رامسر

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد پرش به: ناوبری, جستجو برای دیگر کاربردها، رامسر (ابهام‌زدایی) را ببینید.

مختصات: شرقی‌۵۰°۴۰′ شمالی‌۳۶°۵۴′ / °۵۰٫۶۷شرقی °۳۶٫۹شمالی / ۵۰٫۶۷;۳۶٫۹

رامسر

Ramsar Hotel.jpg

Red pog.svg رامسرIran location map.svg
شرقی‌″۵۷ ′۴۰ °۵۰ شمالی‌″۰۱ ′۵۴ °۳۶ / °۵۰٫۶۸۲۵شرقی °۳۶٫۹۰۰۳شمالی / ۵۰٫۶۸۲۵;۳۶٫۹۰۰۳
اطلاعات کلی
کشور Flag of Iran.svg ایران
استان مازندران
شهرستان رامسر
بخش مرکزی
نام(های) قدیمی سخت‌سر
مردم
جمعیت بیش از ۷۰٫۰۰۰
زبان‌ گفتاری گیلکی، فارسی
مذهب شیعه
جغرافیای طبیعی
ارتفاع از سطح دریا ۲۱ متر
آب‌وهوا
میانگین دمای سالانه ۲۱
میانگین بارش سالانه ۱۲۰۰
روزهای یخبندان سالانه ۳
اطلاعات شهری
پیش‌شماره تلفنی ۰۱۹۲۵۲۲ - ۵۲۵ - ۵۲۱ - ۵۲۶ - ۵۲۳

رامسَر از شهرهای استان مازندران در شمال ایران است.

این شهر که پیش از این سخت سر نام داشت، آخرین شهر غرب مازندران است که مردمان بومی آن به زبان گیلکی صحبت می کنند. . رامسر از سمت شرق به تنکابن ازغرب به جلگه رودسر اولین شهرستان شرق گیلان، ازجنوب به کوههای البرز و از سمت شمال به دریای خزر محدود است. آب وهوای رامسر در تابستان گرم و مرطوب و در زمستان سرد است. نزدیکی جنگل و دریا در این شهر زیبایی خاصی به این شهرداده‌است و این امر موجب جذب مسافر در فصل تابستان و ایام تعطیل می‌شود. رامسر دارای فرودگاه است. مناطق ییلاقی رامسر مانند جواهرده(که تغییر یافته جوهر ده یا جور ده به معنای ده بالا) بسیار زیبا و خوش‌آب‌وهوا است. محصولات عمده رامسر برنج و مرکبات و چای است. بهترین مسیر برای مسافرت به رامسر بعد از مسیر هوایی از تهران، مسافرت زمینی از شهرهای کرج-چالوس-تنکابن می‌باشد.

محتویات

 [نهفتن

جاذبه‌های گردشگری: [ویرایش]

شهرستان رامسر با زیبایی وصف ناپذیر در انتهای غربی استان مازندران در دامنه جنگلی و زیبای البرز و سواحل رویایی دریای خزر آرمیده و با برخورداری از جاذبه‌های گردشگری و امکانات اقامتی، پذیرایی وتفریحی و کوتاهترین فاصله بین کوه و دریا با لقب عروس شهرهای ایران به عنوان قطب مهم گردشگری در کشور و حتی جهان مطرح است.

وجود قله‌های مخروطی شکل با پوشش انبوه گیاهان متنوع، باغ‌های مرکبات، چای، مزرعه‌های برنج، برخورداری از ساحل زیبا، منطقه‌های ییلاقی خوش آب و هوا، منابع فراوان آبهای گرم معدنی، وجود فرودگاه و هتلهای قدیم و جدید این شهر را یکی از شهرهای منحصر به فرد تبدیل کرده‌است. وجود آبهای گرم معدنی در نزدیکی ساحل دریا و چند وان و استخر آب گرم معدنی در شهرهای کتالم و سادات شهر، بوستان جنگلی صفارود در میان دره، روستای جواهرده در ارتفاع ۱۸۰۰ متری سطح دریا، قله مخروطی شکل مارکو و جداشده از سلسله کوههای البرز در شرق رامسر، جنگل دالخانی در مسیر رامسر به تنکابن، کاخ موزه تماشاگه خزر نزدیک هتل بزرگ رامسر و دهها اثر تاریخی و دیدنی سبب شده‌است که سالانه هزاران مسافر و گردشگر داخلی و خارجی از رامسر عروس شهرهای ایران دیدن کنند.

نگاهی به جاذبه‌های طبیعی و تاریخی رامسر [ویرایش]

رامسر در غرب مازندران با برخورداری از جاذبه‌های منحصر به فرد طبیعی و تاریخی یکی از مناطق برتر کشور به لحاظ طبیعت گردی محسوب می‌شوند که سالانه پذیرای بیش از ‪ ۱۰‬میلیون مسافر و گردشگراز داخل و خارج کشور است. وجود آبشارها، آب‌های سرد و گرم معدنی، بوستانهای جنگلی، غارها، چمشه‌ها، دریاچه، یادمان‌های تاریخی، صدها مراکز اقامتی و پذیرایی و تفریحی و به ویژه نزدیکی کوه، دریا و جنگل این منطقه را به عنوان قطب مهم گردشگری در کشور و حتی جهان مطرح کرده‌است. ‪ آب و هوایی این منطقه جلگه‌ای معتدل، مرطوب و کوهستانی سرد و نیمه مرطوب است و اقتصادی این اهالی برپایه کشاورزی، دامداری و صنعت گردشگری استوار می‌باشد. وجود فرودگاه در شهر رامسر، و جنگل در شهرستان رامسر در غرب مازندران از دیگر ویژگی‌های این منطقه محسوب می‌شود.

هتل قدیم رامسر [ویرایش]

این هتل با معماری بسیار زیبا در مرکز شهر در دامنه کوههای مشجر و فضای سبز با محوطه‌سازی چشم نواز واقع شده ودر سال ‪ ۱۳۱۷‬شمسی مورد بهره برداری قرار گرفته‌است.زیربنای این هتل حدود پنج هزار متر مربع در سه طبقه به لحاظ نوع معماری، زیبایی، موقعیت مکانی و تجهیزات یکی از مشهورترین هتل‌های خاورمیانه به شمار می‌رود.

آبهای گرم معدنی [ویرایش]

بخش‌های گسترده‌ای از مرکز شهر رامسر ازآبهای گرم معدنی با خاصیت‌های طبی و درمانی برخوردار بوده که گردشگران زیادی از این آبها بهره‌مند می‌شوند. وجود این آب گرم‌ها در نزدیکی ساحل دریا ویژگی منحصر به‌فردی را به رامسر بخشیده‌است.البته در فاصله پنج کیلومتری جنوب شرقی رامسر در شهرهای کتالم و سادات شهر نیز چند وان و استخر آب گرم معدنی وجوددارد که برای درمان بیماریهای پوستی، رماتیسم و دردهای عصبی و عضلانی سودمند است.

بوستان جنگلی صفارود [ویرایش]

مسیر دسترسی به این بوستان از ابتدای جاده جواهرده در میدان غربی شهر رامسر آغاز و پس از طی ‪ ۹‬کیلومتر و عبور از مسیری زیبا به این پارک در کنار رود صفارود می‌رسد. این بوستان در میان دره و در پایین جاده قرارگرفته که پله‌هایی نیز برای ورود به‌آن از جاده ساخته شده‌است و وجود جنگل، رودخانه، آب معدنی، آب و هوای مطبوع به این مکان جلوه خاصی بخشیده‌است. این مکان به نام آبمعدن معروف است و خانواده های محلی در این محل هر ساله در روز ۱۳ فروردین به دور هم جمع میشوند .

دهستان جواهرده [ویرایش]

جواهرده در ‪ ۲۷‬کیلومتری رامسر و در ارتفاع ‪ ۱۸۰۰‬متری از سطح دریا قرار گرفته و مسیر دسترسی به جواهرده از منتهی‌الیه غربی شهر رامسر بوده که با عبور از میان کوههای مشجر و در امتداد رودخانه صفارود این منطقه ییلاقی خودنمایی می‌کند. روستای جواهرده درفصل تابستان به لحاظ برخورداری از آب وهوای خنک مورد استقبال گردشگران داخلی و خارجی واقع شده و امکانات اقامتی در این منطقه برای گردشگران فراهم است. روستای جواهرده علاوه بر زیباییهای فراوان طبیعی و دارا بودن چشمه‌سارها از قدمت تاریخی نیز برخوردار بوده که وجود گورستانهای گبری در آن گویای قذمت تاریخی این مکان است.

قله مارکوه [ویرایش]

نمای قله مارکوه نمای بخشی از شهر رامسر از ارتفاعات آن

قله مارکوه مخروطی شکل، مشجر و جدا شده از سلسه کوههای البرز بوده که در فاصله شش کیلومتری شرق رامسر و سه کیلومتری ساحل دریا و محور ارتباطی تنکابن به رامسر واقع است. این کوه صخره‌ای با وسعت ‪ ۶۰۰‬هزار مترمربع با انواع درختچه‌ها، درختان انجیلی، بلوط، شمشاد و ازگیل پوشیده شده و ارتفاع قله از سطح دریا حدود ‪ ۵۰۰‬متر بوده که احداث ‪ ۳۴۰‬پله در ضلع جنوبی کار صعود را آسان می‌کند. وجود شهر کتالم، چشم‌اندازهای زیبای آن به‌دریا، مزارع برنج و باغات چای و مرکبات در شمال قله، تسلط به تپه‌ها و ارتفاعات سرسبز البرز و روستاهای اطراف و رودخانه نسارود در شرق به این مکان موقعیتی ویژه بخشیده‌است. در بلندترین نقطه مارکوه بقایای یک قلعه برجای مانده که احتمالاً محیط دیده‌بانی حاکمان قدیم منطقه بوده‌است.

جنگل دالخانی [ویرایش]

مسیر دسترسی به دالخانی از خروجی شرق شهر رامسر آغاز و پس از طی هفت کیلومتر در مسیر آسفالته رامسر به تنکابن به سه‌راهی جنت رودبار می‌رسد. جنگل دالخانی پس از طی ‪ ۲۳‬کیلومتر درمسیر ارتباطی و آسفالته جنت رودبار در کنار جاده قرار داشته که برای احداث پارک جنگلی در نظر گرفته شده و اکنون نیز به عنوان یک تفرجگاه مهم شهر رامسر مورد استفاده گردشگران قرار می‌گیرد.

موزه تماشاگه خزر [ویرایش]

این موزه در محل کاخ سلطنتی رامسر و در مجاورت غرب هتل بزرگ قرار داشته که علاوه بر اشیایی که به نمایش گذاشته ساختمان کاخ نیز دیدنی است. این بنا در اوایل دوران پهلوی در میان باغی بزرگ باشیوه معماری اروپایی ساخته شده‌است، سنگهای مرمر سفیدرنگ در تزیینات خارج بنا و ستونها ومجسمه حیوانات بکار رفته به این کاخ جلوه‌ای ویژه بخشیده‌است. هم‌اکنون آثاری از هنرمندان مشهور ایران و جهان شامل مجسمه‌های برنزی و سنگی، تابلوهای نقاشی و فرش در این کاخ در معرض دید عموم مردم قرار دارد.

تله کابین رامسر [ویرایش]

نمای تله کابین رامسر

این تله کابین در فاصله ۱۰ دقیقه از رامسر به سمت چابکسر از مبدا ساحل تا بر فراز کوه ایلمیلی امتداد یافته است. و دارای محیطی جذاب می باشد که با توجه به وجود پیست کارتینگ و مراکز خرید و کافی شاپ و مراکز تفریحی محیطی شاد و کامل را رقم زده است. تله کابین رامسر به عنوان بزرگترین تله کابین کشور از کنار ساحل خزر تا ارتفاعات جنگلی با ۴۰ کابین به طول ۲ کیلومتر امتداد دارد و توسط بخش خصوصی ایجاد شده است. تله کابین رامسر تنها تله کابین خاورمیانه است که ساحل دریا را به ارتفاعات جنگلی متصل می‌کند. این تله کابین که به واحدهای پذیرایی و اماکن تفریحی- گردشگری مجهز است با ظرفیت۵۰ کابین ظرفیت حمل۴۵۰ نفر در ساعت را دارد.

موزه شمال (رامسر) [ویرایش]

از تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۹ ، موزه خصوصی تاریخی فرهنگی شمال ایران یا به شکل خلاصه موزه شمال، در فضایی به وسعت ۴۲۰ متر در شهرستان رامسر افتتاح گردیده است . این موزه دارای ۲۱ غرفه است و ساختمان آن با چوب و تخته و به سبک سنتی احداث شده است . فسیلها، اشیا تاریخی کتابهای درسی، ابزار بافندگی دامداری، آهنگری و زیورآلات از جمله غرفه های به نمایش درآمده در این موزه می باشد .این موزه، اولین موزه خصوصی و غیر دولتی در ایران است [۱].

حمل و نقل [ویرایش]

رامسر دارای راه های حمل و نقل هوایی و زمینی می باشد در مسیر هوایی دارای پرواز های منظم در طول سال به تهران می باشد.فرودگاه رامسر در حال حاضر مراحل تکمیلی ساخت و تکمیل باند فرودگاه و گسترش فضای فرودگاهی می باشد که در چند سال آینده تبدیل به فرودگاهی بین المللی می شود.

آموزش [ویرایش]

رامسر دارای چندین دانشگاه و مراکز آموزش عالی می باشد

  • ۱: دانشگاه علوم پزشکی بین المللی رامسر
  • ۲: دانشگاه آزاد واحد رامسر
  • ۳: دانشگاه پیام نور رامسر
  • ۴: دانشکده پرستاری و مامایی رامسر
  • ۵: موسسه غیرانتفایی رحمان رامسر
  • ۶: موسسه غیر انتفایی کسری رامسر
  • ۷: آموزشکده فنی و مهندسی ملاصدرا رامسر

جستارهای وابسته [ویرایش]

منابع [ویرایش]

  1. پمفلت موزه شمال رامسر
  • مازندنومه، شماره ۷ اردیبهشت ۱۳۸۵
  • سجادی. تاریخ و جغرافیای رامسر. تهران: نشر معین


مطالب مشابه :


فاصله های بین شهری مفید برای میهمانان

معرفی زائرسرا مشهدمقدس، مجتمع هشت بهشت عباس آباد مازندران و فاصله های بین شهرهای




مشهد به ساري مسير پيشنهادي اول689 كيلومتر،مسير پيشنهادي دوم734 كيلومتر

از ميدان قائم مشهد مقدس تاچناران ۵۰ كيلومتر است و فاصله ضمنا"نقاط دیدنی استان مازندران




معرفی استان مازندران

شهر در بین شهرهای مازندران برای فاصله‌ ۲۷ شهرهای استان مازندران: آلاشت




فاصله بین شهرهای ایران distance between iran cities

فاصله بین شهرهای ایران distance مسافت بین شهرهای تعاونی باغداران استان مازندران




معرفی رامسر به عنوان شهر نمونه گردشگری

رامسَر از شهرهای استان مازندران در وتفریحی و کوتاهترین فاصله بین کوه و دریا با لقب




رامسر

رامسَر از شهرهای استان مازندران در وتفریحی و کوتاهترین فاصله بین کوه و دریا با لقب




فاصله مشهد تا سایر شهرها

فاصله مشهد تا سایر شهرهای ایران; مرکز هواشناسی استان مازندران;




رامسر

رامسَر از شهرهای استان مازندران فاصله بین کوه مازندران (ساری) شعبهٔ بین




بهار فصل سفر به ماسوله و قلعه رودخان

رفت و آمد با وسیله نقلیه تا فاصله یک و عکس های زیبا از مازندران . فاصله بین تمام شهرهای




برچسب :