استاندارد طراحی موزه و گالری

طراحی گالری

ex pers 3 اصول طراحی گالری آثار هنری

ادامه در ادامه مطلب

گالری‌ها

ساختار عمومی گالری‌ها : فضای نمایشگاه بخش مهمی در این مجموعه به شمار می‌رود که خصوصیات آن بر مجموعه تاثیر می‌گذارد. تجربه فرد از فضای سه بعدی نمایشگاه نتیجه یک ادراک سریع است. این ادراک در محیطی با ساختار روشن، آسان‌تر و با خستگی کمتر به دست می‌آید تا در فضائی که ترکیب ضعیف و ناخوانایی دارد. نمایشگاه نوع خاصی از فضا است که در آن علاوه بر رابطه انسان – فضا یک رابطه پیچیده بین فضا و شیء وجود دارد. در قسمتهایی از نمایشگاه که دارای مجموعه‌های نمایشی ثابت است. معماری را می توان تا حد امکان با اشیاء تطبیق داد ولی در قسمتهای قابل انعطاف، این امر فقط از طریق تزئینات و تمهیدات فراوان عملی است. 

ترتیب قرارگیری اشیاء : ترتیب اشیاء نمایشی به بازدیدکنندگان و خصوصیات اشیاء نمایش بستگی دارد.

رابطه بازدیدکننده و شیء نمایشی به شرح زیر است:

۱- هر چه نسبت بازدیدکنندگان به اشیاء نمایشی کمتر باشد. امکان تمرکز و اینکه هر بازدیدکننده بتواند آزادانه با شی نمایشی ارتباط برقرار کند، بیشتر می‌شود.

۲- در یک بازدید گروهی تماس نزدیک با شیء نمایشی بدون ایجاد زحمت برای سایر اعضا گروه ممکن نیست. بازدیدکنندگان باید به ترتیبی گرداگرد شیء نمایشی قرار بگیرند که همگی فاصله‌شان تا آن مساوی باشد.

نورپردازی گالری‌ها : الف) نورپردازی طبیعی (نور روز): به دلایل اقتصادی، فیزیولوژیکی و تنوع، این نوع نورپردازی هنوز بهترین وسیله روشنایی است و اگر مسائل حفاظتی اشیاء اجازه دهد ارجحیت، نور روز است. جهت نور ممکن است از بالا (عمودی) یا از پهلو (افقی) باشد. مدتهاست که ارزش نورپردازی از بالا در طراحی موزه‌های استفاده می‌شود که امتیازات آن عبارتند از: الف- نورپردازی از بالا روشی است راحت‌تر و ثابت‌تر در نورپردازی و کمتر در معرض موانع جنبی در داخل و خارج از بنا مانند ساختمانهای دیگر و درختان قرار می‌گیرد.ب- نوری که از بالا به تصاویر یا سایر اشیاء به نمایش گذارده می‌تابد، قابل تنظیم است و تامین نور کافی و یکنواخت آن دیدی بسیار مناسب با حداقل بازتاب یا انحراف به وجود می‌آورد. ج- امکان به نمایش گذاشتن اشیاء بیشتری را در فضای نمایشگاه امکان‌پذیر می‌سازد. د- با توجه به حذف پنجره‌ها و کاهش راههای ارتباطی، فضای نمایشگاه از امنیت بیشتری برخوردار شده و تمهیدات امنیتی نیز کاهش می‌یابد.

 

uyari.gifThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 700x467px.
ex pers 1 اصول طراحی گالری آثار هنری

ب) نورپردازی جانبی )افقی( : اینگونه نورپردازی از طریق پنجره‌ها و نورگیرهای معمولی به اشکال و ابعاد مختلف و در مکانهای مناسب در دیوارها انجام می‌شود. پنجره‌ها و نورگیرها معمولا یا در ارتفاعی که بازدیدکننده قادر به دیدن محوطه بیرون باشد و یا در ارتفاعی بالاتر نصب می‌شود. دیوارهایی که پنجره‌ها با ارتفاع معمولی بر روی آنها نصب شده، غالبا بدون استفاده هستند و علاوه بر آن اشیاء نمایشی که بر روی دیوار مقابل این پنجره‌ها نصب شده‌اند نیز به خاطر وجود نور از مقابل دارای انعکاس هستند که مانع دید کامل و روشن می‌گردد. با این وجود، اینگونه پنجره‌ها برای اشیایی که روی دیگر دیوارها و در زاویه‌ای درست نسبت به منبع نور قرار دارند، نور مناسب و دلپذیر به وجود می‌آورند.

 

ج) نورپردازی مصنوعی : ملاحظات تکنیکی و مشکلات نگهداری مربوط به استفاده از نور مصنوعی از جمله عوامل موثر بر کاهش کاربرد نور مصنوعی در فضاهای نمایشگاهی بوده است. نور مصنوعی از منابع نقطه‌ای یا خطی تأمین می‌گردد و از این رو چون سطوح تعدیل کننده شدت آن با نور فضا قابل مقایسه نیست، لذا دستیابی به شرایط مشابه نور روز نیز تا میزان محدودی امکان‌پذیر است.

 

حرکت و دسترسی گالری‌ها : حرکت و دسترسی قسمتی از امر ارائه و نمایش اشیاء و عامل مهمی در سازماندهی فضائی نمایشگاه است. زیرا بطور نظری هیچ فضائی در منطقه نمایش اشیاء منحصرا به رفت و آمد اختصاص نداشته و هیچ راهرو یا راه‌پله‌ای نباید حرکت سیال در این منطقه را محدود کند. دستیابی به این شرایط با اجتناب از مسائل روز امکان‌پذیر است. الف- اجتناب از محدودیتهای با وقفه ب- اجتناب از اختلاف سطوح زیا

 

 تنظیم شرایط محیطی : رطوبت، دما و نور باعث فرسایش اشیاء می‌گردند، دمای ۱۵ درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی ۶۰% برای اکثر نمایشگاههای مناسب می‌باشد. رطوبت نسبی نباید کم و زیاد گردد و این مساله با اشیاء نمایشی ارتباط مستقیم دارد ولی در کل رطوبت نسبی ۵۰% تا ۶۵% توصیه می‌گردد.

 

 تهویه مطبوع : پیشرفتهای فنی در امر خلق یک محیط مصنوعی، اکنون به مرحله‌ای رسیده است که امکان تامین مصنوعی شرایط جوی را به طور کامل فراهم ساخته است. در این شرایط ثبات، انعطاف‌پذیری و نظم را می‌توان در چهارجوب فضایی نمایشگاه تأمین نمود. از جمله دیوارهای خارجی می‌توانند کاملا بسته بوده و به خوبی عایق شوند و در صورت وجود اشعه‌های نامطلوب نور، می‌توان آنها را دقیق‌تر از نور روز بررسی و درمان کرد.

 

 آکوستیک : کنترل و طراحی آکوستیک باید هماهنگ با سایر جنبه‌های طراحی ساختمان نمایشگاه انجام شود. برای به حداقل رساندن نوفه‌ای که ناشی از نواحی و وسایل پر سروصدا و شلوغ است، موقعیت ساختمان را باید در محلی ساکت و آرام پیش‌بینی نمود. در صورتی که یک منبع نوفه جهت‌دار در نزدیکی ساختمان قرار گرفته باشد، می‌توان از عملکردهای مقاوم‌تر به عنوان مانع استفاده کرد و عملکردها حساس‌تر را در فاصله بیشتری از منبع نوفه قرار داد. هماهنگی اصول آکوستیکی با خصوصیات معماری از یکسو مربوط به سبک معماری و سازماندهی فضایی آن می‌باشد و از سوی دیگر نیازمند توجه به خصوصیات مربوط به طراحی فنی ساختمان نمایشگاه قرار می‌گیرد.

 

 حریق : مقابله با حریق شامل مسئولیت حفظ متعلقات و حفاظت از بازدیدکنندگان می‌باشد. بدیهی است نخستین اقدامات مقابله با آتش باید با شناخت محل، خصوصیات مصالح ساختمانی، مراقبت‌های لازم در بناهای مجاور، انتخاب مصالح ساختمان مقاوم و پیشگیری لازم انجام پذیرد. بهتر است از به کار بردن هر گونه ماده قابل اشتعال به منظور تزئین و پوشاندن دیوارها خودداری شود. دقت بسیار باید به کار برد تا از اتصالات برق در سیستم‌های الکتریکی خودداری شود.

 

منبع:

www.istaform.com

آشنایی با طراحی موزه و گالری


موزه ها و گالری های آثار هنری کاربرد های مشابهی داشته و مثل انواع مختلف ساختمانها دارای ویژگی های یکسان فراوانی هستند . بطور کلی مهمترین وظایف موزه ها و گالری آثار هنری ، جمع آوری ، ثبت، حفاظت ، تحقیق ، توضیح و نمایش برخی مدارک مهم است . بهمین دلیل افراد زیادی با مهارت های مختلف مورد نیاز می باشد . بهرحال ، نه تنها بین موزه و گالری آثار هنری تفاوتهایی وجود دارد بلکه بین انواع مختلفی از موزه ها وگالری ها اختلافاتی دیده می شود . برخی از سازمانها مثل سازمان میراث فرهنگی ، تفریحی و بعضی موسسات فرهنگی نیز جزو موزها محسوب می شوند.
برای نمایش آثار هنری واشیاء با اهمیت از نظر علمی و فرهنگی ،سازمان باید از آنها در برابر آسیب ،خطر سرقت ،رطوبت ،خشکی نور خورشید و گرد و غوبار مراقبت کرده وآنها را در بهترین نور و نما ، نشان دهد. این امر زمانی حاصل می شود که مجموعه به
الف)اشیاء تحت مطاله و بررسی ب)اشیاء نمایشی تقسیم می شود.
نمایشگاه ها باید به نحوی برگزار شوند که عموم مردم بتوانند آثار را بدون هیچ مشکلی تماشا کنند. این امر نیازمند یکسری برنامه ی به دقت تعیین شده و گسترش یافته در فضاهایی با شکل مناسب و تزئین منطقی و جذاب بویژه در موزه ها است.
در گالری ها هر گروه ار تصاویر باید در یک اتاق جدا گانه قرار گیرد و هر تصویر باید روی یک دیوار مجزا باشد یعنی در هر گالری باید چند اتاق کوچک وجود داشته باشد . این شیوه نسبت به فضاهای بزرگ که برای تصاویر بزرگ بکار می روند فضای بیشتری رانسبت به مساحت زیر بنا را بدست می دهد.
زاویه ی دید انسان از 27 درجه بالاتر از سطح بنایی آغاز می شود .برای یک فرد بننده در حالت ایستاده ، این بدان معناست که تصاویر نور پردازی شده باید 10 متر دورتر از فرد وبخش فوقانی آنها بیشتر از 4.90 متر بالاتر از سطح چشم وسطح پایین آن ها تقریباً بیش از 70 سانتی متر از چشم نباشد بهترین شرایط آویزان کردن تصاوتر کوچکتر ، از نقطه ی ثابت (سطح افق در تصویر ) روی سطح چشم است .در نظر گرفتن مساحت 3.5 متر مربع برای آویزان کردن هر تصویر ، مساحت 6 الی 10 متر مربع از زمین برای هر مجسمه و1 متر مربع فضا در قفسه برای هر 400 سکه ضروریست.مباحث نور پردازی گالری ها و موزه ها بسیار نظری بوده و کیفیت نور پردازی هم غیر واقعی است آزمایشات انجام شده در آمریکا نشان داده که نور استفاده شده در نور پردازی اگر به صورت طبیعی باشد حتی اگر از نوع نور شمال هم باشد دائماً در حال تغییر می باشد به همین دلیل استفاده از نور مصنوعی به جای استفاه از نور خورشید بیشتر رایج می باشد.
بر اساس آزمایشات انجام شده در بوستون ؛فضای مطلوب برای تماشا کردن بین 30 تا 60 درجه از سمت فوقانی است که از نقطه ای در وسط کف اتاق اندازه گیری می شود .
در گالری آثار هنری ، عموماً مسیر چرخشی یکطرفه وجود ندارد و فقط بخشهای جداگانه دیده می شود موزها وگالری ها هر کدام نیاز به اتاق های جانبی برای بسته بندی ،ارسال ،بخش اداری ، بخش اسلاید ،کارگاههای حفاظتی وتالار سخنرانی دارند .قصر های غیر قابل استفاده و متروک ،کاخها و صومعه ها برای ساخت موزه مناسب هستند .این مکانها برای اشیاء تاریخی و نگهداری آنها مناسب می باشند زیرا فضای مساعد تری را نسبت به موزه های جدید برای اینگونه اشیاء فراهم می کنند.
امروزه ساختمان موزه ها را به عنوان مراکز فرهنگی هم بکار می برند پس باید در مرحله ی طراحی این احتمال را هم در نظر گرفت .در این حالت باید فضای کافی برای نمایشگاههای موقتی و دایمی ، کتابخانه ،اتاق رسانه ها و تالار سخنرانی وجود داشته باشد.
ضمناً باید فضای خاصی برای استراحت ، خوردن و آشامیدن ، حمل و نقل و انبار ،نگهداری از اشیاء ، گارگاهها وبخش های اداری تخصیص دارد.
پیشرفتهای تکنولوژی نه تنها بر عملکرد موزه ها ، بلکه بر طراحی نمایشگاهها هم تاثیر به سزایی دارد . کامپیوتری کردن ثبت مجموعه و مستند سازس طراحی ، کوچک کردن لامپ و فیبر نوری وتاثیر آنها بر طراحی نور پردازی دو نمونه از این پیشرفت ها هستند.
مقاله ی زیر به معرفی یکی از موزه هایی که طراحی مدرن در آن اعمال شده می پردازد.

vahid_k1.jpg?uniq=2q2zz9

Akron Art Museum
The concept of museums has changed radically since the miracle chamber ("Wunderkammer") of Rudolf II and Ferdinand II in the 16th century.
The museum of today is no longer conceived only as an institution for the storage and display of knowledge, it is an urban concept. The museum of the future is a three-dimensional sign in the city which exhibits the content of our visual world. Museums are no longer only exhibition spaces to display diverse forms of digital and analog visual information, but they also function as spaces that cater to urban experiences.

برای مشاهده ی تصویر اینجا کلیک کنید-تصویر شماره ی 2

برای مشاهده ی تصویر اینجا کلیک کنید-تصویر شماره ی 3

The building is broken up into 3 parts: the Crystal, the Gallery Box, and the Roof Cloud.
The Crystal serves as the main entry and operates as an orientation and connection space serving both the new and old buildings. It is a grand, flexible space that can also be used for banquets, arts festivals, and events hosted by outside organizations. The traditional idea of a banquet hall as an enclosed isolated event space dissolves away into a visible, public experience.


برای مشاهده ی تصویر اینجا کلیک کنید-تصویر شماره ی 4

The energy necessary for lighting, heating and cooling the Crystal is minimized by strategic building massing and extensive daylighting. The mass and location of the Gallery Box and High Roof protect the southern oriented Crystal glazing from direct sunlight. At the same time the reflectivity of the façade material raises natural light levels in the Crystal and reduces the need to power artificiallight sources.

برای مشاهده ی تصویر اینجا کلیک کنید-تصویر شماره ی 5

The Crystal utilizes microclimate zones as a heating and cooling concept. These different zones are determined by analyzing the type and anticipated length of occupancy in various areas of the crystal and are conditioned through optimization of active and passive means. By eliminating the need to condition the entire air volume in the Crystal, and by focusing the energy used to condition the space in the areas where people are located, operating costs and energy use are significantly reduced

برای مشاهده ی تصویر اینجا کلیک کنید-تصویر شماره ی 6

برای مشاهده ی تصویر اینجا کلیک کنید-تصویر شماره ی 7

برای مشاهده ی تصویر اینجا کلیک کنید-تصویر شماره ی 8


The interior of the Gallery Box is an expansive space which has very few columns and is therefore extremely flexible for varying exhibition requirements. A large freight elevator brings oversized works to and from the storage areas and serves as a link between the loading dock and Gallery Box. Natural light is eliminated in the galleries so that it can be strictly controlled and damage from sunlight can be eliminated


برای مشاهده ی تصویر اینجا کلیک کنید-تصویر شماره ی 9

برای مشاهده ی تصویر اینجا کلیک کنید-تصویر شماره ی 10



The floors of the Gallery Box and Crystal are composed of poured in place concrete slabs with water filled tubes that supply heating and cooling by changing temperature state of the massive floor slab. This radiant floor system is more efficient than simple forced air systems because it uses the mass of the concrete as a storage device which delivers a stable continuous source of heating and cooling. Forced air systems are much less efficient than radiant systems because of the extra work required by the system when occupancy loads suddenly change and create a far higher burden of use of non-renewable resources.
The Roof Cloud, which hovers above the building, creates a blurred envelope for the museum because of its sheer mass and materiality. It encloses interior space, provides shade for exterior spaces, and operates as a horizontal landmark in the city.

vahid_k12.jpg?uniq=2q2zzr




برگرفته شده از:
1-Neufert architects data forth edition 2006

2-arcspce.com

صوابط و استاندارد های طراحی موزه

ضوابط واستاندارد های طراحی موزه

تعریف موزه
بطور کلی مهمترین وظایف موزه ها و گالری ها، جمع آوری ،مستند سازی، ثبت، حفاظت ، تحقیق ،پژوهش،تعبیر ونمایش صورتی و برخی شواهد ومدارک است)
شورای بین المللی موزه (ایکام)[ICOM: International Council Museums] وابسته به سازمان فرهنگی علمی تربیتی سازمان ملل متحد ،یونسکو در بند 3و4 اساس نامه ی خود جامع ترین چنین ارائه می دهد : « مؤسسه ای است دائمی و غیر انتفاعی که درهای آن به روی همگان گشوده است و برای جامعه وپیشرفت آن فعالیت می کند. هدف موزه تحقیق در آثار وشواهد بر جای مانده ی انسان و محیط زیست او ،گردآوری ،حفظ و بهره وری معنوی وایجاد ارتباط بین این آثار ،به ویژه به نمایش گذاردن آنها به منظور بررسی و بهره وری معنوی است .»


یک موزه نیازمند یک سری فضاهایی هست این فضاها شامل:


گالری ها

گالری ها که برای نمایش آثار هنری و اشیاء فرهنگی و علمیمورد استفاده قرار می گیرند باید دارای شرایط زیر باشند:
1-از نظر حفاظتدر مقابل خرابی ، دزدی ، آتش سوزی ، رطوبت ، خشکی بیش از حد ، نور شدید آفتاب و گرد وغبار مطمئن باشند .
2-در شرایط عادی، زاویه ی دید انسان (54 یا 24 درجه بهبالای سطح تراز چشم) در مورد تصویری که در فاصله ی 10 متری قرار داشته و سطح آنکاملا روشن است موقعی حاصل می شود که ارتفاع تصویر آویخته شده 4900 میلیمتر دربالای سطح دید و 700 میلیمتر به پایین سطح ادامه داشته باشد. تنها در مورد تصاویربزرگ چشم انسان مجبور است از پایین تصویر تا به بالای زاویه ی دید حرکت کند. بهترینموقعیت برای نصب تصاویر کوچک (نقطه تاکید: سطح افق در تصویر) عبارت از محلی هم ترازبا دید تماشاگر است .
3-اشیاء مورد نمایش باید طوری قرار داده شوند کهبدون زحمت در معرض دید مردم قرار بگیرند.

آمفی تئاتر

باید توجه داشت که آمفی تئاتر جدا از مسیر عادیبازدیدکنندگان باشد، نزدیک به سالن اصلی ورودی و یا مستقیماً بدان راه داشته باشد. کاملا مجهز به وسایل ایمنی باشد. (درهای اضافی، سیستم مستقل برق، از نظر گرما و سرو صدا از بقیه بخش های ساختمان جدا باشد .
1-طراحی فضای مناسب جهتدستگاه های نمایش فیلم، اسلاید و ... از نیازهای این سالن است.
2-خروجیها باید به طرف بیرون باز شده و مطابق با تعداد افراد و طول مسیر حرکت آنها طراحیشوند.
3-ارتفاع درها نباید از 220 سانتیمتر کمتر باشد.
4-کریدورها 1100 میلیمتر برای جمعیت تا 100 نفر، 1600 میلیمتر برای جمعیت تا 250 نفر بایدباشد.
5-عرض پلکان با عرض 1100 میلیمتر برای جمعیت تا 100 نفر، 1600 میلیمتر برای جمعیتتا 250 نفر باید باشد.
6-حداقل ارتفاع پله ها 14 سانتیمتر و حداکثر 18سانتیمتر باید در نظر گرفته شود.
7-برای کوتاه کردن زمان انعکاس صوت، حجممحوطه به ازای هر صندلی 14 تا 5/7 مترمکعب می باشد.
8-از طرح دیوارهای قوسیو سهمی و دیوارهایی به شکل مقعر خودداری شود.
9-سرانه سالن نمایش بدوناحتساب فضای صحنه 1/1 متر مربع برای هر نفر می باشد.
10-اگر برای هر3 یا 4راهرو یک در خروجی جانبی به عرض 1 متر در نظر گرفته شود، به ازا هر راهرو 25 صندلیمجاز است.
11-دید هر تماشاچی بایستی 12 سانتیمتر بالاتر از چشم تماشاچیردیف جلو باشد.
12-حداکثر فاصله آخرین ردیف از خط جلوی صحنه 24 متر می باشد.
13-همچنین می بایست به گونه ای طراحی شود که بتوان صحنه را از هرجای سالن به وضوح و به خوبی دید یعنی باید تطابقی بین عمق و عرض آن موجودباشد.
14-صحنه های بدون بسط و گسترش مساحت کمتر از100 ترمربع، سقف صحنهکمتر از 1 متر بالاتر از قسمت فوقانی جلوی صحنه است.
15-نسبت ارتفاع جلویصحنه به عرض، باید 6: 1 باشد.
16-- فاصله لبه نشیمن هر صندلی تا پشتی صندلیجلویی برای صندلی های ثابت حداقل 60 سانتیمتر و برای صندلی های تاشو حداقل 40سانتیمتر باید باشد.
17-حداقل عرض صندلیها از محور تا محور دسته ی صندلینباید از 50 سانتیمتر کمتر باشد و حداقل عمق نشیمن صندلیها نباید از 40 سانتیمترکمتر باشد.
18-ارتفاع اتاق پروژکسیون نباید از 5/2 متر کمتر باشد.
کتابخانه
مهمترین نکته ای که در طراحیاولیه ی کتابخانه باید مورد توجه قرار گیرد، آرامش و سکوت و محیط مطبوع آن است کههم به محل استقرار آن در مجموعه و هم به مصالح به کار رفته در آن مربوط میشود.
1-تابش مستقیم نور خورشید از کتابخانه نامطلوب است. لذا حتی المقدورسعی شود نور کتابخانه از طریق جبهه ی شمالی تامین شود.

1-آشکارسازهایگرما و دود استفاد شود، از روش آب پاشیدن دوری کنید زیرا آسیب آن برای کتاب بیش ازآتش است.
2-در فضای دسترسی باز؛ 15 متر مربع بر 1000 جلد کتاب (حداقل 100 متر مربع) اختصاصداده می شود.
3-میز مطالعه برای خواننده کتاب 600×900 میلیمتر مربع است و به ازا هر نفر 25/2 مترمربع فضا برای مطالعه اختصاص داده می شود.
4-فضای میان قفسه ها باید حداقل 4/1 -3/1 متر عرض داشته باشند.
5-راهرو میان قفسه ها نباید بیش از 3 متر طول داشته باشند.
همه ی کتابخانه ها به یک اتاق کار کوچک (10 متر مربع) و انباری کتاب مجهز به قفسهبندی (5 متر مربع) نیاز دار


مطالب مشابه :


معرفی کامل خودرو لیفان 620 + عکس

صفحه نخست آرشيو مطالب پست الكترونيك گالری عکس وبلاگ شخصی محسن نوری. گيتار




رقابت‌های اتومبیلرانی قهرمانی ‌کرمانشاه‌در جوانرود برگزار شد

اتو گالری ملت. وبلاگ کبوتران زمینی | گالری




دانلود برنامه اتوران سازی autorun

ترین راه ممکن برای ساخت، ویرایش حرفه ای و ایجاد ظاهر زیبای دیسک نوری در هنگام اتو پلی




گزارش تصویری از پنجمین جشنواره شعر و موسیقی مازندران در تالار وحدت تهران

گالری ( گزارش داوود رشیدی، احمد ناطق نوری، دکتر نیکزاد، قاسم احمدی روستــای اتـــــو .




شیفت فعالیت مدارس روانسر اعلام شد

اتو گالری ملت. وبلاگ کبوتران زمینی | گالری نوری و راهنمایی اخوت کره حسن




منابع روشنایی ( مقاله ای برای مهندسان برق )

c. راندمان نوری : این لامپها بسته به يكي از قسمت هاي داخلي اتو، ترموستات گالری عکس. آرشيو




استاندارد طراحی موزه و گالری

ساختار عمومی گالری قرار می‌گیرد.ب- نوری که از بالا به تصاویر یا اتو لیسپ




تلاش آمریکا برای جذب دانشجویان نخبه عراقی در دانشگاههای آمریکا

«نوری المالکی» نخست وزیر عراق، یک میلیارد دلار برای اعزام پیشگامان تحصیلی اتو گالری




فعالیت غیررسمی نامزدهای انتخاباتی شوراهای اسلامی مناطق اورامانات

اتو گالری ملت. وبلاگ گالری عکس بازی محمد نوری




برچسب :