کلیات قوانین و مقررات مربوط به خانواده شاهد و ایثارگران- قسمت دوم

قانون فهرست نهادها و موسسات عمومی غیردولتی مصوب 19/4/1373 مجلس شورای اسلامی

ماده واحده- واحدهای سازمانی مشروحه زیر و موسسات وابسته به آنها ، موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی موضوع تبصره ماده 5 قانون محاسبات عمومی کشور مصوب 1366 می باشند :

1-  شهرداریها و شرکتهای تابعه آنان مادام که بیش از 50 درصد سهام و سرمایه آنها متعلق به شهرداریها باشد .

2-     بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی .

3-     هلال احمر .

4-     کمیته امداد امام .

5-     بنیاد شهید انقلاب اسلامی .

6-     بنیاد مسکن انقلاب اسلامی .

7-     کمیته ملی المپیک ایران .

8-     بنیاد 15 خرداد .

9-     سازمان تبلیغات اسلامی .

10-سازمان تأمین اجتماعی .

تبصره 1- موسسه وابسته از نظر این قانون واحد سازمانی مشخصی است که به صورتی غیر از شرکت و برای مقاصد غیرتجارتی و غیرانتفاعی توسط یک یا چند موسسه و نهاد عمومی غیردولتی تأسیس و اداره می شود و به نحوی مالکیت آن متعلق به یک یا چند موسسه یا نهاد عمومی غیردولتی باشد.

تبصره 2- اجرای قاون در مورد موسسات و نهادهای عمومی که تحت نظر مقام ولایت فقیه هستند با اذن معظم له خواهد بود .

 

آئین نامه مالی و معاملاتی مربوط به اعتبارات جاری بنیاد شهید انقلاب اسلامی مصوب 1/6/1374 هیأت وزیران

ماده 1- مصرف اعتبارات جاری بنیاد شهید انقلاب اسلامی –که از این پس بنیاد نامیده یم شود – منظور در بودجه کل کشور برای انجام هزینه ها – اعم از پرسنلی ، اداری ، سرمایه ای ، انتقالی و سایر هزینه های مربوط – در قالب اهداف و وظایف بنیاد و عملیات مالی و محاسباتی و نگهداری و تنظیم حسابها و اعمال نظارت مالی برمصرف اعتبارات فوق تایع ضوابط مقررات در این آیین نامه است .

ماده 2- بنیاد شهید در رابطه با مصرف اعتبارات موضوع ماده (1) این آئین نامه موظف به مبادله موافقت نامه شرح فعالیت با سازمان برنامه و بودجه می باشد . رعایت موارد مندرج در موافقت نامه های مذکور که باید براساس قانون برناه و بودجه و با توجه به مقررات قانون بنیاد تنظیم و مبادله شده باشد برای بنیاد الزامی است .

ماده 3- اختیار و مسوولیت تشخیص و انجام تعهد و تسجیل و حواله به عهده رئیس بنیاد و مسوولیت تأمین اعتبار و تطبیق پرداخت با قوانین و مقررات به عهده ذیحساب خواهد بود .

تبصره 1- اختیارات و مسؤولیتهای موضوع این ماده حسب مورد به طور مستقیم و بدون واسطه از طرف مقامات فوق به سایر مقامات بنیاد کلی یا جزئی قابل تفویض خواهد بود ، لکن در هیچ مورد فویض اختیار و مسؤولیت ، سلب اختیار و مسؤولیت از تفویض کننده نخواهد کرد .

تبصره 2-در اجرای این ماده تفویض اختیارات مسوولیتهای رئیس و ذیحساب بنیاد به شخص واحد و نیز تفویض اختیار و مسؤولیتهای رئیس به ذیحساب یا کارکنان تحت نظر او مجاز نیست .

ماده 4- وجوه لازم از محل اعتبارات مشمول این آئین نامه با درخواست وجه از طرف ذیحساب توسط خزانه منحصراً به حساب یا حسابهای بانکی که توسط خزانه افتتاح شده یا می شود واریز می شود استفاده از حسابهای مزبور با امضا مشترک رئیس و ذیحساب بنیاد یا افراد مجاز از طرف آنها به معرفی خزانه حسب مورد مجاز است .

تبصره – سه اعتبارات مورد نیاز مرکز و ادارات کل تابع بناید در استانها از محل اعتبارات فوق با توجه به نیازمندیهای مربوط توسط رئیس بنیاد یا مقام مجاز از طرف وی تعیین و به واحدهای ذیربط ابلاغ می شود .

ماده 5- میزان پیش پرداخت همچنین میزان تنخواه گردان و سپرده حسن انجام کار و نوع و میزان تضمینی که باید در قبال پیش پرداخت یا حسن انجام کار اخذ شود به تشخیص و مسؤولیت رئیس بنیاد شهید یا مقام مجاز از طرف ایشان می باشد .

تبصره – میزان پیش پرداخت در مورد هر معامله نباید از 40درصد مبلغ معادله تجاوز نماید .

ماده 6- معاملات بنیاد شهید از نظر نصاب و نحوه انجام به شرح زیر می باشد ک

الف – معاملاتی که مبلغ آن از یک میلیون ریال تجاوز نکند با کمترین بهای ممکن به تشخیص و مسؤولیت مأمور خرید .

ب – معاملاتی که مبلغ آن از یک میلیون ریال بیشتر و از پنج میلیون ریال کمتر باشد با کمترین بهای ممکن به تشخیص و مسؤولیت مأمور خرید یا مسوول واحد تدارکاتی حسب مورد و تایید رئیس بنیاد یا فرد مجاز ازطرف او .

ج- معاملاتی که مبلغ آن از پنج میلیون ریال بیشتر و از پنجاه میلیون ریال کمتر باشد با تشخیص و مسؤولیت رئیس بنیاد یا مقام مجاز از طرف او .

د- معاملاتی که مبلغ آن بیش از پنجاه میلیون ریال باشد ، با انتشار آگهی مناقصه یا ارسال دعوتنامه (مناقصه محدود) به تشخیص رئیس بنیاد یا مقام مجاز از طرف او .

تبصره – مبنای نصاب در خرید برای معاملات بندهای (الف) ، (ب) و (ج) این ماده مبلغ مورد معامله و در مورد معاملات موضوع بند (د) این ماده مبلغ برآورده است .

ماده 7-  در مواردی که انجام مناقصه به تشخیص هیأتی مرکب از معاون اموراداری و مالی ، ذیحساب و یک نفر به انتخاب رئیس بنیاد میسر یا به مصلحت نباشد می توان معامله را به طریق دیگر انجام داد در این صورت هیأت مزیور با رعایت صرفه و صلاح بنیاد نحوه انجام اینگونه معاملات را تعیین می نماید .

تبصره – ترک تشریفات مناقصه معاملاتی که نصاب آنها بیش از دویست میلیون ریال باشد پس از تایید هیأت به تصویب رئیس بنیاد نیز می رسد .

ماده 8- نحوه انجام معاملات و برگزاری تشریفات مناقصه و سایر مقررات مربوط به اجرای مواد (6) و (7) آئین نامه به موجب دستورالعملی است که به تصویب رئیس بنیاد می رسد .

ماده 9- کلیه اسناد هزینه هایی که با رعایت مفاد این آئین نامه انجام شده باشد باید متکی به مدارک زیر بوده و با امضای مشترک ریئس و ذیحساب بنیاد یا افراد مجاز از طرف آنها قابل احتساب به عنوان هزینه های قطعی می باشند :

الف- در مورد خریدهای داخلی فاکتور خرید یا صورت مجلس خرید و رسید انبار یا صورت مجلس تحویل کالا.

ب- درمورد خریدهای خراجی اعلامیه بانک و صورت حساب فروشنده مدارک ترخیص کالا از گمرک و رسید انبار یا صورت مجلس تحویل کالا، در مورد خریدهای خارجی که مبلغ آن از یک میلیون ریال تجاوز نکند وجود اعلامیه بانک الزامی نیست .

ج- در مورد پرداخت حقوق و دستمزد و مزایا و هر نوع پرداخت پرسنلی دیگر گواهی انجام کار از طرف مقامات مجاز و امضای گیرنده وجه یا گواهی بانک دایر بر واریز به حساب بانکی ذینفع .

د- درموارد خاص که با تشخیص رئیس بنیاد یا مقام مجاز از طرف وی اخذ امضا از گیرنده مقدور یا به مصلحت نباشد ، تأیید ذیحساب در مورد پرداخت وجه به ذینفع .

هـ - تشخیص در مورد کارهایی که به پیمانکار محول می شود قرارداد مربوط و تأیید به تحویل کالا یا انجام خدمات موضوع قرارداد توسط رئیس بنیاد یا افراد مجاز از طرف او .

و – در مورد پرداخت های خانواده های معظم شاهد ، گواهی بانک دایر بر واریز وجه به حساب بانکی ذینفع یا امضای گیرنده وجه درمواردی که امکان پرداخت از طریق واریزبه حساب بانکی وجود ندارد .

ز- در مورد هزینه های مربوط به امور خانواده های شاهد خارج از کشور تأییدیه رئیس بنیاد در مورد انجام هزینه .

ماده 10- تنظیم قرارداد یا گرفتن فاکتور الزامی است مگر در موارد اضطراری که نیاز به تأمین کالا از قبل قابل پیش بینی نباشد و خرید به اندازه رفع اضطرار صورت گیرد و دولت و موسسات وابسته به دولت و شهرداریها و بانکها و موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی در تولید و توزیع آن به نحوی مداخله یا مباشرت نداشته باشند .

ماده 11- نمونه اسناد همچنین مدارک و دفاتر و روش نگهداری حساب اعتباری موضوع این آئین نامه تابع دستورالعمل اجرایی ماده (128) قانون محاسبات عمومی کشور است .

ماده 12- چگونگی رسیدگی به حسابها و اسناد و هزینه های اعتبارات موضوع این آئین نامه تابع قانون دیوان محاسبات کشور و آئین نامه اجرایی آن و نیز دستورالعملهای صادره از طرف دیوان مذکور می باشد .

ماده 13- عاملان یا معاونان ذیحساب ادارات کل بنیاد در استانها حسب مورد موظفند براساس بخشنامه های صادره توسط دیوان محاسبات کشور در استانها صورت ریز حساب دریافت و پرداخت ماهانه و نیز اسناد هزینه های مربوط به هر ماه را حداکثر تا پایان ماه بعد در دو نسخه تنظیم و نسخه اول را به انضمام اصل مدارک به ادارات کل دیوان محاسبات در همان استان و نسخه دوم را به ذیحساب بنیاد نحویل دهند تا پس از رسیدگی های لازم و تایید آن ، هزینه های پرداخت شده به حساب هزینه قطعی منظور شود .

ماده 14- کلیه اموال و تأسیساتی که از محل اعتبارات هر سال موضوع این آئین نام خریداری یا ایجاد می شود اموال بنیاد محسوب می شوند .

ماده 15- ذیحساب بنیاد موظف است مانده وجوه مصرف نشده اعتبارات هر سال موضوع این آئین نامه را حداکثر تا پایان فروردین ماه سال بعد به حساب خزانه واریز نماید .

ماده 16- صورتحساب دریافت و پرداخت سالانه از محل اعتبارات جاری بنیاد دربودجه سالانه کل کشور باید مطابق دستورالعملی که از طرف وزارت اموراقتصادی و دارایی تهیه و ابلاغ می شود حداکثر تا آخر خردادماه سال بعد تنظیم و پس از رسیدگی از طرف حسابرسان منتخب وزارت اموراقتصادی و دارایی و تصویب مراجع صلاحیت دار حداکثر تا آخر شهریور ماه برای حسابرسی به دیوان محاسبات کشور همچنین برای درج در صورتحساب عملکرد سالانه بودجه کل کشور به وزارت مزبور ارسال گردد .

ماده 17- با توجه به تبصره (2) ماده (72) قانون محاسبات عمومی کشور اعتبارات طرحهای عمرانی بنیاد شهید تابع قانون مذکور و سایر قوانین و مقررات عمومی دولت می باشد .

ماده 18- کلیه اصلاحاتی که در این آئین نامه بکار رفته است تابع تعاریف مقرر در قانون محاسبات عمومی کشور بوده و بنیاد شهید مشمول حکم ماده (91) قانون مذکور نیز می باشد .

 

مقررات اداری و استخدامی بنیاد شهید انقلاب اسلامی مصوب 18/4/1376 هیأت وزیران

ماده 1- از تاریخ تصویب این آئین نامه کارکنان ستاد بنیاد شهید انقلاب اسلامی و واحدهای تابعه بنیاد شهید در استانها – که در این آئین نامه «بنیاد» نامیده می شود – تابع ضوابط و مقررات قانون استخدام کشوری به استثنای فصل هشتم قانون یاد شده و آئین نامه های اجرایی و اصلاحات بعدی آن هستند .

تبصره 1- کارکنان بنیاد از نظر بیمه، بازنشستگی و دیگر مقررات تأمینی تابع قانون تأمین اجتماعی و اصلاحات بعدی آن و تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند .

تبصره 2- اعضای هیأت علمی مشمول این آئین نامه که به صورت تمام وقت در بنیاد هب خدمت اشتغال دارند تابع ضوابط و مقررات استخدامی اعضای هیأت علمی موسسات آموزش و پروهشی هستند .

تبصره 3- سازمانهای وابسته به بنیاد که هزینه جاری آنها از محل منابع پیش بینی شده در قوانین بودجه سنواتی تأمین نمی شود تابع ضوابط استخدامی خاص خود که با توجه به روال پیش بینی شده در اساسنامه این سازمانها ابلاغ می شود هستند .

ماده 2- آن دسته از کارکنان شاغل که در تاریخ تصویب این آئین نامه به طور تمام وقت و در قبال دریافت حقوق و دستمزد در خدمت بنیاد شهید بوده اند ، مشروط بر اینکه هنگام استخدان در بنیاد سن آنان از سن مقرر در بند «الف» ماده (14) قانون استخدام کشوری تجاوز ننموده باشد ، به تأیید گزینش و رعایت شرط بند «الف» ماده (14) قانون استخدام کشوری به رسمی تبدیل وضع می یابند .

تبصره 1- در صورتیکه مجموع حقوق و فوق العاده شغل کارکنانی که به موجب آن آئین نامه تبدیل وضع می یابند ، کمتر از حقوق و فوق العاده شغل قبلی آنها باشد ما به التفاوت به عنوان تفاوت تطبیق به آنان پرداخت و هرگونه افزایش مبلغ پرداختی از مبلغ مایه التفاوت کسر می شود .

تبصره 2- ضوابط تطبیق وضعیت کارکنان شاغل در بنیاد با این آئین نامه به استناد آئین نامه اجرایی قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت توسط بنیاد تدوین و پس از تأیید سازمان امور اداری و استخدامی کشور اجرا می شود .

ماده 3- بنیاد موظف است در اجرای تبصره ماده (24) آئین نامه اجرایی قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت ، حداکثر ظرف مدت شش ماه طرح طبقه بندی و ارزشیابی مشاغل بنیاد را تهیه و پس از تأیید سازمان امور اداری و استخدامی کشور اجرا نماید .

ماده 4- بنیاد موظف است در اجرای تبصره (33) قانون برنامه دوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران حداکثر ظرف مدت سه ماه تشکیلات کلی خود را با توجه به اهداف و وظایف خود تدوین و پس از تأیید سازمان اموراداری و استخدامی کشور اجرا نماید .

تبصره – تشکیلات تفصیلی بنیاد با توجه به تشکیلات کلی مورد تأیید سازمان امور اداری و استخدامی کشور تهیه و توسط رئیس بنیاد ابلاغ می شود .

ماده 5- هرگونه استخدام جدید – کارکنان و اعضای هیأت علمی – در بنیاد برطبق ضوابط و مقررات قانون استخدام کشوری و مقررات استخدامی اعضای هیأت علمی و در چارچوب تشکیلات تفصیلی بنیاد صورت می گیرد .

ماده 6- مأموریت کارکنان مشمول قانون استخدام کشوری به بنیاد و بالعکس مجاز است .

 

اصلاح آئین نامه مالی و معاملاتی مربوط به اعتبارات جاری بنیاد شهید انقلاب اسلامی مصوب 6/3/1376 هیأت وزیران

1- متن زیر جایگزین تبصره ماده (7) آئین نامه مالی و معاملاتی مربوط به اعتبارات جاری بنیاد شهید انقلاب اسلامی – موضوع تصویب نامه شماره 7064/ت 14779هـ مورخ 9/6/12374- می شود :

تبصره – ترک تشریفات مناقصه معاملاتی که نصاب آنها بیش از یکصد و پنجاه میلیون ریال تا یک میلیارد ریال باشد پس از تأیید هیأت به تصویب رئیس بنیاد نیز می رسد و در مواردی که مازاد بر یک میلیارد ریال است انجام معامله پس از تصویب هیأت مزبور منوط به پیشنهاد رئیس بنیاد و تأیید شورای اقتصاد خواهد بود .

2- بند (4) تصویبنامه شماره 51833/ت 16683هـ مورخ 8/8/1375 حذف می شود .

تصویب نامه راجع به تنفیذ آئین نامه مالی و معاملاتی مربوط به اعتبارات جاری بنیاد شهید انقلاب اسلامی مصوب 25/7/1378 هیأت وزیران

هیأت وزیران در جلسه مورخ 25/7/1378 بنا به پیشنهاد 48/82/330 مورخ 17/4/1378 بنیاد شهید انقلاب اسلامی – مصوب 1377- تصویب نمود .

آئین نامه مالی و معاملاتی مربوط به اعتبارات جاری بنیاد شهید انقلاب اسلامی (موضوع تصویب نامه شماره 7064/ت 14779ه مورخ 9/6/1374 هیأت وزیران) تنفیذ می گردد .

 

اصلاحیه مقررات اداری و استخدامی بنیاد شهید انقلاب اسلامی مصوب 17/12/1379 هیأت وزیران

هیأت وزیران در جلسه مورخ 17/12/1379 بنا به پیشنهاد مشترک شماره 130/82/330 مورخ 1/9/1378 سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و بنیاد شهید انقلاب اسلامی و به استناد ماده (15) قانون اساسنامه بنیاد شهید انقلاب اسلامی – مصوب 1377- تصویب نمود :

مقررات اداری و استخدامی بنیاد شهید انقلاب اسلامی ، موضوع تصویب نامه شماره 60593/ت 16467ه مورخ 28/4/1376 به شرح زیر اصلاح و برای اجرا تنفیذ می شود :

1-  در متن آئین نامه یاد شده عبارت «سازمان اموراداری و استخدامی کشور به عبارت «سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور »تغییر می یابد .

2-  در تبصره (1) ماده (1) عبارت «از کارافتادگی یا فوت و درمان مشمول قانون تأمین اجتماعی هستند.» جایگزین عبارت «و دیگر مقررات تأمینی تابع قانون تأمین اجتماعی و اصلاحات بعدی آن و تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند» می شود .

3-  در ماده (4) عبارت «در اجرای تبصره (33) قانون برنامه دوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران» حذف می شود .

 

رویه قضایی :

عنوان : حضانت فرزندان شهداء تا مرحله بلوغ و رشد با مادر است .

نظریه شماره 7/4254-6/9/62

سوال : آیا منظور از ماده واحده قانون واگذاری حق حضانت فرزندان صغیر یا محجور به مادران آنها همان دو سال و هفت سال است یا تا رسیدن به سن بلوغ و رشد ؟

نظر مشورتی اداره حقوقی بشرح زیر است :

با توجه به اطلاع ماده واحده قانون واگذاری حق حضانت فرزندان صغیر یامحجور به مادران آنها مصوب 8/10/1360 کمیسیون امور قضایی مجلس ، حضانت فرزندان صغیر شهدا ، در هر سنی که باشند تا مرحله بلوغ و رشد با مادر است .

مرجع : مجموعه نظرهای مشورتی اداره حقوقی دادگستری جمهوری اسلامی ایران در مسائل مدنی از سال 1358 به بعد

تهیه و تنظیم : غلامرضا شهری، امیرحسین آبادی

ناشر : روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران  

 

عنوان : ارسال پرونده ها به واحد قضایی شاهد ، خلاف قانون آئین نامه دادرسی کیفری نمی باشد

تاریخ 14/12/69 شماره دادنامه 246 کلاسه پرونده 124/69

مرجع رسیدگی : هیأت عمومی دیوان عدالت اداری .

شاکی : آقای ....................

طرف شکایت : دادستان محترم کل کشور.

موضوع شکایت و خواسته : ابطال بخشنامه شماره 20/69/1993/91 مورخ 28/8/69 .

مقدمه : شاکی در دادخواست تقدیمی اعلام داشته اند با توجه به بخشنامه مورد شکایت اولاً همه افراد ملت در برابر قانون مساویند و باید مراجع قضایی به یکسان با آنان رفتار کنند ثانیاً مکلف نمودن مراجع قضایی با ارسال شکایت به بنیاد شهید یا هر ارگان اجرایی کشور و ثالثاً ارسال پرونده ها به واحد قضایی شاهد ، خلاف قانون آئین دادرسی کیفری بوده ، صدور بخشنامه فوق الذکر منافی قوانین کشوری و قواعد مسلم حقوقی است و ابطال آن مورد تقاضاست .

با انجام تبادل لایحه ، رئیس دفتر دادستان کل کشور در پاسخ ، تصویر حکم مقام معظم رهبری و بخشنامه مزبور را ارسال نموده است .

هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ فوق به ریاست آیت الله ابوالفضل موسوی تبریزی و با حضور روسای شعب تشکیل و پس از بحث و بررسی و انجام مشاوره با اکثریت آراء بشرح آتی مبادرت بصدور رأی می نماید .

رأی : مفاد بخشنامه شماره 20/69/1993/91 مورخ 28/8/69 دادستان کل کشور ، خلاف قانون تشخیص نگردید .

 

عنوان : چنانچه اموال وی ولو با حکم دادگاه نیز به نفع بنیاد شهید انقلاب اسلامی مصادره گردید و نهاد ذینفع اقدام به فروش نموده وجوه حاصل از فروش اموال به وی پرداخت گردد

تاریخ رسیدگی : 27/8/80- شماره دادنامه :838

موضوع : تقاضای اعاده دادرسی

مرجع رسیدگی شعبه 31 دیوان عالی کشور

هیأت شعبه آقایان : محمد .................. محمدصادق عرب مستشار

خلاصه جریان پرونده :

به موجب دادنامه شماره 1165 مورخ 22/10/79 صادره از شعبه 31 دیوان عالی کشور تجدید نظر خواهی معاون حقوقی بنیاد شهید انقلاب اسلامی نسبت به دادنامه شماره 16/79/45 مورخ 27/4/79 صادره از شعبه 16 دادگاه انقلاب اسلامی تهران با عنایت به اینکه حسب محتویات پرونده موضوع قبلاً رسیدگی شده و شعبه مذکور مجوز رسیدگی به پرونده را نداشته است موجه تشخیص و با توجه به ماده 265 قانون آئین دادرسی دادگاه عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه مذکور نقض بلا ارجاع می گردد . وکیل مدافع آقای منوچهر ............ با اشاره به دستور مورخ 8/2/79 جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای نیری خطاب به ریاست شعبه 16 دادگاه انقلاب اسلامی تهران مبنی بر بررسی موضوع و در صورت احراز استحقاق صدور حکم اصلاحی ص 401 پرونده درخواست اعاده دادرسی نموده و پس زا تسلیم درخواست به دیوانعالی کشور پرونده با توجه به سبق رسیدگی به این شعبه ارجاع شده است .

هیأت شعبه درتاریخ بالا تشکیل گردید پس از قرائت گزارش آقای محمد صادق عرب عضو ممیز و اوراق پرونده و نظریه کتبی آقای مسعود کریمپور دادیار دیوانعالی شکور اجمالاً مبنی بر اظهارنظر مستلزم ملاحظه پرونده محاکماتی است مشاوره نموده چنین رأی می دهد .

رأی : در خصوص تقاضای اعاده دادرسی آقای منوچهر .......... نسبت به دادنامه شماره 16/79/45 مورخ 27/4/79 صادره از شعبه 16 دادگاه انقلاب اسلامی تهران که به موجب دادنامه شماره 1165 مورخ 22/10/79 صادره از این شعبه نقض بلا ارجاع گردیده است نظر به اینکه درخواست مذکور منطبق با بند هـ ماده 272 قانون آئین نامه دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری می باشد پذیرفته و مقرر می گردد پرونده جهت رسیدگی مجدد در یکی از شعب دادگاه انقلاب (اصل 49) به دادگاه انقلاب تهران ارسال شود .

رئیس شعبه – محمد سلیمی

مستشار شعبه – محمدصادق عرب

دادنامه شماره :16/79/45 – 27/4/1379

به تاریخ 27/4/78 شعبه 16 دادگاه انقلاب اسلامی تهران به تصدی امضا کننده زیر تشکیل است . پرونده کلاسه 62م 44513 درارتباط با محکوم علیه آقای منوچهر ............ تحت عنوان افراد مشمول قانون نحوه اجرای اصل 49 قانون اساسی مطرح می باشد . دادگاه با توجه به بررسی مجموع محتویات پرونده ختم دادرسی را اعلام و بشرح آتی مبادرت بصدور رأی می نماید .

رأی دادگاه : به حکایت اوراق پرونده و بنا به مفاد دادنامه های صادره به شماره های 25538-24/4/71 و 31329-21/5/73 از سوی شعبه سوم دادگاه انقلاب اسلامی تهران محکوم علیه منوچهر ............... از جمله افراد عضو فرقه ضاله بهائیت بوده که سالها خارج از کشور بسر می برده لذا کلیه اموال وی بنفع بنیاد شهید انقلاب اسلامی مصادره گردیده ، از جمله اموال وی ملک به آدرس : ..................... به همراه سه رشته تلفن می باشد . نامبرده در تاریخ 30/1/72 با مراجعه به شعبه 5 اجرای احکام مراتب حضور خود را در داخل کشور را اعلام و ادعا می نماید در سال 1349 به دین مبین اسلام مشرفت و در سال 1351 ازدواج نموده که تصویر عقدنامه با قید مسلمان بودن وی در پرونده مضبوط است . لیکن ادعای مسلمان بودن صرفاً به لحاظ تسجیل وی در سال 1327 از سوی حاکم شرع محترم شعبه سوم دادگاه انقلاب اسلامی تهران مردود اعلام شده است . براساس دادنامه به شماره 25538 مورخ 24/4/71 کلیه اموال مشارالیه به نفع بنیاد شهید انقلاب اسلامی ضبط و پس از حضور وی در داخل کشور طی دادنامه شماره 31339 مورخ 21/5/73 مقرر می گردد منزلی متعارف و مناسب با رافت اسلامی مادام الحیات جهت سکونت در اختیار مشارالیه و همسرش قرار گیرد . با توجه به مراتب فوق و اظهارات آقای منوچهر ...... و همسرش طی نامه های ارسالی به مسؤولین محترم و مراجع مختلف ، نظر به انیکه نامبرده مرتکب جرمی نگردیده و هم اکننون در استیمان جمهوری اسلامی ایران می باشد اموال وی نیز مصون از تعرض بوده لذا چنانچه اموال وی ولو با حکم دادگاه نیز به نفع بنیاد شهید انقلاب اسلامی مصادره گردیده و نهاد ذینفع اقدام به فروش نموده وجوه حاصل از فروش اموال به وی پرداخت گردد . رأی صادره پس از ابلاغ ظرف مدت بیست روز قابل تجدید نظرخواهی در دادگاه تجدید نظر استان تهران می باشد .

رئیس شعبه 16 دادگاه انقلاب اسلامی تهران – حسین مشایخ

عنوان : رسیدگی ماهوی به اختلاف در تشخیص و تطبیق جانباز با ضوابط و شرایط مربوط در صلاحیت کمیسیون رسیدگی به شکایات جانبازان است

شماره 291/798-2/8/1381

مرجع رسیدگی : هیأت عمومی دیوان عدالت اداری

شاکی : رئیس کمیسیون ماده 16 رسیدگی به شکایات جانبازان .

موضوع شکایت و خواسته : اعلام تعارض آراء صادره از شعب 9و10 و 18 دیوان عدالت اداری .

مقدمه : الف – شعبه دهم در رسیدگی به پرونده کلاسه 312/71 موضوع شکایت آقای کریم ......... به طرفیت بنیاد مستضعفان و جانبازان شهرستان دزفول به خواسته اعتراض به قطع مستمری و درخواست برقراری آن بشرح دادنامه شماره 195 مورخ 5/3/1375 چنین رأی صادره نموده است ، نظر به اینکه حسب سوابق امر مجروح شدن شاکی از ناحیه چشم در اثر جنگ تحمیلی محرز و مسلم بوده علیهذا مسدود نمودن پرونده جانبازی شاکی و قطع مستمری متعلقه منطبق با موازین قانونی بنظر نرسیده و سازمان مشتکی عنه تکلیف قانونی دارد بر این مبنا اقدام لازم معمول داشته و شکایت وارد تشخیص داده می شود .

ب : 1- شعبه نهم در رسیدگی به پرونده کلاسه 1718/76موضوع شکایت آقای علیرضا .............. به طرفیت بنیاد جانبازان به خواسته احراز مقام جانبازی دکتر روح الله ............ از اسفند ماه 1362 بشرح دادنامه شماره 530 مورخ 12/5/1378 خلاصتاً چنین رأی صادر نموده است با توجه به توصیفی که از کلمه جانباز در ماده 2 قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان انقلاب اسلامی مصوب 1369 و ماده 108 قانون ارتش جمهوری اسلامی ایران مصوب 1366 گردیده و با توجه به نظریه های پزشکی تعدادی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد و به لحاظ اینکه دلیل خلافی هم ارائه نشده الزاماً باید به حکم قرائن و شواهد که ناشی از نظریه تعدادی از پزشکان صاحب نظر بوده و در چنین مواردی می تواند ملاک قرار بگیرد ادعای شاکلی را مقرون به صحت تلقی و خواسته وی را موجه تشخیص داده و نتیجتاً حکم به ورود شکایت صادر و اعلام می نماید .

2- شعبه چهارم تجدیدنظر در رسیدگی به پرونده کلاسه 1417/78 موضوع تقاضای تجدید نظر بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی به خواسته تجدیدنظر در دادنامه شماره 570 مورخ 12/5/1378 شعبه نهم دیوان عدالت اداری بشرح دادنامه شماره 1039 احراز مقام جانبازی را از مصادیق ماده 11 قانون دیوان عدالت اداری خارج دانسته و دادنامه بدوی را فسخ نموده است .

ج- شعبه هجدهم در رسیدگی به پرونده کلاسه 256/78 موضوع شکایت آقای اصغر .......... به طرفیت کمیسیون پزشکی بنیاد جانبازان انقلاب اسلامی به خواسته اثبات مجروحیت و تعیین درصد جانبازی بشرح دادنامه شماره 650 مورخ 29/5/1379 چنین رأی صادر نموده است . نظر به اینکه به موجب تبصره 2 ماده 2قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان انقلاب اسلامی مصوب 1374 در موارد اختلاف نظر در تشخیص و تطبیق جانباز رسیدگی به موضوع ابتداً بایستی در کمیسیون مقرر در ماده 16 قانون مذکور مورد رسیدگی واقع گردد ، علیهذا شکایت به کیفیت مطروحه قابل استماع و رسیدگی در دیوان عدالت اداری نمی باشد قرار رد آن صادر و اعلام می گردد .

هیأت عمومی دیوان عدالت اداری تاریخ فوق به ریاست حجت الاسلام والمسلمین دری نجف آبادی و با حضور رؤسای شعب بدوی و روسا و مستشاران شعب تجدیدنظر تشکیل و پس از بحث و بررسی و انجام مشاوره با اکثریت آراء بشرح آتی مبادرت به صدور رأی می نماید .

تاریخ : 21/7/1381 شماره دادنامه : 256 کلاسه پرونده : 291/79

رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری

به صراحت تبصره 2 ماده 2 قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان انقلاب اسلامی مصوب 1374 رسیدگی ماهوی به اختلاف در تشخیص و تطبیق جانباز با ضوابط و شرایط مربوط در صلاحیت کیمسیون رسیدگی به شکایات جانبازان موضوع ماده 16 قانون مذکور قرار دارد و با این وصف رسیدگی ماهوی به این قبیل اختلافات در دیوان عدالت اداری مجوز قانونی ندارد . بنابراین دادنامه شماره 650 مورخ 29/5/1379 شعبه 18 بدوی دیوان عدالت اداری در پرونده کلاسه 256/78 در حدی که متضمن این معنی است موافق اصول و موازین قانونی می باشد .

این رأی به استناد قسمت اخیر ماده 20 اصلاحی قانون دیوان عدالت اداری مصوب 1/2/1378 برای شعب دیوان عدالت اداری و سایر مراجع ذیربط در موارد مشابه لازم الاتباع است .

رئیس هیأت عمومی دیوان عدالت اداری – دری نجف آبادی

 

ضمائم :

«فرمان مقام معظم رهبری پیرامون تجمیع نهادهای متولی امورایثارگران»

اهمیت موضوع ارائه خدمات به ایثارگران که ولی نعمتان این جامعه هستند و دغدغه هایی که نسبت به استیفای حقوق این عزیزان داشته و دارم ، اکنون که نتیجه جمعبندی متولیان امور ، ضرورت تجمیع مأموریت ارائه خدمات به خانواده های معزز شهدا ، جانبازان عزیز و آزادگان سرافراز در بنیاد شهید انقلاب اسلامی می باشد ، اینجانب این تصمیم مبارک را تأیید می کنم مشروط بر اینکه نهادی بودن آن حفظ شود تا این نهاد انقلابی بتواند با هماهنگی و در ارتباط با سایر دستگاههای اجرایی کشور حداکثر خدمات ممکن را به ایثارگران و خانواده محترم ایشان ارائهخ نماید .

ضمن تشکر از رئیس جمهور محترم ، مجلس شورای اسلامی و کلیه دست اندرکاران که همیشه پشتیبان ایثارگران بوده و می باشند انتظار دارم کلیه تلاش خود را برای اجرایی نمودن این طرح از آغاز سال 1382 بعمل آورند .

از خداوند متعال موفقیت تمامی خدمتگزاران به اقشار محروم و ایثارگر را مسألت می نمایم .

 

قانون احتساب سوابق خدمت مستخدمین وزارتخانه ها و موسسات و شرکتهای دولتی در نهادهای انقلاب اسلامی و مأموریت کارکنان نهادهای مزبور به وزارتخانه ها و موسسات و شرکتهای دولتی مصوب 6/11/1364 مجلس شورای اسلامی

ماده 1- مستخدمین وزارتخانه ها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداریها و سازمانهای وابسته به دولت و موسساتی که مشمول قانون برآنها مستلزم ذکر نام است درصورتیکه قبل از استخدام سابقه خدمت درنهادهای انقلاب اسلامی داشته باشند سابقه خدمت تمام وقت آنان در نهادهای مزبور از لاظ پایه یا درجه یا هر عنوان مشابه دیگر و بازنشستگی و وظیفه جزو سوابق خدمت دولتی آنان منظور و محسوب خواهد شد .

تبصره 1- منظور از خدمت تمام وقت انجام وظیفه برابر ساعات کار مقرر در مورد کارکنان نهاد ذیربط بوده و مشروط برآنست که حداقل از 40 ساعت کار در هفته کمتر نباشد .

تبصره 2- در صورتیکه در برخی از موسسات موضوع این قانون مقررات در مورد تعیین میزان کسور بازنشستگی یا حق بیمه بابت احتساب سوابق خدمت مزبور وجود نداشته باشد کسور بازنشستگی یا حق بیمه سهم مستخدم براساس اولین حقوق خدمت رسمی یا ثابت یا دائم در موسسه متبوع محاسبه و توسط مستخدم پرداخت خواهد شد .

ماده 2- مأموریت کارکنان نهادهای انقلاب اسلامی به دستگاههای موضوع ماده یک این قانون با موافقت آنان و دستگاهای ذیربط مجاز می باشد و حقوق و مزایای آنان در مدت مأموریت براساس شغلی که درموسسه محل مأموریت عهده دار خواهند شد از اعتبار موسسه مزبور پرداخت خواهد شد .

تبصره – انتصاب کارکنان موضوع این ماده در موسسه محل خدمت به پستهای ثابت سازمانی یا مشاغل مستمر و پرداخت حقوق و مزایای آنان با رعایت مقررات مورد عمل درمورد مستخدمین همان موسسه صورت می گیرد . چنانچه این قبیل مأموران عهده دار مشاغل غیرمستمر یا موقت گردند حسب مورد با آنان همانند مستخدمین پیمانی یا موقت یا قراردادی رفتار خواهد شد .

ماده 3-چنانچه سن اشخاص مذکور در ماده یک به لحاظ خدمت در نهادهای انقلاب اسلامی از حداکثر سن مجاز برای استخدام تجاوز نماید با پرداخت کسور بازنشستگی سهم دولت توسط مستخدم بابت سنوات مازاد بر سن مجاز ، به تعداد سنواتی که در خدمت نهادها بوده اند به حداکثر مذکور اضافه می گردد تا استخدام آنان بلامانع باشد .

ماده 4- دولت موظف است ظرف مدت دو ماه از تاریخ ابلاغ این قانون ضوابط نهاد انقلابی بضمیمه فهرست نهادهای انقلاب موجود را تهیه و برای تصویب به مجلس شورای اسلامی تقدیم نماید .

ماده 5- آئین نامه اجرایی این قانون توسط سازمان اموراداری و استخدامی تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید .

آئین نامه اجرایی قانون احتساب سوابق خدمت مستخدمین وزارتخانه ها ، موسسات و شرکتهای دولتی در نهادهای انقلاب اسلامی و مأموریت کارکنان نهادهای مزیور و وزارتخانه ها ، موسسات و شرکتهای دولتی مصوب 26/5/1365 هیأت وزیران

ماده 1- از تاریخ تصویب قانون احتساب سوابق خدمت مستخدمین وزارتخانه ها ، موسسات و شرکتهای ولتی در نهادهای انقلاب اسلامی و مأموریت کارکنان نهادهای مزبور به وزارتخانه ها ، موسسات و شرکتهای دولتی مصوب 6/11/1364 مجلس شورای اسلامی سابقه خدمت تمام وقت مستخدمین رسمی یا ثابت یا دائم وزارتخانه ها ، موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداریها و سازمانهای وابسته به دولت نو موسساتی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است در نهادهای انقلاب اسلامی از لحاظ پایه یا درجه یا هر عنوان مشابه دیگر و بازنشستگی و وظیفه جزو سنوات خدمت دولتی محسوب می گردد .

تبصره – منظور از خدمت تمام وقت انجام وظیفه برابر ساعات کار مقرر در مورد کارکنان نهاد ذیربط بوده و مشروط بر آن است که حداقل از 40 ساعت کار در هفته کمتر نباشد . احراز انجام خدمت در نهاد و تمام وقت بودن آن براساس مدارک مثبته بعهده دستگاه متبوع مستخدم می باشد .

ماده 2- سوابق خدمت مستخدمین موضوع ماده یک در نهاد مربوط از لحاظ تجربی بمنظور ارتقاء گروه یا رتبه یا عناوین مشابه آن در حکم سابقه خدمت دولتی تلقی گردیده و براساس مقررات طرح طبقه بندی و ضوابط مورد عمل در دستگاه متبوع ملاک محاسبه قرار می گیرد .

ماده 3- در دستگاه هایی که مقرراتی برای تعیین میزان کسور بازنشستگی یا حق بیمه مربوط به سنوات خدمت این قبیل مستخدمین وجود داشته باشد کسور بازنشستگی یا حق بیمه مربوط طبق مقررات  استخدامی مورد عمل آن دستگاه محاسبه و تعیین خواهد شد و در صورتی که در دستگاه متبوع آنان مقرراتی در این زمینه وجود نداشته باشد کسور بازنشستگی یا حق بیمه سهم مستخدم براساس اولین حقوق خدمت رسمی یا ثابت یا دائم در موسسه متبوع محاسبه و توسط مستخدم پرداخت خواهد شد .

ماده 4- درصورتیکه مستخدمین موضوع این آئین نامه در مدت خدمت در نهاد مربوط وجوهی بابت بازنشستگی و از کارافتادگی و فوت به صندوق خاص خود پرداخت نموده باشند کسور مزبور به صندوق بازنشستگی موسسه متبوع آنان منتقل و بابت کسور بازنشستگی سنوات خدمت مزبور محسوب خواهد شد . هر گاه کسور مزبور کمتر از میزان کسور تعیین شده طبق مقررات موسسه متبوع آنان باشد ، مابه التفاوت توسط مستخدم پرداخت می گردد .

ماده 5- احتساب سابقه خدمت مستخدمین مشمول این آئین نامه در نهضت سواد آموزی از شمول این آئین نامه مستثنی و کماکان تابع مقررات قانون مربوط به احتساب سوابق خدمت اشخاصی که در نهضت سوادآموزی خدمت کرده اند مصوب 3/8/1363 مجلس شورای اسلامی و آئین نامه اجرایی آن می باشد .

ماده 6- اعزام کارکنان نهادهای انقلاب اسلامی به موسسات موضوع ماده یک این آئین نامه بعنوان مأمور با تقاضای آن موسسات و موافقیت نهاد مربوط و رضایت کارکنان مزبور مجاز است . مدت مأموریت طبق توافق دستگاه و حداکثر در طول خدمت مستخدم از پنج سال اعم از متوالی یا متناوب تجاوز نخواهد کرد .

تبصره – در مواردیکه دستگاههای محل مأموریت به خدمت مأموران موضوع این ماده نیاز نداشته باشند مکلفند مراتب را به نهادهای انقلابی متبوع آنان اعلام نمایند و از تاریخ اعلام عدم نیاز ، مستخدم مأمور در اختیار نهاد متبوع خود قرار خواهد گرفت .

ماده 7- انتصاب این قبیل مأموران به پستهای سازمانی یا مشاغل مستمر یا دائم در موسسه محل مأموریت براساس مقررات استخدامی مورد عمل آن موسسات صورت می گیرد و گروه و پایه یا عناوین مشابه دیگر آنان با توجه به شغل ارجاعی و سنوات خدمت قابل قبول طبق مقررات استخدامی دستگاه محل مأموریت و سابقه خدمت در نهادهای انقلاب اسلامی تعیین خواهد شد .

ماده 8- حقوق و مزایا و فوق العاده های اینگونه مأموران درصورت استحقاق براساس مقررات مورد عمل در دستگاه محل مأموریت محاسبه و از اعتبار همان دستگاه پرداخت خواهد شد .

ماده 9- در صورتیکه مأموران اعزامی از نهادهای انقلاب اسلامی به پستهای سازمانی یا مشاغل مستمر یا دائم در موسسه محل مأموریت منصوب نشوند و یا عهده دار مشاغل غیرمستمر یا موقت گردند حسب مورد با آنان همانند مستخدمین پیمانی یا قراردادی رفتار خواهد شد .

ماده 10- در صورتیکه نهاد متبوع این قبیل مأموران دارای صندوق بازنشستگی خاص بوده یا مشترک یکی از صندوقهای بازتشستگی باشد ، موسسه محل مأموریت مکلف است کسور بازنشستگی یا حق بیمه سهم مستخدم را براساس مقررات مورد عمل نهاد ذیربط از حقوق و مزایای آنان کسر و با اضافه نمودن سهم کارفرما به صندوق مربوط واریز نماید .

ماده 11- مدت خدمت مأمورین موضوع این آئین نامه در موسسه محل مأموریت بمنزله خدمت در نهاد متبوع آنان تلقی می گردد .

ماده 12- تا زمانیکه ضوابط و فهرست نهادهای انقلابی موضوع ماده 4 قانون احتساب سوابق خدمت در نهادهای انقلاب اسلامی بتصویب مجلس شورای اسلامی نرسیده است نهادهای انقلاب اسلامی موضوع این آئین نامه نهادهایی می باشند که اسامی آنها به تصویب مراجع ذیصلاح رسیده است .

قانون تفسیر ماده 11 قانون دیوان عدالت اداری در رابطه با قانون فهرست نهادها و موسسات عمومی غیردولتی مصوب 11/7/1374

موضوع تفسیر:

با توجه به ماده 11 قانون دیوان عدالت اداری آیا رسیدگی به شکایات علیه موسسات و نهادهای عمومی احصاء شده در قانون فهرست نهادها و موسسات عمومی غیردولتی نیز در صلاحیت دیوان عدالت اداری می باشد یا خیر؟

نظر مجلس :

ماده واحده- با توجه به ماده 11 قانون دیوان عدالت اداری رسیدگی به شکایات علیه نهادهای عمومی احصاء شده در قانون فهرست نهادها و موسسات عمومی غیردولتی نیز در صلاحیت دیوان عدالت اداری می باشد .

 

 


مطالب مشابه :


متن قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

مانند این ها از اموراداری ، طبق در ایران نحوه ارائه نحوه محاسبه اضافه




شرح وظایف کارکنان مالی و اداری

کارکنان جهت ارائه به اموراداری . نحوه محاسبه ذخیره در ایران نحوه ارائه




کلیات قوانین و مقررات مربوط به خانواده شاهد و ایثارگران- قسمت دوم

ماده 6- معاملات بنیاد شهید از نظر نصاب و نحوه اموراداری و از گمرک و رسید




برچسب :