تشريح جزئيات طرح هیئت امنايي شدن مدارس


خبرگزاري آريا-معاون وزير و رئيس سازمان مدارس غير دولتي و توسعه مشارکت هاي مردمي وزارت آموزش و پرورش گفت: هدف ما از هيئت امنايي شدن مدارس، مشارکت علمي، فکري، عاطفي و فرهنگي اولياء در اداره مدرسه است و در مرتبه بعدي مشارکت اقتصادي است.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت، فرشاد ابراهيم پور ، درباره طرح هيئت امنايي شدن مدارس اظهار کرد: شوراي عالي آموزش و پرورش در هفتصد و هشتاد وهشتمين جلسه خود در اول ارديبهشت ماه 1388 آيين نامه توسعه مشارکت هاي مردمي به شيوه مديريت هيئت امنايي در مدارس را تصويب کردکه بعد از تاييد رئيس جمهور براي اجرا به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ شد.
وي افزود: براساس اين آيين نامه، شوراي مدرسه يا خير مدرسه ساز مي توانند درخواست هيئت امنايي شدن مدرسه را به ادارات آموزش و پرورش مناطق ارسال کنند و ادارات آموزش و پرورش مناطق بعد از بررسي شرايط مدرسه موضوع را جهت اتخاذ تصميم به شوراي آموزش و پرورش استان ارسال مي کنند. در شورا اگر موضوع هيئت امنايي شدن مدرسه به تاييد رسيد؛ مدرسه به صورت موقت و به مدت يک سال هيئت امنايي مي شود. بعد از يک سال و طي بررسي هاي انجام شده اگر عملکرد آن مدرسه رضايتبخش بود، به صورت دايم هيئت امنايي مي شود. بر اساس اين آيين نامه بايد شوراي آموزش و پرورش شهرستان يا استان با هيئت امنايي شدن مدارس موافقت کند.
ابراهيم پور به تعداد اعضاي هيئت امنايي شدن مدارس اشاره کرد و ادامه داد: اعضاي هيئت امنايي شدن مدارس شامل مدير مدرسه، يک نفر از معاونان آموزشي مدرسه، يکي از کارکنان آموزشي، رئيس انجمن اولياء و مربيان، يک نفر از اولياي دانش آموزان، دو نفر از صاحبنظران حوزه و دانشگاه، يک نفر خير يا معتمد محل، يک نفر از اعضاي شورا ياري محله يا موسسات فرهنگي و ورزشي و يک نفر از اعضاي هيئت مديره مراکز توليدي و خدماتي خواهد بود.
معاون وزير و رئيس سازمان مدارس غير دولتي و توسعه مشارکت هاي مردمي وزارت آموزش و پرورش ، اختيارات هيئت امنا را تصويب برنامه سالانه مدرسه، تصويب بودجه مدرسه، بررسي مسائل پرورشي، بررسي طرح ها و برنامه ها، توسعه و تجهيز مدرسه، توليد کتاب و مواد آموزشي، پيشنهاد انتصاب مدير، درخواست تامين معلم، تصويب نحوه پرداخت کارانه و پاداش به کارکنان، تصويب طراز مالي مدرسه عنوان کرد.

اداره 1410 مدرسه به شيوه هيئت امنايي
رئيس سازمان مدارس غير دولتي و توسعه مشارکت هاي مردمي وزارت آموزش و پرورش به تعداد اين مدارس اشاره و اظهار کرد: در سال 88-1387 تاکنون تعداد مدارسي که به شيوه هيئت امنايي اداره مي شوند، 857 مدرسه در سراسر کشور بودند که بر طبق آمار سال جاري به 1410 مدرسه رسيده است.
وي شرايط مدارس براي هيئت امنايي شدن را بر اساس اين آيين نامه مدارس دولتي دانست و افزود: مدارس دولتي مي توانند به صورت هيئت امنايي اداره شوند. شوراي مدرسه به اداره آموزش و پرورش درخواست خود را ارائه مي کند و در نهايت شوراي آموزش و پرورش منطقه يا شهرستان بايد تصويب کند که مدرسه هيئت امنايي شود يا خير.

نظارت تام آموزش و پرورش در اداره مدارس هيئت امنايي
فرشاد ابراهيم پور تصريح کرد: ‌اين مدارس دولتي هستند و منابع مالي و اعتبارات دولتي دريافت مي کنند که در اختيار تمام مدارس گذاشته مي شود اما اين مدارس مي توانند از کمک هاي داوطلبانه مردم، کمک شوراي آموزش و پرورش شهرستان يا از طريق دريافت وجوه فوق برنامه و کمک خيرين بهره‌مند شوند. اما اين مدارس زير نظر آموزش و پرورش و با نظارت تام اداره مي شوند.
وي به فرايند تبديل مدرسه عادي به مدرسه هيئت امنايي اشاره کرد و گفت: فرايند تبديل مدارس داراي شرايط خاصي است. بايد مستقل و يک نوبته باشند، مدرسه در فعاليت هاي آموزشي و تربيتي فعال باشد، مدير مدرسه و انجمن اولياء و مربيان و شوراي مدرسه از روحيه مشارکت پذيري برخودار باشند، ساکنان منطقه آمادگي فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي و شرايط پذيرش اين مورد را داشته باشند، فضاي آموزشي، فيزيکي و امکانات مدرسه از قبيل کتابخانه، آزمايشگاه، سالن ورزشي و... مناسب باشد.
معاون وزير و رئيس سازمان مدارس غير دولتي و توسعه مشارکت هاي مردمي وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: اگر مدرسه اي اين شرايط را داشته باشد، مي تواند درخواست خود را هر موقع از سال به آموزش و پرورش استان ارائه دهد و بعد از بررسي تمام شرايط با درخواست هيئت امنايي شدن مدارس موافقت مي شود.

اجراي سياست مدرسه محوري
وي هدف از تصويب اين آيين نامه را کمک به اجراي ماده 13 قانون مديريت خدمات کشوري و ماده 144 قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي کشور، سياست مدرسه محوري به منظور ارتقاي کيفيت برنامه هاي آموزشي و تربيتي مدارس، تقويت مشارکت هاي مردمي و خيرين در احداث و اداره مدارس، تقويت نظام مديريتي و مالي و اجرايي مدارس مبتني بر گسترش عدالت آموزشي ذکر کرد.
معاون وزير و رئيس سازمان مدارس غير دولتي و توسعه مشارکت هاي مردمي وزارت آموزش و پرورش تصريح کرد: هدف ما از هيئت امنايي شدن مدارس، مشارکت علمي، فکري، عاطفي و فرهنگي اولياء در اداره مدرسه است و در مرتبه بعدي مشارکت اقتصادي است. اگر مشارکت کنند مشکلات مدرسه خود به خود حل مي شوند.
ابراهيم پور تصريح كرد: تلقي اين که مدارس هيئت امنايي به دنبال گرفتن پول از مردم است، تصور اشتباهي است. بر اساس آيين نامه اين مدارس، گرفتن شهريه ممنوع است اما اولياء مي توانند به صورت دلخواه کمک هايي به مدرسه داشته باشند.


مطالب مشابه :


فیش حقوق معلمان

دریافت فیش حقوقی فرهنگیان آذربایجان غربی از طریق سایت های زیر اداره آموزش و پرورش




تجمع معلمان مقابل اداره آموزش و پرورش مریوان+عکس

فیش حقوقی. سازمان اداره آموزش و پرورش مریوان در مقابل اداره آموزش و پرورش این شهرستان




مراسم ظهرگاهی

سایت وزارت آموزش و پرورش . فیش حقوقی. مدیریت آموزش و پرورش مریوان .




اطلاعیه خیلی مهم

ضمن خدمت اداره آموزش و پرورش اعم از حکم ،فیش حقوقی ،سوابق اداره کل و




روز شمار انقلاب 22 بهمن

فیش حقوقی آموزش و پرورش محور مریوان . (1359ه.ش) عملیات فتح 4 (مرحله اول) "دیانای اردبیل"




«قاسمی» مدیرکل آموزش و پرورش قزوین شد

تماس با ما وزارت آموزش و پرورش. این وب سایت تحت قوانین نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و




روز شمار هفته اول جنگ در سال 1359

فیش حقوقی آموزش و پرورش خرمشهر، اهواز، مهران كرمانشاه، سنندج، مریوان، اسلام آباد




ثبت نام آزمون مدارس نمونه دولتی از ۳۰ فروردین آغاز می‌شود

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش شهر اداره آموزش و پرورش مریوان+ فیش حقوقی




تشريح جزئيات طرح هیئت امنايي شدن مدارس

شوراي مدرسه به اداره آموزش و پرورش درخواست خود را فیش حقوقی. مدیریت آموزش و پرورش مریوان .




دفترچه ثبت نام سال تحصیلی 91-90

اهداف مقدس آموزش و پرورش سهم آموزش و پرورش شهرستان مریوان فیش حقوقی.




برچسب :