تکنیک های آموزشی رانندگی حرفه ای - آموزش رانندگی حرفه ای

تکنیک های آموزشی رانندگی حرفه ای


این روش از افت دور موتور و کاهش شتاب جلوگیری می کنه. (توصیه من به شما اینکه فقط در کورس های حیاتی و در مسابقات رالی از این حرکت استفاده کنین)

رانندگی حرفه ای , آموزش رانندگی حرفه ای , اموزش رانندگی حرفه ای با ماشین

رانندگی حرفه ای

این حرکت جایی مفید است که شما گاز و تا ته پر کردین و می خواین که دنده رو عوض کنین.  


● تکنیک Power Shifting

این روش از افت دور موتور و کاهش شتاب جلوگیری می کنه. (توصیه من به شما اینکه فقط در کورس های حیاتی و در مسابقات رالی از این حرکت استفاده کنین)

▪ روش انجام حرکت:

این حرکت جایی مفید است که شما گاز و تا ته پر کردین و می خواین که دنده رو عوض کنین.

گاز رو همون طور که هست تا ته نگه می داریم و با گرفتن کلاج دنده رو سریع عوض می کنیم.توجه کنین که عمل تعویض دنده باید ظرف یک ثانیه یا کمتر انجام شه.در حقیقت زمانی این حرکت شما رو جلو میندازه که شما در کمترین زمان این رو انجام بدین.از طرفی این روش فشار خیلی سنگینی رو موتور و سیستم کلاج میاره .

یادتون باشه در شرایط زیر هرگز این کارو انجام ندین:

۱) ماشین دیف عقبه و قدرتش بالاست(برای کسانی که اولین بارشونه این کارو می کنن و مخصوصا در جاده های خیس)

۲) جاده خیس و لاستیک ها عاجشون کمه

۳) کلاج ماشین هنوز آب بندی نشده

نکته مهم دیگه اینکه در هنگام تعویض دنده حتما فرمان رو خوب بچسبید مخصوصآ در جاده های خیس چون ممکنه به دلیله اختلاف سطح نیروی چسبندگی سطح با دو تایر انتقال نیرو فرق کنه اون موقع دیگه ...(احتمالا میرین تو باقالیا!!!شوخی بود)

در هنگام معکوس هم میشه از این حرکت استفاده کرد.

در مورد معکوس این حرکت مفیده.چون هم به ترمز کمتر فشار میاد هم طول خط ترمز کمتر میشه

● تکنیک Heel And toe

اگر جعبه دنده اتومبیل شما معمولی (غیر اتوماتیک و نیمه اتوماتیک) است استفاده از تکنیک Heel And toe برای تعویض دنده معکوس مفید خواهد بود. وقتی به پیچی نزدیک میشود اولین کار این است که سرعت خود را کم کرده و داخل پیچ ماشین را کنترل میکنید و بعد از خروج از پیچ با تعویض دنده به ۱ یا ۲ دنده کمتر از آن دنده ای که قبل از ورود به پیچ داشته اید سرعت اتومبیل را افزایش میدهید. در داخل پیچ و در زمان کم کردن دنده ها چون پای خود را از روی پدال گاز برداشته اید دور موتور پائین خواهد آمد و ممکن است تا حداقل افت هم کرده باشد از آنجایی که سرعت نیز کم شده رسیدن به سرعت قبلی زمان بیشتری خواهد برد،. اگر بخواهیم مانع کم شدن دور موتور در هنگام تعویض دنده ها بشویم و پس از پیچ نیز دور موتور آماده دنده ای که میخواهیم بدهیم باشد از این تکنیک استفاده می نماییم.

▪ آموزش تکنیک Heel And toe

پس از ورود به پیچ وقتی دارید با پای راست ترمز میکنید با پای چپ کلاچ را گرفته و دنده معکوس بدهید ( پا روی کلاچ میماند) سپس با پاشنه و یا بغل پای راست

(به شکلی که پنجه پای راست روی ترمز بماند) پدال گاز را کمی فشار دهید تا دور موتور بالا برود و بتوان به راحتی سرعت گرفت و پا را از روی کلاچ بردارید، بدین ترتیب به نرمی و بدون ضربه دنده معکوس را اعمال کرده اید و دور موتور شما نیز افت نکرده است.

▪ تمرین تکنیک Heel And Toe

ـ نکته:

اگر پدال گاز و ترمز در سطح نزدیک به هم باشند انجام این تکنیک راحتتر خواهد بود.

صندلی باید تنظیم، و خود را راحت احساس کنید. برای تنظیم پدال میتوانید کیت پدال اسپورت خریداری و نصب کنید، همچنین کفشهای مورد استفاده نیز بسیار مهم هستند, با کفشهایی که کف بسیار کوچک و کم عرضی دارند نمیتوان این کار را انجام داد, کفشهای معمولی برای این کار مناسب تر هستند. این تکنیک نیاز به تمرین زیاد دارد و بهتر است با تمرین از دنده های ۱ و ۲ شروع کنید و بعد به دنده های بالاتر بروید. به خاطر داشته باشید که تمرین این تکنیک را حتما در پیست انجام بدهید.

ـ توجه:

اجرای این تکنیک باعث فشار روی ترمز و سیستم کلاچ میشه و ترمزها زود داغ میکنن. تو Heel & toe یک خاصیت خوب دیگه هم هست و اون اینه که دور موتور بالا میره و در نتیجه خلا بوستر ترمز بهتر جواب میده و ترمز ها بهتر عمل میکنن.

● تکنیک برن اوت:

این کار تقریبا با هر نوع اتومبیلی امکان پذیر است. تنها مشخصه لازم برای اجرای این تکنیک اینست که اتومبیل مورد نظر از نظر قدرت موتور خیلی ضعیف نباشد

و بطور استاندارد از طرف کارخانه سازنده دارای سیستم ضد هرزگردی چرخها نیز نباشد،

▪ اجرای تکنیک در اتومبیل با دنده دستی:

اگر اتومبیل شما دیفرانسیل عقب می باشد نیاز به قدرت بیشتری دارید. قبل از شروع بهتر است لاستیکهای عقب را خیس کنید. اتومبیل را در دنده یک قرار دهید و کلاچ را تا ته فشار دهید و گاز را با پاشنه پای راست تقریبا تا انتها ببرید و با پنجه پای راستتان مقدار کمی ترمز را فشار دهید. حال یکبار کلاچ را تا بالا بیاورید و سریعا دوباره آنرا تا ته فشار دهید و دوباره کلاچ را رها کنید. اینکار برای شوک دادن به چرخها و شروع هرزگردی انجام می شود. اگر اتومبیل شروع به راه رفتن کرد ترمز را کمی بیشتر فشار دهید تا بایستاد و اگر چرخهای عقب هرزگردی را شروع نکردند فشار ترمز را اندکی کم کنید تا هرز گردی شروع شود. هرز گردی را میتوانید تا تمام شدن لاستیکها ادامه دهید.

▪ اجرای تکنیک در اتومبیل دیفرانسیل جلو

ابتدا ترمز دستی را بکشید و دنده را در یک قرار دهید. گاز را تا انتها فشار دهید و با وارد آوردن یک شوک به کلاچ آنرا رها کنید. اگر ترمز دستی اتومبیل شما خیلی سفت عمل نمی کند باید از ترمز هم برای ممانعت از جلو رفتن ماشین استفاده نمایید.

▪ اجرای تکنیک در اتومبیل با دنده اتوماتیک

اگر اتومبیل شما دیفرانسیل عقب می باشد دنده را درL۱ ( یا هر دنده ای که مخصوص بالا رفتن از سربالایی های تند است و بیشترین گشتاور را در اختیارتان می گذارد ) قرار دهید. پای چپ خود را بر روی ترمز قرار دهید و با پای راست گاز را تا ته فشار دهید. اگر اتومبیل شروع به راه رفتن کرد ترمز را بیشتر فشار دهید و اگر هرزگردی انجام نشد فشار ترمز را کمی کمتر کنید. . هرز گردی را میتوانید تا تمام شدن لاستیکها ادامه دهید.

اگر اتومبیل شما دیفرانسیل جلو می باشد ترمز دستی را بکشید و دنده را درL۱ ( یا هر دنده ای که مخصوص بالا رفتن از سربالایی های تند است و بیشترین گشتاور را در اختیارتان می گذارد ) قرار دهید. حال پدال گاز را تا ته فشار دهید. اگر اتومبیل شروع به راه رفتن کرد ترمز راهم کمی فشار دهید و اگر هرزگردی انجام نشد فشار ترمز را کمی کمتر کنید.میتونین تا تموم شدن لاستیک ها یا جوش آوردن ماشین این کار رو انجام بدین

● Dou Not

تکنیک دو نات یک تکنیک زیبا و جذابه که فقط جنبه ی نمایشی داره .این تکنیک چند حالت داره که با انجام هر کدوم ااز اون حالت ها چرخ های جلو یا عقب ماشین حول محور چرخ های عقب یا جلو در یک حرکت دایره ای می چرخه.اگه این حرکت درست انجام بشه آثار به جا مونده از لاستیک ها دایره ای رو نشون میده که قطرش برابر فاصله دو محور ماشینه و البته یه توهم خاصی هم به ادم دست میده !!!

حالات انجام این روش به ۲ عامل بستگی داره که هر کدوم روشش جداست .

یکی از حالات به نوع سیستم انفقال (اتوماتیک و دستی ) و دیف جلو یا عقب بودن خودرو داره .

در هر صورت تکنیک دونات توسط اتومبیل های زیادی امکان اجرا دارد اما به یاد داشته باشید که این تکنیک مهارت زیادی می خواهد پس به تمرین بسیار زیاد نیازمند است. شما برای فراگیری این مهارت لاستیکهای زیادی را صاف خواهید کرد. پس قبل از شروع تمرین به فکر لاستیک هم باشید.

▪ تکنیک دونات در اتومبیل های دیفرانسیل عقب:

ـ حالت گیربکس معمولی

شروع این کار با بر هم زدن سریع تعادل قسمت عقب اتومبیل یا همان over steering آغاز میشود. دنده را در یک قرار دهید و به آرامی در مسیر یک دایره بزرگ شروع به حرکت نمایید. در ادامه دایره را کمی کوچکتر نمایید. در یک زمان کلاچ را بگیرید و ترمز دستی را بکشید زمانی که چرخهای عقب قفل شدند و عقب ماشین شروع به سر خوردن کرد گاز را تا ته فشار دهید و ترمز دستی را بخوابانید و کلاچ را هم ناگهان ول کنید. اکنون ماشین شما اگر قدرت کافی داشته باشد شروع می کند به چرخیدن به دور خود. کنترل مسیر دایره ای نیاز به تمرین دارد. با تمرین شما قادر خواهید بود که چرخ جلو سمت راننده را تقریبا ثابت نگه دارید و بقیه ماشین را دور آن بخش بچرخانید.

ـ حالت اتوماتیک

با گیربکس اتوماتیک شما ابتدا باید دنده را در ۲ یا L قرار دهید( دنده ای که در گیربکسهای اتوماتیک مخصوص بالا رفتن از تپه و سربالایی شدید می باشد. با اینکار بیشترین تورک را در اختیار خواهید داشت ) با پای چپ خود فشار کمی بر روی پدال گاز بیاورید و بعد پدال گاز را تا نزدیک ته فشار دهید. در این حالت چرخهای عقب ماشین شما باید شروع به هرز گردی نمایند و چرخهای جلو هم ثابت هستند و اتومبیل حرکت نمی کند. اگر چرخهای عقب هرزگردی نکردند مقداری فشار پدال ترمز را کم کنید.وقتی که چرخها هرزگردی را شروع کردند فشار پدال ترمز را کم کنید تا ماشین راه بیفتد. سپس فرمان را بچرخانید و گاز را تا ته فشار داده و پا را کاملا از روی ترمز بردارید. ماشین ناگهان به سمت جلو خواهد رفت و چرخش شروع خواهد شد و عقب ماشین شروع به سر خوردن حول جلوی ماشین خواهد نمود. وقتی که چرخیدن ماشین به دور خود سرعت گرفت با فشار دادن آرام پدال ترمز سرعت ماشین را کنترل نمایید.

وقتی که ماشین خیلی سریع شروع به چرخیدن کرد حتی می توانید با تغییر ناگهانی جهت فرمان، جهت چرخش ماشین را نیز عوض کنید این کار به زیبایی تکنیک دونات خواهد افزود.

اگر اصلا نتوانستید دونات را شروع کنید و چرخها اصلا شروع به هرزگردی نکردند بدانید اتومبیل شما برای اینکار خیلی ضعیف است.

▪ اتومبیل های دیف جلو :

۱) در حالت معکوس (دنده عقب )

این نوع دونات معکوس حتی میتواند جذاب تر از دونات با اتومبیل های دیفرانسیل عقب نیز باشد. اتومبیل هایی مانند ماکسیما یا هوندا آکورد برای اینکار مناسب هستند.

برای این کار چرخ جلو را در یک محور صاف قرار میدهیم . برای حرکت به سمت عقب گاز را تا وسط فشارمیدهیم و این کار شتاب زیاد و ناگهانی به خودرو میده (یه وقت هول نشین) سپس فرمان رو در جهتی که راحت تریم ناگهانی می چر خون یم این کار باعث میشه یه نیم دور ماشین بزنه و برای چرخش مستمر لازمه که هنگام چرخش فرمان گاز رو تا ته فشار بدیم .

۲) حالا حالت مستقیم برای دیف جلو ها :

آقا روک و راست باید زمین خیس باشه چون عقب خیلی دیر سر می خوره .

برای اینکار چرخهای جلو را کاملا به یک طرف میچر خون یم و دنده رو در گیربکسهای دستی در یک و در گیربکسهای اتوماتیک در دنده مخصوص سربالایی تند قرار میدیم. گاز را تا ته فشار میدیم و کلاچ را ول میکنیم. اتومبیل به شدت شروع به چرخیدن میکنه. وقتی ماشین شروع به چرخیدن کرد ترمز دستی را بطور ناگهانی بالا میکشیم تا چرخهای عقب هم شروع به چرخش حول محور جلوی ماشین بکنند. حالا باید یک دست روی فرمان باشه و دست دیگه روی ترمز دستی. و دائما ترمز دستی را بالا بکشید و آزاد کنید تا چرخهای عقب در حال سر خوردن حول محور جلو باقی بمونه. اگر سطح به اندازه کافی لغزنده باشه میتونین ترمز دستی را کاملا بالا نگه دارین و دونات را ادامه بدین.

بچه ها این دونات به ماشین که فشار میاره (لاستیک و جلوبندی و اکسل و دیسک صفحه و ... ) به خودتون هم خیلی ضربه وارد میکنه . حواستون جمع باشه

ولی به نظر من دونات اصلی فقط با ماشین پر قدرت دیف عقب حال میده مخصوصا اگه موقع چرخش یه توربو هم چاق کنین ( اقا قبل این کار مطمئن بشین که پنجره ها بالاست اخه یه وقت دیدی پرت شدین بیرون !!!

● تکنیکهای دریفت:

▪ Heel Toe Shifting

▪ Power Over

▪ E Brake Drift

▪ Clutch Kick

▪ Shift Lock Drift

▪ Dirt Drop Drift

▪ Feint Drift

▪ Jump Drift

▪ Braking Drift

▪ Emergency Brake Drift

▪ Long Slide Drift

▪ Swaying Drift

▪ FF Drift (Front Wheel Drive Drift)

▪ Kansei Drift

در مورد تک تک این تکنیکها به صورت جداگانه توضیح میدهم ..

● Heel Toe Shifting

دراین قسمت شما طرز و موقع دنده عوض کردن در دریف رو یاد میگیرید .

heel به معنای پاشنه پا و Toe به معنای انگشتان پا و shifting هم به معنای عوض کردن است

اونطور که از اسم این تکنیک پیداست در اینجا شما باید از نوک و پاشنه پا استفاده کنید.

استفاده از این تکنیک به راننده این اجازه رو میده که در موقع عوض کردن سریع دنده درهمان زمان از ترمز هم استفاده کنه . چنانکه این تکنیک سرعت موتور گیربکس و تایر ها رو باهم متعادل نگه میداره پس دراین تکنیک تکانهای سریع ناشی از افت RPM و سرعت ماشین وجود نداره و معکوس کشیدن به راحتی و نرمی صورت میگیره . این تکنیک به راننده اجازه میده که در موقع معکوس راننده RPM رو برای معکوس تنظیم کنه و درهمان حال از ترمز هم برای انتقال نیرو از عقب به جلو و سبک کردن عقب ماشین استفاده کنه .

▪ روش عمل کرد در این تکنیک :

قبل از رسیدن به پیچ ترمز بگیرید ( به این ترم، ترمز نخستین یا اولیه می گویند) تا وزن ماشین رو به جلو انتقال دهید.

کلاچ بگیرید و از Heel Toe و معکوس استفاده کنید یعنی با نوک انگشتان پا ترمز رو نیمه نگه دارید و با پاشنه پا RPM رو برای معکوس آماده کنید.

معکوس که انجام شد فرمون رو به سمت کورنر بیرون بچر خون ید و به سمت پیچ بر گردو نید شما ماشین رو وادار به عمل oversteer کرده اید .

بعد از انجام گرفتن oversteer فرمون به سمت پیچ بچر خون ید و پاتون رو از روی ترمز ور دارید و به اندازه لازم گاز بدهید .

عمل دریف انجام میشه و شما میتوانی با کنترل کردن فرمون پیچ رو به صورت دریفت طی کنید.

● Power Over

این تکنیک مخصوص ماشینهای RWD , AWD هست. برای انجام دادن این تکنیک به قدرت موتور بالا نیاز هست.

برای اجرای این تکنیک وقتی وارد کورنر میشوید گاز رو تا ته فشار دهید تا یه oversteer سنگین صورت بگیره .و تمام پیچ رو میتوانید باگاز و فرمون به صورت دریف حرکت کنید .

با هر سرعتی که خواستید وارد پیچ شوید تکنیک Power Over بر اساس قدرت موتور صورت میگیره پس با سرعت کم هم میشه این تکنیک رو انجام داد

فرمون رو یه خورده بیشتر از پیچی که میخواهید وارد آن شوید بچر خون ید تا عقب ماشین چسبندگی خودش رو نسبت به زمین از دست بده دراین حالت شما ماشین رو برای انجام عمل oversteer آماده کرده اید .

با گاز دادن و استفاده از قدرت موتور عمل oversteer انجام شده و حالا موقع اینه که ماشین رو در پیچ کنترل کنید فرمون رو به سمت پیچ بر گردو نید به طوری که با جاده مستقیم باشه و با گاز دادن متناوب تمام پیچ رو با دریف حرکت کنید

وقتی پیچ تمام شد و خواستید ماشین رو صاف کنید سعی کنید گاز رو خیلی آروم شل کنید و وقتی تایرهای جلوی ماشین وارد جاده صاف شدن فرمون رو با جاده مستقیم کنید. .

● Clutch Kick

از این تکنیک میشه نرسیده به پیچ یا وسط پیچ استفاده کرد با ضربه رو کلاچ و ول کردن اون تکان ناگهانی به ماشین داده تا چسبندگی ماشین رو به زمین از دست بدهید .

باسرعت خیلی زیاد وارد پیچ شوید اگه شما با این تکنیک آشنایی ندارید با این سرعت اول understeer رو تجربه کنید

فرمون رو به سمت پیچ بچر خون ید و گاز رو ول نکنید

وقتی شما با این سرعت فرمون رو چر خون دید ماشین شما باید وارد understeer شود وقتی این حالت انجام شد یا قرارشد انجام بشه کلاچ بگیرید ولی گاز رو ول نکنید .

وقتی شما کلاچ رو گرفتید و گاز دادید RPM میره بالا و و با ول کردن ناگهانی کلاچ میتونید خیلی راحت چسبندگی عقب ماشین رو خراب کنید و عمل دریفت رو آغاز کنید

ـ شما الان در یک oversteered شدید هستید از ترمز استفاده نکنید چون کنترل ماشینتون رو به هم میزنه در ضمن تمام وزن ماشین روی چرخهای جلو قرار داره و میتوانید با گاز و فرمون اون رو در پیج کنترل کنید و به دریفت ادامه دهید

وقتی جاده صاف شد گاز رو به آرومی ول کنید و هر وقت چرخهای جلو خط جاده صاف رو لمس کردند فرمون رو با جاده صاف مستقیم کنید.

● Shift Lock Drift

این تکنیک با استفاده از افت rpm و معکوس انجام میشه و بعد از معکوس با ول کردن کلاچ حرکت چرخهای عقب کند میشه و بعد از این عمل و چر خون دن فرمون عمل oversteer انجام میگیره درست یه چیزی مثل تکنیک E brake ولی در تکنیک Shift Lock به ماشین کمتر اسیب وارد میشه

باسرعت خیلی زیاد وارد پیچ شوید و اگر شما این تکنیک رو تجربه نکردید باید در این سرعت understeer رو تجربه کنید

فرمون رو به سمت پیچ بچر خون ید و سریع عمل معکوس به دنده ۲ رو انجام دهید

با انجام این معکوس شما وزن ماشین رو روی چرخهای جلو انداختید و سرعت موتور رفته بالا و دور چرخهای عقب کند شده توجه کنید که در انجام این قسمت در این تکنیک هیچ نیازی به Heel Toe Downshift نیست و باید معکوس کاملآ عادی باشه

بعد از معکوس سریع و گازدادن شما تراکشن عقب ماشین رو بهم زدید و خودتون رو برای دریفت آماده کنید

بعد از اینکه تراکشن ماشین بهم خورد و احساس کردین که عقب ماشین داره میره با بازی گاز و کنترل فرمون و مستقیم کردن آن با جاده ماشین رو با دریف درپیچ کنترل کنید سعی کنید در این قسمت از ترمز استفاده نکنید چون ترمز کنترل ماشین رو خراب میکنه و باعث میشه شما از جاده خارج شوید

وقتی که جاده صاف شد خیلی اروم گاز رو ول کنید و وقتی چرخهای جلو خط جاده صاف رو لمس کردند فرمون رو با جاده صاف مستقیم کنید

● Dirt Drop Drift

این تکنیک با استفاده از کثیفی یا اجسام خارجی مثل خاکی های دور پیست دریفت صورت میگیرد به این صورت که بعد از انداختن چرخهای عقب در بیرون آس فال ت زاویه دوران را بیشتر و تراکشن ماشین رو بهم میزنید ماشین رو برای دریفت در پیچ آماده میکنید در صورتی که قدرت ماشین هم از دست نمیدهید در ضمن این تکنیک برای ماشینهای کم قدرت خیلی کاربرد و استفاده دارد

باسرعت متوسط و نرمال وارد پیچ شوید

فرمون رو به سمت پیچ بچر خون ید و گاز بدید سعی کنید یکم عقب ماشین رو از جاده خارج کنید اگه پیچ به سمت راس است سمت چپ ماشین رو از جاده خارج کنید و برعکس

وقتی تایرهای ماشین شما از جاده خارج شدند با دادن گاز تراکش ماشین رو بهم بزنید و آماده دریفت شوید

وقتی که احساس کردید عقب ماشین رفت یا قراره بره فرمون رو با جاده مستقیم کنید و با دریفت پیچ رو کامل کنید وزن ماشین روی چرخهای جلو قرار داره پس از ترمز گرفتن خودداری کنید چون در این موقع ترمر کنترل ماشین رو بهم میزنه

وقتی که جاده صاف شد گاز رو به آرومی ول کنید و وقتی چرخهای جلو خط جاده صاف رو لمس کردند فرمون رو با جاده صاف کنید.

● E Brake Drift

یکی از اساسی ترین تکنیک دریف تکنیک E Brake هست از این تکنیک در ماشینهای FWD بیشتر اسفاده میشه و برای انجام ان ترمز دستی بکشید و عقب ماشین رو وادار به چرخیدن کنید وقتی عقب ماشین چسبندگی خودش رو نسبت به زمین از دست داد با بازی فرمون و گاز تمام پیچ را به صورت دریفت حرکت کنید از این تکنیک میشه برای درست کردن خطای صورت گرفته هم استفاده کرد

▪ E Brake Drift

با سرعت خیلی زیاد وار پیچ شوید (اگه شما دریفت زدن رو تا حالا تجربه نکرده اید پیشنهادمیکنم اول understeer رو با این سرعت تجربه کنید )

با تکنیک Heel Toe معکوس بکشید تا ماشین رو به دنده پایین یعنی ۲ وارد کنید

فرمون رو خیلی سریع به طرف پیچ بچر خون ید در همین حال شما عمل معکوس و چر خون دن فرمون رو به پایان رسوندید شما الان باید سر زاویه پیچ باشید.

دکمه ترمزدستی رو به داخل فشار دهید و خیلی سریع اون رو بکشید و سریع آزادش کنید به طوریکه این عمل بیشتر از ۱ ثانیه طورل نکشه اگه ماشین شما RWD بود هنگام انجام دادن E Brake یا همون ترمز دستی کلاچ رو بگیرید و بعد از تمام شدن ول کنید و اگه ماشین شما FWD هست هنگامی که E Brake رو انجام میدهید با گاز هم بازی کنید

وقتی احساس کردید که انتهای عقب ماشین میل به خارج شدن داره خیلی سریع فرمون رو به سمت پیچ بچر خون ید و با گاز بازی کنید در اینجا اگه از ترمز استفاده کنید ماشین یا چپ میشه یا از کنترل خارج میشه چون شما وارد یک oversteered شدید شده اید همینطور با فرمون و گاز پیچ رو به صورت دریفت حرکت کنید

وقتی که جاده صاف شد به آرامی گاز رو ول کنید و وقتی طایرهای جلو وارد خط جاده صاف شدند فرمون رو به سمت جاده صاف بچر خون ید

(وقتی که Heel Toe معکوس انجام شد عقب ماشین سبک میشه پس الان شما عامل سبک کردن عقب ماشین رو انجام دادید فرمون رو میچر خون ید و نوبت میرسه به عامل جداکردن چسبندگی ماشین به زمین که درماشینهای محور عقب این عمل با گاز دادن صورت میگیره و ماشینهای محور جلو با ترمزدستی و استفاده از ترمز دستی فقط برادی بهم زدن تراکشن ماشین است و فقط در همین قسمت استفاده میشه و وقتی تراکشن ماشین بهم خورد حالا میتوانید با فرمون و گاز ماشینتون رو کنترل کنید فرمون باید مستقیم پیچ باشه و گازهم باید متناوب زیاد و کم بشه نسبت به نیاز ماشین و پیچ )

● Feint Drift

این تکنیک با استفاده از جنبش ماشین و قرینه کردن اون نسبت به خروجی پیچ و بر گردو ندن اون در بدنه پیچ صورت میگیره این یک تکنیک سنگین در رالی استفاده میشه که با اون گرایش ماشین رو در گوشه پیچ عوض میکنند

وقتی که به پیچ نزدیک میشوید فرمون ماشین رو به سمت قرینه پیچی که میخواهید واردش شوید بچر خون ید . فاصله ای که شما میخواهید وارد پیچ شوید و و عمل قرینه کردن ماشین و بر گردو ندن اون درگوشه پیچ به سرعت ماشین نسبت دارد و هرچه سرعت بیشتر باشد فاصله باید زیادتر باشد .وقتی که شما عمل قرینه کردن ماشین رو با پیچ انجام میدهید سنگینی ماشین رو روی کمکهای اونطورف ماشین انداخته اید یعنی اگر فرمون رو به سمت چپ چر خون دید وزن ماشین رو کمکهای راست و برعکس در این حالت شما فنرهای یکطرف ماشین رو فشرده کرده اید

بر گردو ندن ماشین به طرف پیچ ماشین رو به اصطلاح bounce یا جست میگویند در این قسمت شما باید این عمل رو خیلی دقیق و به آرامی انجام دهید انجام دادن سریع این عمل ماشین رو وارد under steer میکنه

وقتی که ماشین رو جهش دادید به سمت پیچ گاز رو بچسبید و این عمل باعث میشه که عمل دریف اغاز بشه در این قسمت برای ماشینهای fwd میتوان از تکنیک E Brake برای وارد کردن ماشین به over steer استفاده کرد

وقتی که احساس کردید عقب ماشین داره میره فرمون رو با جاده مستقیم کنید و با دریفت پیچ رو کامل کنید وزن ماشین روی چرخهای جلو قرار داره پس از ترمز گرفتن خودداری کنید چون در این موقع ترمز ماشین رو از کنترل خارج میکنه

وقتی که جاده صاف شد گاز رو به آرومی ول کنید و وقتی چرخهای جلو خط جاده صاف رو لمس کردند فرمون رو با جاده صاف کنید

● Jump Drift

در این تکنیک چرخ عقب که سمت داخل پیچ می باشد را به سمت لبه جدول در نقطه اپکس هدایت کرده و کاری می کنیم که چرخ عقب به روی آن رفته و حالت یک پرش کوچک برای همان چرخ بوجود بیاید. با این عمل تعادل قسمت عقب به هم خورده و ماشین وارد under steer میشود.

با بوجود آمدن این حالت دریفت رو مطابق یکی از حالتهایی که موارد بالا ذکر شد انجام میدیم.

● Braking Drift

در این تکنیک که مخصوص سرعتهای کم و متوسط می باشد بعد از وارد شدن به پیچ به سمت گوشه مخالف پیچ رفته و ترمز می کنیم. با این کار کنترل قسمت پشت اتومبیل حاصل شده و ماشین وارد under steer میشود. بعد دریفت را آغاز می نماییم.

● Emergency Brake Drift

این یک تکنیک بسیار ابتدایی می باشد. وارد پیچ شده و فرمان را در جهت پیچ بچرخانید و ترمز دستی را بکشید تا تعادل قسمت پشت اتومبیل به هم بخورد. بعد با به هم خوردن تعادل پشت ماشین و سر خوردن آن فرمان را به سمت مخالف برگردانید.

● Long Slide Drift

این تکنیک مخصوص سرعت زیاد است. برای استفاده از این تکنیک باید قبل از ورود به پیست با استفاده از ترمز دستی و چرخاندن فرمان در جهت موافق پیچ تعادل قسمت عقب را به هم زده ماشین وارد under steer بکنید بعد از ورود به پیچ فرمان را جهت پیچ بچرخانید و وارد پیچ بشوید. پس از عبور از وسط پیچ فرمان را به سمت ادامه مسیر بگردانید.

● Swaying Drift

این تکنیک در متمایل کردن پهلوی اتومبیل در حالتی شبیه دریفت است که تا زمانی که قسمت انتهایی اتومبیل در حالت متمایل به پهلو هست ادامه دارد. قبل از ورود به پیچ با به هم زدن تعادل پشت اتومبیل این حالت حاصل میشود.

● FF Drift (Front Wheel Drive Drift)

این تکنیک مخصوص دریفت با اتومبیلهای دیفرانسیل جلو می باشد. دریفت کردن با اتومبیلهای دیفرانسیل جلو دارای تفاوتهایی در انجام و مراحل این حرکت در اتومبیلهای دیفرانسیل عقب است.

شروع دریفت از لیز خوردن عقب ماشین آغاز میشود در خودروهای دیفرانسیل عقب لیز دادن عقب ماشین با گاز صورت میگیرد اما در دیفرانسیل جلو ها این عمل یا باید ناشی از سرعت زیاد در سر پیچ و نیروی گریز از مرکز باشد یا با کمک ترمز دستی که به سرخوردن عقب ماشین کمک میکند .

وقتی اتومبیل شما با سرعت در حرکت است و به سر پیج میرسید و بنا به شرایط نیاز به دریفت کردن دارید باید زودتر از پیچ فرمان را به صورت ناگهانی برگردانید و پس از آن با استفاده از ترمز دستی ماشین را وادار به oversteer یا سر خوردن عقب آن کنید

در این زمان که ماشین شما حول محور جلوی آن در حال چرخیدن است شما موفق شده اید تا دو چرخ را در جهت دلخواه لیز دهید و حالا نوبت به چرخهای جلوست. اگر فرمان را در همان حال که چرخانده اید نگه دارید عقب ماشین ۹۰ درجه و سپس ۱۸۰ درجه و یا حتی بیشتر حول چرخهای جلو میگردد اما اگر زمانی که ماشین ۹۰ درجه چرخید شما با برگرداندن فرمان در جهتی که ماشین لیز میخورد تعادل چرخهای جلوی آن را نیز بهم بزنید در واقع اینرسی حرکتی ماشین باعث میشود تا ماشین به پهلو بر روی هر چهار چرخ لیز بخورد در این حالت شما کاملا موازی با مسیر حرکت بعد از پیچ وارد آن میشوید وپس از موازی شدن با گاردریل مسیر بعد از پیچ میتوانید ابتدا فرمان را برگردانده و دستی را خوابانده و پدال گاز را فشار دهید

به یاد داشته باشید که ترمز کردن در این حالت کاملا کنترل ماشین را از دست شما خارج میسازد .

● Kansei Drift

این تکنیک هم بیشتر برای مسابقات است. وقتی وارد یک پیچ با سرعت زیاد می شوید پای خود را از روی گاز برداشته و نرمتر وارد پیچ شوید و فرمان را در جهت پیچ بپیچانید تا پشت ماشین آرام وارد حالت oversteer بشود. حال دریفت را با چرخش فرمان و گاز و ترمز دستی کنترل نمایید و از پیچ عبور کنید. توجه داشته باشید که اتومبیلی که برای این نوع دریفت به کار می رود باید دارای سیستم تعلیق مسابقه ای باشد تا این تکنیک جواب بدهد. این تکنیک با ماشینهای استاندارد اجرا نمی شود.

▪ نکات متفرقه برای دریفت:

ـ اپکس دیر هنگام:

هنگام دریفت برای اینکه دیرتر اپکس پیچ را بزنید قبل از پیچ ترمز کنید و از خارج پیچ وارد آن شوید و بعد ماشین خود را oversteer نمایید و دریفت را شروع کنید سپس به سمت اپکس بروید.

ـ دریفت ۹۰ درجه :

قبل از رسیدن به پیچ ۹۰ درجه ترمز کرده و اتومبیل خود را بطور آرام oversteer نمایید و وارد پیچ شوید.

ـ دریفت و زاویه پیچ:

نوع و زاویه دریفت با توجه به زاویه پیچ تعریف می شود

۱) دریفت در پیچ U : برای این نوع پیچ با سرعت متوسط باید وارد پیچ نشوید تا بتوانید از اپکس رد شوید. سرعت بالا باعث میشود به قسمت بیرونی پیچ سر بخورید و زمان را از دست بدهید.

۲) زاویه دریفت در پیچ S : رعایت ترتیب رمز دریفت موفق در این نوع پیچ است. دریفت را شروع کنید و به خاطر داشته باشید که خروج صحیح از قسمت دوم این پیچ بسیار حیاتی می باشد. اپکس صحیح را فراموش نکنید.

ـ دریفت در سربالایی و سر پایینی:

۱) سرازیری:

قبل از پیچ ترمز کنید و فرمان داده و وارد پیچ شوید تا زمانی که oversteer آرامی را احساس نمایید. بعد فرمان را در خلاف جهت پیچ بچرخانید تا از پیچ رد شوید. سپس فرمان را برگردانید.

۲) سربالایی:

با تکنیک heel and toe و کم کردن دنده وارد پیچ شوید و فرمان را بپیچانید تا oversteer صورت بگیرد بعد فرمان را برگردانید و گاز بدهید.

● چرخیدن با ترمز دستی

می توانیم با استفاده از ترمز دستی ۱۸۰ درجه اتومبیل خود را بچرخانیم. کاری که به آن " دستی کشیدن " می گوئیم. این تکنیک بسیار آسانی است که با رعایت شرایط ایمنی در پیست نتیجه ای زیبا خواهد داشت. تمرین بیشتر باعث زیباتر شدن این تکنیک می شود.

دستی کشیدن با هر ماشینی امکان پذیر است ولی بهترین حالت آن با ماشین های دیفرانسیل جلو بوجود می آید. بطور مثال با یک کیا ریو میتوان به زیبایی یک کوروت این کار را انجام داد.

برای انجام اینکار با سرعت بین ۵۰ تا ۶۰ کیلومتر در ساعت در یک مسیر مستقیم با دنده یک یا دو برانید. سرعت کمتر باعث میشود تا نتوانید ۱۸۰ درجه کامل بپیچید و سرعت بیشتر باعث چرخش بیشتر و از کنترل در آمدن ماشین خواهد شد. البته در نظر داشته باشید که سرعت ایده ال با توجه به نوع سطحی که بر روی آن میرانید بستگی دارد. اگر سطح لغزنده و خیس باشد سرعت خود را کمتر کنید.

یک دست خود را بر روی فرمان در جایی قرار دهید که بتوانید با همان دست فرمان را یک دور کامل بچرخانید. این به این معناست که دست چپ خود را بر روی قسمت راست فرمان قرار دهید و آماده باشید تا با یک حرکت ناگهانی فرمان را ۱۸۰ درجه بچرخانید. البته جایگاه دقیق دست بر روی فرمان به طرفی که قصد پیچیدن دارید نیز بستگی دارد. دست دیگر خود را بر روی ترمز دستی قرار داده و دکمه آنرا نیز فشار دهید و آماده کشیدن آن باشید. ( در ماشینهای دنده اتوماتیک اول دنده را در حالت خلاص قرار دهید و بعد آماده کشیدن ترمز دستی شوید ). قبل از اینکه دستی را بکشید شروع به پیچیدن نمایید. این رمز نتیجه خوب برای اجرای این تکنیک است. حالا پا را از روی گاز بردارید و کلاچ را تا ته فشار دهید ( اگر دنده اتوماتیک بود به حالت خلاص بروید و خیلی سریع فرمان را به طرفی که میخواهید اتومبیل بچرخد برگردانید.

بلافاصله پس از اینکه فرمان را چرخاندید ترمز دستی را بکشید. چرخهای عقب باید با اینکار بطور کامل قفل شوند. در این لحظه ماشین شما شروع به چرخیدن خواهد کرد و بطور کاملا محسوس شتاب جانبی که به شما وارد خواهد شد را حس خواهید نمود. همانطور که ماشین شما می چرخد باید آرام آرام فرمان را برگردانید و صاف کنید. در انتها باید کم و بیش ماشین شما در خلاف جهت اولیه قرار گرفته باشد.


آموزش رانندگی حرفه ای , اموزش رانندگی حرفه ای با ماشین