متن تفاهمنامه اتحادیه با آموزش و پرورش

بسمه تعالی

 

متن تفاهم نامه

اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان

با

وزارت آموزش و پرورش

 

 

 

 

شماره : 22/31418/140

تاریخ : 21/9/1385


مقدمه

حضور فعال نهادها و تشکل های خود جوش دانش آموزی درمحیط مدارس ، با تکیه بر
انگیزه های دینی و انقلابی از نیازهای ضروری نظام آموزش و پرورش است . سیره ی عملی حضرت امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) و تأکید مقام معظم رهبری بر اهمیت مشارکت انجمن های اسلامی دانش آموزان در امر پرورش معنوی جوانان و نوجوانان و تأثیرگذاری آنان در گروه های همسال ، مؤید ضرورت حضور فعال انجمن های اسلامی در مدارس و تمامی
صحنه های اجتماعی و انقلابی است .

بر این مبنا اساسنامه اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان به عنوان یک تشکل
دانش آموزی و نهاد فرهنگی غیردولتی ، تحت نظارت عالی مقام معظم رهبری که با انتصاب نماینده ی معظم له محقق شده است .

در سیصد و پنجاه و پنجمین جلسه مورخ 3/5/74 شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است و تصمیمات و مصوبات حسب اصل پنجاه و هفتم قانون اساسی در حکم قانون و لازم الاجرا است .

با توجه به اهداف مندرج در اساسنامه ی مذکور حسب بند 4 ماده 2 ( انسجام
دانش آموزان مسلمان و متعهد از طریق گسترش انجمن های اسلامی مدارس و همگامی با وزارت آموزش و پرورش برای ایجاد فضای مساعد آموزشی و پرورشی در محیط مدارس ) ، همچنین با عنایت به وظایف ذکر شده در این اساسنامه حسب بند 7 ماده 3 (همفکری و همکاری با مسؤولان وزارت آموزش و پرورش و مدیران مدارس به منظور نیل به اهداف مقدس نظام تعلیم و تربیت اسلامی) ، براساس ماده 5 اساسنامه که ذکر می نماید : به منظور هماهنگی هر چه بیشتر اتحادیه با وزارت آموزش و پرورش ، به ویژه در مدارس و گسترش همکاری های دو دستگاه ، توافقنامه ای که به امضای وزیر آموزش و پرورش و نماینده ی مقام معظم رهبری رسیده باشد ملاک عمل است ، چگونگی فعالیت اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان در مدارس کشور از طریق این توافقنامه مشخص خواهد شد . براین اساس سند زیر به امضای وزیر آموزش و پرورش و نماینده ی مقام معظم رهبری در اتحادیه می رسد .

در راستای سیاست های وزارت آموزش و پرورش مبنی بر حمایت از تشکل های دانش آموزی و فعالیت های سازنده ی آنها در محیط مدارس از یک سو و اهتمام اتحادیه ی انجمن اسلامی دانش آموزان برای خیزش و جنبش بزرگ علمی و فرهنگی دانش آموزی از طریق همکاری و مشارکت با وزارت آموزش و پرورش به منظور تحقق آرزوها و آرمانهای انقلاب اسلامی از سوی دیگر ، موارد زیر ، مبانی برنامه ریزی و فعالیت اجرایی قرار خواهد گرفت .

·        ماده (1)

براساس ماده 4 اساسنامه اتحادیه و به منظور اطلاع از سیاست ها و مشارکت در
برنامه ریزی های اتحادیه از یک سو و تشریح و تبیین برنامه های وزارت از سوی دیگر،
نماینده ی وزیر آموزش و پرورش عضو شورای مرکزی خواهد بود .

·        ماده (2) سطوح هماهنگی

هماهنگی اتحادیه با آموزش و پرورش در سه سطح مرکز ، استان و شهرستان یا منطقه و مدرسه ایجاد می شود .

·        ماده (3)

کمیته هماهنگی برای انجام همکاری های مؤثر و به منظور تقویت برنامه های اتحادیه
انجمن های اسلامی دانش آموزان از سوی شورای مرکزی در سه سطح مذکور در ماده 2 به شرح ذیل تشکیل می شود :

الف ـ این کمیته در سطح مرکز از دو نماینده از سوی شورای مرکزی اتحادیه ( یکی از آنها با سمت دبیر کل ) و دو نماینده از سوی وزارت آموزش و پرورش ( به ترتیب معاون آموزش نظری و مهارتی و معاون پرورشی و تربیت بدنی با نمایندگان تام الاختیار آنان ) تشکیل می شود .

ب ـ در سطح استان و شهرستان یا منطقه نیز این کمیته ها متناظر با بند الف تشکیل
می گردد و کمیته های استانی تحت نظر کمیته هماهنگی مرکز و کمیته شهرستان و مناطق تحت نظر کمیته استان فعالیت می نماید .

·        ماده (4) وظایف کمیته هماهنگی

1ـ4 : تعیین راهکارهای مشارکت انجمن اسلامی در فعالیتهای پرورشی ، فرهنگی ، آموزشی و اجتماعی و ارائه آن به شورای مرکزی جهت تصمیم نهایی .

2ـ4 : ارائه گزارش نظارت بر فعالیت کمیته های هماهنگی موضوع بند ب ماده 3 به شورای مرکزی

3ـ4 : ارائه پیشنهاد به منظور اجرای فعالیتها و طرح های مشترک ، از قبیل برگزاری دوره های آموزشی ، مسابقات ، جشنواره های علمی ، فرهنگی ، ورزشی و اردوها در سطح ملی برای مسؤولان و اعضای انجمن اسلامی مدارس به شورای مرکزی جهت تصویب و ابلاغ به کمیته هماهنگی .

4ـ4 : پیش بینی منابع مالی و تأمین اعتبار برای اجرای طرح ها و برنامه های مشترک با تصویب شورای مرکزی و براساس ضوابط و مقررات توافقنامه .

5ـ4 : بررسی مواد عدم هماهنگی رسیدگی به شکایات و رفع اختلافات احتمالی در صورت لزوم ارجاع موضوع به کمیته مافوق و شورای مرکزی .

6ـ4 : تهیه گزارش و ارزشیابی سالانه از مجموعه فعالیتهای مشترک سازمان آموزش و پرورش و اتحادیه استانها در خصوص مفاد این توافق نامه جهت ارائه به کمیته مافوق به شورای مرکزی .

7ـ4 : همکاری در استفاده بهینه از فضاها و امکانات آموزش و پرورش به ویژه تأمین فضای مناسب برای دفاتر اتحادیه براساس قوانین و مقررات آموزش و پرورش .

8ـ4 : ارائه گزارش در خصوص مشکلات احتمالی نیروهای مأمور به خدمت آموزش و پرورش در اتحادیه و پیشنهاد به منظور حل آنها از سوی کمیته هماهنگی به شورای مرکزی جهت
تصمیم گیری .

9ـ4 : ارائه گزارش نظارت بر حسن اجرای این توافقنامه و تحقق آن در سطح مذکور موضوع ماده 2 به شورای مرکزی .

10ـ4 : تأمین نیروهای مورد نیاز اتحادیه به صورت پاره وقت براساس ضوابط و مقررات .

11ـ4 : ایجاد زمینه مناسب همکاری برای تحقق موارد زیر :

الف ـ فعالیتهای فوق برنامه اتحادیه در خارج از مدارس و ساعات غیردرسی .

ب ـ استفاده از فضاهای آموزش و پرورش ، اردوگاهها و کارگاهها به ویژه در فصل تابستان براساس مقررات و ضوابط آموزش و پرورش .

ج ـ حضور مسؤولان اتحادیه در جلسات ، شوراها و گردهماییهای آموزش و پرورش در صورت لزوم و براساس دعوت آموزش و پرورش .

 

 

·        ماده (5) همکاری های علمی ، آموزش و مهارتی

با توجه به تجارب و فعالیت های مستمر اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان در زمینه امور علمی ـ آموزش و مهارتی هماهنگی های لازم در زمینه های زیر از سوی طرفین آیین نامه ای که به تصویب کمیته هماهنگی مرکز موضوع ماده 3 و تأیید وزیر آموزش و پرورش رسیده باشد به عمل خواهد آمد :

1ـ5 : هماهنگی در برگزاری مطلوب مسابقات علمی آینده سازان و تداوم آن در سطح مدارس کشور با همکاری حوزه های ستادی آموزش و پرورش سازمان های آموزش و پرورش در
استان ها و ادارت آموزش و پرورش در شهرستان ها و مناطق در چهارچوب ضوابط و مقررات .

2ـ5 : هماهنگی در تأسیس و راه انداری آموزشگاه های علمی ـ فرهنگی ، مدارس غیرانتفاعی ، مراکز آموزش زبان و آموزش های فنی و مهارتی در چهارچوب ضوابط و مقررات وزارت آموزش و پرورش از جمله نحوه اعطای مجوزرسمی به اتحادیه جهت تأسیس و راه اندازی مراکز آموزشی ، (موضوع بند الف ماده (4) قانون تأسیس مدارس غیرانتفاعی) .

·        ماده (6) چگونگی تعامل انجمن های اسلامی مدارس با واحد آموزشی

انجمن اسلامی تشکلی است دانش آموزی که برای حفظ ، تعمیق و تحقق اهداف انقلاب اسلامی و پاسداری از ارزش های دینی و انقلابی در بین دانش آموزان فعالیت می نماید و به نوعی سایر دانش آموزان واحد آموزشی را در معرض برنامه های دینی و اجتماعی خود قرار می دهد .

از این رو فعالیت انجمن های اسلامی به شرح زیر ، تحت نظارت اتحادیه و هماهنگ با معاونت پرورشی و تربیت بدین وزارت آموزش و پرورش اجرا می شود . براین اساس مدیران محترم مدارس با نگاه مشفقانه نسبت به فراهم نمودن نقش آفرینی دانش آموزان عضو انجمن اسلامی در تحقق برنامه ها و فعالیت های ذیل اهتمام ورزند :

1ـ6 : عضو گیری و سامان بخشی دانش آموزان در انجمن اسلامی مدرسه با رویکرد تحقق
چشم انداز ، رسالت و مأموریت های جنبش دانش آموزی .

2ـ6 : پرداختن به معارف قرآن و اهل بیت (ع) از روش های گوناگون ، از جمله برگزاری
حلقه های معرفت هیأت های انصارالمهدی (عج) و مراسم معنوی و عبادی در محیط مدرسه با مشارکت سایر دانش آموزان .

3ـ6 : ایجاد زمینه های ارتباط مؤثر ، سازنده و دائمی اعضای انجمن اسلامی مدرسه با سایر دانش آموزان با انگیزه های شورآفرینی و نشاط علمی و اجتماعی برای حرکت آگاهانه ، خردمندانه در مسیر ساختن فردای کشور در پرتو ارزش های فرهنگی و اسلامی.

4ـ6 : تمرین مدیریت اجتماعی به منظور بروز استعدادهای فردی و اجتماعی
دانش آموزان از طریق برپایی برنامه ها و فعالیت های گروهی علمی ، فرهنگی ، هنری، اردویی ، ورزشی و سازماندهی دانش آموزان در راه پیمایی ها با همکاری مسؤولان مدرسه .

5ـ6 : همکاری در بزرگداشت ایام هویت بخش تاریخی با اجرای برنامه های شورآفرین در محیط مدرسه .

6ـ6 : همکاری در برگزاری نماز جماعت و مراسم عبادی با انجام تبلیغات ، تشویق و ترغیب دانش آموزان برای اقامه هر چه باشکوهتر این فریضه الهی .

7ـ6 : کمک به ترویج فرهنگ کتابخوانی و مطالعه در بین سایر دانش آموزان و همکاری در اداره کتابخانه مدرسه .

8ـ6 : ترویج ارزش ها و فرهنگ تقدیر و سپاس بین دانش آموزان ، از طریق انجام اقدامات فرهنگی پسندیده از جمله نکوداشت مدیران ، معلمان ، مربیان ، خادمان مدارس و دانش آموزان مؤمن ، فعال و ساعی .

9ـ6 : نقش آفرینی به منظور ارتقای مهارت های مختلف دانش آموزان در زمینه های مختلف هنری و ادبی از طریق همکاری ها و مشارکت در تهیه روزنامه دیواری ، نشریه، پوستر و سایر محصولات فرهنگی دانش آموزی .

10ـ6 : پیگیری سیاست ها و برنامه های مصوب وزارت آموزش و پرورش در مدرسه و توزیع رایگان محصولات فرهنگی تولید شده در میان دانش آموزان ، با هماهنگی معاونت پرورشی و تربیت بدنی .

11ـ6 : ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ، تقویت روحیه ی حماسی ، غیرت دینی و هویت ناب نسل انقلاب بازنده نگه داشتن یاد ، خاطره و آرمان های شهیدان ، مجاهدان و ایثارگران .

12ـ6 : اتحادیه نسبت به برگزاری کلاسهای جبرانی آموزشی برای اعضای فعال خود اقدام
می نماید .

·        ماده (7)

به منظور نظارت ، پیگیری ، هماهنگی فعالیت انجمن های اسلامی و اجرای طرح های فرهنگی ـ آموزشی ، اعزام نمایندگان و یا روحانیون با معرفی مسؤولان اتحادیه و هماهنگی مدیر مدرسه انجام خواهد گرفت .

·        ماده (8)

حضور دانش آموزان در خارج از ساعات درسی جهت اجرای برنامه های انجمن اسلامی با تأیید اتحادیه و هماهنگی مدیر مدرسه صورت خواهد گرفت .

·        ماده (9)

اعضای شرکت کننده در فعالیت های گروهی دانش آموزی ( اردویی ، ورزشی ، همایش ها و ... ) اتحادیه ، برابر مقررات آموزش و پرورش تحت پوشش خدمات بیمه ای خواهند بود .

این توافقنامه که در یک مقدمه و 9 ماده تنظیم شده است در مورخ 21/9/85 به تأیید نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان و وزیر آموزش و پرورش رسید .

 

محمود فرشیدی                                                  محمد جواد حاج علی اکبری

وزیرآموزش و پرورش                                                نماینده مقام معظم رهبری در

    اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان


مطالب مشابه :


متن تقدیرنامه دانش آموزی

متن تقدیرنامه دانش آموزی ویژه نامه یاس نبی متن لوح تقدیر




متن تقدیر نامه مسابقات قرآن

متن تقدیر نامه مسابقات ایده های فرهنگی دانش آموزی; مطالب اخیر سلام بر پیامبر




متن تفاهمنامه اتحادیه با آموزش و پرورش

متن تفاهم نامه. دانش آموزی و نهاد ترویج ارزش ها و فرهنگ تقدیر و سپاس بین دانش آموزان




متن تقدیر نامه کانون انتظار از امام جمعه محترم

پایگاه اسلامی دانش آموزی متن تقدیر نامه کانون انتظار از امام جمعه محترم .




گزارش عملکرد «هفته پژوهش» پژوهش سرا ی دانش آموزی باقرالعلوم (ع)چرداول

پژوهش سرای دانش آموزی متن. مستندات. 1 تقدیر از13نفر دانش آموزان برگزیده پژوهشی واهداء




مراحل تحقیق دانش آموزی

متن تقدیر نامه. اگر دانش آموزی ،موضوع پژوهش به خلاصه نویسی می پردازد.متن خلاصه




آیین نامه انضباطی دانش آموزان

با شئوون دانش آموزی برای در آیین‌نامه شرکت تعاونی دانش لوح تقدیر از




برچسب :