همکاری مشروط ایران خودرو با پژو و رنوی فرانسه

برنامه ثریا چهارشنبه این هفته، سرانجام به موضوع پرحاشیه صنعت خودروسازی در ایران و آسیب شناسی نحوه حمایت از خودروسازی داخلی طی سه دهه گذشته پرداخت. طبق اعلام روابط عمومی برنامه ثریا، از مدیران عامل دو شرکت بزرگ خودروسازی کشور دعوت به عمل آمده که پاسخ مثبتی برای حضور دراین برنامه ندادند.

علی علیلو، رییس کمیته تحقیق و تفحص از خودروسازان و نماینده مجلس شورای اسلامی و علی حسن زاده کارشناس و پژوهشگر در صنعت خودرو میهمانان این هفته برنامه ثریا بودند.

علی علیلو ، رییس کمیته تحقیق و تفحص از خودروسازان و نماینده مجلس شورای با اشاره به قدمت ۵۰ ساله صنعت خودرو در کشور اظهارداشت: با وجود کارشناسان متبحر و فناوری های داخلی انتظار می رود صنعت خودرو شایستگی های بالاتری را در داخل و خارج از کشور ارائه دهد.

این نماینده مجلس در ادامه افزود: عرف‌های رایج مدیریتی در صنعت خودرو کشور نیست و تا زمانی که این صنعت دولتی اداره شود پیشرفت چشمگیری در صنعت خودرو به وجود نمی‌آید بنابراین قادر به رقابت با صنعت خودرو در جهان نخواهیم بود.

ورود تصدی گرایانه دولت به صنعت خودرو

علی حسن زاده کارشناس و پژوهشگر با بیان اینکه صنعت خودرو بعد از صنعت نفت و بانکداری سومین صنعت سودآور در جهان است تصریح کرد: حرکت به سمت داشتن یک خودرو سازی پویا حقیقتی است که نباید از آن فرار کرد چرا که یک پنجم از ارزش افزوده‌ی صنعتی کشور در این صنعت تولید می شود.

وی با اشاره به پیچیدگی‌های موجود در صنعت خودرو بیان کرد: در این صنعت دولت نباید ورود تصدی‌گرایانه داشته باشد بلکه باید با نگاه سیاست گذارانه به این صنعت ورود پیدا کند. در همین راستا حرکت خودروسازان نیز به سمت درون زایی و برند ملی است باید بعنوان یکی از اهداف دولت دنبال شود.

این کارشناس به مدل خودرو سازی در جهان اشاره کرد و گفت: برخی از کشورها تولید کننده عمده خودرو در جهان هستند مثل آلمان، آمریکا و … در برخی از کشور به دلیل اشتغالزایی خودرو سازان جهانی در آن کشور سرمایه گذاری می کنند مثل برزیل، ترکیه و … و کشورهایی هستند که با وجود خودروسازان داخلی سعی دارند به یک برند ملی برسند مثل ایران، چین و …

صنعت خودرو ایران و مونتاژ

علیلو با بیان اینکه واردات خودروباید مقدمه ای باشد تا آن کشور خود به تولید واقعی برسد اظهار داشت: ۱۰ تا ۲۰ سال زمان نیاز است تا این اتفاق رخ دهد و صنعت خودرو در یک کشور به پیشرفت برسد اما در ایران ۴۰ تا ۵۰ سال است که در صنعت خودر پیشرفت نداشته ایم و خودرو سازی ایران تولید کننده واقعی نیست و تنها از خودرو های جهانی کپی می کند.

وی با اشاره به تمایل افراد به تولید یک برند ملی عنوان کرد: رسیدن به این امر نیازمند مدیریت و عملکرد صحیح مسئولان است و باید در صنعت خودرو کشور انقلابی رخ دهد تا ساختار سهام داری و مالی آن تغییر کند.

در ادامه علیلوبا بیان اینکه غربی ها به نوعی به دنبال بازی کردن با صنعت خودرو ایران هستند خاطرنشان کرد: آن اندازه که غرب به بازار ما نیاز دارد ما احتیاجی به فناوری آنها نداریم.

شیب ملایم به سمت تولید داخلی

حسن زاده با بیان اینکه پس از ۵۰ سال مونتاژ خودرو در ایران، در بعضی از بخش ها به پیشرفت خوبی رسیده ایم اظهار داشت: از سال ۸۰ با ساخت خودرو سمند یک شیب ملایم به سمت رسیدن به تولید خودروی ملی شکل گرفت که این روند تا امروز به همان شکل و بدون رشد قابل توجه باقی مانده است.

وی در این باره افزود: در سال ۸۸ تنها تولید سمند داشتیم که تا سال ۹۰ تغییرات دیگری رخ نداد و با همین روند در سال ۹۳ تنها تغییر، افزایش ۲ برابری واردات خودرو است که به دلیل قیمت بسیار بالای این خودروها عملا رقابتی با خودروهای داخلی شکل نمی گیرد.

این پژوهشگر با بیان اینکه صنعت خودرو سال هاست که به روز نشده است گفت: یکی از شاخص‌های خودروسازان جهان این است که در فواصل کوتاه مدت سبد محصولات خود را به روز می کنند اما در ایران همچنان از سال ۶۹ تاکنون خودرو پژو به همان روند مونتاژ می‌شود.

وی در این باره تصریح کرد: زمانی که خودرو ساز نمی‌تواند دست از مونتاژ بردارد دولت باید قواعد و سیاست‌های جدیدی را اتخاذ کند.

حسن زاده در این زمینه به برخی از راهکارها برای حل مشکل مونتاژ خودرو اشاره کرد و گفت: دولت ضمن اصلاح تعرفه‌های غلط امروز و مشروط کردن کاهش مالیات خودروسازان به توسعه­‌ی محصولات بومی، باید در افزایش توان طراحی خودروسازان داخلی نقش موثر داشته باشد و در متن قرارداد با خودروسازان خارجی عمق بالای داخلی‌سازی قطعات قید شود.

شیوه نادرست حضور خودروسازان خارجی، دردی از صنعت ما دوا نمی­کند

در ادامه این برنامه علیلو با تاکید بر اینکه خودروسازان داخلی تمایلی به طراحی ندارند تصریح کرد: ادامه این روند سبب می‌شود که کشور از تولید داخلی در خودرو بازبماند به همین دلیل ذی نفعانی که در این صنعت هستند باید به این موضوع توجه کنند.

رییس کمیته تحقیق و تفحص از خودروسازان به ورود خودروسازان خارجی بعد از توافق ژنو اشاره کرد و گفت: باید رویکردها در قراردادهای جدید بین کشورها عوض شود و طرفین بر تعهدات خود پایبد بمانند.

وی با بیان اینکه با ورود سرمایه گذاران خارجی مخالف نیستیم تصریح کرد: موضوع این است که حضور سرمایه گذاران خارجی باید سبب افزایش رقابت شود.

این نماینده مجلس در این باره افزود: دست‌هایی پشت پرده صنعت خودروکشور وجود دارد که دولت باید برای مقابله با آنها سیاست‌های مناسبی را اتخاذ کند چرا که هنوز تعرفه‌ها کم نشده که ما شاهد سودهای سرشار سرمایه گذاران هستیم.

علیلو با اشاره به نیاز خودرسازان داخلی به حمایت خاطرنشان کرد: ما هیچ حمایت خوبی از تولید کننده داخلی نداشته ایم به همین دلیل از نظرقیمت اقدامات تولید کنندگان مقرون به صرفه نخواهد بود.

وی با بیان اینکه خودروسازان داخلی اخیرا به نقاط قوت قابل توجهی دست یافته اند عنوان کرد: مرکز تحقیقات ایران خودرو خوب و متفاوتی را در آینده ای نزدیک ارائه خواهد داد.

رییس کمیته تحقیق و تفحص از خودروسازان با تاکید بر لزوم تحول و انقلاب در صنعت ودروسازی کشور تصریح کرد: پیگیر مسائل مالی در این صنعت هستیم و به زودی گزارش‌ها در این زمینه ارائه می‌شود ولی هنو اقدامی برای تحول اساسی در صنعت خودرو صورت نگرفت است.

حرکت بسمت طراحی پلتفرم و قوای محرکه، نیاز اساسی صنعت خودرو

حسن زاده در ادامه برنامه ثریا با اشاره به طراحی قوای محرکه در صنعت خودرو کشور خاطر نشان کرد: این طراحی موثر بود اما مربوط به ۱۰ سال گذشته است و باید در این زمینه به روز باشیم بر هیچ کس پوشیده نیست که کشور ما مشکل فناوری ندارد بلکه نیازمند حجم بالایی از سرمایه گذاری‌ها در این بخش هستیم که این عزم و اراده خودروسازان داخلی را می طلبد.

وی در ادامه افزود: دولت باید در حمایت‌های خود تجدید نظر کند و از خودروسازان حمایت‌های هدفمند و هوشمند داشته باشد.

علی علیلو در پایان برنامه این هفته ثریا با بیان اینکه مجلس قانون ارتقای کیفیت صنعت خودرو را ارائه داده است عنوان کرد: این قانون در شرایطی که مردم طالب کیفیت و قیمت مطلوب هستند اجرا نشده است.

این نماینده مجلس با اشاره به نقش رسانه ملی در شفاف سازی مشکلات خودروسازان خاطر نشان کرد: رسانه ملی باید شفاف مسائل مربوط به خودرسازان را موشکافی کند چرا که این امری است که مقام معظم رهبری بارها بر آن تاکید داشته اند.

در نظرسنجی پیامکی این هفته برنامه ثریا نیز پرسیده شده است: به نظر شما کدام روش به بهبود کیفیت و کاهش قیمت خودروهای داخلی در آینده منجر خواهد شد؟ که از میان شرکت کنندگان ۱۹/۹۹  به گزینه یک یعنی ادامه مونتاژکاری خودروهای با برند خارجی و گزینه ۲ نیز با مضمون تمرکز بر نوآوری و طراحی خودروهای با برند داخلی ۸۰/۱ درصد رای شرکت کنندگان در نظرسنجی آخرین برنامه ثریا در سال ۹۳ را به خود اختصاص داد.


مطالب مشابه :


استخدام شرکت کارگزاری بورس اوراق بهادار در تهران

استخدام شرکت کارگزاری بورس اوراق کارشناس در رشته های زیر را دعوت به همکاری




استخدام کارگزاری بورس آثل

استخدام کارگزاری بورس و مزایای مکفی دعوت به همکاری می های با پیج رنک 1 به




اما و اگرهاي کارگزاری‌های بورس

اما و اگرهاي کارگزاریهای بورس. به همکاری و همفکری در زمینه های فوق با کمال امتنان دعوت




بورس چیست؟

دعوت به همکاری شد وسپس با مراجعه به کارگزاری های مختلف بورس که درمکانهای مختلف




استخدام کارگزاری بورس در چندین شهر ایران

استخدام کارگزاری بورس در با توجه به شرایط ذیل دعوت به همکاری های پیشین تیر




همکاری مشروط ایران خودرو با پژو و رنوی فرانسه

معاملات بورس - همکاری مشروط کشور دعوت به عمل آمده شایستگی های بالاتری




مقاله ای با موضوع شناخت بورس

به کارگزاری های قیمت های تالار بورس و دعوت به همایش های




کیهان: فتنه‌گرانی که دعوت به راهپیمایی کردند اما خودشان نیامدند!شیراز

فتنه‌گرانی که دعوت به شرکت بورس; سهام عدالت; اصل44; کارگزاری آموزش دوره های بورس.




چگونه یک کارگزاری خوب انتخاب کنم؟

- داشتن رتبه مناسب در رتبه­ بندی سازمان بورس از کارگزاری به همکاری و های بورس




آگهی استخدام در شرکت کارگزاری توسعه فردا

استخدام های مهر 93; پربازدیدترین آگهی های




برچسب :