سهم آموزش و پرورش از بودجه کل کشور متناسب نیست

 

 

 

خبرگزاری پانا+                                    

سرویس آموزش و پرورش/در حال حاضر بودجه وزارت آموزش و پرورش تنها کفاف دستمزد و حقوق نیروها را می‌دهد و باید برای رفع مشکلات آموزشی کشور بودجه بیشتری برای سالهای آینده در نظر گرفته شود. وزارت آموزش و پرورش هم مانند وزارت بهداشت نیازمند دریافت بخشی از کمک هایی است که در برخی قوانین وجود دارد. بودجه فعلی آموزش و پرورش متناسب نیست.

اینها بخشی از سخنان حجت الاسلام و المسلمین علیرضا سلیمی، دبیر اول کمیسیون آموزش و تحقیقان مجلس شورای اسلامی در حضورش در پانا است که مشروح کامل این گفت و گو را در زیر می خوانید:

پانا: آقای سلیمی بحث بودجه آموزش و پرورش یکی از مسایل مهم در بهبود کیفیت بخشی است، توضیحاتی در این باره بدهید؟

در این حوزه، امسال بودجه آموزش و پرورش بیش از 24 هزار میلیارد تومان بوده است که در بخشی این بودجه کاهش و در بخشی دیگر افزایش یافته است. اما در مجموع بیش از 90 درصد از این بودجه صرف امور جاری می شود که خود می تواند برای کشور  زنگ خطری به حساب آید.

نگاه به آموزش و پرورش صحیح نیست

در آموزش و پرورش و در بحث بودجه با چند مشکل مواجه هستیم. نگاه به بودجه آموزش و پرورش صحیح و دقیق نیست و باید این نوع نگاه تغییر کند. در آموزش و پرورش هزینه کردن بودجه سرمایه گذاری است زیرا ساخت نسل آینده و تربیت را عهده دار است. منابع انسانی در جامعه بسیار مهم است که در آموزش و پرورش بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.

مشکل دوم در بودجه، بحث  سازمان و ساختار آموزش و پرورش است که عمده بودجه تخصیصی در این وزارتخانه صرف مسایل جاری می شود و در سرمایه گذاری کلان در آموزش و پرورش دستمان خالی می ماند.

پانا فعال است

خبرگزاری پانا یک خبرگزاری پویا و فعال است که به موقع در مسایل ورود پیدا می کند. یک خبرگزاری تخصصی در حوزه آموزش و پرورش که با توجه به امکانات خود موفق بوده است، می تواند اینگونه مسایل مهم در این وزارتخانه را به خوبی مطرح و منعکس کند.

 

سهم آموزش و پرورش از کل بودجه متناسب نیست

سهم آموزش و پرورش از کل بودجه کشور 9.7 درصد است که این متناسب نیست و باید با افزایش اصولی و منطقی این سهم گامی بزرگ برای آموزش کشور برداریم. برخی پیشنهادات را در کمیسیون آموزش و تحقیقات مطرح کردیم تا این بودجه افزایش اصولی داشته باشد و از سوی دیگر هم در بحث بودجه کشور، دولت بتواند این درصد بودجه آموزش و پرورش را صرف کارهای دیگر کند.

آموزش و پرورش باید درآمد پایدار داشته باشد

ما باید در آموزش به فکر درآمدهای پایدار باشیم به طور مثال بخشی از مالیات هایی که از واردات کالاهای لوکس ، هزینه های مربوط به عمران و آبادانی شهرها، تعرفه واردات خودروها ، واردات اقلام غیرضروری مثل کلاه، عصا و ... است، پولی به آموزش و پرورش اختصاص یابد. البته این موضوعات در حد پیشنهاد بود و می توان برای بودجه سال های آینده مدنظر قرار داد.

به طور مثال وزارت بهداشت توانست از بخش ارزش افزوده مبلغ خوبی را روی بودجه خود تعیین کند و بدست بیاورد که همین باعث شد سهم بودجه آنها در بودجه کل کشور تا 14 درصد افزایش یابد و چرا این افزایش ها درآموزش و پرورش صورت نگیرد.

در حال حاضر بودجه سال 94 ارائه شده و معمولا در هر بودجه حدود 7 یا 8 درصد لوایح تغییر می کند و بعید است که اتفاق خاصی در این زمینه بیفتد.

پانا: آقای سلیمی درباره واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی چه نظری دارید؟

واگذاری مدارس به بخش خصوصی عاقبت خوشی ندارد مثلا چند مورد از سوالاتی که پیش می آید این است که وقتی یک معلم در چندین مدرسه تدریس می کند حقوقش را از کدام مدرسه باید بگیرد، یا سوال دیگر اینکه وقتی مدیری بازنشسته می شود حق بازنشستگی را چه کسی می دهد .

این ها بدعت نامطلوبی برای آموزش کشور است و باید در این زمینه تجدید نظر صورت گیرد. مثلا از وزارت آموزش و پرورش درخواست گزارشی مربوط به نیم درصد مدارس کشور که خصوصی شدند، کردیم که هنوز مطلبی ارائه نشده است.

واگذاری مدارس به بخش غیردولتی را چطور ارزیابی می کنید و آیا کیفیت آموزشی مناسب است؟

در کشورهای دیگر کیفیت آموزش بالاتر است چراکه آموزش و پرورش در اختیار شهرداری ها است و آن ها نظارت و مدیریت می کنند. در بحث واگذاری مدارس به شهرداری ها باید شهامت این کار وجود داشته باشد.

برخی مسایل در کشور با یکدیگر همخوانی ندارد مثلا سازمان برنامه و بودجه در کشور احیا شد اما هنوز تکلیف این سازمان در سطح استان ها مشخص نیست یا به طور مثال افزایش حقوق ها 14 درصد پیش بینی شده اما در همین بودجه مالیات 22 درصد پیش بینی شده است، و این موضوعات در حالی است که نرخ رسمی تورم 16 درصد اعلام شده است .

زمانی که تمام این موارد را کنار یکدیگر می گذاریم، می بینیم که همخوانی ندارند و باید با تلاش همه جانبه مشکلات پیش رو را حل کرد.


مطالب مشابه :


تجمع جمعی از بازنشستگان آموزش و پرورش مقابل مجلس

جمعی از بازنشستگان آموزش و پرورش از کل کشور با تجمع مقابل مجلس خواستار هماهنگ شدن حقوق‌شان




نقش «بسته حمایتی» در حل برخی معضلات آموزش و پرورش/ ۳۰ هزار فرهنگی بازنشسته شدند

مدیرکل دفتر وزارتی آموزش و پرورش با بیان اینکه بسته حمایت از مؤسسان مدارس غیردولتی، در آغاز




صدور مجوز برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش

وزیر آموزش و پرورش ضمن اعلام این خبر که مجوز استخدام نیروی انسانی به صورت شفاهی صادر و زمان




سهم آموزش و پرورش از بودجه کل کشور متناسب نیست

سرویس آموزش و پرورش/در حال حاضر بودجه وزارت آموزش و پرورش تنها کفاف دستمزد و حقوق نیروها را




60 امضا برای استیضاح وزیر آموزش و پرورش/ فانی بالاخره استیضاح می شود؟

فرهنگیان خراسان شمالی - 60 امضا برای استیضاح وزیر آموزش و پرورش/ فانی بالاخره استیضاح می شود؟




امیدوارم سال 94 سال نزدیکی بیشتر آموزش و پرورش با مردم باشد

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا، علی اصغر فانی در این دیدار پس از تبریک سال نو و اشاره به




ماجرای جذب چند هزار نیروی خدماتی با مدارک لیسانس و فوق‌لیسانس در آموزش و پرورش

رئیس مرکز برنامه‌ریزی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش گفت: با مشارکت




مدارس ما به سمت پژوهش محوری حرکت کنند

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت:مدارس ما به جای حرکت به سوی دانش محوری به سمت پژوهش




تا سروسامان گرفتن وضعیت آموزش و پرورش بر استیضاح وزیر پافشاری می‌کنیم

فرهنگیان خراسان شمالی - تا سروسامان گرفتن وضعیت آموزش و پرورش بر استیضاح وزیر پافشاری می




برچسب :