خطرناک ترین سرطان


کشنده ترین سرطان در ایران چیست؟


saratan_www.jahaniha.com_

به گزارش خبرآنلاین؛ بیژن صدری زاده، نماینده سازمان بهداشت جهانی در حوزه سرطان در ایران در این همایش گفت: مهمترین مشکل بیماران مبتلا به بیماری های مزمن و سرطانی هزینه های سنگین درمان است. بسیاری از خانواده ها که بیمار سرطانی دارند و تعدادشان هم کم نیست به دلیل هزینه های بالای درمان که کمرشکن هستند و برای افزایش طول عمر بیمار خود دست به هر کاری می زنند.

صدری زاده گفت: کارایی سیستم بیمه خدمات درمانی باید به گونه ای باشد تا از این خانواده های بیماران فقیر حمایت کنند.

صدری زاده با اشاره به سیاست سازمان جهانی بهداشت برای غلبه بر ترس ناشی از سرطان گفت: ترس از سرطان باعث می شود که افراد برای درمان مراجعه نکنند و تشخیص زودرس کم می شود بنابراین ایران نیز باید از طریق آگاهی و اطلاع رسانی به مردم این ترس را کم کند.

نماینده سازمان بهداشت جهانی در حوزه سرطان در ایران 4 استراتژی پیشگیری، تشخیص زودرس، درمان مناسب و مراقبت های تسکینی را از اولویت های برنامه این سازمان دانست و گفت: با افزایش تعهد سیاسی و آگاهی سیاست مداران و همچنین افزایش همکاری های بین بخشی به عنوان مثال در موضوعات آلودگی هوا یا تغذیه نامناسب باعث می شود پیشگیری در این حوزه افزایش یابد.

در این همایش همچنین حسن ابوالقاسمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: متاسفانه مهمترین اولویت در درمان استفاده دارویی است و به این ترتیب شاهد این هستیم که در سبد سلامت هزینه ها صرف داروهایی می شود که اثربخشی کمتری دارد.

به گفته او ایران در تأمین منابع برای کنترل سرطان با ضعف سیستمی مواجه است: برای کاهش ریسک ابتلا به سرطان در ایران باید مداخله کرد تا شیوه زندگی مردم و تغذیه آنها تغییر کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مهمترین اولویت در درمان استفاده از داروهاست که در رشته سرطان های کودکان نیز به خوبی اثبات شده است. اما نقش داروهای گرانقیمت در این زمینه بسیار کم است و در سبد سلامت هزینه ها صرف داروهایی با اثربخشی کم می شود.

 

زنان شمال ایران ۱۰ سال زودتر سرطان می گیرند

در روز نخست این همایش، علی متولی زاده اردکانی، عضو شبکه تحقیقاتی سرطان گفت: گروه سنی 20 تا 80 ساله بیشتر سن ابتلا به سرطان را تشکیل می دهد که البته عوامل محیطی و ارثی بسیار در ابتلا به سرطان مؤثر است. براساس نتایج یک تحقیق بین المللی مشخص شد در شمال ایران زنان کمتر از 30 سال به دلیل وجود مواد شیمیایی در محیط زیست 10 سال زودتر به سرطان مبتلا می شوند.

به گفته او شیوه زندگی در ابتلای افراد به این بیماری نقش مهمی دارد به طوری که در ژاپن سرطان معده و در آمریکا سرطان روده به دلیل سبک زندگی بیشترین شیوع را دارد: بیش از 30 درصد مرگ و میر به دلیل سرطان ها بر اثر ابتلا به سرطان ریه است و سرطان معده در ایران از شایع ترین انواع آن به دلیل استفاده از وسایل آفت کش و آفات کشاورزی به شمار می رود.

ایرج حریرچی عضو شورای تحقیقات سرطان نیز در این همایش اعلام کرد: 20 درصد مردان بالای 15 سال و یک درصد زنان بالای 15 سال در کشور به سرطان مبتلا هستند. طبق آمار رسمی وزارت بهداشت 9 درصد زنان و 17 درصد مردان در سنین 13 تا 15 سالگی سیگار مصرف می کنند.

به گفته حریرچی برنامه های پیشگیری در برخی از سرطان ها مانند سرطان سینه تأثیر چندانی ندارد: چون برنامه های پیشگیری طولانی مدت هستند و بسیاری از افراد مبتلا با سابقه ژنتیکی به دنیا می آیند و با توجه به آلایند ه های محیطی و افزایش برخی از سرطان ها در یکی دو دهه آینده ضرورت اجرای برنامه کنترل جامع سرطان بیش از پیش احساس می شود.

 

کشنده ترین سرطان در ایران
دکتر پیام آزاده مسئول کمیته سیاستگذاری شبکه ملی تحقیقات سرطان وزارت بهداشت در حاشیه همایش انجمن سرطان ایران گفت: شنده ترین سرطان در ایران سرطان معده است. حداقل سالانه بیش از 30 تا 40 هزار نفر بر اثر ابتلا به سرطان جان خود را از دست می دهند.

وی با بیان اینکه هم اکنون در کشور حدود 400 هزار نفر مبتلا به سرطان هستند، گفت: بیش از 90 هزار نفر سالانه به انواع سرطان ها مبتلا می شوند. سرطان بیماری افراد مسن است به این معنا که عمده بیماران مبتلا به سرطان بالای 65 سال به این بیماری مبتلا می شوند.

پیام آزاده گفت: افزایش مصرف دخانیات، تغییر رژیم غذایی، افزایش بی رویه مصرف فست فودها ، افزایش بی رویه آلاینده ها، کودها و سموم شیمیایی و کم شدن فعالیت های فیزیکی مردم از جمله عوامل شیوع سرطان در ایران است.

به گفته او چنانچه این عوامل کنترل و مدیریت شود می توان تا 50 درصد از بروز سرطان ها جلوگیری کرد: اما اگر عوامل خطر کنترل نشود طی دهه آینده تعداد بیماران سرطانی حداقل دو برابر می شود.

دکتر آزاده با اشاره به اینکه درمان سرطان ها بار عمده ای از هزینه های سرانه سلامت را به خود اختصاص می دهد، گفت: سرطان، هم قابل پیشگیری و هم قابل پیش بینی است از این رو مقرون به صرفه است که از این گونه بیماری ها پیشگیری و جلوگیری شود.








کشنده ترین سرطان دنیا کدام است؟

یک متخصص ریه گفت: برخی از سرطان‌ها سیر کندی دارند و مدت‌ها طول می‌کشد تا فرد کاملا درگیر بیماری شود. ولی برخی سرطان‌ها مانند سرطان ریه به سرعت در ریه پخش شده و بیماری ایجاد می‌شود.به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، دکتر حشمت‌الله توکل اظهار کرد: تظاهر سرطان‌ها با هم متفاوت است. در سرطان ریه، بیماری پنهان می‌ماند و وقتی تشخیص داده می‌شود که دیر شده است به همین دلیل این بیماری نسبت به دیگر سرطان‌ها کشنده‌تر است و با این‌ که از نظر شیوع در مردان پس از پروستات، رتبه دوم ابتلا و در زنان نیز پس از سرطان پستان دوم است اما از لحاظ مرگ ناشی از بیماری در رتبه اول قرار دارد.

توکل تصریح کرد: سرطان ریه انواع متفاوتی دارد. نوع "سلول کوچک"‌ سیری تند دارد و بیماری در 6 ماه کاملا پیشرفت می‌کند. این نوع سرطان قابل جراحی نیست و بیمار را از بین می‌برد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: نوع دیگر بیماری سرطان ریه "غیرسلول کوچک" است که مدت زمان بیشتری طول می‌کشد. در این نوع سرطان، تنها 14 درصد از افراد مبتلا پس از 5 سال، زنده می‌مانند.

وی ادامه داد:‌ این بیماری اگر در مراحل اولیه کشف شده باشد با جراحی قابل درمان است، البته ابتلای درصد کمی از بیماران در این مرحله تشخیص داد می‌شود. در مراحل پیشرفته سرطان ریه، کبد، استخوان و مغز هم درگیر می‌شوند که تنها می‌توان با شیمی‌ درمانی به بیمار کمک کرد.

توکل اظهار کرد: ریه از دو قسمت نسجی و راه‌های هوایی تشکیل شده که 95 درصد سرطان‌ها در راه‌های هوایی ایجاد می‌شود.

این متخصص ریه یادآور شد: سیگار، یکی از عوامل بیرونی در ایجاد سرطان ریه است که 85 درصد سرطان‌ها را ایجاد می‌کند. با در نظر گرفتن عوامل داخلی ایجاد این سرطان، احتمال بیماری در افرادی که در معرض دو عامل خطرناک بیماری هستند، نسبت به فردی که تنها یک عامل خطر دارد، چندین برابر افزایش می‌یابد. 


سرطان ریه کشنده ترین سرطان است


 

سرطان ریه کشنده ترین سرطان است

 

 

سرطان ریه در مراحل اولیه هیچ نشانه ای ندارد و بیماران اغلب زمانی به پزشک مراجعه می کنند که بیماری در مراحل پیشرفته قرار دارد. شاید به همین دلیل باشد که سرطان ریه کشنده ترین سرطان در انسان محسوب می شود.

متاسفانه سرطان ریه در مراحل ابتدایی هیچ نشانه ای از خود بروز نمی دهد و اغلب، بیماران زمانی به پزشک مراجعه می کنند که سرطان در مراحل پیشرفته قرار دارد. با این حال آگاهی از نشانه های شایع این بیماری سبب می شود که این سرطان مهلک در ابتدایی ترین و درمان پذیرترین مرحله ممکن تشخیص داده شود.

شایع ترین نشانه سرطان ریه، سرفه است که در صورت تهاجم تومور به لایه پوشاننده مجاری تنفسی به وجود می آید. با این حال، علایم زیر هم می توانند نشانه وجود یک توده در ریه باشند.

 

در صورت بروز هر کدام از علائم زیر باید حتما به پزشک مراجعه کنید:

* افزایش تعداد یا شدت سرفه در فرد سیگاری

* سرفه به همراه خلط خونی، حتی اگر میزان خون اندک باشد.

* درد مبهم یا مشخص در قفسه سینه

* تنگی نفس در اثر فعالیت

* خشونت یا تغییر صدا که بیشتر از 2 هفته طول کشیده باشد.

* عفونت های مکرر ریه و مجاری تنفسی

* بروز خس خس سینه به صورت حاد

سرطان ریه ممکن است با یک سری علایم غیر اختصاصی مانند ضعف، خستگی، کاهش وزن و کاهش اشتها و علایم تهاجم به قسمت های دیگر بدن مانند درد استخوان و سردرد نیز همراه باشد. کشف سریع و درمان زود هنگام این بیماری در بقا و بهبود کیفیت زندگی بیمار نقش بسیار مفیدی دارد.

 

علل ایجاد سرطان ریه

علت ایجاد سرطان در همه جای بدن یکسان است. در سیستم کنترل تقسیم سلول های قسمتی از بدن اختلال ایجاد می شود. این اختلال ممکن است به صورت خود به خودی یا در اثر عوامل ناشناخته و یا در بیشتر موارد به علت تماس سلول با یک سری عوامل مخرب و زیان بار که به عوامل سرطان زا مشهور هستند، ایجاد شود.

مهم ترین عامل سرطان زایی که سبب تغییرات سرطانی سلول های ریه می شود ترکیبات زیان بار مختلف موجود در دود سیگار هستند.
مصرف سیگار هنوز هم مهم ترین عامل خطر ابتلا به سرطان ریه محسوب می شود. خطر ابتلا به سرطان ریه با افزایش مقدار و مدت تماس با دود تنباکو افزایش می یابد و هر چه سن شروع مصرف سیگار پایین تر باشد، خطر ابتلا بیشتر است

دانشمندان از حاصل ضرب تعداد پاکت سیگار در روز ضرب در تعداد سال هایی که فرد سیگار کشیده است، استفاده می کنند. به عنوان مثال کسی که به مدت 20 سال روزی 1 پاکت سیگار کشیده است از نظر خطر ابتلا به سرطان ریه با کسی که به مدت 10 سال روزی 2 پاکت کشیده است، برابر است.

مطالعات متعدد هم چنین نشان داده اند که خانم های سیگاری بیشتر از آقایانی که همان مقدار سیگار می کشند به سرطان ریه مبتلا می شوند. این افزایش ممکن است به دلیل حساسیت بیشتر خانم ها به مواد سرطان زای موجود در دود سیگار باشد.

دومین علت شایع ابتلا به سرطان ریه گاز رادون است. رادون گاز بی رنگ و بی بویی است که از تجزیه ی طبیعی اورانیوم در آب، خاک و مصالح ساختمانی قدیمی در زیر زمین ساختمان های قدیمی تولید می شود. تنفس گاز رادون با افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه مربوط شناخته شده است.

آلودگی هوای شهرهای صنعتی از دیگر عوامل مؤثر در بروز این سرطان مهلک است. مطالعات انجام شده در ایران نشان داده است که میزان بروز سرطان های ریه غیر وابسته به سیگار در ایران بیشتر از آمار سایر کشورها است.

محققین علت احتمالی این تفاوت را آلودگی هوای شهرهای بزرگ ایران و وجود مقدار بیشتر مواد سرطان زای ناشی از مصرف سوخت های غیر استاندارد می دانند.

تماس های شغلی با ترکیباتی مانند آزبست، کلرید وینیل، نیکل، کروم و هیدروکربن های آروماتیک نیز از دیگر عوامل خطر ساز ابتلا به سرطان ریه به شمار می روند.

ترک سیگار در بیمارانی که سال ها سیگاری بوده اند، خطر ابتلا به سرطان ریه را به طرز چشمگیری کاهش می دهد و هر چه مدت زمان ترک سیگار طولانی تر شود، این خطر بیشتر کاهش می یابد؛ به طوری که حدود بعد از 20 سال ترک کامل سیگار، خطر ابتلا به سرطان ریه تقریباً برابر با یک فرد غیرسیگاری می شود.

 

عمر مبتلایان به سرطان ریه

دبیر اجرایی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات با عنوان این مطلب که 97 درصد علت ابتلا به سرطان ریه ناشی از مصرف مواد دخانی است، اظهار داشت: مبتلایان به سرطان ریه بعد از سه سال می میرند.

دکتر محمدرضا معدنی گفت: بررسی ها نشان می دهد که با استنشاق دود مواددخانی بیش از چهار هزار نوع ماده شیمیایی و 20 نوع ماده سمی خطرناک و کشنده وارد بدن می شود که زمینه ابتلا به انواع بیماری های خطرناک را فراهم می کند.

وی از وجود سیانور، بنزن، فلزات سنگین، سرب و... دود سیگار خبر داد و افزود: وجود این مواد موجب بروز بدخیمی های متعدد و سرطان هایی همچون ریه ، حنجره، حفره دهان، حلق، مری، معده، لوزالمعده، کلیه و... می شود.

دبیر اجرایی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات با اشاره به علاقه برخی خانواده ها برای استفاده از قلیان به عنوان یک تفریح، افزود: متاسفانه برخی از خانواده ها و والدین تصور اشتباهی از قلیان و مصرف این ماده دخانی دارند و فکر می کنند دود قلیان هیچ خطری برای سلامت آن ها ندارد. در حالی که هر وعده قلیان نه تنها برابر با استعمال 70 نخ سیگار است بلکه علاوه بر اثرات زیانبار و سوء بر روی بدن موجب بروز عفونت های قارچی و میکروبی نیز می شود.

 

سر نخ خطر ابتلا به سرطان ریه در ناخن انگشت پا

پزشکان در یک تحقیق جدید ادعا کرده اند که سرنخ خطر احتمالی ابتلا به سرطان ریه می تواند در ناخن های انگشتان پا نهفته باشد.

نتایج این تحقیق نشان داده است: مردانی که مقدار نیکوتین در ترکیبات ناخن انگشتان پای آن ها زیاد است، 3/5 برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه هستند و درعین حال سابقه زمانی سیگار کشیدن فرد در این رابطه تاثیری ندارد بدین معنی که بدون توجه به سابقه استعمال دخانیات، هر فرد سیگاری ممکن است در معرض این خطر قرار داشته باشد.

مجله تخصصی لایوساینس دراین باره گزارش داد: محققان تاکید دارند این یافته به پزشکان هشدار می دهد که برای معاینه افراد سیگاری فقط طول مدت سیگار کشیدن را در نظر نگیرند بلکه فاکتورهای زیان بار و مهم دیگری هستند که در آزمایشات و مطالعات ممکن است نادیده گرفته شوند در حالی که تشخیص احتمال سرطان در این افراد بسیار مهم و تعیین کننده هستند.

متخصصان دانشگاه کالیفرنیا در این پژوهش تاکید کردند: حتی افرادی هم که مدت کوتاهی است سیگار می کشند، می توانند در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه باشند چون ممکن است تعداد کمتری سیگار بکشند، اما دود آن را خیلی عمیق تر استنشاق کنند که این امر تاثیر منفی تر و وخیم تری بر روی بدن فرد می تواند داشته باشد.

این متخصصان خاطرنشان کردند: علت انتخاب ناخن انگشتان پا این بوده که ناخن ها به کندی رشد می کنند و سطح نیکوتین در این بافت در مقایسه با بزاق و ادرار ثبات بیشتری دارد. بنابراین اطلاعات دقیق تری را در اختیار پزشکان و محققان قرار می دهد.