«کامیون ملی» کاملاً چینی از آب در آمد! همه چیز در مورد کامیون چینی ملی!!!

مدیرعامل شرکت سایپا دیزل با بیان اینکه کامیونی که سال گذشته به عنوان محصول ملی و با نام “کاوه” رونمایی شد یک محصول کاملاً چینی است، گفت: این کامیون محصول شرکت دانگ‌ فنگ است و ۱۰۰درصد قطعات آن از چین وارد شده است.

محمد شیخ‌الاسلامی در یک نشست خبری اظهار داشت: نام‌گذاری کامیون چینی به عنوان خودروی ملی یک اشتباه بود و در واقع این محصول همان کامیون دانگ‌فنگ است که سال گذشته تحت عنوان کامیون ملی رونمایی شد.

وی ادامه داد: این کامیون قبلاً در کشور چین رونمایی و تولید شده و ۱۰۰ درصد قطعات آن از چین وارد شده است.
وی تصریح کرد: کامیون دانگ‌فنگ محصول با کیفیتی است،دارای نیروی محرکه خوبی است ولی نمی‌توان آن را کامیون ملی محسوب کرد.
وی با بیان اینکه آخرین قطعات لازم برای تولید این محصول خرداد امسال به کشور وارد شده است، گفت: کلاً برای تولید ۲۵۰ دستگاه از این کامیون قطعات خریداری شده است.
شیخ‌الاسلامی با بیان اینکه استانداردهای لازم برای عرضه کامیون رونمایی شده تحت عنوان محصول ملی کسب نشده و مراحل اخذ مجوز مؤسسه استاندارد نیز کامل نشده بود، ادامه داد: در حال حاضر به دنبال اخذ مجوزهای سازمان استاندارد هستیم و بعد از آن باید تأییدیه راهور ناجا را برای عرضه محصول به بازار دریافت کنیم.
وی توضیح داد: بسیاری از تست‌های لازم در مورد این محصول چینی انجام شده و یک ایراد نسبت به این محصول مطرح شده که آن را برطرف کردیم و این محصول را دوباره برای تست ارائه خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت سایپا دیزل با بیان اینکه کامیون جدید با برند دانگ‌فنگ به بازار عرضه خواهد شد، گفت: حقوق معنوی این خودرو متعلق به شرکت دانگ‌فنگ است و ما حق استفاده از نام خودروی ملی را برای آن نداریم.
وی با بیان اینکه طرف چینی از موضوع رونمایی کامیون دانگ‌فنگ به عنوان محصول ملی و ایرانی بی‌اطلاع بود، گفت: مسئولین این شرکت شکایت داخلی و اعتراض خود را به ما اعلام کردند و ما نیز این مسئله را پذیرفتیم زیرا برای ملی بودن یک خودرو باید کار طراحی یا ساخت محصول توسط ایرانی‌ها انجام شود تا حقوق معنوی آن به ما تعلق داشته باشد.
شیخ الاسلامی با اشاره به اینکه طراحی، ساخت و دانش فنی تولید کامیون دانگ‌فنگ متعلق به ایران نیست، افزود: حدود دو سال است که این محصول در کشور چین عرضه می‌شود.
به گزارش فارس، مراسم رونمایی اولین کامیون ملی تولید شده توسط شرکت سایپا دیزل ۱۱ آبان سال گذشته با حضور مدیرعامل سایپا و رئیس کمسیون صنایع مجلس برگزار شد.
علی ملک، مدیر عامل سابق شرکت سایپا دیزل در این مراسم با اشاره به طراحی و ساخت کامیون ملی با نام “کاوه” گفته بود: بیش از ۲ سال کار مطالعاتی، تحقیقاتی و اجرایی توسط متخصصین سایپا دیزل برای اجرای این طرح انجام شده است.
وی گفته بود: بررسی‌ها نشان می‌دهد که بازار کشش خرید کامیون موسوم به ملی را به ارزش ۱۳۵ میلیون تومان داراست ولی ما ای خودرو را با قیمت ۱۰۰ میلیون تومان به بازار عرضه خواهیم کرد.

* آیین‌نامه جدید کمیته قیمت‌گذاری خودرو تدوین می‌شود

مدیرعامل سایپادیزل در مورد بررسی تقاضای خودروسازان برای تعدیل قیمت محصولاتشان در کمیته قیمت‌گذاری خودرو نیز به فارس گفت: وزیر صنعت از ابتدای مهرماه وظیفه قیمت‌گذاری خودرو را به سازمان حمایت داد و در این راستا آئین‌نامه جدیدی در مورد شرح وظایف و شیوه‌نامه کمیته خودرو در دست تدوین است.
وی تصریح کرد: در این خصوص طی هفته گذشته از سازمان‌های مربوطه نظرسنجی شده و به زودی این شیوه‌نامه به تصویب وزیر صنعت خواهد رسید تا جلسات کمیته خودرو هر دو هفته یکبار برگزار شود.
وی افزود: مدارک لازم در مورد قیمت تمام شده محصولاتمان را به سازمان حمایت ارائه داده‌ایم تا با رصد قیمت بازار آزاد در مورد قیمت‌گذاری محصولات ما تصمیم‌گیری شود.
وی در مورد برخورد سازمان حمایت با برخی شرکتهای خودروساز نیز گفت: برخی شرکت‌ها نسبت به افزایش ۴ برابری قیمت محصولات خود اقدام کرده‌اند، چرا سازمان حمایت با این نوع اقدامات برخورد نمی‌کند اما افزایش قیمت خودرو از محل رشد هزینه بیمه مورد برخورد قرار می‌گیرد؟
شیخ‌ الاسلامی ادامه داد: برخی خودروهای مشابه محصولات ما در بازار با قیمت ۴۰ میلیون تومان عرضه می‌شود در حالی که محصول ما به قیمت ۲۶ میلیون تومان به مشتریان عرضه می‌شود.

* نوسازی ۵۰۰ دستگاه کامیون فرسوده طی سال جاری
وی در مورد جایگزینی ناوگان کامیون‌های فرسوده نیز گفت: از سالهای گذشته قراردادی با ستاد حمل و نقل سوخت داشتیم که اجرایی نشده بود.
وی افزود: طبق قراردادی که ۲۰ روز پیش با ستاد حمل و نقل سوخت امضا شد، اعلام کردیم که اعلام نوسازی ۱۵۰۰ دستگاه خودرو را طی سال جاری دارا هستیم که ستاد حمل و نقل با توجه به مشکلات بانکی از ما خواست تا ۵۰۰ دستگاه خودرو را برای امسال تأمین کنیم.

* تعهداتمان به موقع عملی می‌شود

شیخ‌الاسلامی در ادامه با تأکید بر لزوم تحویل به موقع محصولات سایپا دیزل به مشتریان، گفت: برای اولین بار بعد از چند سال در تحویل محصولاتمان به مشتری سر وقت عمل کردیم و عرضه محصولات تحویلی برای آذرماه را از ۱۲ روز آینده آغاز خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه در مورد حتی یک دستگاه کامیون دانگ‌فنگ نیز تعهد عقب افتاده نداریم، گفت: تمام ثبت‌نام کنندگان برای خرید کامیون ولوو نیز تا پایان سال خودروی خود را تحویل خواهند کرد.

* رشد فروش محصولات طی ۸ ماهه

شیخ‌ الاسلامی با اشاره به رشد فروش محصولات سایپا دیزل طی ۸ ماهه امسال، گفت: در این مدت به اندازه کل فروش سال قبل یعنی ۱۲۲۷ دستگاه خودرو به ارزش ۵۲۵ میلیارد تومان به بازار عرضه کردیم.
به گفته وی، کل فروش سایپا دیزل در سال گذشته ۵۲۱ میلیارد تومان بوده است.
وی پیش‌بینی کرد: میزان فروش محصولات سایپا دیزل تا پایان سال از مرز هزار میلیارد دلار بگذرد.
وی همچنین با مقایسه فروش سایپا دیزل با شرکت رقیب خود، ایران خودرو دیزل گفت: در ۸ ماهه امسال فروش ما صد میلیارد تومان از ایران خودرو دیزل بیشتر بود و این در حالی است که آنها علاوه بر کامیون، اتوبوس و مینی‌بوس نیز تولید می‌کنند و پرسنل کاری آنها ۵ برابر سایپا دیزل است.
مدیرعامل سایپا دیزل افزود: در زمینه تولید کامیونت نیز طی سالهای ۸۷ تا ۹۰ تولید ایران خودرو دیزل از ما کمتر بوده و ما به عنوان لیدر بازار کشنده در کشور مطرح هستیم.
وی با بیان اینکه تولید سایپا دیزل در ۸ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵ درصد کاهش یافته است، گفت: این مسئله به معنی آن است که خودروهای موجود در پارکینگ را فروخته‌ایم و تولید را در جهت مدیریت فروش، کنترل کرده‌ایم.
وی ادامه داد: تا پایان سال تعداد خودروهای تولیدی در سایپا دیزل از کل تولید سال گذشته نیز فراتر خواهد رفت.

* کاهش هزینه مالی سایپادیزل طی سال جاری

شیخ‌الاسلامی با بیان اینکه هزینه‌های مالی سایپا دیزل طی ۶ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل از ۸۶ میلیارد تومان به ۷۱ میلیارد تومان رسیده است، گفت: مطالبات شرکت نیز در این مدت ۱۰۰ میلیارد تومان کاهش یافته و بدهی ما به سیستم بانکی از ۵۹۰ میلیارد تومان به ۴۵۱ میلیارد تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ دستگاه خودروی ناقص در کارخانه موجود بود، گفت: در حال حاضر این رقم به ۷۵ دستگاه رسیده است.
وی با اشاره به کاهش سود عملیاتی شرکت سایپا دیزل گفت: افزایش نرخ ارز و سایر هزینه‌ها و همچنین همکاری با دولت در راستای اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها و ثبات قیمت دلیل اصلی کاهش سود  عملیاتی شرکت است.
مدیرعامل سایپا دیزل با بیان اینکه مشکلات این شرکت مربوط به ۷ سال گذشته است، اظهار داشت: در آن زمان حدود ۱۳ هزار دستگاه خودرو به صورت CKD به کشور وارد شد و در عین حال همزمان با رکود جهانی، بازار داخل نیز با رکود مواجه شد، قیمت محصول بالا بود و مردم تمایلی به خرید آن نداشتند.
وی ادامه داد: به همین دلیل سایپا دیزل نسبت به واردات کامیون چینی اقدام کرد که البته خودروی مناسبی انتخاب نشد و هزینه زیادی به شرکت تحمیل شد.
شیخ‌ الاسلامی با بیان اینکه در حال حاضر سایپا دیزل حدود ۲۰۰ میلیارد تومان از مردم طلب دارد، گفت: اصلاح وضعیت فعلی شرکت نیازمند گذشت زمان چند ساله است تا با جهت‌گیری مناسب، کاهش بدهی و هزینه مالی شرکت‌ صورت گیرد

اعلام خبر تقلبی بودن کامیون کاوه که سال گذشته با لقب پر افتخار “کامیون ملی” رونمایی شد، سوالهای مختلفی را به وجود آورده است از جمله اینکه مرجع تائید محصولاتی که تحت عنوان ملی معرفی می‌شوند چه کسی است؟چه کسی مسئولیت دروغ سال برخی گروه‌های خودروسازی را می‌پذیرد؟وزارت صنعت و سازمان گسترش چه پاسخی برای آن دارند و مدیران گروه سایپا چه توضیحی در این باره می‌دهند؟

 

خبرگزاری فارس:

 

تلاش برای ارتقاء صنعت خودروسازی کشور طی سال‌های اخیر مسئله غیر قابل انکاری است،اما باید دید بین ادعای مدیران مبنی بر قرار گرفتن این صنعت در شرایط رقابتی و واقعیت‌های موجود چقدر فاصله است.
رونمایی از کامیون‌ «کاوه» تحت عنوان “کامیون ملی” از جمله مواردی است که اگر چه در زمان انجام در آبان سال گذشته توجه فعالان صنعت خودرو و گروهی از مردم را به خود جلب کرد اما بعد از گذشت یکسال، انتشار خبر «چینی بودن این محصول» آن هم از سوی مدیرعامل جدید شرکت و در میان بهت همگان زمینه‌ای برای بی‌اعتمادی بیشتر خریداران خودروهای داخلی شد.
روز سه شنبه مدیرعامل سایپا دیزل اعلام کرد کامیون ملی کاملا چینی است. بدین معنا محصولی که در زمان مدیریت سابق شرکت سایپا دیزل طی مراسمی باشکوه با حضور مدیرعامل گروه سایپا، رئیس کمیسیون صنایع مجلس و رئیس کمیته صنعت کمیسیون صنایع رونمایی و معرفی شد، نه تنها محصول ملی نیست بلکه محصولی مونتاژ شده از قطعات کامیون چینی دانگ فنگ است که ظاهری شبیه به کامیون‌های اسکانیا دارد.
علاوه بر این رونمایی از خودروی چینی با عنوان “کامیون ملی” در حالی اتفاق افتاده است که مسئولان شرکت دانگ فنگ کوچکترین اطلاعی از این موضوع نداشته‌اند و پس از مدتی که از این مسئله مطلع شدند شکایت و اعتراض خود را به مسئولان سایپا دیزل ابراز کرده‌اند.
از سویی، مراسم رونمایی این کامیون اصالتاً چینی بدون حضور محرابیان وزیر صنایع سابق انجام شد که غیبت وزیر ذهن‌ها را به سمت احتمال اطلاع وی از موضوع چینی بودن کامیون سوق می‌دهد، چرا که بومی شدن محصولی به پیچیدگی کامیون اتفاق ساده‌ای نیست که رونمایی آن در غیاب وزیر و حتی مقام بلند پایه‌تر کشور انجام شود، چنانچه رونمایی موتور ملی نیز دو سال پیش در مراسمی ویژه که از صبح تا بعد از ظهر طول کشید با حضور رئیس جمهور و بسیاری از دیگر نمایندگان ارشد دولت و مجلس برگزار شد.
در عین حال طراحی و تولید یک خودروی ملی یک شبه امکان پذیر نیست و نیازمند گذشت زمان است که قطعاً در این مسیر مسئولان اصلی بخش صنعت از فرآیند کار مطلع شده و باید بر آن نظارت داشته باشند، چنانکه ملک، مدیرعامل سابق سایپادیزل نیز در مراسم رونمایی کامیون به ظاهر “ملی” اعلام کرد برای طراحی و تولید این محصول ۲ سال زمان صرف شده است!
در چنین شرایطی باید دید نظارت وزارت صنایع سابق بر صنعت خودروسازی کشور تا چه حد بوده و اصولاً چطور یک شرکت شبه دولتی اجازه جوسازی و مانور تبلیغاتی در مورد محصولی که به دروغ به آن نام ملی داده است را پیدا می‌کند.
به نظر می‌رسد این موضوع نیازمند ارائه توضیحات بیشتر است.معرفی محصول چینی با عنوان محصول ملی تیر خلاص به اعتماد جامعه نسبت به تمام کسانی است که برای بومی و داخلی سازی صنعت تلاش می‌کنند. گذشته از جرئیات چنین اتفاقی، باید راهکاری در فضای اقتصادی کشور تدوین شود تا با بیان واقعیت‌ها و به دور از هر نوع تبلیغات کاذب، اعتماد خریداران جلب شود و مردم نسبت به محصولات داخلی دیدگاه غیر واقعی نداشته باشند.
در این راستا تعریف «تولید ملی» و الزامات آن از جمله مسائل ضروری به نظر می‌رسد و اینکه محصول ملی از سوی مراجع ذی صلاح تائید و به جامعه معرفی شوند تا مشخص شود به چه نوع کالایی می‌توان لقب «ملی» داد، الزام خودروسازان به طراحی پلت فرم ملی که در سند چشم‌انداز ملی بدان تصریح شده است نیز اهمیت این موضوع را دو چندان می‌کند.
این در حالی است که تاکنون حتی یک تعریف ابتدایی از مشخصات «تولید ملی» در اسناد و قوانین مصوب، قید نشده و تنها دیدگاه صنعتگران در مورد تولید «ملی» آن است که طراحی و یا تولید یک کالا در داخل انجام شود اما باز هم مشخص نیست چه میزان داخلی‌سازی در قطعات و محصول معیار بومی بودن آن است.
از سویی جلوگیری از انتشار مسائل خلاف واقعیت در مورد محصولات قابل عرضه در کشور نیازمند برخورد قضایی با متخلفین است تا با رسیدگی به تخلف‌های قبلی زمینه تکرار و جوسازی و سوء استفاده‌های اینچنینی برچیده شود.

دبیر انجمن خودروسازان خواستار شد
برخورد با مدیرانی که ادعای تولید کامیون ملی کردند

دبیر انجمن خودروسازان در واکنش به اخبار منتشر شده مبنی بر چینی بودن کامیون ملی گفت: مجمع شرکت سایپادیزل باید با مدیرانی که این اشتباهات را کرده‌اند، برخورد کند. به گزارش «پرشین خودرو»، احمد نعمت‌بخش اظهار داشت: خودروی ملی باید توسط کارشناسان ایرانی طراحی شود، هر چند ممکن است در این مسیر از مشاوران خارجی نیز استفاده شود.
وی ادامه داد: طراحی خودروی ملی باید توسط ایرانی‌ها انجام شده باشد، همانطور که اتاق و طراحی سمند توسط ایرانی‌ها انجام شد و برای تولید این خودرو از قوای محرکه پژو استفاده شده است.
وی با بیان اینکه هیچ تعریف مشخصی از خودروی ملی در اسناد مربوط به این صنعت ارائه نشده است، تصریح کرد: طبق سند چشم‌انداز و تا سال 1404باید ۲ پلت‌فرم توسط ایرانی‌ها و ۳ پلت‌فرم با مشارکت خارجی‌ها در کشور طراحی شود.
نعمت‌بخش ادامه داد: در معرفی کامیون ملی اگر حق خریداران ضایع شده باشد، این مسئله قابل پیگیری است و نباید محصولی غیرمطابق با خودروی معرفی شده به مشتریان ارائه شود.
وی با اشاره به اجباری بودن رعایت 55 استاندارد در صنعت خودروسازی ایران گفت: هر خودرویی که در داخل عرضه می‌شود باید از این استانداردها برخوردار باشد ولی در صورتی که خریداری ثابت کند که اگر خودروی تحویلی آن ملی بود می‌توانست دارای امتیازاتی باشد، این مسئله نیز قابل پیگیری است.
دبیر انجمن خودروسازان تأکید کرد: اعلام اخبار غیرواقعی در مورد محصولات تولیدی به اعتماد مردم لطمه می‌زند و باید از این کار جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه هیچ چیز بهتر از صداقت نیست، گفت: مجمع شرکت‌ها باید با مدیرانی که خلاف واقعیت را مطرح می‌کنند، برخورد کند.
به گزارش فارس، مراسم رونمایی اولین کامیون ملی تولید شده توسط شرکت سایپا دیزل ۱۱ آبان سال گذشته با حضور مدیرعامل سایپا و رئیس کمسیون صنایع مجلس برگزار شد.
علی ملک، مدیر عامل سابق شرکت سایپا دیزل در این مراسم با اشاره به طراحی و ساخت کامیون ملی با نام کاوه گفته بود: بیش از 2 سال کار مطالعاتی، تحقیقاتی و اجرایی توسط متخصصین سایپا دیزل برای اجرای این طرح انجام شده است.
وی گفته بود: بررسی‌ها نشان می‌دهد که بازار کشش خرید کامیون موسوم به ملی را به ارزش 135 میلیون تومان داراست ولی ما این خودرو را با قیمت 100 میلیون تومان به بازار عرضه خواهیم کرد. مراسم رونمایی از کامیون ملی سایپا دیزلمراسم رونمایی از کامیون ملی سایپا دیزل

در میان آرشیو

کامیون 100 میلیون تومانی ایرانی می آید
نخستین کامیون ملی سایپا دیزل کاوه نام گرفت

پرشین خودرو:در مراسمی با حضوررئیس كمسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و جمعی از مقامات صنعتی كشور، مراسم رونمایی سه كامیون جدید شركت سایپادیزل و آغاز بهره برداری از دو طرح جدید این شركت برگزار شد. به گزارش «پرشین خودرو»، طرح های جدید این شركت رونمایی كامیون ملی كاوه، كامیونت جدید الوند و كامیون جدید و استراتژیك FM440 6×6، اعطای نمایندگی بین المللی خدمات پس از فروش ولوو در ایران و افتتاح همزمان 8 مركز خدمات پس از فروش در سراسر كشور بود كه مورد بهره برداری قرار گرفت.
علی ملك مدیرعامل شركت سایپادیزل در این مراسم با بی نظیر خواندن اقدام شركت ولوو در اعطای امتیاز همزمان 13 نمایندگی به شركت خدمات فنی رنا خاطر نشان كرد:‌ در طول مدت همكاری 34 ساله با ولوو، این امتیازات برای اولین بار بصورت مکتوب و رسمی از سوی این شرکت سوئدی اعلام و نسبت به درج نام نمایندگیهای شركت سایپادیزل در سیستم بین المللی ولوو اقدام شد.
وی با اشاره به پر اهمیت بودن اعطای امتیاز 13 نمایندگی بین المللی خدمات پس از فروش ولوو سوئد به سایپادیزل تاكید كرد: در زمانی كه بحث تحریم های اقتصادی بسیار مطرح است، ارزش این اقدام ولوو برای صنعت خودروسازی تجاری كشور دو چندان می شود، ضمن اینكه از سال 87 تاكنون ضمن از سر گیری اخذ امتیاز نمایندگی بین المللی خدمات ولوو نسبت به تسریع در این پروژه اقدام جدی بعمل آمد.
ملك گفت: این اتفاق، توفیق بزرگی برای سایپادیزل بوده و ضمن كاهش هزینه ها و افزایش درآمد باعث رونق ترانزیت كشور شده و شبكه داخل كشور را به شبكه جهانی خدمات پس از فروش ولوو وصل می کند.
مدیرعامل سایپادیزل در ادامه با اشاره به رونمایی كامیونت الوند و افتتاح خط تولید این محصول جدید گفت: شركت سایپادیزل به منظور حضور در بازار كامیونت و تامین نیازهای هموطنان عزیز، پس از بررسی دقیق بازار، سلایق مشتریان، توانمندی مالی، بررسی های استانداردهای روز، محصول الوند را با كیفیت و برتری فنی بسیار فراتر از رقبا و قیمت مناسب تر و رقابتی تر از آن، در دو رده 6.56 تن و 8.5 تن با 155 قطعه داخل سازی(معادل 15درصد كه تا پایان سال به 33درصد می رسد ) به بهره برداری رسانده است.
وی افزود: مدل موتور كامیونت 6.5 تن آومارك 3141 Cummins ISF 3.8 s با قدرتی معادل 145 اسب بخار و مدل موتور كامیونت 8.5 تن آومارك 3154 Cummins ISF 3.8 s با قدرتی معادل 155 اسب بخار بوده كه نسبت به هم رده های خود در بازار ایران در جایگاهی برتر قرار دارند.
ملك به مصرف سوخت كامیونت الوند نیز اشاره كرد و گفت: این محصول با توجه به مصرف سوخت پایین 13 لیتر در هر یكصد كیلومتر به زودی جای خود را در بین مشتریان باز خواهد كرد.
وی در ادامه با دشوار خواندن طراحی و ساخت كامیون ملی (با نام كاوه) تصریح كرد: این پروژه كه نزدیك به استانداردهای اروپایی است، حاصل بیش از 2 سال كار مطالعاتی، و تحقیقاتی و اجرایی متخصصین شركت سایپادیزل می باشد.
مدیرعامل شركت سایپادیزل گفت: توان این كامیون كشنده، 420 اسب بخار است، ضمن اینكه قدرت كشندگی 70 تن را دارا بوده و تمامی مزیتهای موجود در محصولات ولوو ، رنو و البرز را در خود گرد آورده و با كیفیتی معادل محصولات اروپایی و قیمتی مناسب بعنوان اولین كامیون با برند شركت سایپادیزل معرفی می شود.
ملك یادآور شد: برنامه تولید كامیون كاوه در سال جاری 250 دستگاه است، ضمن اینكه برنامه تولید شركت سایپادیزل برای این محصول در سال آینده 2500 دستگاه خواهد بود.
ملك همچنین گفت: شركت مابخاطر بدهی‌های زیاد بیشترین هزینه‌ مالی را دارد به گونه‌ای كه در سال اول ورود اینجانب و سال قبل از آن مقام اول را در بدهكاری در صنعت داشتیم و در سال 88 نیز یك رتبه صعود كردیم و بعد از گروه ایران خودرو دوم شدیم.
وی افزود: در این مدت توانستیم به گونه‌ای عمل كنیم كه از لیست سیاه بانك مركزی خارج و بعنوان یكی از مشتریان با اعتبار بانكها و بدون هیچ قسط معوقی باشیم.
مدیرعامل سایپادیزل تاكید كرد: عملكرد ما در سال 88 به لحاظ عملیاتی در كل صنعت خودرو بالاترین بود و حتی وقتی این گزارش كه از پایگاه داده‌های سازمان حسابرسی و بورس گرفته شده در هیأت مدیره مطرح شد جناب آقای مهندس پوستین‌دوز دستور دادند با شركت خارجی نیز مقایسه بكنیم. اطلاعاتی كه طی این یك هفته گرفتم ما حتی از ولوو در سال 2009 با14.7 درصد بوده و ما با عدد 20.9 درصد هستیم. و این برای شركت كه 2500 درصد نسبت به سرمایه بدهكاری داشته است یك شاهكار است.
رئیس كمیسیون صنایع مجلس نیز در این مراسم در واكنش به برخی بحث‌های مطرح شده مبنی بر احتمال افزایش 20 درصدی قیمت خودرو با هدفمند شدن یارانه‌ها، گفت: قیمت خودرو طبیعتا افزایش می‌یابد ولی برای مشخص شدن این مسئله باید قیمت حامل‌های انرژی تعیین و بر اساس آن، قیمت خودرو آنالیز شود.
سید حسین هاشمی اظهار داشت: باید آثار هدفمند شدن یارانه‌ها در قیمت تمام شده خودرو مشخص شود و بر آن اساس، برای تعیین قیمت‌های جدید تصمیم‌گیری شود.
وی با اشاره به نیاز 3 هزار میلیارد تومانی جایگزینی خودروهای فرسوده، ادامه داد: قبلا سیستم بانكی آمادگی لازم برای اجرای این طرح را نداشت ولی با اعمال سیاست‌های جدید می‌توان این طرح را اجرایی كرد.
وی با اشاره به برخی نگرانی های مطرح شده در خصوص احتمال پایین بودن سطح كیفی كامیون‌ ملی، گفت: گزارش مسئولان شركت سایپا دیزل در خصوص ایمنی، كیفیت و برخورداری كامیون ملی از استاندارد یورو 5 نشان‌دهنده مطلوب بودن این خودرو است.
هاشمی با انتقاد از عملكرد نامناسب دولت در زمینه جایگزینی خودروهای فرسوده تصریح كرد: در آستانه اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها، یكی از بحث‌های مهم بهینه‌سازی مصرف انرژی است كه در این زمینه می‌توان با جایگزینی خودروهای فرسوده از اتلاف انرژی جلوگیری كرد.
وی از دولت خواست تا در زمینه جایگزینی خودروهای فرسوده سنگین اقدام جدی انجام دهد.
وی ادامه داد: قانون حمایت از حقوق مصرف‌كنندگان خودرو از جمله قوانین جامع در مجلس است كه با استفاده از آن می‌توان محصولی با كیفیت بالا و قیمتی مناسب تولید كرد.
رئیس كمیسیون صنایع با اشاره به اعلام قیمت پایه 6 هزار و 750 یورویی تندر 90 در قرارداد تولید این خودرو، گفت: قیمت این خودرو مدتی كنترل شد ولی یكباره از دست مسئولین خارج شد و هم اكنون قیمت تندر 90 در بازار بسیار بالاست.
وی از مسئولین شركت سایپا دیزل خواست تا محصول تولیدی خود را با قیمت اعلام شده عرضه كنند و این قیمت را در آینده نیز كنترل كنند.
مدیر عامل گروه خودروسازی سایپا نیز در این مراسم طی سخنانی تدوین قوانین جدید برای خرید و فروش خودروهای تجاری را خواستار شد.
نعمت الله پوستین دوز با اشاره به سهم 50 درصدی گروه خودروسازی سایپا در بازار خودروهای سواری، از نمایندگان مجلس خواست تا قوانین جدیدی را با هدف ایجاد شركت‌های خصوصی جهت خرید و فروش محصولات تجاری وضع كنند.
وی تصریح كرد: در زمینه خرید و فروش این نوع خودروها مشكلات زیادی وجود دارد كه البته روند نا مطلوب فعلی با تلاش‌ وزارتخانه‌های كشور و راه و ترابری در حال برطرف شدن است.
مدیر عامل سایپا اظهار داشت: پس از بررسی زنجیره ارزش خودروهای تجاری، بازار خودروهای 3 تن تا فوق سنگین برای شركتهای سایپا دیزل، زامیاد و كاوه خودرو در حوزه تولید هدف گذاری شده است.
وی خاطر نشان كرد: با ساماندهی و مدیریت انجمن كاربری سازان كشور و اداره آن توسط شركت كاوه خودرو، هم اكنون شركت سایپا اولین تركیب كننده مطلوب اجزای خودروهای سنگین در ایران به شمار می‌رود.
وی در پایان از كسب عنوان شركت برتر در عرصه ارائه خدمات پس از فروش خودروهای تجاری و سنگین توسط سایپادیزل با داشتن حدود 70 نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش محصولات تجاری و سنگین خبر داد.
معاون وزیر راه و ترابری نیز در مراسم امروز گفت: امسال چهار هزار وسیله نقلیه عمومی مسافری اعم از اتوبوس و مینی‌بوس نوسازی خواهد شد. همچنین در بخش باری برای نوسازی 9 هزار کامیون ظرفیت‌سازی شده است.
وی با بیان این‌که مشخصات فنی اتوبوس‌ها و کامیون‌های تجاری تدوین شده و از این به بعد فقط به شرکت‌های دارای مشخصات مربوطه اجازه ورود به بازار داده خواهد شد، خاطرنشان کرد: در ناوگان تجاری بیش از90 درصد رانندگان مالک کامیون‌های خود هستند و به همین دلیل در چند سال گذشته روند نوسازی این ناوگان کند بوده است.
رئیس سازمان راهداری و حمل ‌و نقل جاده‌ای گفت: عمر متوسط ناوگان اتوبوسرانی بین شهری به 12.8 سال رسیده است. تعرفه بلیت اتوبوس‌های بین شهری عادی نیز در پنج شش سال گذشته تغییری نداشته که امیدواریم با هدفمند کردن یارانه‌ها اقدامات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.
وی تصریح کرد: بیش از90 درصد جابه‌جایی کالا و مسافر از طریق جاده‌ها صورت می‌گیرد. در چند سال گذشته نیز تلاش شد روند روبه رشدی در نوسازی ناوگان جاده‌ای داشته باشیم.



 واکنش مسوول سابق سایپادیزل به چینی خواندن کاوه

معاون اجرایی سابق شركت سایپادیزل، ادعای مطرح شده مبنی بر چینی بودن كامیون كاوه را رد كرد و گفت: علیرغم ادعاهای مطرح شده، برند این كامیون متعلق به شركت سایپادیزل بوده و اعتراض كمپانی دانگ فنگ در این خصوص نیز صحت ندارد.علیرضا فتوت در مورد چگونگی شكل گیری ایده تولید كامیون كاوه در سایپادیزل گفت: تعریف پروژه ساخت این خودرو با مطالعات وسیع فنی و اقتصادی و نیز تحقیقات بازار مناسب انجام شد و مقرر بود درصد ساخت داخل محصول طی سه سال به عدد 70 برسد.
وی در مورد چگونگی تامین قطعات این محصول افزود: در ابتدا تحقیق و جست‌وجو در مورد تامین موتور به عنوان اصلی ترین مجموعه خودرو آغاز شد و در نهایت خوشنام ترین موتور شركت‌های مطرح ولوو و رنو به نام Dci11 انتخاب و با شركت رنو در خصوص تولید آن در ایران توافقات نهایی انجام و مقرر شد كه در اولین فاز، تولید سیلندر و سر سیلندر با استفاده از تجهیزات كارخانه های ایدم و تراكتورسازی تبریز صورت گیرد.
مسوول اجرایی تولید كامیون كاوه در سایپادیزل در مورد تامین گیربكس این خودرو نیز یادآور شد: در این خصوص ضمن مذاكره با شركت ZF آلمان مقرر شده بود كه به منظور ساخت داخل این گیربكس، شركت چرخشگر كه بخشی از سهام آن متعلق به شركت ZF است، در زمینه تولید انبوه، فعالیت خود را آغاز كند.
فتوت با اشاره به انتخاب شركت EGE تركیه برای تامین مجموعه كامل محورهای كامیون كاوه خاطرنشان كرد: برای ساخت داخل این مجموعه نیز شركت محورسازان كه یكی از زیرمجموعه های گروه ایران خودرو است، در نظر گرفته شده بود.
وی با اشاره به اینكه شاسی و اتاق محصول البرز T375 به لحاظ كمتر بودن هزینه های تولیدی، برای نصب بر روی كامیون كاوه مناسب تر بود، گفت: از آنجا كه شاسی ولوو قبلا توسط شركت شاسی سازی ایران در داخل تولید شده بود، در ابتدا طرح شاسی این شركت برای محصول كاوه در نظر گرفته شد، ولی با ادامه فاز طراحی در مرحله تطبیق نصب مجموعه موتور، گیربكس و اكسل ها روی شاسی، تیم طراحی به این نتیجه رسید كه طرح شاسی محصول دانگ فنگ تطابق بیشتری داشته است؛ ضمن اینكه توان ساخت داخل این شاسی نیز در شركت شاسی ساز و یك شركت دیگر در كرمانشاه اثبات شد.
او در مورد اتاق محصول نیز توضیح داد: با توجه به مطلوبیت اتاق مدل KINLAND دانگ فنگ و وجود تجهیزات تولید در سایپادیزل، مقرر شد در تولید محصول كاوه از این نوع اتاق با طراحی جدید داخلی و متفاوت با كامیون البرز استفاده شود.
این مسوول سابق شركت سایپادیزل در ادامه با اشاره به اینكه مقرر بود تنها جهت تامین برخی قطعات این كامیون و انجام مراحل بازرگانی از یك شركت چینی استفاده شود، تاكید كرد: این موضوع نیز تنها به مسئله تحریم و دور زدن تحریم های خارجی بر می گشت.
فتوت در پاسخ به این سوال كه چرا در هنگام رونمایی، از كامیون كاوه با عنوان «كامیون ملی» یاد شد؟ توضیح داد: مرور آمار تولید كامیون در خارج از ایران نیز این موضوع را اثبات می كند كه حتی خودروسازان معتبر دنیا نیز در ساخت كامیون با برند ملی، كشورهای دیگر را به مشاركت می طلبند و اعلام اینكه طراحی محصول ملی است، گزافه گویی نیست.
وی در پایان از مسوولان صنعتی كشور درخواست كرد از ذكر نام چین و محصول چینی به منظور بی اعتماد كردن مشتریان و پایین آوردن سطح اعتماد به كیفیت محصول در اذهان عمومی استفاده نكنند.
به گزارش ایسنا، چندی پیش مدیرعامل شركت سایپا دیزل با چینی خواندن كامیون ملی "كاوه" از عملكرد مسوولان سابق این شركت در این خصوص انتقاد كرده بود.


مطالب مشابه :


نخستین کامیون ملی سایپا دیزل کاوه نام گرفت -کامیون ملی کاوه کشنده ملی کاوه دیزل

فروش لیزینگی کشنده البرز-کامیون البرز - نخستین کامیون ملی سایپا دیزل کاوه نام گرفت -کامیون




معرفی محصولات سپهر دیزل کاوه-هیوندا-کامیون هیوندا-کامیون هیوندای-کشنده هیوندای-

فروش لیزینگی کشنده اسکانیا - معرفی محصولات سپهر دیزل کاوه-هیوندا-کامیون هیوندا-کامیون




شرایط لیزینگ کامیون البرز تک-شرایط لیزینگ کامیون البرز جفت-شرایط لیزینگ تریلی البرز t375

فروش لیزینگی کامیون کشنده رنو 460 در سال 1392: 4: 122 » فروش لیزینگی کامیون کشنده رنو در سال 1392




لیزینگ کامیونت کاویان-کامیون کمپرسی کاویان-قیمت لیزینگی و شرایط فروش اقساطی کاویان

فروش لیزینگی کشنده اسکانیا - لیزینگ کامیونت کاویان-کامیون کمپرسی کاویان-قیمت لیزینگی و




«کامیون ملی» کاملاً چینی از آب در آمد! همه چیز در مورد کامیون چینی ملی!!!

Car - «کامیون ملی» کاملاً چینی از آب در آمد! همه چیز در مورد کامیون چینی ملی!!! - مرجع تخصصی




برچسب :