دکتر اصغر رضویه استاد روانشناسی تربیتی دانشگاه شیراز دار فانی را وداع گفت

دکتر اصغر رضویه روز جمعه ۱۴ مرداد ۸۹ در شیراز درگذشت. تشییع پیکر این استاد نامدار ایرانی روز شنبه در شیراز و مراسم خاکسپاری در روز یکشنبه ۱۶ مرداد برگزار خواهد شد.

آقاي دكتر اصغر رضويه، در سال 1310 در کاشان متولد شد. تحصیلات ابتدائی را در کاشان و تحصیلات متوسطه را در تهران انجام داد، ایشان تحصیلات دانشگاهی را در دانشگاه تهران در رشته فلسفه و علوم تربیتی به انجام رسانید و در سال 1339 در این رشته فارغ اتحصیل شد.

آقای دکتر رضویه در تمام دوره تحصیل، ابتدائی، متوسطه و دانشگاه حائز رتبه اول گردید. بنا بر همین امر به موجب قانون اعزام دانشجویان رتبه اول با بورس تحصیلی چهار ساله برای ادامه تحصیل به کشور آمریکا اعزام و در دانشگاه ایندیانای امریکا به تحصیل اشتغال ورزید. ایشان درجه فوق لیسانس (MA) خود را در سال 1343 (1964) در رشته روانشناسی تربیتی و درجه دکترای (Ph.D.) خود را در سال 1346 (1967) در همین رشته به پایان رسانید.

آقای دکتر رضویه در دوره دکترا به عنوان مدرس درس‌های روانشناسی تربیتی، آمار و روش تحقیق با بخش روانشناسی تربیتی دانشگاه ایندیانا همکاری داشت و بعد از احراز درجه دکترا با عنوان استادیار به استخدام دانشگاه مزبور در آمد و تا سال 1347. در این سمت به کـــار اشتغال داشت

 ایشان در همین سال تنظیم کتاب:Introduction to Research in Education
( مقدمه ای بر تحقیق در تعلیم و تربیت ) را با همکاری دو تن از استادان آمریکایی دانشگاه ایندیانا آغاز کرد. کتاب مزبور از اولین سال انتشار (1972) به وسیله مؤسسه معتبر Holt، Rinehart and Winston تاکنون 6 بار با تجدید نظر (که آخرین آن سال 2006 است) انتشار یافته و به چندین زبان ترجمه گردیده و در دانشگاه های معتبر جهان به عنوان متن درسی روش تحقیق در دوره های فوق لیسانس و دکتری مورد استفاده است.

آقای دکتررضویه در سال 1347 به دعوت دانشگاه شیراز به شیراز آمد و کار دانشگاهی خود را در بخش روانشناسی این دانشگاه آغاز کرد. ایشان در سال 1348 و 1349 کنکور ورودی دانشگاه شیراز را برنامه‌ریزی و سرپرستی نمود. در سال 1348 نیز به عضویت هیأت اجرایی آزمون‌شناسی وزارت علوم و آموزش عالی منصوب شد و در هیأت مذکور طرح کنکور سراسری دانشگاه‌های کشور را تنظیم کرد و در سال‌های اولیه آن با ادامه عضویت در هیأت اجرایی آزمون‌شناسی وزارت علوم و آموزش عالی مسئول تهیه آزمون‌های مسابقات ورودی دانشگاه‌‌های کشور و تعیین نتایج آن بود.

دکتر رضویه از سال 1347 ریاست دبیرستان دانشگاه شیراز را به عهده گرفت و این سمت را تا سال 1358 به عهده داشت. اين دبيرستان همچنان الگويي برجسته از فرايند كشف استعداد‌هاي درخشان در مناطق محروم و برخوردار كردن اين افراد از بهترين شرايط پرورشي بوده است.

تنظیم طرح تشکیل دانشکده علوم تربیتی دانشگاه شیراز در سال 1353 به عهده دكتر رضويه گذاشته شد. ایشان با انجام موفقیت آمیز طرح مزبور در سال 1355 به عنوان اولین رئیس دانشکده انتخاب شد و این سمت را تا سال 1358 به عهده داشت.

عمده تدریس آقای دکتر رضویه در زمینه روش‌های تحقیق، آمار، سنجش و روانشناسی تربیتی در دوره‌های دکتری، فوق لیسانس و لیسانس بوده است. ايشان در بیشتر دوره خدمت خود، سرپرست برنامه‌های تحصیلات تکمیلی، ابتدا در بخش روانشناسی و بعد در دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی داشنگاه شیراز بوده است. ایشان سرپرستی پایان‌نامه‌های بخش عمده‌ای از فارغ‌التحصیلان دوره دکتری و کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی را در دوره خدمت خود عهده دار بوده است. از جمله خدمات آموزشی دیگر آقای دکتر رضویه برنامه‌ریزی و اجرای کارگاه‌های متعدد آموزشی و پژوهشی در دانشگاه‌های شیراز و دیگر دانشگاه‌های کشور بوده است.

کارهای تحقیقاتی دکتر رضویه بیشتر در زمینه انطباق و هنجاریابی آزمون‌های روانی و تربیتی برای استفاده در ایران متمرکز بوده که نتیجه این تحقیقات به صورت ده‌ها مقاله و در پژوهش‌نامه‌های داخلی و خارجی درج گردیده و در کنگره‌های روانشناسی ارائه شده است.

فعاليت‌هاي دلسوزانه و توأم با تعهد و مسئوليت‌پذيري تحسين‌برانگيز دكتر رضويه منجر به معرفي ايشان به‌عنوان استاد نمونه از فرهنگستان ادبیات و علوم ایران در سال 1357 و استاد برجسته دانشگاه شیراز در سال 1373 گردید. ايشان علي‌رغم نايل شدن به افتخار بازنشستگي، همچنان فعاليت‌هاي آموزشی و پژوهشی خود را ادامه مي‌دهند. از جمله خدماتی که ایشان در حال حاضر بر عهده‌ دارند، ریاست سازمان نظام روانشناسی و مشاوره منطقه 4 کشور است. (منبع: انجمن علمی روانشناسی ایران)

 نمونه هایی از مقالات استاد رضویه

رابطه همبستگی خانوادگی و استقلال عاطفی با مشکلات عاطفی

بررسی تاثیر پردازش فراشناختی بر حل مساله

بررسی تاثیر جهانی شدن آموزش عالی بر کیفیت آموزشی دانشگاه ها

تاثیر کارگاه اصول آموزش بالینی بر رفتارهای موثر

پیش بینی خلاقیت دانشجویان با توجه به متغیرهای انگیزشی و جنسیت

تاثیر مولفه های اضطراب و نگرش ریاضی بر پیشرفت تحصیلی

بررسی رابطه پرخاشگری آشکار و ارتباطی با سازگاری عاطفی اجتماعی

 


مطالب مشابه :


دکتر غلامعلی عطایی روانشناس ومشاور خانواده

مرکز راهنمایی ومشاوره خانواده شیراز - دکتر غلامعلی عطایی روانشناس تربیتی ،تحصیلی ،عاطفی




اشعار دکتر غلامعلی عطایی

مرکز راهنمایی ومشاوره خانواده شیراز - اشعار دکتر غلامعلی عطایی تربیتی ،تحصیلی ،عاطفی




دکتر اصغر رضویه استاد روانشناسی تربیتی دانشگاه شیراز دار فانی را وداع گفت

انجمن علمی روانشناسی دانشگاه تربیت مدرس - دکتر اصغر رضویه استاد روانشناسی تربیتی دانشگاه




شعر "وای بر من ، وای بر من ! " دکتر مهدی حمیدی

" دکتر مهدی حمیدی (زاده ۱۲۹۳ ، شیراز در دهه اول حيات شاعرانه حميدی در عوالم عاطفی و




زندگی نامه ی دکتر مهدی حمیدی -

آرامشی از جنس بلور - زندگی نامه ی دکتر مهدی حمیدی - - تراوشات مغزی_ادبی - آرامشی از جنس بلور




جناب آقای عزت اله عبدالهی

مرکز راهنمایی ومشاوره خانواده شیراز از دکتر مسعود حسین چاری عاطفی ،خانوادگی




دکتر مهدی حمیدی

نی بی نوا - دکتر مهدی حمیدی - از درد سخن گفتن و از درد شنیدن با مردم بی درد ندانی چه دردی است




خاطرات دکتر نصیری از پرفسور ثبوتی

و یک به همراه دو نفر دیگر از هم دوره ای ها در گروه فیزیک دانشگاه شیراز دکتر ثبوتی 200




ماهیت و درمان لکنت

کلینیک گفتار درمانی دکتر رفیعی - ماهیت و درمان لکنت - ، عاطفی(هیجانات شدید) و خانوادگی




اضطراب و عملکرد تحصیلی

مرکز راهنمایی ومشاوره خانواده شیراز تربیتی ،تحصیلی ،عاطفی دکتر غلامعلی




برچسب :