سرطان کبد، چگونه به سرطان کبد مبتلا می شویم؟ - برای چه به سرطان کبد مبتلا می شویم

در این بخش از سایت برگزیده ها مطالبی درمورد سرطان کبد را برای شما آماده کرده ایم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد. 

به نقل از برگزیده ها: سرطان کبد رشد  سرطان ی سلول های  کبد  می باشد که به صورت یک توده در قسمت فوقانی راست شکم و با علائم عمومی مانند زردی و ضعف خود را نشان می دهد.

سرطان کبد , برای چه به سرطان کبد مبتلا می شویم , علایم سرطان کبد

سرطان کبد

سرطان کبد 

برگزیده ها: مصرف مغزهای کپک زده پسته و بادام دارای قارچ آفلاتوکسین است و می تواند باعث سرطان کبد شود. فوق تخصص گوارش و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: ویروس هپاتیت B شایع ترین علت بیماری کبد ی در ایران است. دکتر محمد جواد زاهدی ادامه داد: هپاتیت C و کبد چرب از دیگر عوامل بیماری های کبد ی به شمار می روند.

وی با بیان اینکه در سال های  اخیر شاهد افزایش بعضی از بیماری های کبد ی در جامعه هستیم، گفت: بروز بیماری های کبد ی می تواند فرد را در طولانی مدت مستعد سرطان کبد کند.

وی بیان کرد: کبد چرب می تواند فرد را به سمت نارسایی کبد ی پیش ببرد و همچنین ویروس بیماری های هپاتیت B و C می تواند باعث بروز بیماری های کبد ی و منجر به نارسایی کبد شود.

این فوق تخصص گوارش خاطرنشان کرد: مصرف الکل نیز یکی از عوامل مستعد کننده سرطان کبد است.

دکتر زاهدی گفت: تغییر سبک زندگی در سال های اخیر و کاهش فعالیت فیزیکی یکی از عوامل ایجاد کننده کبد چرب در افراد به شمار می رود.

وی م صرف غذا های چرب، فست فود ها و غذاها ی سرخ کردن ی را از دیگر عوامل ایجاد کننده کبد چرب برشمرد و گفت: نداشتن تحرک کافی باعث شده که در جامعه شاهد یک اپیدمی چاقی باشیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر کبد چرب کنترل نشود می تواند فرد را در نهایت با بیماری مزمن کبد ی و سرطان کبد همراه کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان توصیه کرد: افرادی که مبتلا به بیماری مزمن کبد ی هستند بویژه بیماران مبتلا به هپاتیت B وC  از حدود سن 40 سالگی هر سال با انجام سونوگرافی و آزمایش های خون از نظر ابتلا به سرطان کبد مورد غربالگری قرار گیرند.

وی با تاکید بر اینکه عوامل محیطی در بروز بیماری های کبد ی نقش دارند، اظهار داشت: بنابراین باید از رفتارهای پرخطری که فرد را در معرض ابتلا به بیماری هپاتیت از جمله اعتیاد تزریقی و استفاده از وسایل غیر بهداشتی قرار می دهد، اجتناب کنیم.

وی ادامه داد: پرهیز از مصرف الکل و کاهش وزن نیز می تواند شیوع بیماری های کبد ی را در فرد کاهش دهد.

گردآوری: بخش سلامت برگزیده ها 


برای چه به سرطان کبد مبتلا می شویم , علایم سرطان کبد