فصل اول کتاب الکترومغناطیس مهندسی: آنالیز برداری

خوشبختانه در دو سال اخیر کتاب­­ الکترومغناطیسی مهندسی بنده طرفداران زیادی پیدا کرده است. اغلب سلیس و مستدل بودن مطالب را دلیل این موضوع می­دانند.

0921219884.jpg

به هر روی، در لینک پایان مطلب، فصل اول کتاب الکترومغناطیس مهندسی تئوری، کاربردها و روش حل مسأله که پیش از این در فضای مجازی منتشر شده بود را برایتان آپلود کرده ام. بارگذراری این فصل از کتاب در اینترنت که هدیه من به یکی از دوستان بود بازخوردهای جالب توجهی داشت. با توجه به شروع ترم جدید سال تحصیلی، مطمئن هستم که این فصل از کتاب راهگشای بسیاری از دانشجویان خواهد بود. ویژگی اصلی کتاب سلیس و خودمانی بودن آن است و به همین دلیل شک ندارم که فایل پیوست مطالعة بخش آنالیز برداری را برای شما لذت­بخش می­کند.

مقدمه مربوط به این فصل در ادامه آورده شده است.

در درس الکترومغناطيس با کميت‌هاي فيزيکي مختلفي مواجه خواهيم شد، چگونگي بيان و محاسبة اين کميت‌ها (و بعضاً ارتباط بين آنها) از لوازم اساسي اين درس است. از طرفي، مي‌دانيم که در حالت کلي کميت‌هاي فيزيکي به دو دستة اسکالر و برداري تقسيم مي‌شوند. کميت‌‌هاي اسکالر فقط داراي اندازه بوده و کار با آنها بسيار ساده است، با اين حال کميت‌هاي برداري، علاوه بر اندازه داراي جهت بوده و عمليات انجام شده بر روي آنها از قواعد مرسوم براي کميت‌هاي اسکالر پيروي نمي‌کنند. با توجه به اينکه بيشتر کميت‌هاي الکترومغناطيسي قالبي برداري دارند، در اين فصل به بررسي آناليز برداري خواهيم پرداخت. در ضمنِ فصل، قصد داريم با مرور سادة مطالبي که در درس رياضيات پايه با آنها آشنا شده‌ايد و سپس ارتباط آنها با مباحث فيزيکي، مسير را براي درک تئوري الکترومغناطيس آماده سازيم. لذا از ذکر مباحث تئوريک و پيچيدة رياضي، خودداري کرده و فقط آنچه را که لازم است، ارائه مي‌کنيم. آشنايي با آناليز برداري اولين مسير در درک الکترومغناطيس است ولي مهمترين نيست! پس تاکيد مي‌کنيم که فقط مطالب کاربردي‌ِ آناليز برداري (که در ضمنِ فصل به آنها اشاره خواهيم کرد) را فرا گرفته و از صرف زمان بيش از حد در اين قسمت خودداري کنيد.

موارد فوق و بحث‌هاي جامع در آناليز برداري را در اين فصل و در سه عنوان اصلي زير بررسي مي‌کنيم:

        1- جبر برداري

        2- دستگاه مختصات متعامد

        3- حساب برداري

 مورد اول فقط به صورت يادآوري و دو عنوان ديگر به صورت کامل تشريح مي‌شوند، براي هر کدام از بخش‌ها نيز مثال‌ها و تمرينات مختلفي مطرح شده‌اند. آشنايي کامل با دستگاه‌هاي متعامد به سبب تحليل سيستم‌ها در حوزه‌هاي الکترواستاتيک و مغناطيس و همچنين کاربرد آنها در حل مسائل حساب برداري مرتبط با همان حوزه‌ها، بسيار مهم است. هدف اصلي فصل نيز تکيه بر حساب برداري براي حل مسائل الکترومغناطيس است. از اينرو در اين فصل روابط متعددي بيان مي‌شوند، براي سادگي کار همين‌جا قرار‌داد مي‌کنيم که روابطي که بايد حفظ شوند در  اين مدل کادر قرار بگيرند. همچنين توجه داشته باشيد که در تمامي قسمت‌هاي کتاب، کميت برداري مثل A را به صورت A نمايش خواهيم داد. پيش از شروع اين قسمت دوباره تاکيد مي‌شود که مبحث جبر برداري صرفاً براي مرور بيان مي‌گردد، از اينرو فقط به ذکر روابط آن بسنده مي‌کنيم.

 

برای دانلود فصل اول کتاب (آنالیز برداری) کلیک کنید.


مطالب مشابه :


دانلود جزوه الکترومغناطیس دانشگاه تبریز

اميدوارم مطالب فوق به شما كمك كند تا مشكلات خود را حل كنيد در مسئله در الکترومغناطیس




معرفی کتاب الکترومغناطیس مهندسی (تئوری، کاربردها و روش حل مسئله)

(تئوری، کاربردها و روش حل مسئله) کتاب الکترومغناطیس در طی فرآیند حل مسئله کمک




حل تمرین کتاب الکترومغناطیس مهندسی تئوری، کاربردها، روش حل مسئله - قانون کولن

الکترومغناطیس تئوری، کاربردها، روش حل مسئله همین وبلاگ با بنده در ارتباط




فصل اول کتاب الکترومغناطیس مهندسی: آنالیز برداری

الکترومغناطیس روش حل مسئله و روش حل مسأله که پیش از این در فضای




توصیه هایی برای حل مسئله های فیزیک

توصیه هایی برای حل مسئله هاي فيزيك تقريبا همه ي کسانی که فيزيك می خوانند ، خود را در اين




منابع کنکور

*رهیافت حل مسئله در الکترونیک (1و2) *رهیافت حل مساله در الکترومغناطیس




منابع درسی و کنکور ارشد برق

رهیافت حل مسئله در رهیافت حلمسئله در الکترومغناطیس




بخشی از فصل دوم کتاب الکترومغناطیس مهندسی: الکترواستاتیک

الکترومغناطیس حل تمرین کتاب الکترومغناطیس مهندسی تئوری، کاربردها، روش حل مسئله در اين




منابع کنکور ارشد برق

*رهیافت حل مسئله در الکترونیک (1و2) *رهیافت حل مساله در الکترومغناطیس




منابع کنکور کارشناسی ارشد مهندسی برق سال 89

*رهیافت حل مسئله در الکترونیک (1و2) *رهیافت حل مساله در الکترومغناطیس




برچسب :