وام ازدواج

شرايط و دستورالعمل اخذ وام ازدواج
    الف - شرايط عمومی متقاضيان تسهيلات ازدواج

           1- دارا بودن  تابعيت کشور جمهوری اسلامی ايران .

           2-  به هر يک از زوجـــين مــبلغ 100 ميليون ريال تسهيلات ازدواج تعلق می‌گيرد.  

           تبصره 1 :  کليه شهروندان ايرانی خارج از کشور که گواهی ازدواج آنـها توسط سفارت جمهوری اسلامی ايران در خارج از کشور صادر شده ، قادر به ثبت نام بوده و گواهی ازدواج آنها که ممهور به مهر کنسولگری ايران در کشور مذکور می‌باشد به عنوان سند ازدواج تلقی می‌گردد .

           تبصره 2 :  اقرارنامه ازدواج يا هر مدرک مشابه که در ساير اديان رسمی توسط مراکز اقليت‌های دينی در داخل کشور مورد تاييد قرار گيرد معادل عقدنامه تلقی گرديده و اين متقاضيان نيز قادر به ثبت نام خواهند بود .

           3- دارا بودن کارت ملی ( موقت يا دايم ) و کد پستی محل سکونت متقاضی .  

           4- تسهيلات قرض الحسنه ازدواج فقط يکبار به متقاضيان پرداخت می‌شود .

           5- متقاضیان تسهیلات قرض الحسنه ازدواج فقط از تاریخ وقوع عقد تا پایان سال بعد، مهلت ثبت نام جهت استفاده از تسهیلات موصوف را دارند .

    ب - مدارک مورد نياز

           1- اصل و کپی سند ازدواج .  

           2- اصل و کپی کليه صفحات شناسنامه‌های زوجين .

           3- اصل و کپی شناسنامه‌های ضامنين .
  
           4- اصل و کپی کارت ملی ( موقت يا دايم ) زوجين .

           5- اصل و کپی کارت ملی ( موقت يا دايم ) ضامن .

           6- کد پستی ده رقمی و آدرس کامل محل سکونت زوجين .

           7- کد رهگيری ده رقمی دريافتی از سايت پس از مرحله ثبت نام .

    پ- شرايط ضامنين (يکي از موارد ذيل به تشخيص بانک مربوطه)
  

          تبصره 1 : اعمال شرایط ذیـل منوط به تشخیص مسئول بانک و با تـوجه به سوابق بانکی و اهلیت مشتری تعیین خواهد شد .
     
          1-  چنانـچه متقاضي دريافت تسـهيلات ازدواج ، کارمند رسمي يا پيماني دولت ، نيروي  نظامي و انتظامي ، نـهـادها و مـوسسات عمومي (نظير شهرداري‌ و بنياد ، کميته امداد ، هـلال احمر) باشد ، ارائه گواهي تـعهد کسر اقساط از  سازمان مربوطه به همراه ارائه فـيش حقوق و       حکم کارگزيني ، و در صورتيکه مانده حقوق نامبرده  کفايت نمايد ، نيازي به اخذ ضامن نمي‌باشد .
  
          2- ضمانت يک نفر کارمند رسمي ، پيماني ، بازنشسته دولت ، نــيروي نظامي و انتظامي ، نـــهـادها و مـوسسات  عمومي (نظيرشهرداري‌ و بنياد ، کميته امداد ، هلال احمر) ، کارگر يا کارمند شرکت‌هاي توليدي صنعتي بزرگ و فعال ، با ارائـه آخرين فيش حقوقي و حکم کارگزيني و ... 

          3- ضمانت يک نفر کاسب داراي پروانه کسب که در زمان اعطاي تسهيلات داراي فعاليت اقتصادي داير باشد .
  
          4- ضمانت يک نفر دارنده حساب جاري فعال و خوش حساب که به تاييد و تشخيص شعبه پرداخت کننده رسيده باشد .
  
          5- در مورد متقاضيان تسهيلات در مناطق روستايي ، ضمانت يک نفر ساکن روستا که اهليت و صلاحيت وي توسط شوراي اسلامي روستا تاييد شود (ممهور به مهر شورا) .
          
    ج- روش ثبت نام

               کليه متقاضيان وام ازدواج که واجد شرايط فوق می‌باشند ، ابتدا بايد از طريق همين سايت ثبت نـام کرده  و فرم مربوطه را تکميل نمايند که در صورت موفقيت آمیِز بودن مراحل ثبت نام ، يک کد رهگيری ده رقمی که کاملا محرمانه بوده و مربوط به متقاضی می‌باشد ، به شخص ثبت نام کننده داده می‌شود 
  
               متقاضيان موظف هستند جهت اطلاع از وضعيت ثبت نام خود و هـمچنين نام شعبه مربوطه جهت مراجعه براي اخذ وام ازدواج، به همين سايت مراجعه کرده و در صورتيکه شعبه عامل اعطاي وام براي متقاضي تعيين شده باشد بايد با در دست داشتن مدارک مورد نياز، ظرف مدت زمانی که از طرف سايت اعلام  می‌گردد ، به شعبه مربوطه مراجعه کرده و نسبت به اتمام مراحل اخذ وام اقدام نمايند . بديـهی است در صورت عدم مــــراجعه متقاضيان در زمـان تعيين شده ، ثبت نـام آنهاکان لم يکن تلقی می‌گردد . 
  
    د- مدت بازپرداخت تسهيلات و کارمزد

          - مدت بازپرداخت تسهيلات 48ماهه با اقساط مساوی بوده و سررسيد اولين قسط ، يک ماه پس از پرداخت تسهيلات مزبور می‌باشد .

          - نرخ کارمزد تسهيلات قرض الحسنه ازدواج 4درصد تعيين می‌گردد .

    و- دستور العمل اجرايي پرداخت تسهيلات قرض الحسنه ازدواج ايثارگران

          ماده 1- تسهيلات موضوع اين دستور العمل از محل منابع قرض الحسنه بانکهاي عامل و به ميزان دو برابر تسهيلات قرض الحسنه ازدواج براي افراد عادي پرداخت مي شود.

          ماده 2- متقاضي ايثارگری مي تواند در سامانه ازدواج ثبت نام نمايد که همانند ساير متقاضيان ازدواج، ازدواج اول وي بوده و حداکثر از تاريخ وقوع عقد تا پايان سال بعد نسبت به ثبت نام در سامانه ازدواج اقدام نمايد.

          ماده 3- با توجه به ماده (50) قانون جامع خدمات رساني به ايثارگران، افراد ايثارگر مشمول، صرفا شامل خود جانبازان، آزادگان و فرزندان آنان و فرزندان شاهد مي باشند.

          ماده 4- متقاضيان موضوع اين دستور العمل مي بايد علاوه بر مدارک مورد درخواست بانک، نسبت به اخذ و ارائه معرفي نامه از بنياد شهيد و امور ايثارگران مبني بر انطباق وضعيت متقاضي با اشخاص موضوع ماده 50 قانون جامع ايثارگران نيز به بانک عامل اقدام نمايند.

          ماده 5- مدت بازپرداخت تسهيلات موصوف، همانند ساير متقاضيان حداکثر 4 سال (48 ماه) مي باشد.

          ماده 6- پرداخت تسهيلات موضوع اين دستورالعمل از زمان ابلاغ مصوبه قابل اجرا می باشد.

          ماده 7- رعايت ساير شرايط و ضوابط اعطاي تسهيلات قرض الحسنه ازدواج براي اين تسهيلات الزامي مي باشد. 








مراحل ثبت نام و اخذ وام ازدواج

Check.gif   مطالعه دقيق شرايط و دستورالعمل اخذ وام ازدواج ، قبل از ثبت نام .
Check.gif  ثبت نام و تکمیل فرم مربوطه از طریق سایت براي هر يک از زوجين بصورت جداگانه.
Check.gif  دریافت کد رهگیری 10 رقمی.
Check.gif  مراجعه به سايت پس از تعیین شعبه، جهت اطلاع از شعبه عامل اعطاي وام ازدواج. 
         توجه : مدت زمانی تعیین شعبه از سوی بانک ها با توجه به میزان منابع قرض الحسنه قابل اعطای بانک، مورد اقدام قرار خواهد گرفت.
Check.gif  مراجعه به شعبه معرفي شده ظرف حداکثر  12 روز  کاری، با به همراه داشتن مدارک لازم. 
Check.gif  اتمام مراحل اخذ وام در شعبه مربوطه.
 
توجه 1 :  در صورت عدم مراجعه به شعبه مربوطه در مدت زمان تعيين شده ، اطلاعات ثبت نامي شما حذف خواهد شد. 
توجه 2 :  تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوجین مبلغ 100 میلیون ریال می باشد.
توجه 3 : حسب مصوبات بيست و پنجمين صورتجلسه کميسيون اعتباري مورخ 29/5/1393 مقرر گرديده است :متقاضيان دريافت تسهيلات قرض الحسنه ازدواج، پس از پذيرش توسط شعب بانک ها، حداکثر ظرف 2 ماه نسبت به تکميل مدارک مورد نياز اقدام نمايند و در صورت عدم تکميل مدارک، نام متقاضي از سامانه مربوطه حذف گردد تا امکان بهره مندي ساير متقاضيان در صف از تسهيلات مذکور و شفافيت عملکرد بانک ها به عمل آيد.





چند نکته درباره وام 10 میلیون تومانی ازدواج
در روز شنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۵ در جریان بررسی بودجه کشور، نمایندگان مجلس تصویب کردند که وام ازدواج جوانان از ۳ میلیون تومان به ۱۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۴ ساله از محل سپرده های قرض الحسنه پس انداز و جاری برای هر یک از زوجین افزایش یابد و هر بانک به اندازه سهمی که از سپرده های قرض الحسنه دارد، در اعطای وام قرض الحسنه هم مشارکت کند. بانک مرکزی نیز موظف شد تا جهت اجرای این قانون، بر بانک ها نظارت کرده و بانک های متخلف را جریمه کند.

این خبر برای بخش قابل توجهی از جوانانی که می خواهند ازدواج کنند و اتفاقا از نظر اقتصادی با مشکل مواجه هستند، بسیار خوشحال کننده است. این را می توان از کامنت هایی که پایین خبر افزایش وام ازدواج در سایت های مختلف می آید مشاهده کرد. 

یک پسر یا یک دختر برای تامین هزینه های خود هر کدام به حداقل ۲۰ میلیون تومان سرمایه اولیه برای تهیه مسکن و جهیزیه و سایر هزینه های ازدواج نیاز دارند که تامین آن در توانشان نیست و با این قانون جدید، حداقل نیمی از این مبلغ برای هر یک از زوجین تامین می شود. البته بی شک مانع اقتصادی اصلی ازدواج اشتغال و مسکن است اما با توجه به آنکه در این موارد کار خاصی نشده است، این سیاست در این شرایط تسهیل کننده ازدواج است.

اقساط این وام ماهانه حدود ۲۳۰ هزار تومان خواهد بود و احتمالا این وام به کسانی تعلق خواهد گرفت که تاریخ عقدشان از سال ۹۵ به بعد خواهد بود.

لازم به ذکر است که بانک ها در حوزه قرض الحسنه تخلفات زیادی کرده اند. برای مثال بانک ها از ۳۴ هزار میلیارد تومانی که تا به حال وام قرض الحسنه داده اند، بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان آن را بر خلاف قانون به مدیران و کارکنان خود وام داده اند که این تخلف بایستی با پیگیری بانک مرکزی هرچه زودتر جبران شود.

طبق گزارش ۱۴۴۵۵ مرکز پژوهش های مجلس، وام به مدیران و کارکنان بانکی، دوره بازپرداختش ۱۵ سال و بیشتر است؛ مبلغش بیش از ۱۲ میلیون تومان است و در مواردی تا ۱۰۰ میلیون تومان هم می رسد؛ کارمزدش هم ۱ درصد است! جالب است که بانک ها این وام ها را به کارکنان خود می دادند و در مقابل این همه برای دادن وام ازدواج بهانه می آوردند.

البته باید گفت که بانک ها هرچقدر بخواهند می توانند به کارکنان و مدیران خود وام دهند اما نباید با استفاده از سپرده های قرض الحسنه مردم این کار را انجام دهند!

همچنین بانک ها بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان سپرده قرض الحسنه جاری دارند که برای آن به سپرده گذاران سود و خدمات قابل توجهی غیر از دسته چک نمی دهند اما این سپرده ها را با نرخ های بالا وام می دهند و از سودش استفاده می کنند. در این قانون با دقت نمایندگان مجلس، قرار شده است که بانک ها از بخش اندکی از این منابع هم در اعطای وام قرض الحسنه استفاده کنند.

با توجه به موارد ذکر شده، بهانه ای برای بانک ها نمی ماند که بخواهند از زیر قانون در بروند. بانک ها باید تخلفات خود را جبران کنند و از محل سپرده های موجودشان هم وام بدهند تا این سیاست بتواند موجبات حمایت از ازدواج جوانان را فراهم آورد.