بيوگرافي و ليست نامزدان رياست جمهوري افغانستان در سال 1388

 

دکتر اشرف غنی احمدزی

ashrafghani31.jpg

دكتر اشرف غنی احمدزی یکی از تکنوکرات های مسلکی محدود در دولت افغانستان است. وی پروفیسور انسان شناسی در دانشگاه جان هاپکنز در ایالات متحده امریکا بود. دکتر اشرف غنی احمدزی بعد از کنفرانس بن در ماه دسمبر سال ۲۰۰۱ بحیث مشاور اقتصادی دولت موقت آقای کرزی انتخاب گردید، که در این جریان وی با آقای لختر براهیمی همکاری نمود و نیز مسئول بازسازی و کمک های خارجی به افغانستان گردید.

بعد از لویه جرگه اضطراری در ماه جون سال ۲۰۰۲ ، وی بحیث وزیر مالیه دولت انتقالی آقای کرزی انتخاب گردید. در سال ۲۰۰۴، آقای اشرف غنی از سمت اش بحیث وزیر مالیه در دولت افغانستان استعفا داد، و بحیث رئیس دانشکاه کابل انتخاب گردید.

دکتر غنی، تحصيلکرده دانشکده علوم سياسی از دانشگاه آمريکايی در بيروت است. او از دانشگاه کلمبيای آمريکا دکترا دارد. آقای غنی در بانک جهانی سابقه کاری دارد و در دانشگاه های کابل، اروز دانمارک و جان هاپکينز ايالات متحده آمريکا به عنوان استاد کار کرده است.  وي قبلا يكي از كانديداهاي دبيركلي سازمان ملل متحد بود كه از سوي افغانستان نامزد شده بود. دکتر غنی در جريان جنگ خليج فارس و جنگهای داخلی افغانستان به عنوان يک تحليلگر معتبر در مطبوعات بين الملل مطرح بود اما رابطه آقای غنی با افغانستان هنگامی محکمتر شد که در پی سرنگونی رژيم طالبان و در جريان توافقات بن، او به عنوان مشاور اخضر ابراهيمی، نماينده سابق سازمان ملل متحد در امور افغانستان کار می کرد. پس از آن، اشرف غنی با ارايه نظريات و پيشنهادهايش توجه دولت افغانستان، جامعه جهانی و مردم اين کشور را به خود جلب کرد.  آقای غنی از بانک جهانی و سازمان ملل متحد رسما کناره گيری کرد و به عنوان مشاور ارشد رييس جمهور افغانستان وارد دولت حامد کرزی شد و سپس به او مسئوليت وزارت ماليه افغانستان سپرده شد. دکتر غنی به حيث وزير ماليه در اجلاس کابينه، برنامه بزرگ اصلاحات مالی را پيش گرفت. بوسيله اين برنامه بود که در عرصه بازاريابی، وی به عنوان بهترين وزير ماليه سال در منطقه انتخاب شد. اما از جانب ديگر، برنامه های وسيع اصلاحات مالی که وی مطرح کرد موجب افزايش انتقادهای مخالفان شد و در نتيجه باعث شد که وی در کابينه جديد شامل نشود.

از آن پس، وی مدتي سمت رياست دانشگاه کابل را به عهده گرفت. وی بحیث یک شخص انتقاد کننده شدید شهرت دارد، و نیز در امور دولتی تجربه کافی دارد. برادر وی حشمت غنی احمدزی نماینده کوچی ها در ولسی جرگه است.

 

 

دکتر رمضان بشردوست

دکتر رمضان بشردوست فرزند محمد علی درسال 1340 خورشیدی در ولسوالی قره باغ ولايت غزني چشم به جهان گشود. مکتب ابتدائیه و متوسطه را در ولسوالی های قره باغ و مقر و شهر میمنه ولایت فاریاب به پایان رسانید و دوماه بعد از کودتای 7 ثور 1357 به کشور ایران مهاجر و بعد از اتمام لیسه به پاکستان هجرت نمود.

دکتر بشردوست در سال 1360 پاکستان را به قصد فرانسه ترک نمود و در آنجا درخواست پناهندگی سیاسی نمود. وي درسال 1361 شروع به کار و آموختن زبان فرانسوی در فاکولته ادبیات شهر دیژن نمود. در سال 1364 بعد از سپری نمودن امتحان به فاکولته حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شهر گرونوبل ثبت نام نمود و در سال 1368 ماستری(فوق ليسانس) حقوق دریافت کرد.

در سال 1369 در دانشگاه ژان مونی پاریس در رشته دیپلوماسی به تحصیل خود ادامه داد و موفق به اخذ "دیپلوم تحصیلات عالی تخصصی" (مافوق ماستري) گردید و مونوگراف خود را در باره دیپلوماسی و جنگ در آفریقای شمالی نوشت.

بشردوست درسال 1371در دانشگاه تولوز در رشته علوم سیاسی ثبت نام نمود وموفق به اخذ" دیپلوم تحصیلات عمیق"( ما فوق ماستری) گردید و مونوگراف خود را در باره نقش سازمان ملل متحد و اشغال افغانستان توسط شوروی نوشت. وي در سال 1372 شروع به نوشتن تز دکترای خود در باره جنگ و دیپلوماسی در افغانستان نمود. بشر دوست در سال 1374 موفق به اخذ درجه دکترا از فاکولته حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تولوز فرانسه شد و تز خود را در 1150 صفحه در مورد دیپلوماسی و جنگ در افغانستان نوشت.

بشردوست در سال 1368 از اکادمی زبان انگلیسی O.I.S.E آکسفورد و در سال 1369 از اکادمی زبان انگلیسی G.E.O.S برایتون تصدیق نامه های زبان انگلیسی نيز در یافت نمود.

وي از سال 1375 تا 1382 در دانشگاه های پاریس به عنوان استاديار مشغول تدریس مضامین حقوق، علوم سیاسی و دیپلوماسی بود و همچنان با دارالوکاله های پاریس همکاری می نمود.

دکتر بشردوست مدت چند ماه در سال 1381 به حیث سکرتر سوم در سفارت افغانستان در پاریس ایفای وظیفه نمود و سپس به دعوت وزارت امور خارجه افغانستان برای ساختن مرکز مطالعات استراتیژیکی در وزارت امورخارجه وارد کابل شد. وي در وزارت امورخارجه به حیث معاون دیپارتمنت سازمان ملل متحد و کنفرانس های بین المللی و بعدا به حیث مدیر دیپارتمنت سیاسی کشورهای اروپای غربی وزارت امور خارجه مقرر شد.

در 8 مارچ 2004 (1383 ) بعنوان وزیر پلان در حکومت آقای کرزی شروع به کار نمود و در 25 دسامبر 2004 روز کرسمس استعفاي خود را از وزارت پلان اعلان نمود و در سال 1383 شروع به تدریس در فاکولته حقوق و علوم سیاسی و فاکولته شرعیات دانشگاه البیرونی ولایت کاپیسا نمود. در سال 1384 بعنوان نماینده مردم كابل در پارلمان انتخاب شد و تا امروز به عنوان نماینده و استاد افتخاری در پوهنتون البیرونی ایفای مسولیت می نماید.

 

 

عبدالله عبدالله

عبدالله عبدالله هلمندی ولد غلام محی الدین زمریالی سناتور انتصابی از ولايت هلمند دور اخیر شورای شهر کابل به تاریخ پانزدهم میزان 1339 هه – ش مطابق سال 1960 میلادی در یک خانواده متدین متولد گردیده است. تحصیلات ابتدایی خود را در مکتب غازی محمد ایوب خان تکمیل نموده و درسال 1355 مطابق سال 1976 میلادی از لیسه نادریه کابل فارغ گردیده است. درسال 1356 شامل فاکولته طب دانشگاه کابل گردیده که در سال 1362 تحصیلات خود را به اتمام رسانیده و تا سال 1363 در شفاخانه نور به حیث داکتر چشم مشغول خدمت بوده در سال 1363 به پاکستان هجرت نموده و تا سال 1364 در شفاخانه سید جمال الدین مشغول خدمت به مهاجرین افغانستان گردید. در سال 1364 داخل جبهات جهاد گردیده و منحیث سرپرست صحی جبهه پنجشیر و بعدا بحیث مشاور و همکار احمد شاه مسعود تا ازادی کابل مصروف خدمت بوده از سال 1992 الی 1996 در کابل بحیث رئیس دفتر و سخنگوی وزارت دفاع ملی و در سال 1997 بحیث معاون وزارت خارجه تقرر حاصل نمود. همچنان در سال 1999 سرپرستی وزارت خارجه دولت اسلامی افغانستان را بعهده داشت. بعد از سقوط طالبان در سال 2001 در اداره موقت و بعدا در دوره انتقالی مسوولیت وزارت خارجه را بعهده داشت. داکتر عبدالله متاهل بوده، دارای سه دختر و یک پسر میباشد. به لسانهای پشتو، دری و انگلیسی تسلط دارد و همچنان به لسانهای عربی و فرانسوی نیز بلدیت دارد.

 

 

خانم شهلا عطا

خانم شهلا عطا در سال ١٣٤٦ خورشيدى در کابل تولد شده، ١٤ پاس و معاون داکتر است. خانم شهلا عطا نماينده مردم کابل در پارلمان از تاريخ ١٧ حوت کانديداتورى خود را براى انتخابات آينده رياست جمهورى اعلان نموده بود. خانم عطا در يک نشست خبرى در کابل گفت که وى اين تصميم را بعد ازخواست مکرر تعداد زياد افغان ها در داخل و خارج از کشور، اتخاذ کرده است. وى افزود: من بخاطر تحقق هرچه بيشتر پروسه مردم سالارى در افغانستان و مطابق قانون اساسى کانديداتورى خود را براى انتخابات آينده رياست جمهورى اعلان مينمايم. وى گفت که اگر رئيس جمهور انتخاب شود؛ خط مشى سردار محمد داؤد خان را عملى خواهد کرد و همچنان براى تحکيم وحدت ملى در کشور جدى کار خواهد نمود. موصوف در اين نشست خبرى در مورد خط مشى ١٦ ماده يى خود طور فشرده معلومات ارائه کرد و افزود که در آينده نزديک در اين مورد معلومات مکمل ارائه خواهد کرد. در اين خط مشى به تحکيم وحدت ملى در کشور، بازسازى سريع، مساعد ساختن زمينه تعليم بطور اجبارى در تمام کشور، معالجه اجبارى تمام معتادين مواد مخدر، تامين عدالت در تمام کشور، مصرف کردن درست مساعدت هاى جهانى، بلند بردن سطح اقتصاد و بعضى بخش هاى ديگر اشاره شده است. خانم عطا در يک پاسخ اين سوال که چقدر باور دارد که در انتخابات پيروز خواهد شد؟ گفت: من به اساس خواست مکرر افغانها خود را کانديد ميکنم و مطمين هستم که بسيارى مردم به من راى خواهند داد. عطا گفت که افغان ها هفت سال قبل با اميد هاى زياد پروسه جديد بازسازى و سياسى کشور را استقبال نمودند؛ اما بعداً يک سلسله اشتباهات به سطح ملى و بين المللى اميد هاى افغانها را ناتمام گذاشت.

 

حامد کرزی

karzai2.jpg

حامد کَرزی در ۲۴ دسامبر سال ۱۹۵۷ میلادی، در روستای کرز در نزدیکی قندهار (ولایتی در جنوب افغانستان) متولد شد. پدرش عبدالاحمد کرزی از متنفذان قوم پوپلزی و معاون رییس پارلمان افغانستان در سال‌های دهه شصت میلادی بود. عبدالاحمد کرزی، در اواخر دهه نود، در شهر کویته پاکستان کشته شد.
حامد کرزی در کابل، در مکتب ابتدایی محمود هوتکی، متوسطه سید جمال الدین افغان و لیسه حبیبیه درس خواند، و تحصیلات عالی خود را در رشته علوم سیاسی و ارتباطات بین المللی در هند به انجام رساند. حامد کرزی در دوران جهاد (جنگ افغانها با اشغالگران شوروی) در پاکستان، در مدارس مجاهدین افغان فعالیتهای آموزشی داشت. با روی کار آمدن دولت مجاهدین در سال ۱۹۹۲، آقای کرزی معاون وزیر خارجه شد. در سال‌های آخر حکومت طالبان، آقای کرزی به جمع مخالفان این گروه پیوست و مبارزات مسلحانه با طالبان را آغاز کرد. حامد کرزی در کنار عبدالستار سیرت (از حقوقدانان زمان محمد ظاهرشاه)، از گزینه‌های گروههای مذاکره کننده افغان در کنفرانس بن در آلمان بود، که سرانجام، در این کنفرانس، به ریاست دولت موقت افغانستان برگزیده شد؛ نخستین دولتی که پس از طالبان روی کار آمد. او در انتخابات دموکراتیک افغانستان در سال ۲۰۰۴، با به دست آوردن بیش از ۵۵ درصد آرا، به عنوان نخستین رییس جمهور منتخب مردم افغانستان قدرتش را حفظ کرد. حامد کرزی شش برادر و یک خواهر دارد. در روز ۲۳ ژانویه ۱۹۹۹، آقای کرزی با دکتر زینت قریشی ازدواج کرد. حاصل یگانه ازدواج آقای کرزی، یک پسر است که پنج‌شنبه شب ۲۵ ژانویه سال ۲۰۰۷ در بیمارستان رابعه بلخی کابل متولد شد. او نام فرزندش را میرویس که نام یکی از شاه‌های پیشین افغانستان بود گذاشت. آقای کرزی به زبان‌های فارسی، پشتو، انگلیسی و اردو به ‌طور روان سخن می‌گوید و از اسب‌سواری و مطالعه فلسفه لذت می‌برد.

 

 

هدایت امین ارسلا

دكتر هدایت امیر ارسلا در 12 جنوری سال 1942 در شهر کابل تولد گردیده است. وي بعد از تکمیل صنف دوازدهم در کابل، مدرك لیسانس و ماستری(فوق ليسانس) خود را در شته اقتصاد از ایالات متحده امریکا اخذ نمود. هدايت امير ارسلا درجه دكتراي پي اچ دي خود را در  رشته اقتصاد از ایالات متحده امریکا اخ كرده است. وی در سال 1969 در پروگرام مسلکی جوانان بانک جهانی شروع به کار نمود و تا سال 1987 در پست های مختلف کار نموده است. وی در سال 1987 بانک جهانی را ترک نموده عضو جبهه مقاومت عليه تجاوز شوروي گردید. از سال 1989 تا 1992 بحیث وزیر مالیه حکومت انتقالی افغانستان در خارج از وطن ایفای وظیفه نموده است.

در سال 1993 منحیث وزیر خارجه افغانستان مقرر گردید. در دوران جهاد به تنظیم محاذ ملی پیر سید احمد گیلانی پیوست.

دكتر هدایت امین ارسلا از ماه نوامبر الی دسمبر سال 2001 رول عمده را درتدویر کنفرانس بن که منجر به ایجاد اداره موقت افغانستان گردید بازی نموده و بحیث معاون رئیس اداره موقت و وزیر مالیه نیز ایفای وظیفه نموده است. همچنان رياست کمسيون مستقل اصلاحات اداري، کمسيون احصائيه ملي، کميته همکاري اقتصادي، و عضويت شوراي امنيت ملي را داشته است. وی فعلا در سمت مشاور ارشد رییس جمهور کرزی ایفای وظیفه می کند. هدايت امير ارسلا به نمایندگی از دولت افغانستان در کنفرانس هاي بين المللي اشتراك داشته و به اکثر ممالک جهان سفرهای رسمی نموده است. وی متاهل بوده و دارای سه فرزند می باشد.

 لیست كامل نامزدان ریاست جمهوری1388 با تصاوير و نشان مخصوص

 اسامي نامزدان و معاونان ریاست جمهوری1388
1- شهلا عطا - معاونان: عبدالحبیب سیر و گل محمد ارزگانی
2- رمضان بشردوست - معاونان: محمد موسی بارکزی و عفیفه معروف

3- حامد کرزی- معاونان: قسیم فهيم و کريم خليلی
4- اشرف غنی احمدزی - معاونان: محمد ایوب رفیقی و محمد علی نبی زاده

5- نصرالله بریالی ارسلایی - معاونان: مولوي عبدالباقي ترکستاني و سيد محمد عالم اميني
6- جبار ثابت - معاونان: محمدعلی محمدی و عبدالجبار روفی
7- شهنواز تنی - معاونان: ديپلوم نثار احمد سليمي و محمد جان پامير
8- بشیر بیژن - معاونان: فاطمه نعیمی و عبدالغفار عرفانی
9- حبیب منگل - معاونان: محمد داود راوش و نفس جهد
10- عبدالله عبدالله - معاونان: همايون شاه آصفی و چراغعلی چراغ

11- ذبیح الله قاضی نورستانی - معاونان: سيد يوسف شجن پاچا و آقا سعيد
12-حسن علی سلطانی - معاونان: مصری خان مومند و عبدالرقيب
13-میرویس یاسینی - معاونان: امان الله پيمان و عبدالقيوم سجادی
14-فروزان فنا - معاونان: نسیم الله درمان و غلام جیلانی درمانی
15-گل احمد یما - معاونان: احمد شاه اثر و سليمان علی
16-شاه محمود پوپل - معاونان: محمد عليم راحق و شا جهان
17-بسم الله شیر - معاونان محمد حسن توحيدی و سکندر خان حسين
18-محبوب الله کوشانی - معاونان: محمد زمان اطرافی و محمد شريف تره خيل
19-محمد اکبر بای - معاونان: حبيب خان و محمد انور حسيني
20-معتصم بالله مذهبی - معاونان: محمد نسيم روضه باغی و افتخار احمد يوسفزی
21-محمد سرور احمدزی - معاونان: محمد کريم جليلي و سيد رسول
22-سید جعفر هوفیانی - معاونان: عبدالقادر و بسم الله درخشانی
23-عبدالحسیب آرین - معاونان: عبدالفتاح غني خيل و ميرزا محمد ميا
24-ملا عبدالسلام راکتی - معاونان: محمد اجمل حبيب صافي و محمد صادق
25-عبدالغفور زوری - معاونان: طاهر محمد ظاهر اسلمي و عبدالرشيد ايمان
26-لطیف پدرام - معاونان: نوراحمد برزين خطيبي و محمد ايوب قاسمی
27-هدایت امین ارسلا - معاونان: محمد اسماعيل قاسميار و شينکي ذهين کروخيل
28-غلام فاروق نجرابی - معاونان: جنرال عبدالوکيل و خواجه غلام جيلاني صديقی
29-محمد نصیر انیس - معاونان: ثريا دقيقي و حبيب الله نوری
30-مولوی محمد سعید هاشمی - معاونان: محمد معصوم و محمد نعيم انصاری
31-محمد هاشم توفیقی - معاونان: شاه ولي روحاني و غلام علي امين
32-سید جلال کریم - معاونان: فيض محمد دقيق و غلام عباس واعظ زاده بهسودی
33-معین الدین الفتی - معاونان: خان محمد و ناديه
34-محمد داود میرکی - معاونان: محمد کبير و گلستان معرج
35-محمد حکیم تورسن - معاونان: نصرالله زيارمل و سيد محمد ياسين علوي
36-ضیاء الحق حافظی - معاونان: سيد محمد باقر مصباح زاده و حاجي سيد احمد همدرد
37-محمد اکبر اوریا - معاونان: عبدالظاهر مرزاخيل و نورزيا چرخي
38-عبدالقادر امامی غوری - معاونان: محمد ياسين کاتب و سلطان علي مرتضي نيکزاد
39-عبدالمجید صمیم - معاونان: عبيدالله و شاه آغار
40-محمد یاسین صافی - معاونان: محمد اسراييل و محمد عظيم طاهري
41-رحیم جان - معاونان: محمد اعصار و ملک شاکرالله
42-سنگین محمد رحمانی - معاونان: رجب گل و ضياءالدين
43-باز محمد کوفی - معاونان: زرمينه سحر و سيد محمد باقر اميري
44-ملا غلام محمد ریگی - معاونان: ولي محمد اکسير و باز محمد يفتلي

 


مطالب مشابه :


جلسه تفسیر قرآن کریم

جلسه تفسیر قرآن کریم روزهای پنج شنبه توسط استاد گرانقدر حجت الاسلام دکتر میمنه برگزار می




تصمیم نویسنده برای در معرض دید گذاشتن اندیشه های خود اقدامی بسیار شجاعانه است

دکتر میمنه مراحل کار نشر کتاب توسط میمنه تصمیم نویسنده برای در معرض دید عموم




دوخبر از دانشگاه آزاد جهرم

دکتر میمنه موسیقی رپ را در زمان جنگ ویتنام یک میمنه انجام کارهای فرهنگی و آموزشهای




"آسیب شناسی روابط دختران در آیینه جنس مخالف"

دکتر راسخ، دکتر میمنه، دکتر کریمی و استاد ممتاز سخنران بودند و به همت دفتر فرهنگ اسلامی و




معرفی سایت علمی برای دانشجویان ارشد فقه

نوشته شده توسط دکتر میمنه در 23:30 | لینک




آیین رونمایی از کتاب "ساکنان بهشت" صورت شهدای شهرستان جهرم+تصاویر

همچنین دکتر حیدرعلی میمنه در این آیین سخنانی در دو بخش میمنه در پایان سخنان خود خواستار




خبرهای مراکز و واحدها - 16 خردادماه 91

دکتر رمضانی ضمن تبریک به تمامی اساتید و دانشجویان دانشگاه پیام نور شیراز یادآور شد:




کشف کتاب مقدس مسیح در آنکارا

نوشته شده توسط دکتر میمنه در 11:32 | لینک




بيوگرافي و ليست نامزدان رياست جمهوري افغانستان در سال 1388

دکتر نوذر شفیعی - بيوگرافي و ليست نامزدان رياست جمهوري افغانستان در سال 1388 - تالیفات و نوشته ها




برگزاری همایش "علم معصومین" در ادامه سلسله نشست های علمی در جهرم+ عکس

در این همایش حجت الاسلام والمسلمین نصرالله میمنه در مورد مدبر و دکتر حیدرعلی میمنه نیز




برچسب :