا الکترونیکی واقع در محدوده عمل خود را در یک باند فوق گسترده (uWb) که مخفف عبارت ultra Wide band می‌باشد، فلج نماید.

روزی را تصور کنید که در یک شهر معمولی و در یک زمان تمام دستگاههای الکتریکی روشن و در حال کار ناگهانی سوخته و از کار بیافتد و تمام دستگاههای خاموش نیز در آن واحد روشن شده و پس از چند لحظه آنها نیز بسوزند. در چنین شهری پس از انفجار بمب الکترومغناطیسی بر فراز شهر ، در کسری از ثانیه یک تا دو میلیارد وات انرژی الکتریکی کلیه
سیستمهای مخابراتی و رادیویی و تلویزیونی را از کار بیاندازد.

برق شهر قطع می‌گردد، مدار الکتریکی همه رایانه‌ها می‌سوزد. تمام باتریها و خازنها منفجر می‌شوند. لامپ تصویر همه تلویزیونها و مانیتورهای خاموش یا روشن نورانی شده و می‌سوزد. همه موتور الکتریکی با آخرین دور ، همه و همه از کار می‌افتند و ناگهان شهر در قهقرا فرو می‌رود. سیستمهای گرمازایی و سرمازایی ، پمپهای آب و حتی ساعتهای مچی نیز از کار می‌افتند.

شهر بدون
الکتریسیته ، موتور ، باتری ، مخابرات و حرکت کاملا فلج می‌شود. همه این اتفاقات با سرعت نور یعنی کسری از ثانیه پس از انفجار یک بمب الکترومغناطیسی در حوزه میدان مغناطیسی آن اتفاق می‌افتد. با این حال سلاح مغناطیسی را می‌توان یک اسلحه انسانی نیز به حساب آورد. چرا که به ساختمانها و انسانها کمترین آسیب را می‌رساند.

کدام موج در نقش بمب ظاهر می‌شود؟

بزودی این نکته روشن شد که مناسبترین امواج الکترومغناطیسی برای ساخت بمبهای الکترومغناطیسی ، امواج با فرکانس در حدود گیگا هرتز است. این نوع امواج قادرند به درون انواع دستگاههای الکترونیک نفوذ کنند و آنها را از کار بیندازند. برای تولید امواج با فرکانس گیگاهرتز نیاز به تولید پالسهای الکترونیکی بود که تنها 100 پیکو ثانیه تدوام پیدا کنند. یک شیوه تولید این نوع پالسها استفاده از دستگاهی به نام «مولد ژنراتور مارکس» بود. این دستگاه عمدتا متشکل است از مجموعه بزرگی از خازنها که یکی پس از دیگری تخلیه می‌شوند و نوعی جریان الکتریکی موجی شکل بوجود می‌آورند.

با گذراندن این جریان از درون مجموعه‌ای از کلیدهای بسیار سریع می‌توان پالسهایی با دوره زمانی 300 پیکوثانیه تولید کرد. با عبور دادن این پالسها از درون یک آنتن ، امواج الکترومغناطیسی بسیار قوی تولید می‌شود. مولدهای مارکس سنگین هستند اما می‌توانند پشت سرهم روشن شوند تا یک سلسله پالسهای قدرتمند را به صورت متوالی تولید کنند. این نوع مولدها هم اکنون در قلب یک برنامه تحقیقاتی قرار دارند که بوسیله نیروی هوایی آمریکا کانزاس در دست اجراست.



تصویر

 

 

بمب الکترومغناطیسی چگونه عمل می کند؟

E - Bomb به سال 1945 بر می‌گردد. فیزیکدانی به نام آرتور . اچ. کامپتون روی جریان خروجی الکترونهای اتم مطالعه می‌کرد که امروز به اثر کامپتون معروف می‌باشد. بعدها اثر کمپتون در

قالب تکانهای الکترومغناطیسی به طراحی انواع سلاحهای الکترومغناطیسی مختلف انجامید. برای شناخت    E - Bomb باید ابتدا با یک تانک LC آشنا شویم:

تانک LC چیزی نیست جز یک
مدار ساده نوسان ساز که از یک سلف یا سیم پیچ و یک خازن و یک باتری تشکیل شده است. در تانک LC یک فرکانس میرا تولید می‌گردد که اگر یک کلید قطع و وصل الکترونیکی به آن اضافه نماییم، بسته به قدرت فرکانس سازی یک فرکانس رادیویی کریر یا حامل خواهیم داشت. هر چند مدار الکترونیکی قابلیت تولید فرکانس در محدوده‌های مختلف را داراست، لیکن نیاز به یک مدار طبقه تقویت نیز دارد تا قدرت فرستندگی آن افزایش یابد.

لذا باید سر راه آن یک
تقویت کننده ترانزیستوری قدرت نیز بهره جست که باز بسته به توان خروجی ترانزیستور طبقه تقویت قدرت فرستنده افزایش می‌یابد. قدرت یک فرستنده بستگی به توان خروجی آن دارد. معمولا فرستنده‌های 5 وات یا بالاتر از آن فرستنده‌های نیرومند به حساب می‌آیند، به نحوی که اگر انسان در کنار آنها قرار گیرد برای سلامتی وی مضر خواهد بود.

حال آنکه می‌توان با افزایش طبقات تقویت قدرت فرستندگی امواج را بسیار بالا برد. اما این تنها بخش الکترومغناطیسی
بمب الکتریکی می‌باشد، در حالیکه این بمب مثل هر بمب دیگری دارای واحد بخش انفجاری نیز می‌باشد. این قسمت یک بمب کاملا کلاسیک و عادی است. در واقع بخش اصلی بمب الکترومغناطیسی یک لوله تو خالی رسانا است، که حکم هسته سیم پیچ بمب را نیز دارد و در داخل این هسته مواد منفجره و چاشنی الکتریکی قراردارد که درست در لحظه انفجار بمب مدار الکتریکی نیز بکار می‌افتد و میدان مغناطیسی حاصل از کارکرد مدار الکترونیکی در یک میدان انفجاری قرار گرفته و انفجار میدان الکترومغناطیسی رخ می‌دهد.

همزمانی انفجار بمب و بکار افتادن مدار نوسان ساز بسیار مهم می‌باشد. زیرا آنچه موجب تقویت امواج الکترومغناطیسی باور نکردنی و ارسال امواج الکترومغناطیسی در همه جهات می‌گردد وقوع انفجار در مرکز میدان مغناطیسی می‌باشد. همچنین از دیگر نکات حائز اهمیت در E - Bomb جهت سیم پیچ است که با عنایت با
قانون دست راست فلمینگ می‌توان جهت شار مغناطیسی را متناسب با شکل سیم پیچ ، تعیین نمود.



تصویر





ایجاد میدان مین الکترومغناطیسی

هدف این برنامه جای دادن مولدهای مارکس روی هواپیماهای بدون خلبان یا در درون بمبها و موشکهاست تا از این طریق نوعی «میدان مین الکترومغناطیسی» برای مقابله با دشمن ایجاد شود. اگر هواپیما یا موشک دشمن از درون این میدان مین الکترومغناطیسی عبور کند، بلافاصله نابود خواهد شد. اگر لازم باشد تنها یک انفجار عظیم به انجام رسد، به دستگاهی نیاز است که بتواند یک پالس الکترونیکی بسیار قدرتمند را بوجود آورد؛ این کار را می‌توان با استفاده از مواد منفجره متعارف نظیر «تی . ان . تی» انجام داد. دستگاهی که این عمل را به انجام می‌رساند، «متراکم کننده شار» نام دارد.

در این دستگاه از انفجار اولیه یک ماده منفجره متعارف برای فشرده کردن یک جریان الکتریکی و میدان الکترومغناطیسی تولید شده بوسیله آن استفاده می‌شود. زمانی که این جریان فشرده شد، به درون یک آنتن فرستاده می‌شود و یک موج الکترومغناطیسی بسیار قدرتمند از آنتن بیرون می‌آید. طرح تکمیل دستگاههای متراکم کننده شار از سوی نیروی هوایی آمریکا در ایالت نیو مکزیکو در دست تکمیل است. از جمله طرحهایی که برای کاربرد این دستگاه در نظر گرفته شده ، جای دادن آنها در بمبهایی است که از هواپیما به پایین پرتاب می‌شود و نصب آنها در موشکهای هوا به هواست.

امتیاز بزرگ بمبهای الکترومغناطیسی

  • نخست آنکه این بمبها مستقیما جان انسانها را به خطر نمی‌اندازد و تنها بر دستگاههای الکترونیک اثر می‌گذارد.
  • نکته دوم آنکه ساخت آنها بسیار ساده است.
  • همچنین بمبهای الکترومغناطیسی در صورتی می‌توانند بالاترین خسارت را وارد آورند که فرکانس امواجشان با فرکانس دستگاههایی که به آنها وارد می‌شوند یکسان باشد.

    بنابراین برای ایجاد مصونیت در دستگاههای الکترونیکی که در مراکز حساس کار می‌کنند، می‌توان طراحی مدارها را به گونه‌ای انجام داد که اولا میان بخشهای مختلف ، سپرهای محافظتی موجود باشد و ثانیا در ورودی این قبیل دستگاهها باید صافیها و سنجنده‌هایی را قرار داد که بتواند علامتهای مورد نیاز و امواج حاصل از انفجار را تشخیص دهند و مانع ورود این قبیل امواج شوند.

ایران وبمب های الکترو مغناطیس...

به عنوان مقدمه به سخنرانی سردار فیروز آبادی می پردازیم

رئیس ستادکل نیروهای مسلح، ارتش ایران را از مقتدرترین ارتش‌های منطقه خواند و گفت: امروز ارتش ایران با داشتن توان نظامی بالا، آمادگی پاسخگویی به هر نوع تهدید از سوی دشمن را دارد.

سرلشگر سید حسن فیروزآبادی که به مناسبت 29 فروردین روز ارتش با خبرنگار مهر سخن می گفت، با بیان این مطلب اظهار داشت: اکنون کسانی که بدون داشتن ارزیابی درست نظامی از توان دفاعی، ما را تهدید نظامی می کردند، متوجه شده اند که ایران کشوری قدرتمند است و نمی توانند با آن مواجهه کنند.

وی افزود: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تجهیزات مدرنی دارند که دشمنان، هنوز نام آنها را نشنیده اند و حتی در صورت شنیدن باور نمی کنند و آنچه که در رزمایش های گذشته به نمایش درآمد، گوشه ای از توانایی نظامی ایران به شمار می آید.

سرلشگر فیروز آبادی خاطر نشان کرد: امروز همه ملت ایران بسیجی اند و آنها که لباس بسیج پوشیده اند، پیش قراول ملت در ورود به عرصه های مختلف جهاد هستند.

رئیس ستاد کل نیروی های مسلح تا کید کرد: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی از روز نخست پیروزی انقلاب اسلامی با تفکر بسیجی در خدمت امام بودند و عاشقان ولایت در ارتش، سپاه و نیروی انتظامی در حال خدمت به میهن خود هستند.

وی در ادامه سخنان خود به نقش ارتش در هشت سال دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران در هشت سال دفاع مقدی نقش برجسته و مهمی را در پیروزی های ایران در برابر رژیم بعث عراق داشت.

فیروز آبادی تصریح کرد: ارتش در دفاع مقدس معرفت پیدا کرد، آموزش یافت و همچنین درس های عظیمی آموخت و پس از دفاع مقدس با رهنمود های مقام معظم رهبری توانست راه سازندگی در پیش بگیرد.

سرلشگر فیروز آبادی همچنین ضمن تاکید بر توان بالای ارتش جهت مقابله با هر نوع تهدید دشمن، گفت: ارتش ایران امروز از مقتدرترین ارتش های منطقه است، ارتشی که در زمان گذشته به افسران ایرانی اجازه نمی دادند با فنون نظامی آشنا بشود، امروز به برکت انقلاب و به برکت علم جوانان پیشگام توسعه علمی و پژوهش هایی است که به فناوری های مورد نیاز خود دست پیدا کرده است.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: امروز ارتش جمهوری اسلامی با همت و تلاش متخصصان خود، توان آن را دارد تا تجهیزات نظامی مورد نیاز خود را طرح ریزی و تولید کند.

وی افزود: امروز ما این توان را داریم تا بتوانیم قطعات مورد نیاز تجهیزات نظامی خود را در داخل کشور تولید و نیاز خود را به کشور های خارجی کمتر کنیم .

سرلشگر فیروز آبادی در پایان سخنان خود، 29 فروردین را به ارتشیان دلاور کشورمان تبریک گفت و خاطر نشان کرد: امروز جامعه ارتشی ما نیز در زمره مردمان انقلابی کشور قرار دارد.


mehrnews.com

-------------------------------------------------
از قديم گفته اند برندگي قلم از شمشير بيشتر است. حالا كه ما از لحاظ نظامي و صنعتي و اقتصادي در حد برابري با آمريكا نيستيم پس تنها راه كم هزينه ممكن براي شكست دادن اين دشمن بزرگ علم است؟  ميتوان با ساخت سلاحي جديد و برتر تمام توان نظامي دشمن را در اندك زماني نابود يا فلج كرد و تصرف يك شهر بدون مدافع هر چقدر هم كه بزرگ باشد كاري است بسيار آسان و ممكن براي حتي اقوام عهد عتيق!

يكي از بزرگترين نقاط ضعف ارتش آمريكا ناتواني مطلق آن در دفع حملات شديد ECM و پالسهاي EMP است كه تا فروپاشي شوروي بزرگترين ترس آمريكا بود چون شوروي مجهز به سلاحهايي بود كه ميتوانست با آنها و با يك حمله غافلگيرانه تمام آمريكاي شمالي را فلج كند و هيچ وسيله الكترونيكي سالم نماند حتي در اعماق زمين! شوروي كه نابود شد اين ترس تا مدتي از بين رفت چون روسيه توانايي نبرد با آمريكايي را كه از رشد اقتصادي 13٪ برابر بود نداشت. اما از حدود سالهاي 1998 اين ترس دوباره شروع شد و اينبار تهديد كنندگان چين و روسيه و ايران و كره شمالي بودند. سلاحهاي روسي و چيني و مستقيما به خاك آمريكا دسترسي داشتند و دو كشور ايران و كره شمالي هم در حال توسعه صنايع موشكي بودند بطوريكه الان آلاسكا در تيررس موشكهاي كره اي و تمام اروپا در تيررس موشكهاي بالستيك ايراني است. ساخت يك سلاح الكترومغناطيس كار بسيار ساده اي تا حدي كه ميتوان با وسايل اوليه آزمايشگاهي يك بمب كوچك دستي تهيه كرد! بمبهاي قويتر با كمك انفجار هسته اي كار ميكنند و تشعشات را تا چند هزار كيلومتر گسيل ميكنند.  خبر خوب براي ما اين است كه تكنولوژي كنوني توانايي مقابله با چنين حملاتي را ندارد. حمله اي به مراتب قويتر از امواج طوفانهاي خورشيدي رسيده به زمين كه باعث سوختن وسايل الكترونيكي و از كار افتادن ماهواره ها ميشود.
براي زدن آمريكا با چنين سلاحهايي فقط 5 عدد كافيست به اضافه 1 عدد براي آلاسكا و 3 عدد براي اروپا و تركيه و كلا با 10 20 موشك الكترومغناطيسي ميتوان 100٪ توان نظامي آمريكا را فلج كرد. اين يعني سلاحهاي برتري دشمن براي هميشه از كار خواهد افتاد. موشكهاي هسته اي و بمب افكنهاي استراتژيك و زيردرياييهاي هسته اي و ... .
اين روش در حال حاضر كمترين هزينه با بيشترين بازدهي را براي مقابله با آمريكا دارد و تنها عيب آن يك مورد است: بايد موشكها كاملا پنهانكار باشند. موشكهايي با برد 12000 كيلومتر و قابليت انفجار در ارتفاع 50 كيلومتري سطح زمين. 
ايران پيشرفتهاي زيادي در زمينه جنگ الكترونيك كرده است و تا چند سال ديگر به چنين تواني دست خواهد يافت هر چند خيلي زودتر چين و روسيه و به زودي كره شمالي داراي اين توانايي بودند و خواهند بود.

اللهم عجل الولیک الفرج ...انشاءالله...

 


مطالب مشابه :


ساعت لومینوکس LUMINOX WATCHES

آشنایی با انواع ساعتهای مچی . ساعت لومینوکس luminox watches. نیروی های نظامی - شکارچیان .




تاریخچه ساعت رولکس مدل "جی ام تی مستر" GMT Master II

وبلاک تخصصی ساعت مچی و غیر نظامی برای استفاده در برای دقیق ترین ساعتهای مچی




بمب های الکترومغناطیس

سیستمهای گرمازایی و سرمازایی ، پمپهای آب و حتی ساعتهای مچی دو مفهوم نظامی والا و




بمب های الکترومغناطیس

سیستمهای گرمازایی و سرمازایی ، پمپهای آب و حتی ساعتهای مچی 2000 سال قبل تئورسین نظامی




نمایش زمان با ساعت‌های كوارتز

این ابداع دقت زمان سنجی را بسیار فراتر از ساعتهای آونگ دار های مچی و مسایل نظامی




علمی ولی تخیلی

شهر در قهقرا فرو رفته وسیستمهای گرمایش وسرمایش، پمپهای آب و حتی ساعتهای مچی نظامی تا




آشنایی با سیستم های فتوولتائیک

سیستم های فتوولتاتیک انرژی تعداد زیادی از ماشین حساب های کوچک و ساعتهای مچی نظامی




برق خورشیدی

‌های فتو ولتاتیک انرژی تعداد زیادی از ماشین حساب‌های کوچک و ساعتهای مچی که نظامی




بمب الکترومغناطیسی

شبکه‌های مخابراتی و از رایانه‌های بانکها و مؤسسات بزرگ مالی یا نظامی تا ساعتهای مچی




بمب های الکترومغناطیس

شبکه‌های مخابراتی و از رایانه‌های بانکها و مؤسسات بزرگ مالی یا نظامی تا ساعتهای مچی




برچسب :