علل کاهش جذابیت تیزرهای انیمیشن

انیمیشن های تبلیغاتی و فرهنگی

 علل کاهش جذابیت تیزرهای انیمیشن

 انیمیشن همیشه دارای جذابیت بوده و مخاطبان پروپا قرصی هم داشته است و وقتی ضرورت آن احساس شد خیلی زود جای خود را به عنوان وسیله ارزشمند کمک آموزشی و تبلیغاتی پیدا کرد. در واقع انیمیشن با تکنیک های متفاوت و زیبایش اعجاز کرد. بخصوص پیرایه ای که این اواخر بدو بستند یعنی انیمیشن کامپیوتری امروزه با وجود تکنیکهای رایج در انیمیشن کامپیوتری قدرت سازنده نسبت به سابق که فقط می بایست از تکنیکهای دوبعدی و یا اپتیکال استفاده می کرد بیشتر شده است. تردیدی نیست که انیمیشن کامپیوتری کمک زیادی به علوم و فنون مختلف اعم از آموزشی و صنعتی، پزشکی، هنری و سایر موارد نموده است. تیزرسازی که در حال حاضر یکی از کاربردی ترین بخشهای انیمیشن معاصر به شمار می رود در حال تبدیل شدن به یک صنعت گسترده و فراگیر است. تیزرهای کارتونی ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارند در تیزرهای کارتونی سازنده و یا تولیدکننده تنها محدود به واقعیتها نیست. هر چیز غیر واقعی یا تخیلی را می توان جهت تبلیغ محصول به کار برد. انیمیشن جایگاهی برای نوآوری است. هرچه در ذهن بتوان تصور کرد می توان در انیمیشن به تصویر کشید. برای تبلیغ یک محصول می توان بی نهایت موجود خلق کرد و یا از حرکت دوربین های پیچیده که در فیلم زنده امکان ساخت آن نیست بهره برد. انیمیشن های تبلیغاتی ضمن آنکه ارزش سرگرم کنندگی آنی دارند، می توانند در سریع ترین زمان ممکن، مفهوم را انتقال دهند. درگذشته کمتر از انیمیشن در تبلیغات تلویزیونی استفاده می شد گرچه تکنیکهای رایج آن زمان چندان فوق العاده نبود. اما کاراکترهای تحرک دوبعدی و ریتم آگهی ها باعث در ذهن ماندن آنها می شد. به دلیل وجود این قابلیت معمولا تیزرهای انیمیشن جذاب ترند و وقتی تکرار می شوند نسبت به تیزرهای فیلم زنده دیرتر جذابیت خود را از دست می دهند. یک تیزر کارتونی خوب می تواند در هر زمان تأثیرگذار باشد.

 

با وجود این همه حسن آیا مجاز است که هرگونه آگهی تبلیغاتی به وسیله انیمیشن (دوبعدی و یا سه بعدی) ساخته شود؟

 

اخیرا نوعی آگهی هایی از تلویزیون پخش می شود که حاوی پیامند و بیشتر اطلاع رسانی می کنند تا معرفی کالا. این گونه آگهی ها که با چاشنی طنز و اشعار و آهنگ های ریتمیک توام هستند و بعضا با مهارت و زیبایی خاصی هم ساخته می شوند و بیشتر قصد فرهنگ سازی دارند. مانند موارد آگهی های صرفه جویی در مصرف گاز، برق و یا تیزرهای راهنمایی و رانندگی. به نظر می رسد که این قبیل آگهی ها ضمن آنکه سرگرمی و نشاط ایجاد می کنند با طرح مسائل جدی و بخصوص فرهنگی تأثیر قابل توجهی بر بیننده می گذارند، به عنوان مثال طبق آمار رسمی نیروی انتظامی تیزرهای راهنمایی و رانندگی بر ۸۱ درصد بینندگان تأثیر مثبت داشته است. البته در برخی موارد این گونه آگهی های حاوی پیام بی تأثیر و یا دارای تأثیر کوتاه مدت بوده است. منظور عدم استفاده از شخصیتهای کارتونی در این گونه آگهی ها و یا عدم استفاده از انیمیشن کامپیوتری نیست. بلکه بلعکس استفاده درست از آن در کنار داستان، اجرای ماهرانه تکنیک و مواردی از این قبیل می باشد.

 

   آموزش فیلم سازی و عکاسی حرفه ای آموزش فیلم سازی و عکاسی حرفه ای

 

  آموزش حرفه ای دوره های سینمایی

 

چنانچه مایلید تبلیغات شما در اینجا نمایش داده شود

 

با ما تماس بگیرید

 

تکنیک باید براساس نوع محصول انتخاب شود. به طوری که نه تنها در ارتباط با محصول مورد تبلیغ باشد بلکه به نوعی به بیان ایده مورد نظر در مورد کارایی محصول کمک کند. به طور مثال وقتی با محصولات خوراکی سر و کار داریم فیلم زنده بهتر از انیمیشن کامپیوتری سه بعدی می تواند بیانگر مزه و طعم محصول مورد نظر باشد. برای تبلیغ یک همبرگر هرچقدر مدل شبیه سازی شده کامپیوتری دقیق و زیبا باشد باز هم به بیننده حس لذت خوردن آن را نمی دهد.در چنین مواردی بهتر است شکل واقعی محصول به نمایش در آید. در واقع استفاده از فیلمبرداری مستقیم از محصول نتیجه بهتری خواهد داشت. در مقابل وقتی یک کالای صنعتی مثل رادیاتور یا اگزوز اتومبیل را برای ساخت یک آگهی تبلیغاتی در اختیار داریم در بیشتر موارد به لحاظ خشک و خشن بودن محصول استفاده از انیمیشن سه بعدی کامپیوتری نتیجه خوبی خواهد داشت. وقتی کالای مورد تبلیغ مورد استفاده کودکان باشد و یا اکثر استفاده کنندگان آن کودکان باشند، استفاده از انواع تکنیکهای انیمیشن مثل عروسکی کامپیوتری و... به جای استفاده از فیلمبرداری از محصول درست تراست. برای محصولاتی از قبیل انواع پفک و چیپس که به کرات در تلویزیون ایران تبلیغ می شوند به نظر می رسد استفاده از انیمیشن بر بیننده تأثیر بیشتری خواهد گذاشت.

 

با همه آنچه که از مزایای انیمیشن تبلیغاتی گفته شد و با وجود اینکه در کشور ما تیزرهای کارتونی زیادی ساخته می شود، ولی بازار این گونه تیزرها روبه کسادی است و این به علت فقدان نوآوری و خلاقیت از سوی سازندگان آنها، عدم اطلاع سفارش دهنده و عدم پرداخت هزینه کافی و مشکلات ناشی از پخش است که منجر به افت کیفیت تیزر می شود. کیفیت بسیاری از انیمیشن ها در کشور ما با استانداردهای جهانی مطابقت نداشته و از طرفی معیار صحیحی برای ارزیابی بسیاری از نکات وجو ندارد. به تدریج تولیدکنندگان محصولات تجاری به فیلمهای زنده (البته با کمی ساز و آواز و حرکات موزون) روی می آورند. این به معنای آن نیست که تیزرهای فیلم های زنده از زیبایی کافی برخوردار بوده و نقصی ندارند؛ بررسی تیزر فیلم های زنده خود بحث مفصلی است که در این مقال نمی گنجد.

 

در اینجا به مقوله های مربوط به کاهش جذابیت تیزرهای انیمیشن اشاره خواهد شد. بسیاری از سفارش دهندگان به دلیل عدم آگاهی از تأثیر تکنیک بر زیبایی تیزر و همچنین عدم اطلاع درست از بازار تیزرها و شناخت مخاطب، اقدام به سفارش آگهی می نمایند و سلیقه خود را به طور مشخص بر سازنده یا مجری تیزر تلویزیونی تحمیل می کنند. نمی توان منکر شد که سطح سلیقه برخی از سفارش دهنده ها به سلیقه مخاطب عام نزدیک است و اعمال نظر آنها می تواند به تأثیرگذاری تیزر کمک کند، اما گاهی دخالت بیش از حد سفارش دهنده و پایین بودن سطح سلیقه او به زیبایی و جذابیت تیزر لطمه جبران ناپذیری خواهد زد. اظهار نظر عده ای غیر متخصص بدون اطلاع کافی از تأثیر تیزر بر مخاطب در بسیاری از موارد به کاهش زیبایی تیزر و افت کیفیت آن منجر خواهد شد.

 

 هر سازنده به تکنیک خاص احاطه کافی دارد و بالطبع تیزرهایی که با تسلط کامل سازنده به تکنیک ساخته می شوند جذابیت بیشتری نسبت به تیزرهایی دارند که عدم تسلط سازنده به تکنیک در آنها به چشم می خورد.

 

با ورود کامپیوتر و پاگرفتن انیمیشن های کامپیوتری، به دلیل نیاز به تخصص کامپیوتر، بسیاری از افراد فنی به آن روی آوردند، برخی از این افراد بدون اطلاع از مقوله های زیبایی شناسی و یا کارگردانی تیزرهای تلویزیونی، اقدام به ساخت این تیزرها نمودند. هنوز هم در برخی شرکتها تبلیغات انیمیشن الزاماً زیر نظر متخصص نیست. اغلب کسانی که به نرم افزارهای انیمیشن احاطه دارند فارغ التحصیلان رشته های دیگرند بنابراین تیزرهای انیمیشن ساخت آنها، گاهی فاقد ظرافتهای هنری است، مگر آنکه ناظر پروژه یک کارگردان انیمیشن باشد. در برخی موارد نیز با وجود تخصص سازنده، عدم آشنایی آنها با روانشناسی مخاطب و سطح سلیقه آنها، منجر به ساخت تیزری خواهد شد، که از جذابیت و تأثیرگذاری کافی بر مخاطب برخوردار نخواهد بود.اخیراً، سلیقه مخاطبان به طور چشمگیری بالا رفته است، هم به دلیل تنوع محصولات و هم به دلیل تنوع تیزرهای تبلیغی. آگهی ای که چند سال پیش، یک آگهی خوب و تأثیرگذار به حساب می آمد، اکنون جذابیتی برای مخاطب نخواهد داشت. به عنوان مثال پنج سال پیش آگهی «گلرنگ» با یک شعر فروش خوبی برای این محصول به همراه داشت، اما امروزه دیگر این آگهی میان هزاران آگهی جورواجور دیگر، جلب توجه نمی کند. بنابراین روش ساخت آگهی و تکنیک آن باید تغییر کند تا بتواند با سایر محصولات مشابه رقابت کند.اکنون روند به گونه ای است که بیشتر شرکتهای تبلیغاتی سفارش گیرنده، به سفارش دهنده نوع تکنیک را پیشنهاد می دهند، اما برخی هم خود تکنیک را تعیین می کنند و آن قدر به عقیده شان اصرار دارند که با وجود توضیحات سفارش گیرنده مبنی بر درست نبودن این روش باز هم به تکنیک پیشنهادی خود پافشاری می کنند. باید توجه داشت که هر کالایی یک تکنیک خاص می طلبد. با توجه به آنکه محصولاتی که دارای جنبه های فانتزی اند و قابلیت ساخت تیزر انیمیشن، به خوبی در آنها نهفته است و طبعاً تأثیر بیشتری بر مخاطب خواهند داشت، انتخاب تکنیک فیلم زنده از سوی سازنده و یا سفارش دهنده برای ساخت آنها زیبایی و تأثیرگذاری آنها را به میزان قابل توجهی کاهش خواهد داد.

 

  مریم اکبرلو

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}


مطالب مشابه :


تابوت

دانشجویان کارشناسی تبلیغات فرهنگی واحد31; دانشگاه جامع انتشارات علمي دانشگاه فرهنگ و




جزوه درس انسان در اسلام

دانشجویان کارشناسی تبلیغات واحد31 دانشگاه جامع بسياري از مطالب علمي قبل از آنكه




امید به زندگی

دانشجویان کارشناسی تبلیغات فرهنگی واحد31; دانشگاه جامع انتشارات علمي دانشگاه فرهنگ و




جامعه شناسی تبلیغات در جهان امروز

دانشجویان کارشناسی تبلیغات واحد31 دانشگاه جامع مديراني كه از مشورت و روشهاي علمي




ریشه یابی علل و عوامل فقر فرهنگی

دانشجویان کارشناسی تبلیغات فرهنگی واحد31; دانشگاه جامع انتشارات علمي دانشگاه فرهنگ و




تأثیر تکنولوژی اینترنت و تلفن همراه بر فرهنگ

دكتر ديويد شفيلد روانشناس از دانشگاه فرهنگی واحد31; دانشگاه جامع علمي فرهنگي




تهاجم فرهنگی چیست؟

دانشجویان کارشناسی تبلیغات فرهنگی واحد31; دانشگاه جامع انتشارات علمي دانشگاه فرهنگ و




ما لیاقت آزادی را نداریم

دانشجویان کارشناسی تبلیغات فرهنگی واحد31; دانشگاه جامع انتشارات علمي دانشگاه فرهنگ و




علل کاهش جذابیت تیزرهای انیمیشن

دانشجویان کارشناسی تبلیغات فرهنگی واحد31; دانشگاه جامع انتشارات علمي دانشگاه فرهنگ و




برچسب :