بررسی تخصصی سونی اریکسون Xperia X10

سونی اریکسون مدتی طولانی روی گوشی Xperia X10 کارکرد و توجه زیادی را به قابلیت های نرم افزاری گوشی معطوف نمود تا تجربه خوبی را از کار با گوشی برای کاربران فراهم کند. Xperia X10 نخستین گوشی آندروید سونی اریکسون است و در ازدحام گوشی های droid نسل اول محو نمی شود. سونی اریکسون در این گوشی به قابلیت های ارتباطی و چند رسانه ای توجه زیادی داشته است. X10 از نظر سخت افزاری نیز ساختار مناسبی دارد زیرا سونی اریکسون قصد داشت یک گوشی پیشرفته و کامل ارائه دهد .

96b32_xperia-x10-post-2009-11-02-1.jpg

مزایا :


• پشتیبانی از چهار باند GSM و سه باند نسل سوم با 10.2Mbps HSDPA و 2Mbps HSUPA
• صفحه نمایش لمسی خازنی 4 اینچ با وضوح 480 x 854)WVGA پیکسل) و سطح ضد خش و 16 میلیون رنگ (زیر نسخه 1.6 آندروید 65K رنگ موثر دارد)
• نسخه 1.6 سیستم عامل آندروید با شخصی کردن کامل منوی سونی اریکسون
• منوی Timespace و Mediaspace
• پشتیبانی عالی از شبکه های اجتماعی
• کیفیت ساختاری عالی
• پردازشگر Qualcomm QSD8250 Snapdragon 1GHZ با پشتیبانی OpenGL ES 2.0 و 384MB RAM
• دوربین 8 مگاپیکسل با کانون اتوماتیک ، فلش LED ، کانون لمسی ، تثبیت کننده تصویر، Geotagging، تشخیص چهره و لبخند و قابلیت فیلمبرداری در وضوح 800480)WVGA پیکسل) در 30fps
• Wi-Fi و GPS با A-GPS
• 1GB حافظه داخلی و محل کارت حافظه MicroSD (کارت 8GB در جعبه گوشی)
• حسگر شتاب سنج و Proximity
• سوکت صوتی استاندارد 3.5 میلیمتری
• پورت microUSB(شارژ) و بلوتوث استریو 2.1
• مرورگر مستندات
• باتری Li-Po 1500 mAh (BST-4L)

معایب :

• از پخش ویدئوی Dvix/XviD پشتیبانی نمی کند
• شماره گیری صوتی و هوشمند ندارد
• دوربین ثانویه برای مکالمه تصویری ندارد
• مسیریابی رایگان GPS ندارد
• مرورگر وب پشتیبانی فلش ندارد
• رادیو FM ندارد
• کارایی ضعیف بلندگو و کیفیت صوتی پایین

طراحی :

جعبه گوشی Xperia X10 سونی اریکسون از جعبه BACKFLIP موتورولا نیز کوچکتر است و در این جعبه کوچک یک شارژر، کابل microUSB و یک هدست دو تکه ای وجود دارد. از آنجایی که این گوشی دارای سوکت استاندارد 3.5 میلیمتری است محدود به استفاده از از این هدست نخواهید بود.

ta20.jpg ta19.jpg

ابعاد گوشی 119 x 63 x 13 میلیمتر است که اندازه آن تقریبا مانند گوشی HD2 اچ تی سی است اگرچه وزن20 ، Xperia X10 گرم کمتر از HD2 می باشد زیرا ساختار گوشی پلاستیکی است. علیرغم نبود فلز در X10 این گوشی از استحکام کافی برخوردار است. با توجه به اینکه Xperia X10 یک گوشی لمسی کامل است فضای کمی برای مانور در طراحی باقی می ماند. صفحه نمایش لمسی بزرگ این گوشی بخش عمده ای از قاب جلو را در بر می گیرد در حالی که قاب پشت گوشی تقریبا ساده است. لبه های گرد گوشی موجب می شود تا راحت تر در دست جا بگیرد. نوارهای کرومی نامتقارن در کناره های گوشی جلوه خاصی به آن می دهد. این گوشی در دو رنگ سفید و مشکی موجود می شود. Xperia X10 یک تلفن هوشمند و گوشی چند رسانه ای است.

ta3.jpg ta2.jpg ta1.jpg

خروجی صدای گوشی در بالای قاب جلو بطور مرکزی قرار دارد که حسگر نور محیط در طرف چپ و یک LED کوچک وضعیت نیز در طرف راست آن وجود دارد. سه کلید زیر صفحه نمایش مشاهده می شود که این کلیدها ساختار مناسبی دارند و به خوبی واکنش می دهند. از چپ به راست شامل کلید منو ، Home و Back می باشند. کنترل های خازنی این روزها در گوشی های زیادی مور استفاده قرار می گیرد اگرچه Xperia X10 دیرتر به این روند ملحق شد. با اینحال ممکن است کاربران زیادی وجود داشته باشند که دکمه های سخت افزاری را ترجیح می دهند.

ta5.jpg ta4.jpg

کلید دیافراگم و کلید ولوم در طرف راست گوشی قرار دارند که از کلید ولوم برای کنترل زوم نیز استفاده می شود. این کلیدها کمی کوچک هستند و با اینحال کار با آنها آسان است . در طرف چپ گوشی هیچ کنترلی وجود ندارد و با کمی دقت می توان به یک بلندگوی کوچک در این قسمت پی برد. منفذ دیگری در پایین آن قرار دارد که احتمالا ورودی صدای گوشی است.

ta9.jpg ta8.jpg ta7.jpg ta6.jpg

سوکت صوتی 3.5 میلیمتری به همراه کلید Power و پورت microUSB در بالای گوشی قرار دارد. این کانکتور توسط یک درپوش پلاستیکی کوچک پوشیده شده است. سوکت صوتی پوشش محافظ ندارد و باید آن را تمیز کنید. محل بند گوشی بصورت یک حفره بزرگ در پایین گوشی قرار دارد.

ta13.jpg ta12.jpg ta11.jpg ta10.jpg

لنز دوربین 8 مگاپیکسل به همراه فلش LED در قاب پشت گوشی مشاهده می شود که این نوع فلش به گرفتن عکس در محیط های تاریک کمک زیادی نمی کند. لنز فاقد پوشش محافظ است و در استفاده از آن باید دقت کنید تا خراشیده نشود و نباید آن را نزدیک اشیای نوک تیز در جیب قرار دهید.

ta15.jpg ta14.jpg

محل کارت حافظه microSD زیر باتری است و امکان جابجایی آن در زمان روشن بودن گوشی وجود ندارد. هربار برای دسترسی به کارت حافظه باید گوشی را restart کنید.

ta16.jpg

X10 به اندازه کافی مقاوم است و پلاستیک مات در قاب پشت گوشی اثر انگشت را نشان نمی دهد و لمس آن خوشایند است. قاب جلوی گوشی در اثر استفاده روزمره بتدریج کثیف می شود. در این گوشی از مواد پلاستیکی مرغوب استفاده شده است و در آن فلز وجود ندارد ، به همین دلیل وزن Xperia X10 از HD2 کمتر است. لبه های گرد در قاب پشت موجب می شود تا گوشی باریک تر از آنچه هست بنظر برسد. در دست گرفتن گوشی و کار کردن با آن بسیار راحت است.

ta18.jpg ta17.jpg

صفحه نمایش :

صفحه نمایش لمسی خازنی 4 اینچ گوشی دارای وضوح 854 x 480 پیکسل و کیفیت عالی تصویر است اگرچه محدودیت رنگ 65K در نسخه های زیر آندروید 1.6 را به همراه دارد. گرافیک آبی رنگ منوی پیش فرض با دقت انتخاب شده است تا این نقطه ضعف را کمتر نشان دهد. سونی اریکسون درآینده آندروید 2.1 را به X10 می آورد که از 16 میلیون رنگ پشتیبانی می کند. کنتراست صفحه نمایش و خوانایی آن زیر نور خورشید بسیار عالی است و در حد گوشی Apple iphone می باشد.

saf2.jpg saf1.jpg

میزان حساسیت صفحه نمایش نیز بسیار عالی است زیرا از تکنولوژی خازنی استفاده می کند و پردازشگر Snapdragon نیز به این ویژگی کمک می کند زیرا واکنش کل سیستم به یک اندازه به صفحه نمایش و پردازشگر بستگی دارد. آندروید 1.6 از multi-touch پشتیبانی نمی کند اگرچه سونی اریکسون به طور رسمی تایید کرد که Xperia X10 به دلیل محدودیت های سخت افزاری نمی تواند به multi-touch مجهز شود.

ساختار منو :

گوشی Xperia X10 سونی اریکسون دارای نسخه 1.6 از سیستم عامل آندروید است که با وجود نسخه 2.1 آندروید در چندین گوشی ، کمی قدیمی به نظر می رسد. منو با استفاده از Timespace و Mediaspace کاملا شخصی می شود. علاوه بر این سازگاری با نسخه 2.0 در تصاویر نیز وجود دارد.X10 دارای منوی معروف آندروید است که در آن به سه پنل صفحه اصلی دسترسی دارید و این پنل ها دارای Widgets ، میانبر یا پوشه است و یک منوی اصلی نیز در صورت نیاز از پایین صفحه نمایش بیرون کشیده می شود. مزیت مهم آندروید ، بخش هشدار است که به صورت یک نوار باریک در بالای صفحه نمایش با اطلاعات وضعیت در مورد باتری ، شدت سیگنال ، بلوتوث یا رویدادهای ناموفق وجود دارد.

m4.jpg m3.jpg m2.jpg m1.jpg

اگر این نوار را به صورت کشویی بطرف پایین بکشید لیستی از تمامی هشدارهای اخیر ارائه می شود. این بخش را به اصطلاح قسمت هشدار می نامند. از هر جایی که نوار فوقانی قابل مشاهده باشد می توان بخش هشدار را باز کرد و رویدادهای جدید با سایر موارد تداخل ایجاد نمی کنند. می توان این نوار را مانند یک پنجره به اندازه دلخواه باز کرد و سپس آن را به حالت اولیه بر گرداند. برای دسترسی به Task Switcher باید مانند سایر گوشی های آندروید ، کلید Home را فشار داده و نگه دارید که در این صورت امکان دسترسی به شش نرم افزاری که اغلب استفاده می شود فراهم خواهد شد. 

m8.jpg m7.jpg m6.jpg m5.jpg

این گوشی از پردازشگر 1GHZ Qualcomm Snapdragon و صفحه نمایش لمسی خازنی 4 اینچ بهره می گیرد. منو طراحی جالب و جذابی دارد.X10 تمامی صفحات اصلی ، صفحه قفل ، منوها و هشدارها را دوباره طراحی کرده است تا ظاهر کاملا متفاوتی به گوش بدهد. دو نرم افزار جدید Timespace و Mediaspace موجب سهولت استفاده و جالب تر شدن منو می شوند. Timespace کاربر را به دنیا و ارتباطات لینک می دهد در حالی که Mediaspace یک Media player است و تمامی محتوای رسانه ای را با هم ارائه می دهد. بعبارت دیگر این دو نرم افزار روش جدید و مناسبی را برای دسترسی به محتوای چند رسانه ای و مدیریت ارتباطات فراهم می کنند که شامل شبکه اجتماعی نیز می شود.

m12.jpg m11.jpg m9.jpg m10.jpg

Timespace یک صفحه یکپارچه از  MMS ، SMS ، ایمیل ، Log تماس ، Facebook ، MySpsce و به روز رسانی Twitter را نشان می دهد. ساختار این نرم افزار به صورت tab است و امکان فیلتر کردن محتوا را براساس نوع فراهم می کند. Timespace تمامی اطلاعات مربوطه را در یک محل ارائه می دهد. با این نرم افزار علاوه بر مشاهده جدیدترین فعالیت ها و به روز رسانی ها از مخاطبین می توانید وضعیت خود را به اشتراک بگذارید ، به پیام های دریافتی پاسخ دهید و با یک تماس ناموفق ، ارتباط برقرار کنید.

m16.jpg m15.jpg m14.jpg m13.jpg

Timespace را می توان بعنوان صفحه اصلی پیش فرض تنظیم کرد و با آن مانند یک منوی کامل کار کرد. در این صورت tabs متفاوت برای ارتباطات مختلف در بالای صفحه نشان داده می شود.4 دکمه مجازی در پایین صفحه وجود دارد که شامل میانبرهایی به Mediaspace ، دفترچه تلفن ، پیام و شماره گیر است. با ضربه زدن روی کلید Home به صفحه Timespace بر می گردید.

m20.jpg m19.jpg m18.jpg m17.jpg

جالب اینجاست که 9 پنل صفحه اصلی در اختیار دارید که تمامی آنها مربوط به ارتباط می باشند. در صورت استفاده از صفحه اصلی استاندارد آندروید ، Timespace بصورت یک نرم افزار روی منوی اصلی است. نرم افزار Mediaspace تمامی محتوای رسانه ای محلی و آن-لاین روی گوشی را با هم ارائه می دهد. این برنامه را می توان یک مرورگر فایل و یک Media player نامید. Mediaspace برخلاف Timespace بصورت صفحه اصلی پیش فرض تنظیم نمی شود

m25.jpg m24.jpg m23.jpg m22.jpg

تماس و دفترچه تلفن :

دفترچه تلفن در گوشی Xperia X10 از نظر ظاهری تغییراتی داشته است اگرچه کارایی آن مانند قبل است. دفترچه تلفن می تواند اطلاعات بسیاری را ذخیره کند. در زمان اضافه کردن یک مخاطب جدید یک لیست استاندارد از زمینه های متعدد نشان داده می شود که یک علامت + یا – نزدیک به هر یک از آنها وجود دارد اگرچه فقط 4 زمینه خالی فراهم شده است.

t2.jpg t1.jpg

کاربر می تواند زمینه های جدید بسیاری از هر نوع را اضافه کند. در هر حساب Gmail یک گروه خاص تحت عنوان ” ستاره دار در آندروید ” وجود دارد که در آن ، این مخاطبین بطور اتوماتیک قرار می گیرند. امکان لینک دادن مخاطبین به حساب های Facebook یا Twitter نیز فراهم شده است.

t5.jpg t4.jpg t3.jpg

دو گزینه برای جستجوی مخاطب وجود دارد ، یک زمینه اختصاصی جستجو در بالای لیست مخاطب و یک نوار مرور الفبا که به نام هایی که با یک حرف خاص آغاز می شوند ، می رود. اضافه کردن عکس به یک مخاطب نیز آسان است. در زمان انتخاب عکس یک ابزار برش ظاهر می شود که امکان استفاده از بخش مورد نظر عکس را فراهم می کند. اضافه کردن عکس دارای مزیت دیگری نیز می باشد ، اگر یک میانبر شماره گیری را برای مخاطب روی صفحه قرار دهید از عکس بعنوان یک آیکن استفاده می کند.

t8.jpg t7.jpg t6.jpg

گوشی Xperia X10 مشکل آنتن دهی ندارد و کیفیت صوتی آن در طول مکالمه رضایت بخش است. صدا به اندازه کافی بلند است و نیازی نیست که ولوم را در ماکسیمم تنظیم کنید. این گوشی نیز مانند سایر گوشی های آندروید شماره گیری هوشمند ندارد. در آندروید ، دفترچه تلفن ، Log تماس و شماره گیر بخشی از یک نرم افزار می باشند. کاربر با مرور می تواند در آنها جستجو کند. Log تماس تمامی تماس های ارسالی ، دریافتی و ناموفق نشان می دهد.

t10.jpg t9.jpg

پیام :

بخش های SMS و MMS آندروید ساختار ساده ای دارند. در این قسمت هیچ پوشه ای وجود ندارد و فقط یک دکمه پیام جدید مشاهده می شود. زیرا این دکمه لیستی از تمامی پیام هایی است که بصورت زنجیره مرتب شده اند. ایجاد پیام کمی خسته کننده است زیرا باکس متن فقط بخش کوچکی از صفحه را در بر می گیرد و فضای کمی را برای کار با متن برای کاربر فراهم می کند. تبدیل SMS به MMS نیز بسیار آسان است. در زمان اضافه کردن محتوای چند رسانه ای به پیام به طور اتوماتیک به MMS تبدیل می شود. کاربر می تواند یک عکس یا فایل صوتی را به متن اضافه کند یا مطابق با نیاز خود از ویرایشگر کامل MMS استفاده نماید.

p2.jpg p1.jpg

نرم افزار Gmail از ویژگی های گروهی پشتیبانی می کند که امکان آرشیو ، برچسب گذاری یا حذف چند ایمیل را فراهم می نماید. نرم افزار عمومی ایمیل نیز برای سایر حساب های ایمیل وجود دارد و با چند صندوق پستی POP یا IMAP کار می کند. کاربر می تواند به پوشه های اورجینال که به صورت آن-لاین ایجاد شده اند علاوه بر پوشه های محلی استاندارد مانند صندوق پستی ، drafts و آیتم های ارسالی دسترسی داشته باشد.Google Talk در ارتباط با بخش چت است. شبکه G-Talk با تعدادی از Clients معروف مانند Pidgin ، Kopete ، iChat و OVi Contacts کار می کند. X10 دارای دو صفحه کلید QWERTY کامل روی صفحه نمایش برای وارد کردن متن است.

p5.jpg p4.jpg p3.jpg

تایپ حتی در صفحه کلید عمودی نیز کاملا راحت است ، کلیدها به اندازه کافی بزرگ هستند و فضای کافی دارند. با برگرداندن گوشی به حالت افقی یک صفحه کلید بزرگ روی صفحه نمایش ظاهر می شود که بیش از نیمی از آن را در بر می گیرد و فشار دادن دکمه های بزرگ آن آسان است. این گوشی از نظر شبکه های اجتماعی نیز کارایی مطلوبی دارد. X10 از SNS پشتیبانی می کند و هرجایی روی صفحه اصلی ، دفترچه تلفن و حتی در منوی اصلی می توان به آن دسترسی پیدا کرد. از سایر شبکه های اجتماعی معروف مانند Twitter ، facebook ، Myspace و German Vznet نیز پشتیبانی می کند. کاربر می تواند وضعیت خود را به روز رسانی کند ، تصاویر را آپلود نماید ، با دوستان خود تماس بگیرد و غیره.

p7.jpg p6.jpg

موسیقی :

نرم افزار Mediascape تمامی محتوای چند رسانه ای را در سه گروه متفاوت موسیقی ، ویدئو و عکس قرار می دهد. نوارهای موسیقی و عکس مانند یکدیگر هستند که فایل هایی را که به تازگی اضافه ، مشاهده یا پخش شده اند نشان می دهند و فایل های دلخواه کاربر نیز در ردیف های کوچک از نمونه های کوچک تصاویر در بالای صفحه نمایش وجود دارند.

mu3.jpg mu2.jpg mu1.jpg

این نرم افزار اگرچه در بخش پایین صفحه نمایش قرار می گیرد که به محتوای آن-لاین مربوطه اختصاص دارد. در صورت برقراری ارتباط گوشی با یک حساب Facebook / Picasa / Flickr می توانید به عکس های وب دسترسی پیدا کنید یا در فروشگاه رسانه ای سونی اریکسون جستجو نمایید.

mu6.jpg mu5.jpg mu4.jpg
mu9.jpg mu8.jpg mu7.jpg

یک tab ویدئو نیز وجود دارد که تمامی ویدئو ها را در یک تصویر از نمونه های کوچک مرتب می کند و به راحتی می توان به آنها دسترسی پیدا کرد. Xperia X10 از ویدئوهای Divx/XviD پشتیبانی نمی کند. هر سه tab دارای یک دکمه More می باشند که کاربر را به گالری های کامل می رساند.

mu15.jpg mu12.jpg mu11.jpg mu10.jpg

با انتخاب More در tab موسیقی به نرم افزار پخش موسیقی می روید که تراک ها را براساس آنهایی که به تازگی اضافه / پخش شده اند ، تراک های دلخواه ، آلبوم ها ، نوع و … تفکیک می کند. نرم افزار پخش موسیقی و ویدئو ، منوهای همانندی دارند و کار با آنها آسان است ، اگرچه فاقد اکولایزر است.

mu17.jpg mu16.jpg

دوربین :

گوشی Xperia X10 سونی اریکسون دارای یک دوربین 8 مگاپیکسل با فلش LED است که ماکسیمم وضوح آن3264 x 2448 می باشد. سونی اریکسون طراحی خود از منوی دوربین را بکار می گیرد و کاربران را به روزهای طلایی Cybershot بر می گرداند. در طرف چپ نمایاب یک نوار وجود دارد که دارای گزینه هایی مانند حالت عکسبرداری ، وضوح صحنه ، حالت کانون و سوئیچ فیلمبرداری است. در طرف مقابل می توان میزان نوردهی را تنظیم کرد و به آلبوم دوربین رفت. چهار حالت گرفتن عکس وجو دارد که شامل نرمال ، تشخیص صحنه ، تشخیص لبخند و لمسی است.

do2.jpg do1.jpg

تشخیص صحنه در واقع حالت اتوماتیک است که در آن X10 تعیین می کند از چه تنظیماتی استفاده شود. پنج حالت کانون وجود دارد که عبارتند از کانون اتوماتیک جداگانه یا چندتایی برای تنظیم کانون روی بیش از یک مکان ، کانون لمسی ، حالت ماکرو ، تشخیص چهره و Infinity برای گرفتن عکس در حالت افقی است. گزینه جالبی وجود دارد که در پایین گوشه چپ ظاهر می شود و آخرین عکس گرفته شده را بصورت نمونه های کوچک نشان می دهد. منوی دوربین دارای گزینه های بسیاری روی نمایاب است که می توان آنها را پنهان کرد. برای دسترسی به تمام آنها باید به منوی تنظیمات گسترده بروید.

do4.jpg do3.jpg
do6.jpg do5.jpg

ویژگی تشخیص چهره نیز مانند iphoto کار می کند. با گرفتن عکس از یک شخص (حداکثر تا 5 چهره در یک عکس) ، چهره آن بصورت اتوماتیک برچسب گذاری می شود که می توان این کار را بصورت دستی نیز انجام داد. پس از آن در زمان مشاهده یک عکس می توانید روی برچسب نام ضربه بزنید که گزینه هایی برای مشاهده مخاطب ، نمایش تمامی عکس های مخاطب ، تغییر یا حذف برچسب نام ارائه می دهد. مشاهده تمامی عکس ها برای یک مخاطب نیز از طریق ثبت مخاطبین در نرم افزار Contacts امکان پذیر است.

مطالب مشابه :

یادگیری روت کردن همه گوشی های آندروییدی

هدف ما ارائه مطالب آموزشي در زمينه سیستم عامل های آندروید و ای او اس به به آموزش X10 1.6




لیست پردازنده گرافیکی گوشیهای مختلف اندرویدی برای دانلود دیتا بازیهای HD

Xperia Mini – Xperia Mini pro – Xperia X8 – Xperia X10Xperia X10 از جمله مطالب میتوان به : اندروید 1.6 اندروید




سوالات متداول موبایل-5

نرم افزار Snaptu v1.1.6 ابزار های های جاوا در کامپیوتر به همراه آموزش XPERIA X10 mini




بررسی تخصصی سونی اریکسون Xperia X10

وجود ندارد ، به همین دلیل وزن Xperia X10 از HD2 نسخه های زیر آندروید 1.6 را به آموزش اخبار




برچسب :