بحثی در قوانین آپارتمان نشینی

به نام خدا

با توجه به گسترش آپارتمان نشینی و مشکلات و معضلاتی که ساکنین آپارتمانها با آن دست به گریبان هستند آشنایی با قوانین آپارتمان نشینی بیش از پیش اهمیت مییابد

یکی از مهمترین مسائل دست به گریبان ساکنین عدم مشارکت یک یا چند تن از ساکنین با دیگر همسایگان است . هزینه آب و گاز عموما مشترک است و به علاوه ممکن است مبلغی نیز به عنوان حق شارژ برای تامین هزینه های مستخدم، نگهبان، نگهداری بخش مشاعات اعم از پارکینگ؛ آسانسور یا پشت بام و بسیاری از هزینه های دیگر؛ در نظر گرفته شود که عدم همکاری حتی یک نفر ممکن است باعث بی نظمی های فراوان و ویرانی مجتمع گردد شود.

قانون نحوه تملک آپارتمانها برای برخورد با این افراد بی نظم راهکار زیر را پیش بینی نموده است که به ترتیب ذکر می شود .

۱- تعیین یک یا چند نفر به عنوان مدیر آپارتمان

۲- اخطار کتبی به فرد قانون شکن از طرف مدیر

۳- ارسال اظهار نامه از طریق واحد اظهارنامه مستقر در دادسرا

۴- قطع خدمات فرد خاطی توسط مدیر آپارتمان

۵- توقیف اموال از طریق دوایر اجرای ثبت

۶- اعلام شکایت در دادسرا و شورای حل اختلاف

* به عبارت دیگر برای بهره مندی از مزایای این قانون باید ابتدا در مجتمع افراد تشکیل جلسه داده و برای مجتمع هیئت امناء انتخاب کنند . معمولا ساکنین چنین نمی کنند و فقط یک مدیر انتخاب می کنند که این امر دارای مشکلات عدیده ای است و با فرهنگ ایرانی نیز همخوانی ندارد. پس بهتر است هیئت امنا تشکیل شده و هر یک از افراد هیئت امنا دارای مسئولیتی باشند. مانند بازرس ؛ امور مالی؛ امور اجرایی؛ بخش فنی و تاسیسات و غیره و از میان جمع خود یک نفر را به عنوان رییس هیئت امنا یا مدیر مجتمع تعیین کنند که هماهنگی امور بپردازد. مدت ریاست نباید بیشتر از یک سال باشد.

* بهتر است هیئت امنا برای تنظیم امور خود اساسنامه ای تنظیم کنند. این اساسنامه حکم قانون اساسی را دارد و قوانین پایدار در آن درج می گردد.

* اگر فردی از مقررات اساسنامه یا سایر قوانینی که بعدا تصویب می شود تخطی نمود یا از پرداخت هزینه های متعلقه امتناع نمود؛ باید در جلساتی که به طور ماهانه یا حداکثر هر دوماه یکبار تشکیل می شود، کتبا به فرد خاطی ابلاغ و از وی جهت اجرای مقررات تعهد کتبی گرفته شود . چنانچه از امضای صورتجلسات امتناع نمود یا در جلسات حاضر نگردید، این امر توسط کلیه اعضای هیئت امنا صورتجلسه  و مراتب اطلاع فرد خاطی و تمرد وی گواهی و امضا گردد.

* در قانون تاکید شده است که ابلاغ باید به صورت رسمی صورت بگیرد . بنابراین برای برخورد با فرد خاطی باید بلافاصله متن صورتجلسه به ضمیمه اظهارنامه از طریق دادگستری برای فرد خاطی ارسال گردد.

* پس از ابلاغ اظهار نامه و گذشت مهلت مقرر و عدم توجه به مصوبات؛ هیئت امنا می توانند راسا خدمات مشترک فرد خاطی را قطع نمایند . مثلا اگر از آب یا گاز مشترک استفاده می کند، انشعاب مربوط به وی قطع شود . تا از این طریق تحت فشار قرار گرفته و به قانون تن دهد.

* چنانچه مجددا تمرد و گردنکشی نمود ، در این صورت باید به دوایر اجرای ثبت یا دادگستری و شورای حل اختلاف مراجعه و اموال وی اعم از حسابهای بانکی و حقوق و خودرو و سایر اموال وی به میزان بدهی وی توقیف نمود.

* نکته قابل توجهی که در قانون پیش بینی شده است اینکه دادگاه فرد خاطی را به دو برابر مبلغ بدهی جریمه می کند و این تنها جریمه ای است که به حساب خزانه دولت واریز نمی گردد؛ بلکه در اختیار مدیر آپارتمان قرار می گیرد تا در جهت رفاه و بهبود مجتمع هزینه نماید.

 

همواره شاد و سربلند باشید


مطالب مشابه :


اساسنامه آپارتمان ها و ساختمان و مجتمعهای مسکونی وتجاری

فرهنگ آپارتمان نشینی ،مجتمع یاس دو شیراز - اساسنامه آپارتمان ها و ساختمان و مجتمعهای مسکونی




اساسنامه مجتمع مسکونی ایلیا

فرهنگ آپارتمان نشینی ،مجتمع یاس دو شیراز - اساسنامه مجتمع مسکونی ایلیا - اولین شرط آپارتمان




اساسنامه مجتمـع مسکونی فـردوس برای نمونه

فرهنگ آپارتمان نشینی ،مجتمع یاس دو شیراز - اساسنامه مجتمـع مسکونی فـردوس برای نمونه - اولین




اساسنامه پیشنهادی مجتمع مسکونی شاهین 43 برای نمونه

فرهنگ آپارتمان نشینی ،مجتمع یاس دو شیراز - اساسنامه پیشنهادی مجتمع مسکونی شاهین 43 برای




قوانین آپارتمان نشینی

قانون آپارتمان نشینی با عنوان «قانون تملک آپارتمان ها» برای اساسنامه و قوانین




بحثی در قوانین آپارتمان نشینی

با توجه به گسترش آپارتمان نشینی و مشکلات و معضلاتی که این اساسنامه حکم قانون اساسی را




تشکیل جلسات مدیران در مجتمع های مسکونی

فرهنگ آپارتمان نشینی ،مجتمع یاس دو شیراز - تشکیل جلسات مدیران در مجتمع های مسکونی - اولین




اساسنامه مجتمع مسکونی سروش

مجتمع مسکونی سروش - اساسنامه مجتمع مسکونی سروش - مجتمع مسکونی سروش فرهنگ آپارتمان نشینی.




برچسب :