پروژه بررسی سیستم تعلیق بادی

 

 

بررسی سیستم تعلیق بادی

 

تعداد  صفحات۱۵۲

 


مقدمه

يك خودرو براي داشتن راحتي بيشتر، نياز به فنرهاي خيلي نرم و انعطاف‌پذير دارد. اما راحتي فقط هدف ما در ساخت يك خودرو نيست. ضمن اينكه بايد بتواند سريع حركت كند. ايمني بالايي نيز بايد داشته باشد. يعني اينكه حالت پايدار خود را حفظ نمايد. بنابراين براي اينكه خودرويي پايدار باشد تعليق آن بايد خاصيت ضربه‌گيري بالايي داشته باشد اما همين خاصيت، خود از راحتي سرنشين خودرو مي‌كاهد. به اين ترتيب مي‌بينيم كه در خودرو هميشه تضادي بين راحتي و ايمني وجود دارد.

مهندسين و متخصصين صنعت خودرو در بسياري از كشورهاي جهان تلاش زيادي كرده‌اند تا با استفاده از موادي چون فولاد، روغن و كائوچو به سطحي كه در آن الزامهاي راحتي و پايداري خودرو رعايت شده باشد برسند و در اين راه به موفقيتهايي نيز دست يافته‌اند. اما در زمينه پيشرفت در افزايش سرعت خودرو، مي‌توان گفت كه تقريباً همه خودروسازان به سطح قابل توجهي رسيده‌اند.

در مورد سرعت‌هاي بالا، بايد بين راحتي و پايداري خودرو، يكي را انتخاب كرد. شركتهاي سازنده اتومبيلهاي مسابقه، مسلماً پايداري خودرو را ترجيح مي‌دهند، اما سازندگان خودروهاي لوكس، راحتي را در اولويت كار خود قرار مي‌دهند.

شنـاور بـودن خـودرو روي بـالشتكـي از هـوا رويـاي مهنـدسـين بود. در سال 1847 ((جان‌ لوئيس)) اختراع خود را كه در مورد فنرهاي پتوماتيكي براي خودروهاي راه‌آهن، لوكوموتيوها، خودروهاي سنگين بود در مقاله‌اي به ثبت رساند. عنوان مقاله لوئيس ((الاستيسيته كامل هواي جو و كاربرد آن)) به عنوان يك جانشين براي فنرهاي فلزي بود. به اين ترتيب، لوئيس ادعا كرد كه اختراع وي اولين فنر هوايي لاستيكي است.

به كمك سيستم تعيين هوايي، دو مؤلفه راحتي و ايمني را مي‌توان يكجا در خودرو فراهم آورد.راز اين كار در جايگزين نمودن خاصيت الاستيسيته گاز فشرده به جاي فنرهاي فولادي و قرار دادن بدنه خودرو بر روي چهار بالشتك پنوماتيك موجود در بالن‌هاي تعليق مي‌باشد.

سیستم تعلیق از دودیدگاه مختلف زیر بر فرمانپذیری تاثیر می گذارد:

 

 دیدگاه سینماتیکی (مکانیزمی)

مکانیزم تعلیق بدلیل تغییرات هندسی ناشی از غلتش بدنه در آن شاخص پارامتر های زیر می باشد:

ا لف) موقعیت مراکز و محور غلت: مرکز غلت[1] دارای دو تاثیر عمده زیر است:
 1- اندازه بلندی مرکز غلت شاخص جابجایی کناری بار و نیز نیروی قیچی گر[2] اعمالی به بدنه بر اثر نیروهای کناری اعمالی به خودرواست. با افزایش ارتفاع مرکز غلت نیروهای قیچی گر افزایش می یابند، که این نیروها سبب بلند شدن بدنه شده و اثری نا مطلوب بر پایداری خودرو دارند.

 

  

 

 2- فاصله مرکز غلت تا گرانیگاه شاخص بازوی گشتاور غلتشی جرم معلق است. با افزایش این بازو خودرو تمایل بیشتری به غلتیدن بر اثر نیروهای کناری دارد.

کاهش تغییرات کناری مرکز غلت بر اثر غلت بدنه سبب افزایش پایداری است. در مدل های جدید این سیستم تعلیق تلاش می شود تا مرکز غلت بیرون خودرو قرار گیرد تا در هنگام برخورد با بر آمدگی کمبر مثبت ایجاد شود و پایداری خودرو افزایش یابد.



[1] Roll center

[2] -jaking force

 

 

چکیده

 

هنگامی که مردم در مورد کارایی اتومبیل فکر می کنند، معمولاً کلماتی نظیر: اسب بخار، گشتاور و شتاب صفر تا صد به ذهن شان خطور می کند. ولی اگر راننده نتواند خودرو را کنترل کند، همه قدرتی که توسط موتور ایجاد می گردد، بدون استفاده است. به همین دلیل، مهندسین خودرو تقریباً از هنگامی که به فناوری موتورهای احتراق داخلی چهار زمانه دست پیدا کردند، توجهشان به سیستم تعلیق معطوف گردید.

 در این پروژه سعی شده سیستم تعلیق هوایی بهترمورد بررسی قرار بگیرد.هدف تعلیق بادی تامین کیفیت رانشی نرم و روان به منظور افزودن قابلیتی همانند سرعت اتوماتیک برای خودترازی خودرو است.یک مشخصه عینی تعلیق بادی این است که فرکانس های طبیعی ناشی از بار را که یک فنر فلزی انجام می داد، انجام نمی دهد. بنابراین این سیستم تعلیق می تواند حرکت نرمی برای شرایطی که بار کم است ،انجام دهد و فشار را به طور اتوماتیک همراه با افزایش بار افزایش دهد.همین ویژگی ها دلیل عمده انتخاب سیستم تعلیق بادی برای خودروهای مدرن به رغم پرهزینه بودن وپیچیدگی سیستم نسبت به سیستم تعلیق معمولی است.

 

 


مطالب مشابه :


طراحی خطوط

طراحی سیستم­های توزیع انرژی الکتریکی ( پایان نامه طراحی خطوط) برای دریافت پایان نامه طراحی




پروژه و پایانامه طراحی، شبیه سازی و ساخت سیستم هوشمند ضد لغزش چرخ(ASIS)

موضوع این پایان نامه نیز طراحی و در واقع طرح ایده سیستمی فصل دوم_ طراحی سیستم هوشمند




پایان نامه ساخت سیستم خنک کاری هوشمند خودرو با واتر پمپ الکتری

چکیده : این پایان نامه در مورد یک طراحی بهینه سازی شده از واتر پمپ سیستم خنک کاری خودرو است




پروژه بررسی سیستم تعلیق بادی

پروژه و پایان نامه مکانیک خودرو پروژه بررسی سیستم طراحی و ساخت سیستم های مولتی پلکس




مقاله و تحقیق حسابداری - طراحی یک سیستم انبارداری

پایان نامه حسابداری تحقیق حسابداری پروژه مالی مقالات طراحی یک سیستم انبارداری




پروژه طراحی سیستم ابزار دقیق ایستگاه تقویت فشار گاز…

مقاله، پایان نامه پروژه رایگان؟ - پروژه طراحی سیستم ابزار دقیق ایستگاه تقویت فشار گاز…




طراحی، شبیه سازی و ساخت سیستم هوشمند ضد لغزش چرخ(ASIS)

موضوع این پایان نامه نیز طراحی و در واقع طرح ایده سیستمی فصل دوم_ طراحی سیستم هوشمند




دانلود پایان نامه طراحی و پیاده سازی پایگاه داده های توزیع شده همگن

پیشگفتار . پیشرفت تکنولوژی سیستم های مدیریت پایگاه داده ها ، با توسعه تکنولوژی های محاسبات




پایان نامه بررسی و تحلیل انواع سیستم های فرمان و کنترل در خودرو

پروژه و پایان نامه با چهار چرخ فرمان کردن خودرو ها و طراحی سیستم های نیروی جانبی در




پایان نامه طراحی گیربگس 16 سرعته و تحلیل تنشها در اجزاء آن

پایان نامه طراحی گیربگس 16 سرعته و تحلیل طراحی سیستم های انتقال قدرت تسمه ای با




برچسب :