نحوه ادامه تحصیل کاردانشیها

نحوه ادامه تحصیل کاردانشیها<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

  فهرست مطا لب                                                                                   
مقدمه
آمورشکده های فنی و حرفه ای
منابع آزمون دوره های کاردانی پیوسته
دوره های کاردانی دانشگاه جامع علمی – کاربردی
گروه های آزمایشی
دوره های کار شناسی پیوسته دانشگاه جامع علمی- کاربردی
دوره های کاردانی به کار شناسی نا پیوسته علمی- کاربردی
مواد آزمون ، گروه آزمایشی و ضرایب رشته های کارشناسی ناپیوسته علمی – کاربردی
دوره های کاردانی پیوسته بدون آزمون دانشگاه آزاد
رشته های تحصیلی دوره های کاردانی پیوسته بدون آزمون دانشگاه آزاد
ورود به دانشگاه از طریق کنکور سراسری
دوره های فرا گیر پیام نور در مقطع کارشناسی
دوره های کاردانی به کارشناسی نا پیوسته
منابع

مقدمه:
رشد سریع تکنولوژی و ایجاد تحول و تنوع در مشاغل و تخصص های مختلف ، مسئولین تعلیم و تربیت را بر آن داشت که در برنامه ریزی آموزشی در آموزش و پرورش تجدید نظر کلی داشته باشند.
به طور کلی شکل گیری نظام جدید آموزشی و ایجاد شاخه کاردانش و توسعه کمی و کیفی شاخه فنی و حرفه ای بر همین اساس بود. طبق توضیحاتی که در کتاب کلیات نظام جدید آموزشی آمده است هدف از تشکیل دوره های فنی و حرفه ای و کاردانش تربیت نیروهای ماهر ونیمه ماهر، جهت اشتغال در مراکز تولیدی ، صنعتی و حرفه ای می باشد. اما با توجه به تخصصی شدن مهارتهای مختلف و نیاز اینگونه مراکز به سطوح مختلف تخصص از یک سو ، و علاقه دانش آموزان به ادامه تحصیل در رشته های مورد نظر از سوی دیگر ، سیستم آموزشی عالی، دوره ها و رشته هایی را طراحی کرده اند که بر اساس آن جوانان بتوانند در رشته مورد علاقه خود ادامه تحصیل دهند . در این جا ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که با توجه به اهداف تعریف شده برای شاخه فنی و حرفه ای و شاخه کاردانش ، ادامه تحصیل از طریق ورود به دوره های کاردانی و تربیت تکنسین های مورد نیاز مراکز مختلف تولیدی ، صنعتی،و....، برای فارغ التحصیلان هنرستانهای فنی و حرفه ای مد نظر بوده است.
لکن بر اساس حق ارتقا سطح تحصیلات و آگاهی برای آحاد جامعه ، این فرصت در اختیار دانش آموزان کاردانش نیز قرار شده است تا بتوانند داوطلب ورود به دوره های کاردانی باشند.
 

                                        

در این مختصر  بر آنیم تا شرایط و ضوابط ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر از دیپلم برای دانش آموزان فنی و حرفه ای و کاردانش، بررسی کنیم . شایا ن  ذکر است امکان بروز برخی تغییرات احتمالی در آزمون ها وجود دارد که این مهم بایستی مد نظر قرار گیرد.

آموزشکده های فنی و حرفه ای
دانشگاه جامع علمی – کاربردی
دوره های کاردانی پیوسته بدون آزمون دانشگاه آزاد
ورود به دانشگاه از طریق کنکور سراسری
دوره های فراگیر پیام نور
دوره های کاردانی به کارشناسی نا پیوسته


آموزشکده های فنی و حرفه ای
آموزشکده های فنی و حرفه ای ، یک واحد آموزش عالی است که با مجوز وزارت علوم ، تحقیقات و فن آوری ، تحت وزارت آموزش و پرورش اداره می شود و مجری دوره های کاردانی می باشد.
دوره های تحصیلی: شامل دوره های روزانه و شبانه می باشد.
 مقطع تحصیلی: مقطع تحصیلی در این دوره ، کاردانی می باشد و طول مدت تحصیل برای دوره روزانه 2 تا 3 سال و برای دوره شبانه حد اکثر 5/3 سال پیش بینی می شود.کلیه مقررات آموزشی مطابق آیین نامه آموزشی سایر دانشگاهها می باشد.

شرایط اختصاصی: دارا بودن گواهینامه پایان دوره تحصیلات متوسطه نظام جدید (دیپلم) در یکی از شاخه های فنی و حرفه ای و کاردانش تا پایان شهریور ماه سال تحصیلی جاری.

تبصره: این گونه دانش آموزان در صورتی که تا پایان شهریور ماه موفق به گذراندن کلیه واحد های درسی نشده باشند تنها در صورتیکه در کد رشته هایی پذیرفته شوند که در بهمن ماه پذیرش داشته باشند اجازه ثبت نام خواهند داشت.

مقررات وظیفه عمومی: داوطلبان مرد در طی دوران تحصیل ( روزانه یا شبانه) می توانند به شرط نداشتن غیبت تا قبل از پذیرفته شدن در آزمون و هرگونه ممنوعیت قانونی دیگر ، از معافیت تحصیلی استفاده کنند.

هر داوطلب منحصرا میتواند در یک رشته امتحانی ، متناسب با دیپلم خود شرکت نمایند.ضمن آن که مجاز خواهد بود حد اکثر 15 کد رشته محل تحصیلی را اعم از دوره های روزانه یا شبانه ، مرتبط با همان رشته انتخابی در فرم ثبت نام درج نماید.

زمان ثبت نام آزمون های کاردانی آموزشکده های فنی و حرفه ای هر ساله تقریبا از دهه دوم اردیبهشت ماه آغاز می گردد و آزمون مربوطه در نیمه دوم مرداد ماه انجام میپذیرد. لازم به ذکر است اسامی پذیرفته شدگان معمولا در نیمه دوم شهریور ماه اعلام گردد.

در رشته های متمرکز این آزمون مانند نقاشی، تربیت بدنی،و گرافیک که نیاز به طی مراحلی همچون آزمون تشریحی و عملی دارند ، داوطلبان بایستی به موقع اقدام نمایند.

تذکر مهم : در برخی از آموزشکده ها به دلیل عدم تکمیل ظرفیت آن مراکز، داوطلبان متقاضی می توانند از طریق هفته نامه پیک سنجش مطلع ودر مرحله تکمیل ظرفیت اقدام به ثبت نام نمایند.

عناوین و منابع این آزمون منطبق با جدول دروس عمومی و پایه و جدول دروس تخصصی در دفترچه های ثبت نام اعلام می گردد .


دانشگاه جامع علمی- کاربردی

هدف از دوره های دانشگاه علمی- کاربردی ارتقا دانش افراد و ایجاد مهارتهای لازم برای احراز شغل و حرفه مناسب می باشد.

دوره های کاردانی دانشگاه جامع علمیکاربردی
پذیرش دانشجو در این دانشگاه برای دوره های کاردانی از بین دارندگان مدرک تحصیلی دیپلم نظام قدیم یا جدید ( نظری،فنی حرفه ای،کاردانش) و به صورت داوطلب آزاد یا شاغل می باشد.
 برای گزینش دانشجو در هر یک از کد رشته های تحصیلی ، امتیاز کل بر اساس عواملی نظیر سنوات اشتغال مرتبط با رشته انتخابی ( مختص داوطلبین متقاضی سهمیه شاغلین) مرتبط بودن نوع دیپلم با رشته انتخابی، بومی بودن، سهمیه ایثار گران ( در صورت داشتن سهمیه) و همچنین معدل تراز شده داوطلبین تعیین می گردد.

 در رشته های نیمه متمرکز مانند نوازندگی،عکاسی،خبری،خبرنگاری و...،گزینش نهایی داوطلبان بر اساس امتیاز کل و پس از انجام مصاحبه یا آزمون عملی صورت می گیرد.

ثبت نام این آزمون در سال 1385 تقریبا در نیمه دوم دی ماه آغاز گردید .ضمن آنکه نتایج آزمون اواخر بهمن ماه اعلام گردیده و کلاسها از اسفند ماه آغاز خواهد شد.

هر داوطلب بر اساس میزان علاقه مندی خود به رشته های تحصیلی و با توجه به شرایط اختصاصی منحصرا می تواند در یکی از 5 گروه آزمایشی صنعت ،کشاورزی،صنایع غذایی،مدیریت،وخدمات اجتماعی یا هنر شرکت کند.

در سالها ی قبل  دانشگاه علمی کاربردی بعضی از استانهادر  رشته کاردانی شامل نرم افزار کامپیوتر،نرم افزار سیستم،معماری،شهرسازی،عمران،فناوری اطلاعات و ارتباطات ICT، بهداشتیار دامپزشکی، سفال و سرامیک،مدیریت بازرگانی،اموراداری ،حسابداری عمومی و حسابداری مالیاتی به پذیرش  دانشجو مبادرت ورزید.
همچنین  دانشگاه جامع علمی کاربردی  در  رشته کاردانی شامل نرم افزار کامپیوتر ، فناوری اطلاعات و ارتباطات (IT) ، انتقال آب،امور دامی( تکنولوژی پرورش طیور )، احیا و بهره برداری بیابان، بهداشتیار دامپزشکی،امور اداری،حسابداری مالیاتی،و مدیریت بازرگانی پذیرش دانشجو داشت.
از پذیرفته شدگان نهایی ،مطابق سر فصل های مصوب،شهریه اخذ خواهد شد.
عنوان گروه و زیر گروه آزمایشی رشته هی تحصیلی و دیپلم های دارای اولویت ، مطابق جدول ذیل می باشد.

آزمون دوره های کارشناسی پیوسته-دانشگاه علمی-کاربردی

پذیرش داوطلبان آزاد یا شاغل برای دوره های کار شناسی پیوسته از بین دارندگان گواهینامه دوره پیش دانشگاهی یا دیپلم نظری نظام قدیم می باشد.

داوطلبان منعی از نظر نظام وظیفه نداشته باشند.

برای داوطلبان شاغل در رشته انتخابی خود علاوه بر احتساب نمره دروس عمومی و 2 برابر نمره کل آزمون ( مانند داوطلبان آزاد )، آزمون تخصصی نیز برگزار می گرددو با اعمال ضرایب مربوطه اعمال خواهد شد.

زمان ثبت نام آزمون : در سال 85 نیمه دوم دی ماه بود.ضمن آنکه آزمون مربوطه در بهمن ماه برگزار خواهد شد.

از پذیرفته شدگان آزمون مطابق سر فصل های مصوب شهریه اخذ خواهد شد.
 مواد آزمون دروس عمومی ،تخصصی و پایه به همراه ضرایب مربوطه مطابق جدول ذیل می باشد.
آزمون دوره های کاردانی به کارشناسی ناپیوسته دانشگاه جامع علمی-کاربردی

برای شرکت در آزمون این گونه دوره ها ، مدرک فوق دیپلم یا کاردانی مورد تائید وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری و یا شورای عالی انقلاب فرهنگی ضروری است.

در این آزمون هم داوطلبان آزاد و هم داوطلبان مشاغل مجاز به شرکت می باشند.

هر داوطلب می تواند در یکی از 6 گروه آزمایشی اصلی  صنعت،کشاورزی،صنایع غذایی،محیط زیست،مدیریت و خدمات اجتماعی یا هنر شرکت نماید.

هر داوطلب مجاز به انتخاب حداکثر 10 کد رشته تحصیلی از یک کد رشته امتحانی در گروه آزمایشی انتخابی خود می باشند.

زمان ثبت نام این دوره ها در سال 85،در نیمه دوم دی ماه و زمان برگزاری آزمون در بهمن ماه می باشد.

از پذیرفته شدگان آزمون مطابق سر فصل های مصوب مالی،شهریه اخذ خواهد شد.

مواد آزمون در دو سطح عمومی و تخصصی در حد سرفصل های دروس مصوب دوره های کاردانی به شرح ذیل میباشد.

دوره های کاردانی پیوسته بدون آزمون دانشگاه آزاد

دوره های کاردانی پیوسته بدون آزمون این دانشگاه برای اولین بار از تیر ماه 84 اجرا و دانشگاه اقدام پذیرش دانشجو بر اساس شرط معدل نمود. ضمن آنکه در ماه آذر 84 نیز ثبت نام مجدد انجام گردید.(تا سال 85 ثبت نام این آزمون هر ساله 2 بار صورت پذیرفته است که پیش بینی می شود همین روال ادامه داشته باشد.)

ثبت نام در این دوره ها خاص فارغ التحصیلان کاردانش و فنی حرفه ای می باشد.

طول تحصیل در دوره های کاردانی حداقل 2 سال بوده و تا 3 سال نیز ممکن است ادامه یابد.

کلیه فارغ التحصیلان کاردانش و فنی و حرفه ای و همچنین دیپلمه های هنرستان نظام قدیم فقط مجاز به ثبت نام در یکی از رشته های کاردانی متناسب با نوع دیپلم خود مطابق با جداول مربوطه در دفترچه ثبت نامی می باشند.

تبصره 1: علاقه مندان به رشته تربیت بدنی می توانند بدون توجه به نوع دیپلم خود در رشته تربیت بدنی ثبت نام کنند.

تبصره 2- دارندگان مدارک تطبیقی ( که معدل کل دیپلم برای آنان منظور نمیشود) مجاز به ثبت نام در دوره کاردانی پیوسته نمی باشند. البته در همین جا لازم به ذکر است که اینگونه افراد به استناد رای جلسه شورای عالی آموزش و پرورش می توانند نسبت به رفع این مشکل برابر ضوابط اقدام نمایند. ( بخشنامه ی شماره 32/423 مورخ8/9/85 معاونت آموزش و پرورش نظری و مهارتی وزارت متبوع)

داوطلبان هنگام ثبت نام نبایستی از نظر نظام وظیفه منعی داشته باشد همچنین بر اساس آخرین اعلام وظیفه عمومی در دی ماه 85 داوطلبان متقاضی ورود به دوره های تحصیلی بدون آزمون نمی توانند از معافیت تحصیلی برخوردار شوند. که در این خصوص ممکن است در آینده تغییراتی به وجود آید.
داوطلبان در هنگام ثبت نام حداکثر می توانند 2 کد رشته محل را از بین رشته محل های موجود متناسب با دیپلم خود انتخاب کنند . ضمن آنکه انتخاب سوم آنها در صورت تمایل داوطلب با انتخاب دانشگاه خواهد بود.

به منظور کمک به داوطلبان در انتخاب رشته محل ها ، در دفترچه راهنما ، جدول راهنمای معدل به صورت تقریبی در نظر گرفته شده است تا داوطلب بتواند با توجه به معدل دوره متوسط خود انتخاب واقع بینانه تری داشته باشد.

 جدول رشته های تحصیلی در دوره کاردانی پیوسته و رشته های متناسب با آن در شاخه کاردانش و فنی و حرفه ای( نظام قدیم و جدید) به شرح ذیل می باشد.

ورود به دانشگاه از طریق کنکور سراسری

یکی دیگر از راههای ادامه تحصیل فارغ التحصیلان هنرستان فنی و حرفه ای و کاردانش از طریق شرکت در کنکور سراسری دانشگاهها و موسسات آموزش عالی می باشد. این قبیل افراد باید برای نیل به این هدف دارای مدرک پیش دانشگاهی باشند . به عبارت دیگر توانسته باشند کلیه واحد های مربوط به دوره پیش دانشگاهی (24 واحد درسی) را با موفقیت پشت سر گذاشته باشد. تحقق این مسئله به 3 طریق زیر امکان پذیر خواهد بود.

از طریق ادامه تحصیل به صورت داوطلب آزاد:
این روش از طریق ثبت نام در زمان مقرر در مراکز پیش دانشگاهی بزرگسالان و اخذ 12 واحد درسی  مربوط به پیش دانشگاهی در هر رشته دلخواه اعم از ریاضی و فیزیک،علوم تجربی،انسانی و یا هنر در هر ترم از یکسال تحصیلی به شیوه داوطلب آزاد صورت می پذیرد. بدیهی است ثبت نام به شیوه داوطلبان آزاد منجر به معافیت تحصیلی نخواهد شد و داوطلبان پسری که به این روش عمل می کنند بایستی حتما از راهنمایی مشاوران بهره ببرند.

از طریق حضور در امتحان تغییر رشته:
کلیه فارغ التحصیلان فنی و حرفه ای و کاردانش و حتی دانش آموزان متقاضی ورود به رشته غیر متناظر با دیپلم خود با هدف استفاده از معافیت تحصیلی و حضور در کلاسهای درسی دوره پیش دانشگاهی می توانند در آخرین سال یا ترم تحصیلی خود در دبیرستان  در فرصت مقتضی در یکی از دبیرستانهای بزرگسالان ناحیه یا منطقه تحصیلی خود که از طرف اداره آموزش و پرورش ناحیه یا منطقه تعیین می گردد ثبت نام و برابر جدول امتحانات تغییر رشته (که نزد مشاوران می باشد  ) در امتحان دروس مربوطه شرکت نمایند. بدیهی است در صورت کسب حد نصاب نمره لازم در هر درس ( که در بعضی دروس رشته هنر 12 می باشد.) این قبیل افراد می توانند در ترم آتی با رعایت ظوابط و مقررات متقاضی ورود به مراکز پیش دانشگاهی روزانه یا بزرگسالان شوند.

تذکر الف) نمرات تغییر رشته هر درس قابل ذخیره برای ترم بعدی نیز می باشد.
تذکر ب) : در صورتی که متقاضی امتحانات تغییر رشته بعضی یا تمامی دروس مربوط به تغییر رشته را در دوره متوسطه گذرانده و حد نصاب قبولی لازم را کسب نموده باشد از شرکت در امتحان تغییر رشته آن درس یا دروس معاف می باشد.

 

دوره های فراگیر پیام نور در مقطع کارشناسی

یکی دیگر از زمینه های ادامه تحصیل دانش آموزان دیپلمه ی فنی و حرفه ای و کاردانش، شرکت در دوره های فراگیر پیام نور می باشد. بر این اساس کلیه دانش آموزان فوق الذکر که موفق به اخذ   دیپلم خود شده اند ، مجاز هستند در یکی از 3 دوره این دانشگاه ثبت نام و شرکت نمایند که در ذیل به توضیح هر یک از این 3 دوره خواهیم پرداخت.

الف) دوره های فراگیر نیمه حضوری چند بخشی(تابان)
ب) دوره های فراگیر غیر حضوری چندبخشی(آزمون محور و رادیو تلوزیونی)
ج) دوره های فراگیر غیر حضوری چند بخشی آزمون الکترونیکی ( مجازی)
( ذکر این نکته در همین جا ضروری به نظر می رسد که یکی دیگر از دوره های این دانشگاه دوره های نیمه حضوری عادی می باشد که چون دانش آموزان فنی و حرفه ای و کاردانش مجاز به انتخاب رشته های مربوط به این دوره نیستند از معرفی آن ها صرف نظر شده است.)

کلیات:
- زمان ثبت نام این دوره ها درسال 85 در دهه ی دوم اسفندماه تعیین گردید.
- زمان برگزاری آزمون تبدیل وضعیت از دانشپذیری به دانشجویی مورخ 2/6/86 اعلام گردید.
( توضیح این که با توجه به ماهیت دوره های فراگیر دانشگاه پیام نور کلیه داوطلبین واجد شرایط ثبت نام در این دوره ها ملزم هستند که تعداد مشخصی واحد های درسی دانشگاهی(عمومی-اختصاصی) را متناسب با رشته ی دلخواه خود در اولین نیمسال ثبت نامی انتخاب و با موفقیت بگذرانند که به این نیمسال، نیمسال دانشپذیری گفته می شود. به عبارت دیگر دوره دانشجویی پس از پشت سر گذراندن دوره دانش پذیری امکان پذیر خواهد بود.)
- اخذ حداقل نمره قبولی 10 در هر یک از دروس عمومی و اختصاصی و همچنین کسب حداقل میانگین نمره 12 در کلیه دروس برای تغییر وضعیت از دانش پذیری به دانشجویی ضروری می باشد.

در صورتی که در یک یا دو درس نمره داوطلب کمتر از 10 باشد می تواند به صورت مشروط در مقطع کارشناسی ثبت نام کند لیکن داوطلب مکلف است حداکثر تا پایان نیمسال دوم تحصیلی درس یا دروس مربوط را با موفقیت بگذرانند و در غیر این صورت از ادامه تحصیل محروم است.

- در نیمسال دانشپذیری معافیت تحصیلی به دانش پذیران ذکور این دانشگاه تعلق نمیگیرد.

- هزینه تحصیل در نیمسال دانشپذیری و دوران دانشجوئی منطبق با سر فصل های مصوب اخذ خواهد شد.

- فهرست منابع و دروس عمومی و اختصاصی هر رشته در دفتر چه ثبت نام درج شده است.


دوره های فراگیر نیمه حضوری چند بخشی(تابان)

این دوره سعی دارد ضمن رعایت کیفیت در برنامه های آموزشی مصوب وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری داوطلب را تشویق نماید در مقطع کارشناسی با مهارت های تحصیل از راه دوربه  مهارتهای شغلی،مهارتهای زندگی،کار آفرینی ، مهارت راهبری رایانه (ICDL) و....، آشنا گردد.
دانشجوی طرح تابان پس از طی دوره دانشپذیری که ملزم به انتخاب تعدادی از دروس عمومی و اختصاصی متناسب با رشته ی انتخابی می باشد ، در دوره دانشجویی در دو نیمه به تحصیل می پردازد و پس از فراغت از تحصیل مدرک کارشناسی دانشگاه پیام نور که ارزش آن همانند مدرک سایر دانشگاههای دولتی ایران است، دریافت می نماید و امکان می یابد تا در مقاطع بالاتر دانشگاها ادامه ی تحصیل دهد. در این طرح تلاش بر آن است که نیمه اول تحصیل در محل انتخابی توسط داوطلب برگزار گردد و چون نیمه دوم به صورت تخصصی اجرا خواهد شد و نیاز به امکانات تخصصی ویژه دارد . داوطلب باید آمادگی حضور در یکی دیگر از مراکز واحد های مجری نیمه دوم رشته تحصیلی انتخابی را داشته باشد. همچنین:

طول دوره تحصیل کمی طولانی تر و تحصیلات کیفی تر از برنامه ی موجود دانشگاهای کشور است.

داوطلبان مجاز به انتخاب رشته محل های موجود در دانشگاه تا شعاع حداکثر 180 کیلومتری محل سکونت خویش هستند.

داوطلبان متقاضی استفاده از خدمات آموزشی مراکز واحد های آموزشی دانشگاه می توانند با پرداخت مبالغ معینی از این خدمات برای نیمسال دانشپذیری استفاده کنند.

رشته ها و گرایش های مورد تقاضای داوطلبان که در سال 85 معرفی شدند عبارتنداز : ادیان و عرفان اسلامی- تاریخ فرهنگ و تمدن ملل اسلامی – علوم قرآن و حدیث- فلسفه و کلام اسلامی – فقه و مبانی حقوق اسلامی- روانشناسی عمومی –آموزش و پرورش پیش دبستانی و دبستانی – مشاوره و راهنماییمدیریت و برنامه ریزی آموزشی – علوم اقتصادی ( اقتصاد نظری) – مدیریت جهانگردی- مدیریت صنعتی- مدیریت دولتی

مدیریت بازرگانی- حسابداری- زبان وادبیات فارسی مهندسی کامپیوتر ( نرم افزار)- مهندسی فناوری اطلاعات – علوم کامپیوتر – مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون- مهندسی کشاورزی(علوم دامی) – مهندسی منابع طبیعی( محیط زیست) مهندسی آب و خاک- مهندسی و مدیریت و آبادانی روستاها- مهندسی علوم کشاورزی- مهندسی اقتصاد کشاورزی – مهندسی صنایع- مهندس مدیریت پروژه.

هریک از استان های کشور ، بسته به امکانات موجودشان تعدادی از رشته های فوق را دارا می باشد.

 


دوره های فراگیر غیر حضوری چند بخشی (آزمون محور و رادیو تلوزیونی)

دوره های فوق از ویژگیهای نظام آموزشی با از راه دور است که دانشجو، نیازی به سر کلاس ندارد.
در این نظام آموزشی داوطلب دارای شرایط ثبت نام می تواند صرفا یکی از رشته های تحصیلی در یکی از بخش های اموزشی را انتخاب نماید .همچنین می تواند در هر کجای کشور داوطلب یک رشته تحصیلی باشد و بومی بودن داوطلب شرط نیست. این افراد با انتخاب یکی از دانشگاهای جامع استانی ( استان مورد نظر داوطلب) در هنگام ثبت نام در زمان مقرر جهت شرکت در آزمون دانش پذیری اقدام خواهند نمود.

رشته های تحصیل مربوط به این دوره عبارتتند از : ادیان و عرفان اسلامی- علوم قرآن و حدیث – فلسفه و کلام اسلامی – فقه و مبانی حقوق اسلامی- روانشناسی عمومی – آموزش پیش دبستانی و دبستانی- مشاوره و راهنماییمدیریت و برنامه ریزی آموزشی – علوم اقتصادی گرایش اقتصاد نظری- مدیریت جهانگردی- مدیریت صنعتی- مدیریت دولتی- مدیریت بازرگانی – حسابداری- زبان وادبیات فارسی- مهندسی مدیریت و آبادانی روستاها – مهندسی کشاورزی گرایش اقتصاد کشاورزی .

لازم به ذکر است اکثر رشته ها ی فوق در نیمسال دانشپذیری ، طبق برنامه تنظیمی به صورت رادیو تلوزیونی و از طریق شبکه آموزش پشتیبانی می گردد. ضمن آنکه توصیه  موکد دانشگاه به داوطلبان، استفاده از برنامه های آموزشی تلوزیونی ( منطبق با رشته انتخابی)، پس از قبولی در دوره ی دانشپذیری می باشد.

دروس دانشپذیری شامل دروس عمومی و اختصاصی منطبق با منابع از پیش تعیین شده می باشد.(در دفترچه ی ثبت نام ذکر شده است.)

دوره های فراگیر غیر حضوری چند بخشی آموزش الکترونیکی(مجازی)

آموزش الکترونیکی و اینترنتی که اصطلاحا آموزش مجازی نامیده می شود شیوه ای از ارائه ی آموزش دانشگاهی است که با الگو برداری از تجارت نوین جهانی آموزش از راه دور با استفاده از جدید ترین ابزارهای چند رسانه ای سازمان دهی شده است.در این شیوه آموزشی کلیه آموزش های لازم از طریق لوح های فشرده و مواد آموزشی چند رسانه ای و با استفاده از اینترنت و به صورت تحت وب ارائه می شود.


 رشته های تحصیلی موجود در این دوره عبارتند از علوم کامپیوتر – مهندسی فناوری اطلاعات و مهندسی کامپیوتر با گرایش نرم افزار که دانش پذیر می تواند در هر کجای کشور داوطلب یک رشته ی تحصیلی باشد و بومی بودن داوطلب شرط نیست. و لذا دانشپذیر باید یکی از دانشگاههای جامع استانی را ( مطابق جدول دانشگاها در دفتر چه ثبت نام) جهت شرکت در آزمون دوره دانش پذیری که در شهریورماه برگزار می شود انتخاب نماید.
در صورتی که دانش پذیر در آزمون موفق شد دانشجوی دانشگاه پیام نور استان محل سکونت خود می باشد . ولی برای شرکت در امتحانات پایان هر درس دانشگاهی در دوران دانشجویی به یکی از 3 حوزه انتخابی از بین مراکز و واحد های انتخابی خود که قبلا هنگام ثبت نام در فرم تقاضانامه ی ثبت نام انتخاب نموده است ، معرفی و امتحانات مربوطه برگزار خواهد شد.

فهرست منابع و دروس عمومی و اختصاصی شرکت کنندگان در آزمون دوره دانش پذیری در دفترچه ی ثبت نامی این دانشگاه موجود می باشد.


دوره های کاردانی به کارشناسی نا پیوسته

ثبت نام ورود به دوره کارشناسی ناپیوسته از دوره های کاردانی ( فوق دیپلم) پیوسته و نا پیوسته هر ساله در اردیبهشت ماه برگزار می گردد.

 دانشجویان سال آخر مقطع کاردانی که حداکثر تا تاریخ سی ام بهمن ماه هر سال فارغ التحصیل می گردند مجاز به ثبت نام می باشند.

 آزمون کارشناسی نا پیوسته در دو سطح رشته های گروه پزشکی و گروه غیر پزشکی برای دوره های روزانه یا شبانه دارای پذیرش می باشد.

 رشته های گروه غیر پزشکی شامل رشته های مربوط به گروه فنی و مهندسی – کشاورزی- گروه هنر – گروه علوم انسانی – و رشته های علوم آزمایشگاهی ، دامپزشکی و رشته آمار می باشد.

هزینه مربوط به دوره شبانه و موسسات آموزش عالی غیر انتفاعی و غیر دولتی این آزمون مطابق سر فصل های مصوب دریافت می گردد.

 دارندگان مدرک کاردانی پیوسته نظام جدید آموزش متوسطه ، مجاز به شرکت در آزمون پذیرش دانشجو از دوره کاردانی به کارشناسی ناپیوسته رشته های تحصیلی گروه آموزش پزشکی نمی باشند.

لازم به تذکر است تناسب و تجانس رشته انتخابی با رشته فارغ التحصیلی ضروری است.

روشن بودن وضعیت نظام وظیفه برای داوطلبان مرد ، وفق ظوابط و مقررات الزامی است.

 

نکته مهم:

ادامه تحصیل دارندگان مدرک کاردانی ( اعم از فنی و حرفه ای یا کاردانش) از طریق
کنکور سراسری دانشگاهها و موسسات آموزش عالی ، بدون داشتن گواهینامه پیش دانشگاهی بلا مانع است.


تذکر مهم:

در این مجموعه سعی بر آن شده است تا توضیحاتی کلی پیرامون ظوابط ادامه تحصیل فارغ التحصیلان مراکز آموزشی فنی و حرفه ای و کاردانش ارائه گردد. لیکن بر حسب تجربه می توان پیش بینی کرد که در سنوات آتی این شرایط و ظوابط با تغییراتی همراه شود. و لذا شایسته است هر ساله در استفاده و اطلاع رسانی به سایرین ، این مهم مد نظر قرار گرفته باشد و با لحاظ آخرین تغییرات این کار انجام شود.

 


منابع:

 راهنمای آزمون ورودی دوره های کاردانی نظام جدید آموزشکده های فنی و حرفه ای سال 1385
 راهنمای پذیرش کاردانی بدون آزمون دانشگاه جامع علمی- کاربردی – سال 1385
 راهنمای ثبت نام دوره کاردانی پیوسته بدون آزمون دانشگاه آزاد اسلامی ویژه فارغ التحصیلان دوره های فنی و حرفه ای و کاردانش – سال 1385
 دفترچه راهنمای پذیرش دانش پذیر در دوره های فراگیر پیام نور – سال 1385
 دفترچه ثبت نام آزمون کاردانی به کارشناسی ناپیوسته- سال 1385
سایتهای مربوط به رشته های کار دانش


مطالب مشابه :


ازمون زبان دکتری

[جزوه ازمون نظام مهندسی برق :: کلیک کنید ::. اعلام زمان برگزاری نخستین آزمون زبان




استخدام ۴ هزار نفر نیروی جدید در صنعت آب و برق کشور

در نشستی خبری درباره زمان برگزاری آزمون ۲۵ پست برق احداث شده و اداره این




استخدام وزارت نیرو بهمن 91

سال 91 اعلام کرد به زودی زمان برگزاری آزمون استخدامی امسال اداره دارایی قوه برق تولید




نحوه ادامه تحصیل کاردانشیها

هنرجوی برق دوم دی ماه و زمان برگزاری آزمون در خود که از طرف اداره آموزش و پرورش




زمان توزیع کارت ورود به جلسه و برگزاری آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد سال 91

زمان توزیع کارت ورود به جلسه و برگزاری آزمون کارشناسی ارشد اداره کل




چاپ کارت آزمون کارشناس رسمی قوه قضائیه

خبر جدید (اعلام زمان برگزاری آزمون) ضمن آرزوی موفقیت برای یکایک شما عزیزان به اطلاع




زمان آزمون مصاحبه رشته مهندسی برق گرایش الکترونیک دانشگاه اصفهان

زمان آزمون مصاحبه رشته مهندسی برق گرایش الکترونیک دانشگاه اصفهان




استخدام قوه قضاییه سال ۹۲ (استخدام جدید) + اطلاعیه شرایط شرکت در آزمون و منابع آزمون

» آیین‌نامه اداره جلسات زمان برگزاری آزمون کاردان برق، مهندس برق، مهندس




زمان ثبت نام کارشناسی ارشد 94 اعلام شد

زمان برگزاری آزمون تصویب رشته کارشناسی پیوسته مهندسی برق برای اداره ثبت




برچسب :