آشپزخانه و سرویس های بهداشتی

آشپزخانه و سرویس های بهداشتی

خصوصیات پوشش دیوار در سرویس های بهداشتی و آشپزخانه

دیوراها را در فضاهای مرطوب باید با مصالحی اندود کرد که توانایی مقاومت در برابر این شرایط محیطی را به خوبی دارا باشند. سطحی که متخلخل و دارای پستی و بلندی باشد، مکان مناسبی برای رشد قارچها و باکتریها است. فضاهای مرطوب مکان های مناسبی برای تجمع حشرات نیز هستند. لذا پوشش دیوار در سرویس های بهداشتی و آشپزخانه قطعاً باید دارای خصوصیات زیر باشد:

-         محکم و غیر قابل نفوذ باشد، تا بتواند در برابر رطوبت مقاومت کنند.

-         دارای سطحی صاف و بدون پستی و بلندی باشد، تا به راحتی تمیز شوند و آلودگی در خلل و فرج آنها تجمع نشود.

-         در برابر رطوبت و شوینده های قوی مقاوم باشد، تا پوسیدگی در آنها ایجاد نشود.

-         آب و رطوبت را به خود جذب ننمایدف تا مکان مناسبی برای رشد قارچها و باکتریها به وجود نیاید.

کاشی لعابدار بهترین و بهداشتی ترین پوشش سرویس های بهداشتی می باشد و از اندودهای مقاوم در برابر رطوبت که سطحی صیقلی شده داشته باشند نیز می توان در فضاهای مرطوب استفاده کرد. بعضی روکش های پلاستیکی نیز وجود دارند که با چسب های مخصوص به دیوار اندود شده می چسبند و ظاهری همچون کاشی دارند. همچنین انواع کاغذ دیواری مقاوم در برابر رطوبت نیز برای این منظور ساخته می شود. رنگ های روغنی نیز تا حدی در برابر رطوبت مقاومند.

مصالح کاشیکاری

قبل از بیان نحوه کاشیکاری بهتر است با مصالح مورد مصرف برای این منظور آشنا شویم.

کاشی: کاشی فرآورده ای سرامیکی است که به سبب پخته شدن در درجه حرارت معین، به حالت نیمه شیشه ای درآمده باشد و خاصیت جذب آب آن بسیار کم و قدرت مقاومت آن در برابر ساییدگی، فشار و ضربه مکانیکی زیاد باشد. در صورتی که سطح کاشی از لعاب معدنی پوشیده شده باشد، کاشی لعابدار نامیده می شود. کاشی در اندازه های مختلف و متنوعی ساخته می شود.

کاشی های تزیینی دارای برجستگی و فرورفتگی با اشکال تزیینی و منقوش به رنگ های مختلف هستند. کاشی های لعابی و انواع سرامیک برای پوشاندن دیوراهای قابل شستشوی داخل ساختمان نظیر دستشویی، حمام، توالت، آشپزخانه و مراکز بهداشتی و آزمایشگاه ها و حتی تهیه تابلوهای تزیینی و همچنین دیوارهای خارجی بنا به کار می رود.

مصالح چسباننده:

 دوغاب سیمان: برای چسباندن کاشی روی سطوح قائم از دوغاب ماسه سیمان به نسبت حجمی 1:5 و برای پر کردن بندها از دوغاب سیمان و پودر سنگ استفاده می شود.

در ساختن ملات برای کاشیکاری نباید آهک، گچ و خاک به کار رود.

چسب های مخصوص: در بعضی موارد برای چسباندن کاشی و سرامیک از چسب های مایع مخصوص و یا از بتونه استفاده می کنند. چسب های مایع غالباً روی بتن یا گچ و مانند آن بدون تراشیدن دیوار به کار می روند. این نوع مواد معمولاً در مقابل آب، اسید و مواد نفتی مقاوم هستند. بتونه ها معمولاً از چندین نوع مواد شیمیایی بخصوص ترکیب شده اند.

  کا شیکاری

زیر سا زی (آماده کردن زیر کار):

قبل از اقدام به نصب کاشی به وسیله دوغاب باید مراتب زیر را در خصوص اصلاح زیرسازی انجام داد:

-         اضلاع افقی و عمودی دیوار باید کاملاً تراز (افقی) و شاقول (قائم) باشند.

-         روی دیوارهایی که برای کاشیکاری درنظر گرفته شده اند، نباید با ملات و یا پوششی از کاهگل، گچ و خاک، گچ و یا هر نوع ملات دیگری غیر از «ملات ماسه سیمان» چیده و یا اندود شده باشد.

-         اگر ملات بین آجرهای دیوار ملاتی غیر از ماسه و سیمان باشد، بهتر است لااقل 24 ساعت قبل از اقدام به کاشیکاری سطح دیوار را ملات ماسه و سیمان به ضخامت 3 تا 5 میلیمتر پاشیده (بصورت گلنم) و سطح را پوشش دهند.

-         چنانچه کاشیکاری به وسیله چسب های مخصوص مورد نظر باشدف سطح دیوار باید کاملاٌ به کمک اندود صاف و بدون برجستگی باشد. در این حالت به علت آنکه چسب مخصوص دارای خاصیت ضد آب است، معمولاً از ملات گچ برای دیوار چینی می توان استفاده نمود.

-         قبل از نصب کاشی باید دقت شود که محل مورد نظر برای نصب کاشی کاملاً خشک شده باشد.

-         چنانچه کاشیکاری در فصول سرد که امکان یخزدگی در ملات وجود داشته باشد انجام شود، بهتر است محیط دائماً گرم نگهداری شود.

-         در صورتی که سطح دیوار پشت کاشیکاری با قیرگونی عایق شده باشد، باید برای تأمین چسبندگی لازم، قبلاً تور سیمی روی سطح عایقکاری شده نصب شود.

نصب کاشی برروی دیوار:

برای نصب کاشی به کمک دوغاب سیمان بایستی به نکات زیر توجه کرد.

-         سطحی که قرار است کاشیکاری شود باید بطور شاقولی و با اصول فنی ساخته شده باشد. لذا قبلاً باید دیوار را به وسیله شمشه و تراز و اندود ماسه و سیمان کاملاً شاقول و هموار ساخت، در غیر این صورت برابر تصویر 1-3 اقدام می نماییم. البته سطح اندود باید برای دوغاب ریزی زبری لازم را برای چسبندگی داشته باشد.

-         کاشی را نباید قبل از نصب مدت زیادی در آب قرار داد که زنجاب شود زیرا در این صورت چسبندگی ملات با ان از بین می رود، لذا فقط کافی است کاشی را در آب فرو برده و خارج کرد.

-         چنانچه از کاشی طرح دار استفاده می شود در نحوه و محل چسباندن آنها باید دقت لازم به عمل آید.

-         دو کاشی به صورت کاملاً تراز از دو سر به عنوان قراول نصب کرده  توسط ریسمان کشی یا شمشه گیری مابین آنها را کاشی می چینیم و سپس دوغاب سیمانی به ضخامت 5/2 سانتیمترت به صورت سرتاسری پشت یک ردیف کاشی می ریزیم. برای آنکه کاشی ها در هنگام دوغاب ریزی تکان نخورند، با یک تکه گل رس که قبلاً آماده می شود، آنها را از بالا به دیوار متصل می کنند.

-         کاشی ها باید لب به لب کار گذاشته شده، و درزهای خطوط ممتد مستقیمت و بدون شکستگی افقی و عمودی تشکیل دهند. پس از نصب یک ردیف کاشی، دوغاب ریزی باید برابر تصویر 1-3 مکرر به نحوی باشد که حباب و فضای خالی در آن ایجاد نشود. چنانچه با ضربه زدن به وسیله انگشت معلوم شود که پشت کاشی فضای خالی وجود دارد، کاشی باید برداشته شده، و پس از پرکردن پشت آن، مجدداً با ملات تازه کار گذاشته شود. گل رسها پس از دوغاب ریزی برداشته می شوند.

-         چنانچه در هنگام کاشیکاری بریدن کاشی ضروری باشد، باید ابتدا کاشی را به اندازه مورد نظر خط کشی و علامتگذاری کرد و پس از خط انداختن با الماس به وسیله تیغه یا قیچی مخصوص آنرا در خطی کاملاً مستقیم و گونیا برید.

-         چنانچه ارتفاع کاشیکاری در دو فضای مجاور مانند توالت و دستشویی یکسان باشد، بله بالای کاشیکاری باید کاملاً در یک امتداد قرار گیرد.

-         در کاشیکاری حوضها و استخرها هیمشه باید بند میان کاشیها را به فاصله 2 تا 3 میلیمتر درنظر گرفت، تا این بند که به وسیله ملات پر می شود، از نفوذ آب به پشت کاشی کاملاً جلوگیری کند.

-         ارتفاع عایق رطوبتی تا 10 سانتیمتر بالاتر از کف تمام شده سرویس خواهد بود. در پشت وانها عایق رطوبتی تا ده سانتیمتر بالاتر از لبه وان آنجام شده و در این ارتفاع به منظور ایجاد چسبندگی مابین ملات و عایق از تور سیمی استفاده می کنند.

-         کاشی با ملات پشت آن به عنوان رطوبتی در ارتفاع بالاتر از ده سانتیمتر از کف عمل
می نماید زیرا در این ارتفاع امکان حضور دائمی آب وجود ندارد و آب از روی کاشی به سمت کف حرکت می نماید.

بند کشی:

پس از انجام کاشیکاری به منظور پر کردن درزهای مابین کاشیها بند کشی می نمایند. این کار به کمک مالیدن دوغاب سیمان برروی سطح دیوار کاشیکاری شده انجام می شود. در هنگام بندکشی باید نکات زیر را مراعات کرد:

-         اگر از سیمان سفید یا رنگی برای پوشش بندها استفاده می شود، بهتر است برای ساختن ملات از پودر کوارتز (پودر سنگ شیشه) به جای ماسه استفاده شود.

-         در مورد کاشی رنگی باید سیمان رنگی همرنگ کاشی و پودر کوارتز به کار برد تا رنگ درزها با رنگ کاشی مطابقت داشته باشد.

-         پس از آنکه دوغاب سفت شد (لااقل 24 ساعت پس از نصب) باید به وسیله پارچه مرطوب سطح کاشیها را کاملاً پاک کرد (تصویر 2-3).

دقت در طراحی:

در هنگام طراحی فضاهایی که قرار است به وسیله کاشی پوشش شود، بهتر است با تناسب ابعاد کاشی مورد مصرف به طریقی طراحی صورت گیرد که کمترین میزان کاشی قطعه شده را داشته باشیم. به تصویر 2-3 مکرر دقت نمایید، متوجه خواهید شد که طراح در حین طارحی یک گود رفتگی در دیوار، ابعاد مورد نیاز را به کمک استفاده از ابعاد کاشی و بندکشی آن به دست آورده است.

کف سازی در سرویس های بهداشتی

علاوه بر مطالبی که در مباحث مرتبط با بخش 7-7 و همچنین مبحث 7-8-2 کتاب اول ذکر شده است خاطر نشان می سازد که:

-         پس از شیب بندی به طرف آبرو یا توالت تخت سطح را لیسه ای و عایق می نماییم.

-         به منظور محافظت از عایق (که ممکن است بر اثر رفت و آمد صدمه ببیند روی ان را دو سانتیمتر اندود ماسه سیمان تحت عنوان «اندود محافظ» انجام می دهیم. به تصاویر 4-3 و 3-3 دقت کنید.

-        كاشي يا هر نوع كف سازي در سرويس را بر روي اندود محافظ به وسيله ملات ماسه سيمان انجام ميدهيم.

-        كليه تأسيسات الكتريكي و مكانيكي مربوطه، زير عايق رطوبتي قرار ميگيرد.

-        باتوجه به تصوير 5-3 عايق رطوبتي در محل درهاي وردي به آستانه يا اجزاي مشابه ديگر ختم مي شود.

-        در توالتهاي تخت (ايراني) عايق تا داخل شترگلو زير كاسه توالت ادامه مي يابد. در كنار كفشورها نيز عايق به داخل لوله ادامه خواهد يافت.

آشپزخانه در منازل مسکونی

مشخصات آشپزخانه، عبارتست از فضای مستقلی که نور و تهویه آن به صورت طبیعی (پنجره) قابل تأمین باشد. در این فضا تجهیزات و لوازم مورد نیاز برای تهیه غذا به شرح زیر تعبیه شده است:

-         نگهداری مواد غذایی

-         آماده کردن مواد غذایی

-         پخت و پز

-         شستشو

عملیات یاد شده طبق تصویر 6-3 مراکز فعالیت در آشپزخانه را نمایش می دهد. در این تصویر مراکز چهار فعالیت فوق الذکر را در حداقل تجهیزات مورد نیاز یک آشپزخانه کوچک شامل یخچال، اجاق خوراک پزی، چهار واحد کابینت کوتاه و یک واحد کابینت بلند و یک ظرفشویی توجیه کرده است.

نگهداری:

قفسه بندی برحسب جدول 1-3 شامل قفسه های پایینی و دیواری و قفسه های بلند سرتاسری و به علاوه یخچال و احتالاً فریزر است.

اجزای تجهیزات و لوازم

اندازه ساختمانی

(سانتیمترَ) (1)

عرض                   عمق

فضای مورد نیاز

(سانتیمتر) (2)

عرض        عمق

قفسه ظروف، دیگ و وسایل آشپزخانه

مواد غذایی خشک و غیره

قفسه های زیرین (3)

قفسه های عمودی در واحدهای مسکونی

برای حداکثر 5 نفر

قفسه های عمودی در واحدهای مسکونی

برای بیش از 5 نفر

قفسه های مواد غذایی

یخچال

 

میز کار کوچک بین اجاق خوراک پزی و ظرفشویی

میز کار بزرگ

اجاق خوراک پزی و فر

 

صفحه کنار اجاق خوراک پزی

ظرفشویی دو لنگه

صفحه های طرفین ظرفشویی

 

 

120

 

45

 

90

60

حسب کارخانه سازنده

(4)

60

 

حسب کارخانه سازنده

(5)

80

60

 

 

60

 

60

 

60

60

60

 

 

60

 

60

 

 

60

60

 

 

150

 

50

 

100

70

70

 

 

70

120

60

 

 

60

 

60

 

60

60

60

 

 

60

60

60

جدول 1-3- ابعاد و اندازه های تجهیزات آشپزخانه

1- در صورت کار گذاشتن هنگام ساختمان

2- در صورت تهیه وسیله استفاده کنندگان از واحد مسکونی

3- استفاده از قفسه دیواری با همان ارتفاع و عمق 35 سانتیمتر نیز باید امکان پذیر باشد.

4- در واحد مسکونی بزرگ بهتر است 90 سانتیمتر باشد.

5- گوشه های مخصوص طبخ همچنین ظرفشویی یک خانه ای با پهنای 40 سانتیمتر

6- میز کوچک و بزرگ کار می تواند برای این منظور بکار گرفته شود.

آماده کردن:

یک میز کوچک کار بین اجاق خوراک پزی و ظرفشویی به عنوان یکی از شرایط اصلی پیشبرد صحیح کار مرکز اصلی فعالیت آشپزخانه را تشکیل می دهد که غالباً در زیر آن مطابق تصویر 7-3 یک صفحه کشویی برای کار کردن در حالت نشسته تعبیه شده است. غالباً برای قرار دادن لوازم برقی آشپزخانه از صفات فوقانی قفسه های پایینی استفاده می شود. همچنین قفسه دیواری که بالای میز کوچک کار نصب شده است در داخل آن وسایل و ظروفی که غالباً برای آماده کردن غذا لازم است، قرار دارد، مجموعه قسمت آماده کردن را کامل می کند.

پخت و پز:

یک اجاق خوراک پزی که احتمالاً مجهز به فر می باشد با همان شکل معمول و متداول، مجموعه لوازم وتجهیزات لازم برای پخت و پز در نظر گرفته شده است. میز کوچک کار بین اجاق خوراک پزی و ظرفشویی نیز در خدمت پخت و پز است. روکش این میز باید در برابر حرارت مقاوم باشد. این مشخصات برای قرار دادن لوازم آشپزی با حرارت بالا برروی آن پیش بینی می شود.

شستشو:

یک ظرفشویی دو لنگه برای شستن و آب کشیدن با داشتن دو صفحه در طرفین آن که از دو صفحه کناری یکی برای قرار دادن ظروف نشسته و یدگری باری قرار دادن ظروف شسته به منظور خشک شدن استفاده می شود. میزهای کار و صفحات طرفین ظرفشویی غالباً عملکردهای مختلفی هستند.

بدین ترتیب جریان کار در پهنه های گوناگون با گردشی از سمت چپ به راستف از صفحه کوچک کنار ظرفشویی، اجاق خوراک پزی، میز کار کوچک، ظرفشویی به روی دیگر تجهیزات که دارای ترتیب معینی نیستند، برقرار می گردد.

مشخصات تجهیزات آشپزخانه

الف- ظرفشویی:

ظرفشویی هایی که امروزه غالباً در منازل به کار می رود، دو لنگه هستند و از آلیاژ فولاد و نیکل ساخته شده اند. ابعاد لگنها معمولاً 37×37 و یا 37×34 با عمق 16 سانتیمتر است. تصویر 8-3 یک نمونه ظرفشویی دو لنگه که لگنهای آن با یکدیگر مساوی نیستند نمایش می دهد. در این تصویر ابعاد دقیق ظرفشویی، ارتفاع نصب آن و نحوه اتصال آن به دیورا مشخص شده است. برحسب نیاز ظرفشویی یک لنگه نیز برای آشپزخانه ساخته می شود. اندازه ظرفشویی های مختلف در تصویر 9-3 به نایش گذاشته شده است.

ب- قفسه بندی آشپزخانه:

امروزه در اکثر منازل از قفسه بندی های پیش ساخته که در فرم های مختلف و انواع گوناگون به بازار عرضه می شوند، استفاده می گردد. قفسه بندی های مزبور براساس ابعاد بدن انسان طرح ریزی می شوند. تصویر 10-3 ابعاد مورد نظر را نمایش می دهد. مراعات نمودن ابعاد یاد شده محیط کار مناسبتری را در آشپزخانه فراهم می آورد.

در تصاویر 12-3 و 11-3 نیز بر همان اساس ابعاد مورد نیاز برای قفسه بندی به نایش درآمده است. بدین ترتیب ارتباط ابعاد انسانی و قفسه بندی آشپزخانه را در کنار یکدیگر می بینیم.

قفسه های زیرین به ارتفاع 95-85 سانتیمتر و عمق 50 تا 60 سانتیمتر و به طور مثال عرض 60 سانتیمتر هستند. قفسه های عمودی به ارتفاع 210-195 سانتیمتر و قفسه های دیوار فوقانی به ارتفاع 60-50 سانتمیتر و عمق 35-30 سانتیمتر ساخته می شوند. اجاق خوراک پزی و دیگر تجهیزات به تناسب احتیاجات با یکدیگر ترکیب می شوند.

ارتفاع میز کار باید از کف آشپزخانه 90-85 سانتیمتر و عمق 60 سانتیمتر باشد. این صفحات در حقیقت پوشش فوقانی قفسه های زیرین را تشکیل می دهند که به وسیله روکش های استخوانی نسوز پتروشیمیایی، ورق فولادی ضد زنگ و یا سنگ پوشش می شوند. به علاوه یک صفحه کار کشویی که ارتفاع آن از کف زمین 65 سانتیمتر می باشد، برای کار در حالت نشستن پیش بینی می شود. تصاویر 14-3 و 13-3 چگونگی قرارگیری این میزهای کشویی را نشان می دهد. از آنها می توان به عنوان میز کوچک غذاخوری در آشپزخانه نیز استفاده کرد. در تصویر 15-3 نما و مقطع یک آشپزخانه به همراه اندازه های مورد نیاز به نمایش درآمده است. به فاصله بین کابینت ها و همچنین قفسۀ زیر سقف که برای انبار کردن وسایلی که کمتر استفاده می شوند پیش بینی شده است، دقت نمایید.

برطرف کردن رطوبت و بو را می توان به وسیلۀ یک هواکش برقی تعبیه شده در دیوار خارجی با لولۀ هواکش که تا بالای بام منزل و یا دیوار کناری ادامه داشته باشد تأمین کرد. قسمت طبخ غذا همواره نیاز به یک هواکش دارد. هواکش اجاق آشپزخانه باید بالای اجاق خوراک پزی قرار داشته و با هوای آزاد مرتبط باشد.

ساخت و نصب تجهیزات آشپزخانه: در تصویر 16-3 مشخصات اجرایی یک کابینت چوبی دیده می شود. آنها را از ورق های گالوانیزه نیز می سازند. به فاصلۀ ده سانتیمتری کابینت زیرین از زمین دقت کنید؛ این قسمت را به منظور جلوگیری از ورود آب و یا گرد و غبار ناشی از جارو زدن به داخل کابینت پیش بینی می نمایند. این قسمت را باید طوری طراحی کرد که یا کاملاً باز و قابل بازبینی و تمیز کردن باشد و یا کاملاً بسته و غیرقابل نفوذ، در غیر این صورت، احتمال جمع شدن کثافات و حشرات وجود دارد.

 

در زیر کابینت فوقانی می توان محلی را برای نصب چراغ روشنایی از نوع فلورسنت پیش بینی کرد. این عمل خصوصاً در بالای محل کار برای نورپردازی بهتر در آشپزخانه پیشنهاد می شود.

صفحۀ روی کابینت، براساس تصویر 17-3 نصب می شود. این صفحه باتوجه به جنس آن دارای جزئیات متفاوت نصب است. در تصویر یاد شده صفحات روکش شده به وسیله مواد پلاستیکی مقاوم در برابر حرارت نمایش داده شده است. به جزئیات قرنیز بالای صفحه و حالت هلالی لبۀ آن دقت نمایید.

 

در هنگام ساخت تجهیزات آشپزخانه باید حداقل ضخامت کاشیکاری، فاصلۀ کابینت های روبرو از یکدیگر و فاصلۀ بازشوها از آنها را مدنظر قرار دارد. ضخامت کاشیکاری حداقل 3 سانتیمتر، فاصله سطح در کابینت ها از چارچوب در حداقل 12 سانتیمتر و فاصله لبۀ لغاز پنجره تا سطح کاشیکاری حداقل 40 سانتیمتر منظور می شود. تصویر 19-3 در مورد چگونگی فواصل مورد نظر به شما کمک خواهد کرد. در این تصویر 5 سانتیمتر فضا برای کار گذاشتن و احتمالاً بازکردن و جابجاکردن کابینت ها پیش بینی شده است. از این فاصله برای قرار دادن سینی های بزرگ استفاده می شود. فاصله مورد نظر در کنار پنجره برای قرار گرفتن پرده پیش بینی می شود.

مجدداً به جداول مندرج در تصاویر 11-3 و 12-3 دقت نمایید. در این جداول فواصل مناسب برای کار در آشپزخانه مشخص شده است.

حمام و توالت در منازل مسکونی

تجهیزات و لوازم ضروری حمام و اندازه های آن به شرح جدول 2-3 است.

جدول 2-3- ابعاد و اندازه های تجهیزات و لوازم حمام

تجهیزات یا لوازم

اندازه

پهنا              عمق

فضای لازم

پهنا             عمق

وان و دوش با اتصال آب سرد و گرم

دوش مستقل با لگن زیر دوش

روشویی با اتصال آب گرم و سرد

                                            

  -                 -

  -                 -

  -                 -

ماشین رخشویی

 -                    -

       

توالت

40         حسب مدل

  -                 -

 

 قرار دادن توالت در حمام در مورد واحدهای مسکونی کوچک و متوسط و به طور کلی در هیچ یک از واحدهای مسکونی، به دلایل بهداشتی توصیه نمی شود. فقط در صورتی این امر مجاز است که در داخل واحد مسکونی، توالت مستقل دیگری نیز وجود داشته باشد.

هر واحد توالت باید دارای یک دستگاه سنگ توالت به ابعاد 50×35 و یک دستشویی به ابعاد حداقل 40×30 سانتیمتر باشد. این دستشویی بنا به دلایل بهداشتی باید در محوطه توالت کار گذاشته شود نه در محیط مجزا از آن.

کف توالت و حمام باید عایق کاری شود. ورقه های عایق باید تا ارتفاع حداقل ده سانتیمتر بر روی دیوارها کشیده شود. به دلایل بهداشتی کف و دیوار حمام و توالت حتماً باید به وسیله کاشی پوشش شود. در کف حمام نیز قطعاً باید یک کفشور کار گذاشته شود.

فواصل لازم بین تجهیزات و لوازم: برای کاربرد بهتر تجهیزات و لوازم، باید فواصل زیر بین لوازم و تجهیزات و همچنین دیوارها حفظ شود. جدول 3-3 فواصل استاندارد مابین اجزای سرویس را با یکدیگر و با دیوار نمایش می دهد.

جدول 3-3- فواصل لازم بین تجهیزات، لوازم، دیوارها، درها و پنجره ها

                                                                فاصله

بین

و

سانتیمتر

طرفین و قسمت عقب تجهیزات

و همچنین سطح لازم برای لوازم

دیوارها (سفت کاری)

3

دیوارهایی که اندازۀ سفت کاری و نازک کاری در آنها یکسان است.

 

-

تجهیزات و سطح لازم برای لوازم

چارچوب در، طرف دستگیره

غیر از آن

چارچوب پنجره

لبۀ جانبی روشویی

قفسه دیواری یا قفسه عمومی

لبۀ جانبی وان

دیگر تجهیزات یا سطح لازم برای لوازم در یک طرف

در طرف دیگر

لبۀ جانبی از توالت

دیگر تجهیزات با سطح لازم برای لوازم

در صورتی که دیوار در یکطرف باشد.

در صورتی که دیوار در دو طرف باشد.

 

تجهیزات حمام و توالت و نحوۀ نصب آنها

نصب دستشویی: دستشویی ها در ابعاد مختلف ساخته می شوند. جنس دستشویی های منازل از چینی و دستشویی هایی از جنس دیگر نظیر چدن لعابدار و... برای کاربرد در کارگاه ها و نظایر آن ساخته می شوند.

روشویی ها در اشکال و رنگ های مختلف و حتی دو لگنه توسط کارخانه های مختلف ساخته می شوند. دستشویی ها در سه نوع بدون پایه، با پایه و یا قابل نصب بر روی صفحه فوقانی کابینت ساخته می شوند که دو مدل اولی رایجترند.

ابعاد و اندازه ها برای نصب دستشویی براساس ابعاد انسانی مطابق تصویر 20-3 انتخاب می شوند. در این تصویر ابعاد مورد نیاز برای کودکان، بانوان و آقایان نمایش داده شده است لذا برای منزل ابعاد متوسط را برابر تصویر 21-3 که ابعاد یک دستشویی ساده را نمایش می دهد عمل می شود. این نوع دستشویی ها به وسیله دو دستک برابر تصویر 22-3 به دیوار متصل می شوند. این دستکها که شکل “L” دارند، از یک طرف به وسیله رول پلاک و پیچ به دیوار محکم شده و از طرف دیگر به دستشویی وصل می شوند.

 


مطالب مشابه :


7 مدل و طرح سرامیک های مرمر برای معماری داخلی

این کاشی ها اغلب به رنگ های طوسی و بژ هستند. معماری داخلی سرویس بهداشتی و آشپزخانه با




آشپزخانه و سرویس های بهداشتی

معماري - آشپزخانه و سرویس های بهداشتی اتصالات لوله کشی در دیوارهای با پوشش کاشی.




طراحی دكوراسیون واجرای معماری سرویس بهداشتی

دکوراسیون سرویس بهداشتی با دکوراسیون اتاق زمانی که به فروشگاه برای انتخاب کاشی دیوار و




مدل کاشیکاری سرویس بهداشتی حمام با کاشی 25*50

خدمات نصب کاشی، سرامیک و سنگ استادکاران - مدل کاشیکاری سرویس بهداشتی حمام با کاشی 25*50 - (طرح




برچسب :