چطور یک رزومه جامع بنویسیم ؟ ( قسمت اول )

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

رزومه متني است چند صفحه اي حاوي اطلاعات و مشخصات فردي كه قبل از مصاحبه در اختيار كارفرمايان قرار گرفته و به آنان امكان ميدهد تا ارزيابي اوليهاي از تواناييهاي شغلي شما داشته باشند. در واقع رزومه بايد تصويري ذهني از شما و فعاليتهاي شغليتان به خواننده ارائه كند. از اين حيث رزومه جنبه اي تبليغاتي دارد بدين ترتيب كه ويژگيهاي مؤثر و مفيد خود را در اختيار كارفرما قرار ميدهيد و به نوعي سعي ميكنيد تا وي را متقاعد كنيد كه از بين چندين داوطلب، شما را براي شركت در مصاحبه انتخاب كند. رزومه بايد به طور مثبتي مهارتها و تواناييهاي شما را نشان دهد.

 رزومه در عين حال كه بايد كاملاً صادقانه باشد، در آن جايي براي تعارفات و شكسته نفسي نيست. رزومه ، زندگينامه، شرح گذشته و يا حال شما نيست (هر چند كه قسمت عمده آن مربوط به سوابق كاريتان ميشود). اولين هدف رزومه جلب توجه كارفرماست. بنابراين در هر جمله اي كه مينويسيد بايد سعي كنيد به نوعي علاقه و توجه خواننده را جلب كنيد. يك رزومه خوب ميتواند كليد موفقيت شما در امر كاريابي باشد.

به آن از ديد انجام وظيفه نگاه نكنيد: نوشتن رزومه با پر كردن فرم ثبت نام فرق ميكند!  

 

چگونه يك رزومه مناسب بنويسيم؟

 

روي نيازهاي كارفرما تأكيد كنيد نه نيازهاي خودتان:

 

كسي كه رزومه شما را بررسي خواهد كرد معمولاً خود نيز از نزديك با شغل مربوطه در ارتباط است و صحت انجام كار براي وي از اهميت بالايي برخوردار است. بنابراين بايد در نوشتن رزومه خود تواناييهاي خود را به خوبي نشان دهيد. از خود بپرسيد كه يك داوطلب خوب چه خصوصياتي بايد داشته باشد؟

چه تواناييهاي ويژه اي وي را در بين ساير داوطلبان متمايز ميكند؟ كارفرما حقيقتاً چه نيازي دارد؟ اين مرحله از اهميت ويژه اي برخوردار است. اگر نتوانيد به نيازهاي آنان پاسخ دهيد، از رزومه خود جوابي نخواهيد گرفت.

سعي كنيد تا خود را جاي كارفرما قرار دهيد تا بتوانيد ديد بهتري پيدا كنيد. اين ديد در تمام مراحل نوشتن رزومه كارگشاي شما خواهد بود. 

 

ابتدا برنامه ريزي كنيد:

 

روي موضوع خوب تمركز كنيد. ببينيد كارفرما چه ميخواهد و شما چه چيزي براي ارايه به وي در دست داريد. پاسخ سؤالهاي مطرح شده در قسمت قبل را روي كاغذي يادداشت كنيد. سپس به ترتيب اهميت به آنها پاسخ دهيد. سعي كنيد هر آنچه را كه به نوعي در مطرح كردن شما به عنوان كانديداي مطرح مؤثر است لحاظ كنيد.

مسأله اصلي اينست كه بتوانيد با فكري باز بين آنچه كارفرما ميخواهد و آنچه كه تا كنون انجام داده ايد ارتباطي مناسب برقرار كنيد. لزومي ندارد كه خود را به مباحث شغلي محدود كنيد. از هر نكته اي در زندگيتان كه ميتواند براي كارفرما جالب توجه باشد، استفاده كنيد.

 

اين يادداشتها هسته اوليه رزومه شما خواهد بود.

 

 قالبهاي رزومه:

 

تصميم گيري نكته مهم ديگر در مورد نحوه نگارش، قالب و آرايش رزومه است. آرايشهاي معمول لزوماً بهترين راه حل براي شما نيستند، بلكه در وضعيتهاي مختلف آرايشهاي مختلف و يا تركيبي از آنها جواب ميدهند.

 در فرمهاي الكترونيكي رزومه معمولاً اين مسأله حل شده است. آنچه باقي ميماند، ترتيب ذكر موارد مختلف (مثل سوابق كاري) است كه ميتواند به صورتهاي گوناگوني باشد:

يكي از قالبهاي معمول رزومه، رزومه زماني (Chronological) است. در اين شيوه سوابق كاري به ترتيب عكس زماني با ذكر نام شركت، تاريخ و عنوان كار آورده ميشود. كساني كه تجربه كاري طولاني و ممتد دارند معمولاً از اين نوع رزومه استفاده ميكنند.

نوع ديگر رزومه، رزومه عملكردي (Functional) است در اين روش نويسنده بر دستاوردها و تواناييهاي شغلي خود تأكيد ميكند و آنها را در دسته هايي مثل مديريت، رهبري، طراحي و ساير مهارتها و تواناييها مرتب ميكند. چنين رزومهاي براي كساني كه به تازگي فارغالتحصيل شده اند يا تجربه كاري زيادي ندارند و يا ميخواهند زمينه كاري خود را تغيير دهند، مناسب است.

ميتوان از تركيب هر دو قالب نيز استفاده كرد. يعني هر دو بخش سوابق شغلي و تواناييها و تخصصها را در رزومه گنجاند. 

ادامه دارد


مطالب مشابه :


نحوه نوشتن نامه استخدامي

نحوه نوشتن نامه 2- پر كردن رزومه براي شغل مديريت صحبت در مورد تجربيات كاري 11- ارسال رزومه




یک نمونه رزومه

تصميمگيري نكته مهم ديگر در مورد نحوه پر رنگ كردن يا خط تجربيات كاري رزومه را




نحوه نگارش رزومه

نحوه نگارش رزومه. نوشتن رزومه با پر كردن فرم ثبت نام فرق ميكند! زمينه هاي كاري حسابداري .




طریقه نوشتن رزومه

هايي در نحوه نگارش رزومه هاي مختلف كردن تجارب كاري، هميشه و پر جنب و جوش




چگونه رزومه كاري بنويسيم؟

چگونه رزومه كاري تصمیم گیری نكته مهم دیگر در مورد نحوه میتوانید با پر رنگ كردن یا




چطور یک رزومه جامع بنویسیم ؟ ( قسمت اول )

نوشتن رزومه با پر كردن تصميم گيري نكته مهم ديگر در مورد نحوه (مثل سوابق كاري)




رزومه چيست؟

به آن از ديد انجام وظيفه نگاه نكنيد: نوشتن رزومه با پر كردن فرم ثبت نام فرق ميكند!




رزومه چيست؟

نوشتن رزومه با پر كردن تصميم گيري نكته مهم ديگر در مورد نحوه (مثل سوابق كاري)




نكاتي در مورد نوشتن رزومه و نامه استخدامي

2- پر كردن رزومه براي شغل در مورد تجربيات كاري 11- ارسال رزومه نحوه پذیرش و




رزومه چیست؟ و به چکاری می آید؟

تصميم گيري نكته مهم ديگر در مورد نحوه ميتوانيد با پر رنگ كردن يا خط كاري رزومه




برچسب :