آزمایش های جذاب شیمی


آزمایش های جذاب شیمی

 1-کف زرد

وسایل و مواد  مورد نیاز:
استوانه مدرج ، پی پت ، پتاسیم یدید ، آب اکسیژنه ، صابون مایع 
دستور کار :  30 میلی لیترمحلول غلیظ  هیدروژن پراکسید را درون یک استوانه مدرج 100  میلی لیتری بریزید  . 3 الی 5  قطره صابون مایع به آن بیفزایید . سپس به آرامی 10میلی لیتر محلول غلیظ پتاسیم یدید به آن اضافه کنید . واکنش شروع  و کف زرد رنگ زیبایی تولید شده که از درون استوانه به صورت ما رپیچ بیرون می ریزد.
یون یدید در این واکنش کا تا لیزگر است. یون های- I با سرعت قابل توجهی با مولکول های  H2O2  واکنش می دهند و در مرحله بعد یون های IO -   حاصل با سرعت بسیار زیادی با مولکول های  H2O2 وارد واکنش می شوند
اسکناسی را از دوستتان قرض بگیرید و در داخل لیوانی که در آن مایع بی رنگی میباشد قرار دهید اسکناس را بیرون بیاورید و آن را آتش بزنید شعله های آتش دیده می شود ولی اسکناس نمی سوزد آتش را خاموش کنید و از دیگران بخواهید اسکناس را لمس کنند و اقرار کنند که داغ نیست .
2-اسکناس نسوزد

مواد و وسایل لازم : استن -آب - لیوان -اسکناس
شرح آزمایش:مایع داخل لیوان مخلوط آب و استون 50 در صد می باشد استن مانند الکل ها قابل اشتعال است و در دمای پایین شروع به سوختن می کند اما اسکناس  به آب نیز آغشته می باشد و دمای سوختن این شعله برای سوزاندن اسکناس کافی نیست بنابراین اسکناس نخواهد سوخت شما می توانید این کار را با مخلوط اتانول و آب نیز انجام دهید .

3-دست نمی سوزد

مایعی را در گودی دستتان می‌ریزید و چند لحظه بعد شعله‌های آتش زبانه می‌کشد، بدون اینکه دست شما احساس گرمای غیر قابل تحملی بکند.
وسایل لازم برای این کار عبارتند از:: 12 سانتیمتر مکعب سولفور کربن - 8 سانتیمتر مکعب تتراکلرور کربن
ابتدا آنها را خوب باهم مخلوط کنید. سپس بدون اینکه کسی متوجه بشود دستتان را روی بخاری نیم گرم یا آجری که روی اجاق برقی قرار دارد و نظایر آن گرم کنید و آن گاه مخلوط را در گودی دستتان بریزید. در مدتی خیلی کوتاه مایع شروع به شعله کشیدن می‌کند. این سوختن توام با بوی خیلی زننده نیست و می‌توان حتی در داخل ساختمان نیز به اجرای آن اقدام کرد.
در صورتی که موقعیت مناسب نباشد تا شما قبلا دستتان را تا آن اندازه گرم کنید، می‌توانید  ، به کمک یک لوله شیشه‌ای گرم ، مایع را مشتعل سازید. اگر مواد تازه و موثر باشند، این طریق برای مشتعل کردن آن کافی خواهد بود. در غیر این صورت کبریت بکشید و به فاصله کمی از آن نگهدارید. مایع شعله ور خواهد شد. اما دست شما آنقدر گرم نمی‌شود که غیر قابل تحمل باشد.

4-فیتیله:
1- ساده تر از همه این فشفشه ها ی چینی که تو بازار هشت فتیله دارن که میتونید از اونا استفاده کنید.
2- مقداری باروت سیاه رو با مقداری پودر سریش مخلوط کنید بعد مقداری آب اضافه کنید نه اونقدر زیاد فقط به اندازهای که خمیری بشه بعد یه نخ کلفت پنبه ای توش فرو کنید تا خوب آغشته بشه بعد بزارید خوب خشک بشه اگه بتونید یه لایه نازوک چشب هم بعد از خشک شدن روش بکشید علی میشه.
3- این آخری یه فیتله هست که اگه خوب بسازید تا ۱۰ متر زیر آب هم عمل میکنه:
ابتدا برید به یه فروشگاه لوازم الکتریکی یه روکش نسوز سیم به قطر ۵ میلی متر بخرید) طول دلخواه) بعد یه سرشو خوب ببندید با یه تکه چوب بعد تو یکم باروت سیاه بریزید و با یه مفتول فلزی خوب فشرده کنید (خیلی خیلی فشرده کنید) بعد دوباره باروت سیاه بریزید وفشرده کنید تا روکش به همین نحو پر بشه بعد سر هر دو طرف روکش رو با مخلوط سریش وباروت سیاه بپوشونید و بزارید خشک بشه بعد استفاده کنید.
4- میتونید مخلوط دکشترین با باروت سیاه (۱۰ گرم باروت +۱گرم دکسترین)که خمیریش کردید رو به یه نخ پنبهای بزند وبزارید خشک بشه و یه لایه نازک چسب روش بگیرید.

5-تولید رنگ

برای رنگ قرمز:  - پتاسیم کلرات 15 درصد    - پارا نیتروآنیلین قرمز 65 درصد    - لاکتوز 20 درصد
برای رنگ سبز:    - ایندیگو 26 درصد    - اورامین 15 درصد    - پتاسیم کلرات 35 درصد    - لاکتوز 26 درصد
6-آزمایش مار فرعون : در این آزمایش شما می توانید مار از داخل ماسه بیرون آورید.
مواد مورد نیاز: 1- ماسه یا شن -  2- الکل -  3- شکر (توصیه می شود شکر خالص شده استفاده گردد) -  4- مایع پخت (baking soda)
روش کار:1- 4واحد شکر را با 1 واحد پخت مخلوط کنید. - 2- حفره ای بر روی تل ماسه ایجاد کنید. 3- الکل را بر روی تل ماسه بریزید.
4-مخلوط را درون حفره بریزید و الکل را اتش بزنید. برای دیدن مار باید 10 تا 15 دقیقه صبر کنید

7-کشش سطحی آب

مواد و وسایل لازم:  «دستمال کاغذی ـ بشر بزرگ ـ سوزن یا تیغ ـ مایع ظرفشویی»

روش کار:  درون بشر آب ریخته، تیغ یا سوزن را روی تکه‌ای از دستمال کاغذی قرار داده و به آرامی روی سطح آب رها می‌کنیم، بعد ازمدتی دستمال کاغذی خیس شده و ته‌نشین می‌شود. ولی تیغ یا سوزن در سطح آب شناور می‌ماند. چرا؟ چگالی آب و فولاد را مقایسه کنید. آیا با توجه به این چگالی‌ها تیغ یا سوزن فولادی می‌بایست در آب شناور شود یا خیر؟ دلیل بیاورید.

برای اینکه آزمایش را راحت‌تر انجام دهید می‌توانید تیغ یا سوزن را کمی چرب کنید. حال یک قطره مایع ظرفشویی به آب اضافه کنید. چه اتفاقی می‌افتد؟ مشاهدات خود را شرح دهید و با دلیل علمی آن را توجیه نمایید.

8-تهیه‌ی آب مقطر

مواد و وسایل لازم:  «نیترات نقره ـ لوله‌ی آزمایش ـ مبرد ـ بالن تقطیر ـ درپوش لاستیکی ـ شلنگ ـ بشر ـ سه پایه ـ توری نسوز ـ چراغ گاز ـ سنگ جوش»

تئوری آزمایش:   تقطیر یکی از روش‌های جداسازی در صنعت است که در آن یک مایع با نقطه‌ی جوش پائین‌تر از مواد سنگین‌تر جدا می‌شود. این مواد سنگین‌تر می‌توانند مایع یا جامد باشند ولی هر چه هست نقطه‌ی جوش آن‌ها بالاتر است. جزء سبک‌تر یا جزئی که دارای نقطه جوش پائین‌تر است از طریق تبخیر شدن به صورت نسبتاً خالص از محیط خارج شده و سپس در محیط دیگر با عکس عمل تبخیر یعنی میعان مجدداً بازیافت می‌شود. برای خالص‌سازی آب از اجزای محلول در آن و بدست آوردن آب مقطر از روش تقطیر استفاده می‌شود.

روش کار:   دستگاه را مطابق دستور زیرسوار کرده و در بالن کمی آب معمولی می‌ریزیم. آب را جوشانده و بخار آب را پس از عبور از مبرد و سرد شده در بشر جمع می‌کنیم. حال در یک لوله‌ی آزمایش مقداری از آب مقطر بدست آمده و در دیگری مقداری از آب شیر می‌ریزیم. اندکی نمک نیترات نقره به هر دو لوله اضافه می‌کنیم. مشاهده‌ی خود و دلیل آن را بنویسید. در لوله‌ی آزمایش دیگری مقداری آب مقطر ریخته و به آن اندکی نمک طعام بیفزائید. پس از حل شدن نمک طعام دوباره مقداری نیترات نقره به لوله‌ی آزمایش اضافه کرده، مشاهدات خود و دلایل آن را بنویسید.

سوار نمودن دستگاه:

۱- سه پایه و توری نسوز را روی شعله خاموش می گذاریم.

۲- بالن تقطیر را روی سه ژایه گذاشته و با گیره می بندیم.

۳- لوله خم گلویی را روی بالن سوار می کنیم.

۴ - مبرد را به لوله خم متصل کرده و با گیره می بندیم.

 ۵- لوله پیپ شکل را به انتهای مبرد وصل کرده و ظرف مخصوص جمع آوری محصولات را زیر آن می گذاریم.

لوله آب خنک را به ورودی پایین مبرد و لوله آب خروجی را به قسمت بالا خروجی مبرد متصل کرده و جریان آب را تنظیم می کنیم. 

9-جداسازی آب و الکل

مواد و وسایل لازم:  «ست تقطیر ـ الکل طبی ـ استوانه مدرج ـ پنس ـ پنبه»

روش کار:  در استوانه‌ی مدرج الکل می‌ریزیم و آن‌ها را در استوانه‌ی  با هم مخلوط می‌کنیم. چه چیزی مشاهده می‌کنید؟ دلیل آن را بیان کنید.       سپس پنبه‌ای را به کمک پنس با مخلوط بدست آمده آغشته کرده و آتش می‌زنیم. باقیمانده‌ی مخلوط را در دستگاه تقطیر ریخته و می‌جوشانیم. بعد از مدتی مقداری پنبه را به مایع بدست آمده از تقطیر آغشته کرده و آتش می‌زنیم.

مایع بدست آمده چیست؟ نقطه‌ی جوش الکل بالاتر است یا آب؟ یک روش برای جداسازی مخلوط‌های "آهن و گوگرد، مخلوط ماسه و نمک، مخلوط آب و پارافین و مخلوط ماسه و پودر زغال" پیشنهاد کنید.  

10-اسانس‌گیری

مواد و وسایل لازم: «ست تقطیر ـ شیشه درب‌دار ـ گیاه معطر»

تئوری آزمایش: اسانس‌ها ترکیبات فرار و بوداری هستند که در بین سلول‌های گیاهان (برگ، گلبرگ و ...) محبوس می‌باشند. برای بدست آوردن این ترکیبات بایستی ساختار سلول‌های احاطه کننده‌ی اسانس‌ها را شکسته و آن‌ها را آزاد کنیم. یکی از روش‌های متداول در صنعت استفاده از بخار آب برای جداسازی اسانس‌ها از گیاهان معطر می‌باشد که به روش معروف است در این روش برگ گیاهان را در مجاورت بخار آب قرار می‌دهند و بخار آب بعد از شکستن ساختار سلول‌های گیاهی اسانس آن را در خود حل کرده و از سیستم خارج می‌شود، چون اغلب اسانس‌ها روغنی می‌باشند بعد از تقطیر مایع بدست آمده دو فازی خواهد شد که فاز بالا اسانس و فاز پائین آب خواهد بود.

روش کار:  در این آزمایش به جای بالن تقطیر از ارلن استفاده می‌کنیم. برگ یا گلبرگ یک گیاه معطر را پس از خورد کردن درون ارلن ریخته و مانند دستگاه تقطیر بقیه دستگاه را سوار می‌کنیم.

مقداری آب به گیاه درون ارلن افزوده و منتظر می‌شویم تا عمل تقطیر صورت بگیرد. بعد از اتمام تقطیر شما مخلوطی از اسانس و آب دارید که اگر مقدار اسانس شما زیاد باشد بعد از مدتی مخلوط شما دو فازی خواهد بود.

چند فرآیند صنعتی نام ببرید که در آن‌ها یک مایع (مانند اسانس) از یک جامد (مانند برگ گیاهان) جدا می‌شود.

آیا برای بدست آوردن اسانس روش بهتری می‌شناسید؟ چند روش صنعتی اسانس‌گیری را نام ببرید.

11-تهیه‌ی شناساگرهای خوراکی

مواد و وسایل لازم: «بشر بزرگ ـ سه پایه ـ توری نسوز ـ کارد آشپزخانه ـ سرکه ـ آب ـ پودر چنته ـ لوله آزمایش»

تئوری آزمایش: شناساگرها به موادی گفته می‌شود که در محیط‌های مختلف دارای رنگ‌های متفاوتی می‌باشند. بعضی از شناساگرها در محیط اسیدی رنگ قرمز و در محیط بازی رنگ آبی و در محیط خنثی رنگ بنفش دارند. آب لیمو یا سرکه به عنوان اسید و مقداری محلول چنته به عنوان باز می‌تواند شما را در این آزمایش کمک نماید. از آب خالص نیز به عنوان محیط خنثی می‌توانید استفاده کنید.

روش کار:شناساگرهای خوراکی را از جهتی می‌توان به دو دسته تقسیم کرد:

1. سبزی‌ها و میوه‌هایی که آب آن‌ها در دسترس است مانند آب انگور، آب آلبالو، آب گوجه‌فرنگی و آب انار که باید آن‌ها را با آب مقطر رقیق کرد و به کار برد.

2. برگ سبزی‌های و پوست میوه‌ها که در این صورت باید ابتدا آن‌ها را خرد کرده و روی آن‌ها را با آب پوشانده و سپس به مدت نیم‌ساعت در دمای کمتر از دمای جوش آب نگه دارید. سپس محلول را صاف کنید.

در این‌جا روش تهیه‌ی شناساگر از کلم، پیاز قرمز و گل سرخ آموزش داده می‌شود.

تهیه‌ی عصاره پیاز قرمز یا کلم قرمز:

پیاز یا کلم را برش داده و در آب جوش به مدت 15 دقیقه می‌جوشانیم. سپس آن را صاف کرده و در سه لوله‌ی آزمایش مقداری از آن را می‌ریزیم. حال چند قطره آب لیمو یا سرکه به لوله‌ی اول، چند قطره آب مقطر به لوله‌ی دوم و چند قطره محلول چنته به لوله‌ی سوم اضافه می‌کنیم. تغییر رنگ‌های مشاهده شده را یادداشت نمایید.  

12-تهیه‌ی پلاستیک‌ها

تئوری آزمایش:   در طبیعت تعدادی پلیمر طبیعی مانند سلولز، لاستیک و پروتئین وجود دارد که از مولکول‌های بزرگ تشکیل شده است. همین مسئله باعث الهام گرفتن انسان برای ساختن مولکلو‌های بزرگ‌تر با کاربرد‌های متفاوت است که از حدود 50 سال قبل تلاش‌هایش را در این زمینه آغاز کرده است.

تحقیقات در زمینه ساخت پلیمرها شاخه‌ی جدیدی از علم شیمی پلیمر را ایجاد کرد که نقش آن در زندگی انسان‌ها غیر قابل انکار می‌باشد. کشور ما به دلیل داشتن مواد خام اولیه و ارز آوری بالای محصولات پلیمری یکی از بهترین پتانسیل‌ها را در این زمینه داراست. بنابر این برای آشنایی هر چه بیشتر دانش‌آموزان با این رشته از علم شیمی چند آزمایش را در زیر آورده‌ایم.

13-کازئین

مواد و وسایل لازم: «شیر ـ محلول رقیق استیک اسید ـ قیف شیشه‌ای ـ کاغذ صافی ـ ارلن ـ بشر ـ فرمالین»

روش کار: در این آزمایش طرز تهیه‌ی کازئین را برای شما شرح می‌دهیم که می‌توان با مواد تقریباً ساده و ابتدایی آن را تهیه کرد. ابتدا به مقداری شیر محلول رقیق استیک اسید (سرکه) بیفزائید. سپس مخلوط را صاف کنید. آنچه روی کاغذ صافی می‌ماند، استات کازئین است. استات کازئین را در یک قالب ریخته و تحت فشار قرار دهید. بگذارید خشک شود و به آن فرمالین اضافه کنید تا سخت شود. کازئین به عنوان چسب چوب مورد استفاده قرار می‌گیرد. این رزین در ساخت میل‌های بافندگی، زنبیل و … استفاده می‌شود و نام های آن عبارتست از زولیت، آرینولد و کاسکو است.

13-رزین اوره ـ فرمالدئید

مواد و وسایل مورد نیاز:

«اوره ـ محلول فرمالدئید ـ کلریدریک اسید غلیظ ـ بالن ـ مبرد برگشتی ـ بشر»

روش کار: یک گرم اوره و 2 میلی‌لیتر محلول فرمالدئید را همراه 3 تا 4 قطره کلریدریک اسید غلیظ در یک بالن حجمی مجهز به مبرد برگشتی بریزید و آن را برای مدت 2 ساعت در یک حمام آب داغ قرار دهید تا رزین اروه ـ فرمالدئید تشکیل شود.

این رزین به رنگ سفید شیری است و بر اثر حرارت دادن در قالب به جسم صلب تبدیل می‌شود که دیگر نمی‌توان آن را دوباره به شکل دیگری درآورد. از این رزین در ساخت لوازم الکتریکی (کلید و پریز، فنجان‌های نشکن، ورقه‌های مطبق برای مصارف تزئینی) استفاده می‌شود.

توضیح : مبرد  برگشتی یا رفلاکس مبردی است شبیه به مبرد مارپیچ معمولی با این تفاوت که در آن مایع خنک کننده وارد قسمت مارپیچ شده و مایع خنک شونده وارد جداره خارجی می گردد. این مبرد بطور عمودی بر روی بالن تقطیر سوار می شود و احتیاج به لوله رابط ندارد.

14-سلولز استات

مواد و وسایل لازم:

  «پنبه ـ استیک اسید (گلاسیال) ـ بشر ـ بالن ـ مبرد برگشتی ـ انیدرید استیک ـ سولفوریک اسید غلیظ ـ کاغذ صافی ـ استون»

روش کار: سلولز استات را از استیله کردن سلولز بدست می‌آورند. از این ماده بیشتر در ساخت ورق‌های شیشه استفاده می‌شود که به این منظور مقداری پنبه را در استیک اسید بی‌آب حل می‌کنند و به مدت 15 دقیقه تا دمای حرارت دهید و سپس بگذارید تا سرد شود. سپس محلول بدست آمده را در یک بالن با مبرد برگشتی بریزید و به آن استیک اسید، انیدرید استیک و چند قطره محلول غلیظ سولفوریک اسید اضافه کنید. مخلوط را برای مدت یک تا یک و نیم ساعت حرارت دهید تا سلولز استات تشکیل شود. محتویات بالن را صاف کنید. رزین بدست آمده را با آب کاملاً شستشو داده و سپس آن را خشک کنید. رزین خشک شده را در استون حل کنید و روی یک شیشه بریزید. فیلمی از استات سلولز روی شیشه تشکیل می‌شود.

14- آشنایی با جرم حجمی : تخم مرغ شناور

مواد و وسایل لازم:

«سدیم کلرید ـ تخم مرغ ـ بشر»

روش کار: سه بشر را پر از آب کنید. یکی از آن‌ها را نمک سدیم کلرید به صورت سیر شده درآورید. تخم مرغ در این محلول شناور می‌ماند، زیرا جرم حجمی محلول سیر شده نک طعام بیشتر از جرم حجمی تخم مرغ می‌باشد.

در بشر دوم نصف مقدار بشر اول نمک طعام حل کنید. تخم مرغ در وسط محلول معلق می‌ماند. چرا؟ در بشر سوم که آب خالص دارد تخم مرغ به ته بشر می‌رود.

15-هیدروکلریک اسید و تخم مرغ

وسایل و مواد لازم:

«تخم مرغ ـ هیدروکلریک اسید ـ نمک خوراکی ـ استوانه مدرج»

در استوانه‌ی مدرج 40 میلی‌لیتر هیدروکلریک اسید ریخته و مابقی آن را از آب پر کنید. دقت کنید سه استوانه مدرج مقداری خالی باشد. تخم مرغی را در آن بیندازید تا بالا و پائین برود. اگر تخم مرغ بالا نیاید مقدار هیدروکلریک اسید و نمک طعام در محلول حل کنید. چنانچه تخم مرغ پائین نرفت به آن آب اضافه کنید.

چون تخم مرغ دارای جرم و حجم زیادی است. عمل نوسان به کندی صورت می پذیرد. برای مشاهده نوسان های سریع تر می توانید به جای تخم مرغ از چند عدد نفتالین استفاده نمایید که در این صورت بایستی مقداری پودر سنگ مرمر به مواد داخل استوانه مدرج اضافه نمایید.

16-ارتفاع گزینشی

مواد و وسایل لازم:

«جیوه ـ کربن تتراکلرید ـ سولفوریک اسید غلیظ ـ استن ـ آب ـ قطعه آهنی ـ نفتالین ـ چوب ـ چوب پنبه ـ‌ید ـ کات کبود ـ پتاسیم دی کرومات ـاستوانه مدرج ـ بشر»

مایعات انتخاب شده دارای چگالی‌های متفاوتی هستند. لذا برای رنگی شدن مایعات در کربن تتراکلرید و استن کمی ید و در آب کمی پتاسیم دی کرومات زرد یا کات کبود آبی حل کنید. مایعات را به ترتیب جیوه، سپس سولفوریک اسید، کربن تتراکلرید، آب و استن در استوانه مدرج بریزید. ریختن مایعات بایدبه آرامی و با دقت صورت بگیرد. حال اجسام را به آرامی درون استوانه مدرج بیاندازید.

 17-آب‌کاری فلزات

مواد و وسایل لازم:

«سدیم هیدروژن سولفات ـ مس کربنات ـ تیغه آهنی ـ سمباده ـ بشر»

تئوی آزمایش:   از آب‌کاری فلزات در صنعت برای پوشش دادن یک فلز به منظور جلوگیری از خوردگی یا تزئین استفاده می‌شود. به عنوان مثال آهن اگر در مجاورت هوا و رطوبت قرار بگیرد زنگ می‌زند. زنگ زدن آهن نوعی خوردگی است که باعث از بین رفتن استحکام آن شده و آهن را مستهلک می‌نماید. برای جلوگیری از این مسئله از روش‌های مختلفی مانند رنگ‌کاری، گریس‌کاری یا آلیاژکاری استفاده می‌شود. در پاره‌ای موارد نیز برای محافظت هر چه بیشتر از آب‌کاری استفاده می‌کنند که آهن گالوانیزه (برای آب‌کاری از فلز روی استفاده می‌شود) و حلبی (برای فلز‌کاری از قلع استفاده می‌شود) محصولات این آب‌کاری هستند و برای منظورهای گوناگونی بکار می‌روند. 

در آب‌کاری به نکات زیر باید توجه کرد:

1.تمام آب‌کاری‌ها با جریان مستقیم و ولتاژ 6 تا 12 ولت انجام می‌شود.

2.سطح فلز آب‌کاری شونده باید کاملاً تمیز باشد.

3.حمام آب‌کاری را نباید به هم زده یا دمای آن را بالا برد.

4.ظرف آب‌کاری بایستی  غیررسانا باشد.

روش کار: 10 گرم سدیم هیدروژن سولفات را با 5/2 گرم مس (۱۱)کربنات در آب حل می‌کنیم. تیغه‌ی آهنی را با سمباده تمیز کرده و داخل محلول قرار می‌دهیم. بعد از مدتی لایه‌ای از مس سرخ‌رنگ روی تیغه‌ی آهنی می‌نشیند.

محلول زیر سال‌ها در صنایع آب‌کاری مورد استفاده قرار گرفته است که به علت سمی بودن نسبی کار کردن با آن می‌بایست با رعایت جوانب اختیاط صورت گیرد.

ترکیب

گرم در لیتر

مس سیانید

5/32

سدیم سیانید

30

سدیم کربنات

10

18-سوختن یخ:
آیا امکان دارد یخ بسوزد. آزمایش می کنیم ببینیم می شود یا نه عجله نکنید.
مواد مورد نیاز: 300  سی سی الکل اتیلیک - 12 گرم استات کلسیم که باید در 40 سی سی آب حل شود.  - صفحه نسوز
دو تا بشر به حجم 40 سی سی - یک عدد کارد
یک بشر را برداشته و در آن استات کلسیم می ریزید و در بشر دیگر الکل اتیلیک را ریخته. حالا این دو ماده را با همدیگر ترکیب کرده و یک ماده جدید حاصل می شود که حالت کلوییدی دارد و این همان الکل جامد می باشد. و حالا می دانیم که الکل قابل احتراق می باشد. پس آتش بزنیدش
19-تخم مرغ نقره ای

داستان تخم مرغ طلایی را همه ما در دوران کودکی به اشکال مختلف شنیده ایم. اما ما در این جا به شما داشتن یک تخم مرغ نقره ای  آموزش خواهیم داد. شما می توانید با انجام این آزمایش در مهمانی هایتان ضمن شگفت زده کردن مهمانانتان اوقات شادی را برای آنها فراهم کنید. مواد و وسایل لازم: تخم مرغ ۱ عدد - لیوان شیشه ای نسبتاً بزرگ ۱ عدد - شمع یک  عدد و مقداری آب.     خیلی ساده است، فقط کافیست تخم مرغ را روی شمع روشن بگیرید تا سراسر پوسته آن توسط دوده شمع سیاه شود. باید تخم مرغ را به رأس شمع کاملاً نزدیک کنید. ولی مواظب دستان خود باشید تا نسوزد. دقت نمایید تا سراسر پوسته تخم مرغ بطور کاملاً یکنواخت از دوده پوشانده شود. لیوان را تا نیمه پر از آب کنید. بطوریکه وقتی تخم مرغ را درون آب انداختید، آب تمام سطح تخم مرغ را بپوشاند و در ضمن از لیوان نیز بیرون نریزد. حال از روبرو به تخم مرغ خود نگاه کنید. چه می بینید؟ یک تخم مرغ نقره ای درخشنده که خیلی بزرگتر از اندازه واقعی تخم مرغ سیاه شده است.

20- انداختن تخم مرغ در بطری

 شما می توانید با نشان دادن یک بطری که دهانه آن نسبتاً تنگ است ابتدا از دوستان خود بپرسید که آیا به نظر شما می شود بدون شکستن این تخم مرغ آنرا درون بطری جا داد؟ اجازه دهید دوستانتان پاسخهای خود را بدهند که در نوع خود جالب توجه است. سپس به شکل زیر عمل نمایید.

مواد و وسایل لازم: تخم مرغ ۱ عدد - بطری شیشه ای با دهانه نسبتاً تنگ - سرکه - وازلین - پنبه و الکل.

شما برای شگفت زده کردن دوستانتان بایستی یک تخم مرغ را حداقل ۶ ساعت قبل درون سرکه قرار داده باشید. اینکار را طوری انجام دهید که سرکه تمام سطح تخم مرغ را بپوشاند. توجه داشته باشید که تخم مرغ تازه نه در سرکه و نه در آب شناور نمی شود و بطور کامل غرق خواهد شد. پوسته تخم مرغ با سرکه واکنش داده و تبدیل به یک لایه لاستیکی شکل و انعطاف پذیر می گردد. وقتی که پوسته تخم مرغ کاملاً انعطاف پذیر گردید،دهانه بطری را با وازلین چرب نموده سپس مقداری پنبه را به الکل آغشته با احتیاط آتش زده و درون بطری بیندازید. حال اگر تخم مرغ انعطاف پذیرتان را بر دهانه بطری قرار دهید، طی یک واکنش ناگهانی به درون بطری مکیده می شود و دوستانتان را شگفت زده خواهد نمود. دقت کنید اگر دهانه بطری خیلی تنگ باشد آزمایش با شکست مواجه خواهد شد. چنانچه تمایل به نگهداری این تخم مرغ دارید، باید مقداری الکل در بطری بریزید تا سطح تخم مرغ را کاملاً بپوشاند. در غیر اینصورت تخم مرغ به سرعت فاسد خواهد شد.

21- انرژی گرمای دست: 

اگر به شما بگویم می توانید با گرمای دستتان یک سکه ۵۰ تومانی را به حرکت در آورید، حتماً تعجب خواهید نمود. اگر باور نمی کنید می توانید با انجام این آزمایش باورهایتان را متحول نمایید.

مواد و وسایل لازم: سکه ۵۰ تومانی ۱ عدد - بطری شیشه ای نوشابه - مقداری آب.

بطری نوشابه را تا ۳/۱ از آب پر کرده و در یخچال بگذارید. توجه نمایید که در بطری را نبسته باشید. حال وقتی که بطری به اندازه کافی سرد شد قبل از خروج بطری از یخچال سکه خود را با کمی آب خیس کنید و وقتی که بطری را از یخچال در آوردید. بلافاصله سکه را در دهانه بطری بگذاری. حال قسمت خالی بطری را با دستانتان نگهدارید و به حرکات سکه دقت کنید.

22- تولید هیدروژن با چنته: 

شما می توانید با استفاده از چنته و کمی فویل آلومینیومی گاز هیدرژن تهیه نموده و از آن در آزمایشهایتان استفاده نمایید.

  مواد و وسایل لازم: چنته - فویل آلومینیومی - آب و بطری شیشیه ای

چنته ماده ای است که از آن برای باز کردن لوله های فاضلاب استفاده می شود، با توجه به این مطلب باید بدانید که چنته همان سود سوز آور می باشد، که شما می توانید با قیمت بسیار مناسب آن را از سوپر مارکت محل تهیه نمایید.مقداری آب درون بطری بریزید طوریکه ۳/۱ بطری را پر کند. حال مقداری چنته را در این بطری بریزید، مواظب باشید که سود سوز آور با دستتان تماس پیدا نکند زیرا بلافاصله آب دستتان را جذب کرده و ضمن واکنش با پوست باعث ایجاد سوزش و خارش در محل تماس می گردد. درحین آزمایش نیز دستتان را به دهان یا چشم خود نزنید. مقداری فویل آلومینیومی را به صورت گلوله های کوچک در آورده و داخل بطری بیاندازید.  طی یک واکنش شیمیایی گاز هیدروژن ایجاد می شود که به آرامی بالا می آید. حال اگر با احتیاط کامل کبریت مشتعلی را به دهانه بطری نزدیک نمایید پدیده پر هیجانی را مشاهده خواهید نمود. از هیدروژن به دست آمده برای باد کردن باد کنک هم می توانید استفاده نمایید. این بادکنک تا ارتفاع زیادی بالا می رود. محلول داخل بطری را به همراه آب زیاد داخل سینک می توانی تخلیه نمایید.

23- آتشفشان خود اشتعال

اکثر ما از دیدن آزمایش کوه آتشفشان در دوره راهنمایی بسیار متعجب شده ایم، اما در اینجا من می خواهم به شما کوه آتشفشانی آموزش بدهم بطور خود به خود و ناگهانی مشتعل می شود. مواد لازم برای این آزمایش بسیار ساده است.

  مواد و وسایل لازم: سطح نسوز - پتاسیم پرمنگنات - گلیسرین.

پتاسیم پرمنگنات یک ضدعفونی کننده قوی می باشد که می توان آن را از داروخانه ها تهیه نمود. گلیسیرین نیز در سوپر مارکت ها به راحتی قابل خرید است. انحلال این دو ماده در هم با واکنشی گرما زا همراه است که باعث ایجاد شعله می شود. اشتعال این دو ماده بسیار پر انرژی و سریع است. به اندازه یک قاشق پتاسیم پرمنگنات را بر روی یک سطح نسوز ریخته، از نبودن مواد و وسایل قابل اشتعال در محیط مطمئن شده و سپس مقداری گلیسرین روی آن بریزید. چنانچه دمای محیط در حدود ۲۵ درجه سانتیگراد باشد، اشتعال خود به خود ناگهانی خواهیم داشت. البته این اشتعال بعد از مدت کوتاهی روی می دهد که شما می توانید برای هیجان زده کردن دوستانتان در این حین با آنها شروع به صحبت نموده و حواسسشان را پرت نمایید. توجه داشته باشید که دود حاصل از این آزمایش تقریباً سمی است و از استنشاق آن باید خودداری نمود.

24-آزمایش رقص ماکارونی
آزمایش رقص ماکارونی آزمایش جالبی است که میتوانید آن را به آسانی در خانه انجام دهید
مواد لازم: سرکه یا آبلیمو، چند قطعه ماکارونی نپخته به طول ۲ تا ۳ سانتی متر، جوش شیرین
طرز کار: در یک لیوان (بهتر است لیوان بلند باشد) مقداری محلول جوش شیرین بریزید به طوری که مقداری از سر لیوان خالی باشد.قطعات ماکارونی را در آن بیندازید.مشاهده میشود که ماکارونی به ته لیوان می رود. سپس سرکه یا آبلیمو را به آن اضافه کنید و هم بزنید. گاز کربن دی اکسید حاصل از این واکنش ماکارونی ها را به سطح آب می آورد و پس از مدتی هر ماکارونی به علت ترکیدن حباب ها دوباره به ته ظرف می رود و همینطور قطعات ماکارونی در لیوان بالا و پایین می روند.

25-تبدیل آب به نوشابه

شعبده‌باز دو لیوان شیشه‌ای روی میز دارد: یکی پر از آب، و دیگری به ظاهر خالی. او ا-بتدا یک جرعه از آب لیوان اول می‌خورد، و بعد ادعا می‌کند، که چون دلش نوشابه می‌خواهد، هم‌اکنون در پیش چشم حاضران، باقی مانده آب را به نوشابه تبدیل خواهد کرد! در این موقع آب موجود در لیوان اول را به لیوان دوم می‌ریزد، و در اینجا به رنگ نوشابه در می‌آید، این آزمایش چگونه است؟

لیوان اول واقعاً دارای آب خالص است، که آزمایشگر یک جرعه از آن می‌خورد، ولی به گودی ته لیوان دوم، از قبل 5 قطره تنتورید ریخته‌ است که خشک شده و زیاد به چشم نمی‌خورد. و رنگ نوشابه به حل شدن تنتورید در آب مربوط می‌شود.

در نمایش فوق می‌توان نوشابه بدست آمده را مجدداً به آب تبدیل کرد. در این صورت بایستی از قبل در لیوان دیگری مقداری آب ریخت، و در آن ربع گرم هیپوسولفیت سدیم حل کرد. اگر این مایع بیرنگ روی مایع رنگی شبیه نوشابه، که از حل شدن تنتورید در آب بدست می‌آید، ریخته شود، همدیگر را خنثی می‌کنند و مایع حاصل به طور کامل بیرنگ می‌شود. دلیل آزمایش اخیر را می‌توان چنین توضیح داد، که وقتی محلول هیپوسولفیت سدیم را وارد محلول تنتورید در آب می‌کنیم، تتراتیونات سدیم و یداید ایجاد می‌شود، و محلول بیرنگ می‌گردد.

26-آب از غربال پایین نمی ریزد

شعبده‌باز یکی صافی مخصوص آشپزخانه به دست دارد، یک ظرف بزرگ شیشه‌ای نیز که تا نصف محتوی آب است روی میز قرار دارد، و کنار آن نیز یک پارچ شیشه‌ای پر از آب دیده می‌شود. نمایشگر مقداری از آب پارچ می‌خورد، و آنگاه صافی را بالای ظرف بزرگ نگه داشته، و اظهار می‌دارد: آب در غربال حمل کردن – برخلاف تصور عموم – کاری ساده است! و در این موقع شروع به ریختن آب در داخل صافی می‌کند. همه متوجه می‌شوند، که قطره‌ای آب پایین نمی‌ریزد. به این ترتیب تقریباً نصف آب پارچ را در توی صافی خالی می‌کند. و پس از اینکه با شک و تردید تمام، چند لحظه آن را روی ظرفشویی نگه می‌دارد، به آرامی مقدار کمی آب از لبه صافی توی ظرف بزرگ خالی کرده، و خود صافی را هم داخل آب قرار می‌دهد. سپس از یک تماشاگر نیز می‌خواهد، که وی نیز این کار را تکرار کند و آن وقت مجدداً صافی را از توی ظرف خارج کرده، و به دست او می‌دهد، و تماشاچی بقیه آب را در توی صافی می‌ریزد. مشاهده می‌گردد، که قطره‌ای آب در غربال (صافی) باقی نمانده، و همه آن پایین می‌ریزد، دلیل این تردستی چیست؟

به طور خیلی ساده، وقتی شعبده‌باز آب را در صافی می‌ریزد، توی صافی یک کاسه شیشه‌ای بزرگ – از انواع پیرکس – قرار دارد، که خیلی نازک بوده، و غیرقابل رؤیت است. همچنین ظرف بزرگ شیشه‌ای و روی میز محتوی آب خالص نیست، بلکه دارای «تتراکلریدکربن» و «بنزین» است. وقتی آب دو مایع به نسبتهای مساوی با هم مخلوط شوند، ضریب شکست آن با ضریب شکست شیشه پیرکس یکسان می‌شود، و اشیای شیشه‌ای پیرکس در داخل آن دیده نمی‌شوند. شعبده‌باز هنگام قرار دادن صافی در داخل مایع مزبور، آن را کمی می‌چرخاند، تا از صافی خارج شده، و داخل مایع به طور معکوس قرار گیرد. پس اساس شعبده‌بازی از این قرار است: هنگامی که شعبده‌باز آب را در صافی می‌ریزد، کاسه پیرکس توی آن قرار دارد، اما هنگامی که از مایع درمی‌آورد، تا آن را به تماشاگر بسپارد کاسه مزبور را توی مایع باقی می‌گذارد. که البته کسی متوجه آن نمی‌شود. و مسلماً آب در نوبت تماشاچی از صافی به پایین می‌ریزد.

27- با یک میله ی شیشه ای شمع روشن میشود

باز هم شعبده‌باز با یک نمایش عجیب و باور نکردنی تماشاگران را غرق در شگفتی می‌سازد. نمایشی که اجرای آن کاملاً غیرممکن به نظر می‌رسد. او شمعی را روی میز قرار می‌دهد، و نوک یک میله شیشه خیلی معمولی (همزن) را به فتیله آن می‌زند. شمع روشن می‌شود!

با آنکه نمایش خیلی خارق‌العاده به نظر می‌رسد، ولی اجرایش ساده است، به طوری که شما نیز می‌توانید موفق به انجام آن شوید. کافی است که ابتدا وسایل زیر را آماده کنید: اولاً دو یا سه گرم کلرات پتاسیم، و همان مقدار قند، که هر دو را به طور مجزا به صورت پودر در آورده‌اید. ثانیاً یک شمع درشت معمولی، که حتی‌الامکان فتیله آن کمی کلفت‌تر از معمول باشد (این شمع نباید قبلاً مورد استفاده قرار گیرد). ثالثاً چند گرم اسیدسولفوریک خیلی غلیظ، پس از تهیه ای وسائل، قبلاً فتیله را به کمک یک سوزن، کاملاً از هم باز کنید، به طوری که تارهای آن جدا از هم باشند. سپس کلرات پتاسیم و قند را – که به طور جداگانه در هاون کوبیده، و به صورت پودر نرم درآورده‌اید – با هم مخلوط کنید (اگر این دو ماده را با هم در هاون خرد کنید، امکان انفجار وجود دارد). این مخلوط را از قبل روی فتیله شمع بریزید، به طوری که این ذرات لابه‌لای تارهای فتیله را به خوبی پر کنند. و چون این دو ماده سفید بوده، و همرنگ فتیله شمع هستند، مسلماً کسی از این آماده‌سازی آگاه نخواهد بود.و حالا بدون اینکه کسی مطلع باشد، سر یک همزن شیشه‌ای را در اسیدسولفوریک غلیظ فرو ببرید، و بلافاصله به فتیله شمع بزنید. چون براده قند در مجاورت کلرات پتاسیم است، به کمک اسید سولفوریک آتش خواهد گرفت، شمع روشن می شود.

28-یک تردستی زیبا و دلپذیر دیگر

نمایش ساده‌ای را که در اینجا مطرح می‌کنیم، در نوع خود خیلی تماشایی است. روی میز نمایش سه لیوان بزرگ محتوی مایعات بیرنگی قرار دارند، که آزمایشگر آنها را آب معرفی می‌کند. یک پارچ شیشه‌ای نیز دارای مای بنفش رنگ است. شعبده‌باز روی هر یک از سه مایع بیرنگ‌، کمی از مایع بنفش می‌ریزد، مایع اول به رنگ بنفش درمی‌آید. مایع دوم به رنگ قرمز درمی‌آید، و مایع سوم سبز رنگ می‌شود! چگونه این تردستی انجام می‌پذیرد؟

مواد لازم برای اجرای این نمایش شگفت‌انگیز عبارتند از: یک برگ کلم قرمز، 100 سانتیمتر مکعب سرکه سفید، و مقداری سود که در 100 سانتیمتر مکعب آب حل شده است. روش کار به این ترتیب است، که از قبل برگهای کلم قرمز را به قطعات کوچک ببرید. آنها را در یک کاسه بریزید، و رویش آب جوش اضافه کنید، و مدت نیم‌ساعت آن را ساکن نگه دارید. شما مایعی به رنگ بنفش خواهید داشت. آن را از الک عبور دهید، و در پارچ بریزید. و اما لیوان ل دارای 100 سانتیمتر مکعب سرکه سفید، و سومی سود حل شده در 100 سانتیمتر مکعب آب است. دلیلش را هم به طور خلاصه توضیح می‌دهیم: مایع بنفش رنگ، که از برگ کلم قرمز به دست می‌آید، اگر در محیط اسیدی قرار گیرد، به رنگ قرمز درمی‌آید. در محیط قلیایی سبز رنگ می‌شود. و مسلماً در محیط خنثی رنگ خود (بنفش) را حفظ می‌کند. همین!

29-فلاش عکاسی
حتما شما هم در فیلم‌هایی که با حال و هوای قدیمی تهیه شده است عکاسانی را دیده‌اید که با دوربین‌های بزرگ خود به دنبال شخصیت موردنظر می‌دوند و پس از عکاسی، دود فراوانی صحنه را تاریک می‌کند :!: اگر خوش شانس باشید و چهره فرد مذکور را پس از انهدام با چنین فلاشی ببینید، احتمالا با صورت سیاه و موهای سیخ شده روبرو می‌شوید.
برای تهیه این معجون انفجاری باید مواد زیر را با هم مخلوط کنید:

پتاسیم پرمنگنات 3 حجم  - گوگرد 1 حجم -پودر آلومینیوم ، منیزیم یا روی 2 حجم  
 منظور از حجم در مقادیر بالا، واحد اندازه‌گیری شما (مثلا یک قاشق، یک پیمانه، یک بیل، یک بشکه یا ...) می‌باشد.
توجه:
این مخلوط بسیار تند سوز است و با نور خیره کننده‌ای در یک لحظه می‌سوزد.
بهتر است در هنگام مخلوط کردن مواد از ظرف و قاشق پلاستیکی استفاده شود و هرگز به مخلوط ضربه نزنید.
برای روشن کردن این مخلوط از فتیله استفاده کنید، هر چه دورتر باشید بهتر.

30-صدای مهیب

فرض کنید شما به یک جلسه‌ی مهم دعوت شده‌اید، به محض ورود با صدایی عجیب در جا میخکوب می‌شوید :? هر قدمی که برمی‌دارید صدای مهیبی به گوش می‌رسد و پس از چند حرکت متوجه می‌شوید که خودتان منبع صداها هستید!
با این مقدمه قصد دارم ماده‌ای جالب و نسبتا کم خطر را به شما معرفی کنم « تری یدید نیتروژن» ، ابتدا مواد لازم:
 ید : 5 گرم پتاسیم یدید : 3 گرم  محلول آمونیاک : 20 میلی‌لیتر
ابتدا ید و پتاسیم یدی را با هم مخلوط کرده و با هاون کمی می‌کوبید تا حسابی در هم نفوذ کنند. اگر تا به حال درب ظرف آمونیاک را باز نکرده‌اید به شما هشدار می‌دهم که در آخر این کار را انجام دهید. با یک بار اشتباه مجانی ممکن است چند ساعت سوزش گلو و آب‌ریزش چشم داشته باشید :cry: بهتر است زیر هود یا هواکش از آمونیاک استفاده کنید.
در این مرحله آمونیاک را خیلی آهسته به مخلوط اضافه کرده و مخلوط را با یک قاشق چوبی یا پلاستیکی (با ملایمت خیلی زیاد) به هم می‌زنید.
پس از خشک شدن، پودر بمبی آماده است. این پودر با ضربه یا فشار منفجر شده و صدایی شبیه ترقه ایجاد می‌کند
شما می‌توانید مقدار خیلی کمی از آن را روی زمین ورودی یک سالن جشن بریزد تا همگی در هنگام ورود هیجان زده شوند.

31-قایق : مواد لازم:
• بطری پلاستیکی
• پونز
• کاغذ توالت یا کاغذ معمولی
• سرکه
• جوش شیرین
• تیله یا سنگ برای سنگین کردن قایق
دستور کار:
1. در بطری پلاستیکی را با پونز سوراخ کنید.
2. سه یا چهار عدد کاغذ را بردارید. کاغذها را روی هم بگذارید و روی آن مقداری جوش شیرین بریزید.
3. جوش شیرین را روی کاغذ پخش کنید و کاغذها را دور آن بپیچید و دو سر لوله کاغذی را تا بزنید. این کار باعث کند شدن واکنش سرکه و جوش شیرین می‌شود، چون سرکه باید ابتدا به کاغذ نفوذ کند تا بتواند با جوش شیرین واکنش دهد.
4. کاغذ لوله شده را به آرامی داخل بطری بیندازید.
5. تعدادی سنگ یا تیله شیشه ای نیز در بطری بریزید تا سنگین شود. هدف از این کار اینست که سوراخ در بطری در آب قرار گیرد، وگرنه قایق شما حرکت نخواهد کرد.
6. تقریبا یک چهارم بطری را با سرکه پر کنید و فورا در بطری را ببندید.
7. قایق شما آماده است. آن را در حوض یا استخر یا طشت آب بیندازید و ببینید با چه سرعتی حرکت می‌کند.
زمان حرکت و مسافت طی شده توسط قایق را اندازه گیری کنید.
پیشنهاد میکنم به جای جوش شیرین از نمک و به جای سرکه از نوشابه استفاده کنید، مشاهداتتون رو همینجا بنویسید.
تذکر:
اگر قایقتان حرکت نکرد، موارد زیر را کنترل کنید. شاید اشکال مربوط به یکی از آنها باشد.
1. آیا سوراخ درب بطری به اندازه کافی بزرگ است؟ اگر نبود، با پونز سوراخ را بزرگتر کنید.
2. آیا سوراخ درب بطری در سطح آب قرار دارد؟ اگر این طور نبود، باید تیله های درون بطری را بیشتر کنید.
3. مقدار جوش شیرین و سرکه را کم و زیاد کنید تا گاز حاصل از واکنش به میزان مطلوب برسد.
می توانید به جای اینکه بطری را با سنگ سنگین کنید، گاز ایجاد شده را مانند شکل زیر با استفاده از نی به درون آب هدایت کنید.

32-موشک :
مواد مورد نیاز:
 بطری پلاستیکی نوشابه (می توانید به جای بطری نوشابه از قوطی مایع ظرفشویی یا سایر چیزهای مشابه استفاده کنید.)
 دو عدد چوب پنبه ( اگر چوب پنبه‌ها به اندازه در قوطی نبودند، می‌توانید دور آنها چسب نواری بپیچید تا مشکلتان حل شود. اگر اصلا چوب پنبه ندارید، می‌توانید مقداری چسب نواری دور یک فندق یا پسته یا ... بپیچید و از آن به جای چوب پنبه استفاده کنید.)

 کاغذ یا مقوا
 قیچی
 جوش شیرین
سرکه
 آبلیمو
نوار چسب
دستور کار:
1. حتما این آزمایش را به کمک یک فرد بزرگسال و در فضای باز انجام دهید، چون کمی خطرناک است و در ضمن ممکن است باعث کثیف شدن خانه شود.
2. سوخت موشک شما ترکیبی از جوش شیرین و سرکه است. یک قاشق چای خوری جوش شیرین را روی یک مربع کوچک کاغذی بریزید. کاغذ را طوری تا کنید که به آسانی باز نشود.
3. چوب پنبه ای را که برای درب بطری درست کرده اید، امتحان کنید. ببینید که به خوبی سوراخ را پر می‌کند. آیا به راحتی از بطری جدا می‌شود؟
4. حالا به مرحله آخر رسیدیم. ابتدا گلوله کاغذی را که درست کرده اید درون بطری بیندازید. پس از آن یک سوم بطری را با سرکه پر کنید و سریعا درب آن را ببندید. دقت کنید که دهانه بطری را به طرف خودتان یا دوستتان نگیرید. بطری را طوری روی زمین بگذارید که چوب پنبه به سمت آسمان پرتاب شود، و خودتان کنار بایستید. اگر به عینک آزمایشگاه دسترسی دارید، حتما از آن استفاده کنید.
کافی است فقط چند ثانیه صبر کنید تا موشک به هوا پرتاب می‌شود.
می توانید بطری را با کاغذ رنگی به صورت یک موشک درآورید؛ سپس آن را روی یک ماشین اسباب بازی (البته این ماشین باید چرخهای نرمی داشته باشد که بتواند به آسانی حرکت کند.) قرار دهید. چوب پنبه که رها شود، ماشین با سرعت حرکت خواهد کرد.

32-شعلههای رنگی
مشعل قرمز :
50% نیترات استرانسیم (عامل رنگ قرمز) - 37% کلرات پتاسیم (ماده محترقه) - 13% شلاک (کند کننده)  - 16% کربنات  استرانسیوم - 72% کلرات پتاسیم  - 12% شلاک
مشعل سبز :
6 نیترات باریم  - 3 نیترات پتاسیم  - 2 گوگرد  - 3 نیترات باریم  - 4 کلرات پتاسیم  - ¼ ،1 صمغ عربی
مشعل سفید :
24 نیترات پتاسیم -  7 گوگرد -  1 ذغال
فلاش سبز :
2 برادۀ منیزیم -  3 کلرید باریم  - 2 نیترات پتاسیم
مشعل آبی
کلرات پتاسیم : 8 گرم -   سولفید مس : 2 گرم  -  گوگرد : 4 گرم  - کلرید جیوه : 2 گرم  -  اکسید مس : 1 گرم -  کربن ( یا پودر زغال ) : 1 گرم
مشعل ارغوانی
سولفات مس : 4 گرم-  گوگرد : 4 گرم -  کلرات پتاسیم : 4 گرم - 
مشعل زرد
  کلرات پتاسیم : 6 گرم  - اگزالات سدیم : 2 گرم -  کربن ( پودر زغال ) : 2 گرم  -  گوگرد : 1 گرم - 33-کوه آتشفشان در خانه

آیا دوست دارید در آشپزخانه خودتان یک کوه آتشفشان کوچولو درست کنید؟ نترسید، این یک کوه آتشفشان واقعی نیست. این آزمایش به نسبت بی‌خطر است و گازهای تولید شده نیز کم و بیش غیرسمی هستند و فقط سی دقیقه طول می‌کشد.
نخست مخروط آتش فشان را بسازیم. 6 فنجان آرد ، 2فنجان نمک،4 قاشق سوپخوری روغن و 2 فنجان آب را مخلوط کنید. مخلوط بدست آمده باید یکنواخت و محکم باشد (در صورت نیاز می‌توانید آب بیشتری اضافه کنید). بطری پلاستیکی را در ظرف مورد نظر به‌طور ایستاده قرار دهید و خمیر تهیه شده را در اطراف آن به شکل یک کوه آتشفشان فرم دهید. البته توجه داشته باشید که آن را به طور کامل نپوشانید، قسمت دهانه آن را برای اضافه کردن بقیه مواد خالی نگه دارید. قسمت بیشتر بطری را با آب گرم پر کنید و مقدار کمی از رنگ قرمز غذارا به آن اضافه کنید. مقدار خیلی کمی پودر لباسشویی به محتویات بطری اضافه کنید. دو قاشق سوپخوری جوش شیرین به بطری اضافه کنید. به آرامی سرکه را به بطری اضافه کنید. مراقب باشید زمان فوران کوه آتش فشان رسیده است. گدازه‌هایی با رنگ قرمز ملایم در نتیجه واکنش بین جوش شیرین و سرکه تولید خواهد شد. در این واکنش مانند آتشفشان حقیقی ، دی‌اکسید کربن هم تولید خواهد شد. بدلیل تولید گاز کربن دی‌اکسید در بطری پلاستیکی فشاری ایجاد می‌شودو (به‌علت حضور پودر لباسشویی ) حبابهایی از آتشفشان خارج خواهد شد که چهره زیبایی به آزمایش می‌دهد. اگر چند قطره رنگ زرد هم به آن اضافه کنید، گدازه‌های خارج شده رنگ زیباتر و طبیعی‌تری پیدا خواهند کرد

34-عکاسی بدون دوربین
1.ازیک عکاس تجاری چند ورق کاغذ چاپ بگیرید،( یک کاغذ عکاسی). ورق را در تاریکی روی تخته ی چند لایه که به پهلو حساس است قرار دهید. روی ان برگ و سپس شیشه قرار دهید و انرا بوسیله ی گیره ی لباس در موقعیتش ثابت کنید.و انرا در معرض افتاب قرار دهید تا رنگ ان مایل به سیاه یا بنفش شود.
2. پرینت برگ را در محلولی از 10گرم هیپو سولفیت سدیم در 100میلی لیتر اب بگذارید. بعد از 5 دقیقه انرا در اب جاری بشویید.
3.روی روزنامه پرینت را خشک کنید.زمانیکه خشک شد انرا روی کتاب پهن کنید.  بله اینگونه میتوان از یک برگ بدون دوربین عکاسی ،عکس گرفت .

35-روشن کردن شمع با آب

شمعی را به دوستانتان نشان دهید . به آن ها بگویید که می خوا هید شمع را روشن کنید ولی متأسفانه کبریت ندارید. مسلما عده ای سعی می کنند که به شما کبریت بدهند، ولی شما قبول نکنید وبه آن ها بگویید راضی به زحمت شما نیستم و خودم شمع را با آب رو


مطالب مشابه :


فلزات قلیایی:

معادله واكنش انفجار باروت سیاه را می ی جامد به های مختلف تهیه نمود، دانه‌های




آزمایش های جذاب شیمی

بعد دوباره باروت سیاه بریزید وفشرده کنید تا روکش به همین نحو پر بشه بعد 8-تهیهی آب




انهدام ترکیبات انفجاری

در شش قسمت آب تهیه می باروت, انفجار, ما معادله ی جهانی و معیارهای اجتماعی و سیاسی ای که




مواد منفجره

سنگ با استفاده از مواد منفجره از ابتدای قرن ۱۷ و هم‌زمان با ساخت باروت، شروع شد.




مواد منفجره

سلام.من سهیل کشاورز هستم و در مدرسه ی باروت سیاه نخستین گونه باروت c6h5ch3 تهیه می




تیرهای ساچمه زنی – Shotgun Shell

فروش,تهیه,مشاوره نرخ سود دهی و نحوه ی پرورش و نگهداری ,پرورش گاو باروت سفید (بدون




برچسب :