گردشگر عزیز ، ایران خانه ما است


t_57073iran880425.jpeg سفر و گردشگری از فعالیتهای مورد علاقه اغلب ما انسان ها است و از شعرا گرفته تا روانشناسان نیز بر ضرورت انجام آن تاکید دارند.
    
شاعر می گوید " بسیار سفر باید تا پخته شود خامی ". روانشناسان نیز سفر و گردش را برای بهبود شرایط روحی انسان موثر می دانند.
حتی قرآن کریم نیز به سفر و تدبر و یادگیری و کسب تجربه در سفر سفارش کرده است .
سفر ، انسان را با فرهنگ ها ، آداب و رسوم ، جغرافیا و تاریخ نقاط مختلف آشنا کرده و به گنجینه تجارب فرد می افزاید.
سفر و گردشگری با اهداف مختلفی صورت می گیرد که در کشور ما عمدتا گردشگری طبیعی ، گردشگری تاریخی ، گردشگری مذهبی و درمانی است .
اما سفر نیز مانند بسیاری امور دیگر زندگی آداب و مسئولیتهایی دارد که باید از سوی مسافر رعایت شود.
سفر اگر به شکل معقول ، صحیح و با رعایت قوانین و مقررات و عرف حاکم بر جامعه صورت گیرد فواید و تاثیرات مثبت فرهنگی و اقتصادی بسیاری بر روی گردشگر و جوامع میزبان خواهد گذاشت .
اما عدم رعایت قوانین و عرف جامعه می تواند تبعات بسیار منفی اجتماعی ، فرهنگی و محیط زیستی داشته باشد.
این در حالی است که برخی از ما هنگامی که به شهرهای دیگر سفر می کنیم نه تنها حرمت مردم آن منطقه وطبیعت آن را در نظر نمی گیریم بلکه بنظر می رسد حتی لزوم رعایت قوانین و مقررات ، نظیر قوانین راهنمایی و رانندگی را نیز به وادی فراموشی می سپاریم . .
این مساله نه تنها می تواند سفر را برای خود ما تلخ کند بلکه اثرات بسیار نامطلوبی روی مناطق گردشگری و مردم آن می گذارد.
یکی از ساکنان غیر بومی شهر گردشگرپذیر بندرانزلی در این باره به ایرنا گفت : قبل از آمدن به این شهر شنیده بودم که مردم این شهر چندان مهمان نواز نیستند و با مسافران برخورد مناسبی ندارند.
" غلامرضا عیناوی پور " افزود: اکنون که حدود 10 سال از اقامتم در این شهر می گذرد علت بسیاری از این برخوردارها را دیده و شخصا لمس کرده ام .
وی ، بیتوته کردن مسافران به شیوه های بسیار نامناسب در کنار خیابانها ، شست و شو ، خور و خواب ، دفع زباله و حتی اجابت مزاج در اماکن عمومی ، سرعت غیرمجاز و رانندگی غیر ایمن و تصادف با افراد محلی و گریختن از محل ، حرکت دادن خودرو با ریتم آهنگ و لودگی ، ( توقع دریافت خارج از نوبت پول از عابربانکها ، گرفتن نان از نانوایی ، سوخت از پمپ بنزین)، به سخره گرفتن گویش افراد محلی ، فخرفروشی و خودبزرگ انگاری ساکنان پایتخت یا شهرهای بزرگ در مقابله با مردم محلی ، برخوردهای کلامی نامناسب ( متلک به زنان و دختران از سوی برخی مسافران ) و غیره را از مواردی عنوان کرد که در این سالها شاهد آن بوده است .
وی خاطرنشان کرد: برخی تصور می کنند چون در سفر هستند کسی شاهد اعمال آنها نیست و به هر شیوه ای که مایلند می توانند رفتار کنند .
وی تصریح کرد: مسلما این گونه رفتارها از سوی مسافران ، نه تنها می تواند منجر به عکس العملهای نامناسب از سوی میزبانان شود بلکه اثرات سوء پایداری بر منطقه و محیط زیست ، جامعه و فرهنگ و به کل زندگی مردم این مناطق می گذارد .
* مسئولیت متقابل
نکته مهم و اساسی این است که در گردشگری و سفر ، مردم محلی و مسافران نسبت به هم مسئولیتهای متقابلی دارند که باید از سوی هر دو طرف مورد توجه قرار گیرد.
برخی گردشگران از رفتار نامناسب مردم و اهالی مناطق پرجاذبه گردشگری گله می کنند بدون اینکه به نوع رفتار، گفتار و اعمال خود در سفر توجه داشته و از آن هم سخن بگویند.
* آسمان قوانین در همه جای کشور یک رنگ است
گردشگران باید بدانند به هرکجای ایران سفر کنند ، قوانین اعم از راهنمایی و رانندگی و غیره و لزوم رعایت آن یکسان است . بنابر این برای مثال در شهرهای دیگر نیز محدودیت سرعت ، سبقت و به عبارتی رانندگی معقول و قانونی باید اعمال شود.
* عرف نیز دست کمی از قانون ندارد
عرف نیز در اغلب نقاط کشور به یک صورت از سوی مردم اعمال می شود و رفتار خلاف عرف منطقه می تواند برای گردشگر و مردم ساکن منطقه مشکل ساز باشد.
* حفظ حرمت خود و دیگران
گردشگر باید در نوع پوشش ، نوع صحبت و رفتار خود دقت داشته باشد و برخورد وی با مردم مناطق گردشگری نباید همراه با بی حرمتی ، فخر فروشی و لاابالی گری و یا تمسخر باشد.
مسلم است مردم مناطق گردشگری نسبت به سخره گرفتن گویش و یا بی حرمتی به خود عکس العمل نشان می دهند.
بی توجهی نسبت به پوشش ، خیابان خوابی ، اجابت مزاج در کنار خیابان و غیره نه تنها بسیار زشت و زننده است بلکه بهداشت محیط زیست را نیز بر هم می زند.
بیتوته کردن در کنار خیابان ، پخت و پز ، شست و شو ، خوردن و خوابیدن در کنار خیابان نه تنها به چهره شهرهای گردشگرپذیر بلکه به حرمت و بهداشت این شهرها لطمه می زند.
این شیوه گردشگری می تواند منجر به آسیبهای اجتماعی نظیر درگیری های خیابانی ، دزدی ، مسائل ناموسی و غیره نیز بشود.
معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گیلان در این باره به ایرنا گفت : حضور گردشگر در مناطق حالت دو سویه به خود می گیرد به عبارتی باید در این مساله به جامعه میزبان و میهمان توجه شود.
" رضا علیزاده " اظهار داشت : جامعه میهمان باید الگوها و هنجارهای منطقه را رعایت کند و در مسیری حرکت نکند که فضا و هنجارهای جامعه میزبان شکسته شود.
وی افزود: از طرفی جامعه میزبان هم باید متوجه باشد ورود گردشگر منجر به چه اتفاقاتی می شود و به رشد اقتصادی ، اشتغالزایی و پویایی منطقه کمک می کند.
علیزاده متذکر شد: واکنشهای منفی میزبانان و مردم محلی و رفتارهای نابهنجار گردشگران هر دو اثرات و تبعات سوئی دارد.
وی تصریح کرد: برخورد نامناسب مردم مناطق گردشگری علاوه بر ایجاد ذهنیت بد نسبت به مردم آن ناحیه به گردشگری لطمه زده و از شمار مسافران به آن بخش خواهد کاست .
• اثرات ورود گردشگر به محیط های طبیعی
• معاون گردشگری گیلان با اشاره به اهمیت و شکنندگی طبیعت گیلان خاطرنشان کرد: گردشگر اگر با نحوه اقامت و یا گردش در محیطهای طبیعی آشنا نباشد و به شکل نامناسب وارد نوار ساحلی ، مناطق جنگلی ، بوستانها و غیره شود می تواند منجر به آسیبهای جدی به محیط زیست شده و به طبیعت و سیمای شهری لطمه بزند.
• علیزاده جلوگیری از پدیده چادرخوابی ، رعایت استانداردها و اقامت در اماکن دارای مجوز را ، نه تنها برای مردم محلی و طبیعت منطقه بلکه برای ایمنی و بهداشت روانی و جسمی مسافران الزامی دانست .
• * گردشگری ، صنعت فرابخشی
• معاون گردشگری گیلان متذکر شد: گردشگری یک صنعت فرابخشی است که برای مثال از 100 سهم تنها یکی دو سهم مربوط به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است .
• وی تصریح کرد: برای توسعه و ارتقای کمی و کیفی گردشگری باید نگاه منطقی تر به گردشگری داشته باشیم .
• * بخشهای تاثیر گذار بر ارتقای گردشگری
• علیزاده ، رسانه های گروهی به ویژه صدا و سیما ، سازمان حفاظت محیط زیست و توجیهات و هشدارهای محیط زیستی ، شهرداری ها از طریق ایجاد امکانات و شرایط مناسب جامعه شهری ، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ، نیروی انتظامی از طریق پیشگیری و سایر دستگاهها به فراخور وظایف خود می توانند در غنی سازی فرهنگ گردشگری موثر باشند.
• به عبارتی در کنار گردشگری باید به استانداردها ، قوانین و تعهدات و گردشگری سالم مسئولیت پذیر و پایدار از طریق آموزش ، فرهنگسازی و ایجاد امکانات و شرایط مناسب آن توجه داشت .
• گردشگری برای خود رسم و آداب و فرهنگی دارد .
• گردشگری مسئولیت پذیر به ما می آموزد چگونه از شهرها و مناطق دیدار کنیم و از سفر لذت ببریم ، بدون این که به فرهنگ و محیط زیست و جامعه میزبان لطمه بزنیم .
به عبارتی فردی که تصمیم به سفر می گیرد در وهله نخست باید توجه داشته باشد همانگونه که شهر خود را مانند خانه اش می داند و حرمت خود و اهل خانه را نگه می دارد ، شهرهای دیگر نیز برای شهروندانشان به مثابه خانه به شمار می رود و باید حرمت مناطق دیگر و مردمش را نیز نگاه داشت .
مساله گردشگری بعنوان یک صنعت و یک فعالیت مهم در کشور باید از سوی مسئولان ذیربط ، نهادها و سازمانهای ذیربط جدی گرفته شود.
استان گیلان با داشتن جاذبه های گردشگری بسیار مانند دریای خزر و سواحل ماسه ای ، جنگلهای سرسبز ، تالابهای کم نظیر چون تالاب انزلی ، مناطق تاریخی همچون ماسوله و قلعه رودخان ، مناظر جذاب نظیر لاهیجان از مراکز مهم گردشگری در کشور بشمار می رود.
سالانه به طور متوسط حدود 10 میلیون گردشگر به استان گیلان سفر می کند. (سایت گیلان نیوز)


57073iran880425.jpeg


مطالب مشابه :


شرایط صدور مجوز جایگاههای پمپ بنزین

شرایط صدور مجوز جایگاههای پمپ بنزین شرایط صدور مجوز با در نظر گرفتن استمرار




آیین‌نامه جدید شرایط اعطای نمایندگی بیمه تصویب شد

آیین‌نامه جدید شرایط اعطای تفویضی مانند سلب مجوز صدور روبروی پمپ بنزین




آموزش خصوصی تضمینی شنا در استخر منزل

آموزش تضمینی خصوصی شناهای قورباغه پروانه کرال سینه کرال پشت فقط در استخر منزل شما




تلاش سایت حامی هاشمی برای احیای ناآرامی‌ها در جامعه

در ابتدا شرایط کنونی جامعه از جمله آتش گرفتن چند پمپ بنزین اتفاق افتاد مجوز (خبرنگار




مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی

قرار گرفتن تسهيلات بانكي كه مجوز با تجمیع تمام مراحل احداث جایگاه پمپ بنزین و




گردشگر عزیز ، ایران خانه ما است

سوخت از پمپ بنزین)، به سخره گرفتن گویش دارای مجوز را ، نه و شرایط مناسب




علی پهلوان عضو گروه آریان

ولی در این حال پیام به دنبال گرفتن مجوز اصلا موفقیت بستگی به شرایط مسؤل پمپ بنزین




پله فرار

با این همه بر اساس شرایط موجود نفت، پمپ بنزین كه با مجوز شهرداری




برچسب :