بندهایی از قانون بودجه سال 1394 در خصوص ایثارگران

 

1394/01/24

بندهایی از قانون بودجه سال 1394 در خصوص ایثارگران

به گزارش واحد اطلاع رسانی پیام آزادگان ،بندهایی از قانون بودجه سال 1394 مربوط به ایثارگران جهت اطلاع آزادگان عزیز بیان میشود:

 

تبصره 15

الف) تحصیل ایثارگران، حافظان کل قرآن کریم و قاریان ممتاز کشوری و مشمولان بند (ک) ماده (20) قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و مؤسسات پژوهشی رایگان است. شهریه‌های مربوط به دانشگاه پیام نور، دانشگاه‌های علمی ـ کاربردی و دوره‌های شبانه و همچنین مراکز آموزشی و پژوهشی غیردولتی از طریق دستگاه‌های ذی‌ربط اعم از بنیاد شهید و امور ایثاگران، سازمان بهزیستی کشور، کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان اوقاف و امور خیریه در ابتدای هر نیمسال تحصیلی از محل اعتبارات برنامه 30166 پیوست شماره (4) این قانون پرداخت می‌شود. کمک هزینه تحصیلی اعم از شهریه ثابت و متغیر پرداختی توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران به ایثارگران و افراد مشمول خانواده آن‌ها که در واحدهای بین‌الملل داخل یا خارج دانشگاه‌های دولتی و یا غیردولتی پذیرفته می‌شوند، معادل حداکثر شهریه پرداختی به پذیرفته‌شدگان رشته‌ها و مقاطع مشابه در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و واحدهای دانشگاهی داخلی تعیین و پرداخت می‌شود و باقی مانده شهریه توسط دانشجو اعم از ایثارگر یا خانواده وی تأمین و پرداخت می‌گردد.

 

آیین‌نامه اجرایی این بند ظرف مدت دو ماه از تاریخ تصویب این قانون به پیشنهاد دستگاه‌های اجرایی ذیربط با تأیید سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

 

 
ب) بند (ک) ماده (20) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران در سال 1394 با اضافه شدن عبارت «و همسران شهدا و همسران جانبازان بیست‌وپنج درصد (25٪) و بالاتر و همسران آزادگان» اجراء می‌شود. اعتبار مورد نیاز تا سقف بیست‌وپنج میلیارد (25.000.000.000) ریال از محل صرفه‌جویی اعتبارات بنیاد شهید و امور ایثارگران توسط این بنیاد پرداخت می‌شود.

 
ج) در اجرای بند (ل) ماده (44) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران، وزارت راه و شهرسازی موظف است با هماهنگی و معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران نسبت به تأمین مسکن و یا زمین مسکونی به قیمت منطقه‌ای و سایر هزینه‌ها به قیمت تمام شده برای حداقل هفتاد هزار نفر از واجدان شرایط که قبلاً از زمین و یا مسکن واگذاری از سوی دولت استفاده نکرده‌اند، از طریق منابع جدول شماره (18) این قانون اقدام کند.

 
د) بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است از طریق بانک‌های عامل در سال 1394 به تعداد یکصد هزار نفر از جانبازان با اولویت درصد جانبازی، آزادگان، خانواده شهدا (همسر، والدین و فرزندان)، رزمندگان با سابقه حداقل شش ماه حضور در جبهه، فرزندان جانبازان هفتاددرصد (70٪) و بالاتر و وراث تحت تکفل جانبازان بیست‌وپنج درصد (25٪)و بالاتر و وراث تحت تکفل آزادگان متوفی فقط یک فقره تسهیلات مسکن براساس قوانین مربوط و برابر قانون الزام بانک‌ها به پرداخت تسهیلات به وراث جانبازان و آزادگان متوفی مصوب 22/10/1380 (واجدان شرایط) برای خرید یا ساخت مسکن اعطاء کند.

 
مبلغ تسهیلات مزبور به ازای هر واحد مسکونی در شهرهای با جمعیت بیش از یک میلیون نفر، هشتصد و سی میلیون (830.000.000) ریال، مراکز استان‌ها، هفتصد میلیون (700.000.000) ریال، سایر شهرها پانصدوهفتادوپنج میلیون (575.000.000) ریال، روستاها سیصدوپنجاه میلیون (350.000.000) ریال و در شهرهای جدید معادل سقف تسهیلات مرکز همان استان و با نرخ چهاردرصد (4٪) با مدت بازپرداخت بیست ساله بدون رعایت الگوی مصوب مسکن و نوساز بودن تعیین می‌شود.

 
1. دولت موظف است نسبت به تضمین پیش‌بینی و پرداخت مابه‌التفاوت سود بانکی تا سقف نرخ مصوب نظام بانکی به بانک‌های عامل با تأیید وزارت راه و شهرسازی (سازمان ملی زمین و مسکن) اقدام و اعتبار مورد نیاز را در ردیف‌های مربوطه منظور کند. همچنین بانک‌های عامل موظفند نسبت به ارزیابی ملک، محاسبه و اخذ تضمین‌های بازپرداخت لازم به میزان اصل تسهیلات و سود سهم ایثارگر چهار درصد (4٪) اقدام نمایند.

 
2. ایثارگرانی که در سال‌های گذشته از تسهیلات مسکن تا سقف هشتاد میلیون (80.000.000) ریال استفاده نموده‌اند و تا پایان سال 1393 تسویه کرده‌اند و جانبازان هفتاد درصد (70٪)و بالاتر که با توجه به وضعیت جسمانی دارای مسکن نامناسب می‌باشند با تأیید بنیاد شهید و امور ایثارگران می‌توانند مجدداً از این تسهیلات بهره‌مند شوند.

 
3. وام‌های حمایتی غیرایثارگری از قبیل وام‌های کارمندی و شرکتی، مسکن مهر، خودمالکی و نظایر آن مانع دریافت این تسهیلات نمی‌شوند. افراد مشمول می‌توانند مشترکاً از تهسیلات بانکی متعلقه برای یک واحد مسکونی استفاده کنند.

 
4. اوراق واگذاری از قبیل برگه یا قرارداد واگذاری توسط اداره کل راه و شهرسازی ملاک ارائه تسهیلات نزد بانک‌های عامل می‌باشد. افراد واجد شرایطی که مسکن آن‌ها از طریق تعاونی‌های معتبر همانند نیروهای مسلح تأمین می‌شود و همچنین مشمولان ساکن روستاها و شهرهایی که اکثریت املاک و منازل مسکونی آن‌ها فاقد سند رسمی هستند، می‌توانند با وثیقه و یا تضمین معتبر بدون ارائه سند ملکی رسمی و یا ثبتی، تسهیلات مقرر را دریافت و در همان محل احداث یا خریداری کنند.

 
5. بانک‌های عامل مجازند جهت احداث واحدهای مسکونی توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران برای ایثارگران مشمول این بند تسهیلات مربوط را پرداخت کنند تا پس از احداث به افراد واجد شرایط مذکور که توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران معرفی می‌شوند به صورت اقساطی واگذار نمایند.

 
6. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است از طریق بانک‌های عامل به ایثارگرانی که دارای مسکن نامناسب یا ناتمام می‌باشند و در سنوات گذشته از تسهیلات مسکن کمتر از سقف وام مصوب در سال 1394 استفاده کرده‌اند فقط برای یک بار با معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران، مابه‌التفاوت وام قبلی و یا وثیقه جدید پرداخت نماید. زمان پذیرش تقاضای این تسهیلات توسط بانک‌های عامل از ابتدای تیر ماه 1394 به مدت یک سال و ملاک تاریخ صدور معرفی‌نامه توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران است.

 
ه‍ ) دولت مکلف است از محل اعتبارات بنیاد شهید به جانبازان و آزادگان غیرحالت اشتغال معسر فاقد درآمد که براساس قوانین نیروی مسلح مشمول دریافت حقوق وظیفه نمی‌باشند تا زمانی که فاقد شغل و درآمد باشند، ماهانه کمک معیشت معادل حداقل حقوق کارکنان دولت پرداخت کند.

 
و) بنیاد شهید و امور ایثارگران مکلف است از محل اعتبارات خود، با تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد و یا مراجع قانونی حسب مورد به والدین و همسران شهدا که به دلیل کهولت سن و یا بیماری صعب‌العلاج نیاز به نگهداری دارند در صورتی که در میان خانواده، فرد یا افرادی از آن‌ها نگهداری کنند، نسبت به پرداخت حق نگهداری به میزان سی‌ درصد (30٪) حداقل حقوق کارکنان دولت اقدام کند.

 

 

تبصره 20:

 

ز) دولت مکلف است نسبت به برقراری و پرداخت مستمری به رزمندگان معسر دارای حداقل شش ماه سابقه حضور در جبهه به طریقی اقدام نماید که مستمری ماهانه آن‌ها کمتر از هفتادوپنج درصد (75٪) حداقل دستمزد سال 1394 نباشد.
منابع مورد نیاز از محل جزء (3) بند (ب) این تبصره تأمین می‌شود.
نحوه اجرای این بند توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه و در آیین‌نامه اجرایی این تبصره درج می‌شود.

 

انتهای پیام/ج

تهیه و تنظیم: واحد حقوقی مؤسسه

 

 

اخبار مرتبط:  جزئیات لایحه بودجه 94 ارسال به دوستان در جریان بررسی و تصویب جزئیات لایحه بودجه ۹۳ بندهایی از قانون بودجه سال 1391 كل كشور در خصوص ایثارگران اختصاص بودجه 161 ميليارد ريالي براي اجراي پروژه‌هاي ايثارگران گيلان تسهیلات ویژه خرید مسكن برای جانبازان در لایحه بودجه 91 تعیین شد


مطالب مشابه :


واگذاری خودرو به بازنشستگان

مسلح به صورت فروش اقساطی از محصولات ایران خودرو و سایپا با خاطره شهدا




دو فیش برای بازنشستگان نیروهای مسلح صادر می شود

27-فروش اینترنتی ایران خودرو. 28- پرداخت اقساطی به که همرزم شهدا بوده ایم




مصوبه جدید تامین مسکن جانبازان 25درصد و بالاتر، آزادگان و خانواده شهدا

آزادگان و خانواده شهدا ایران موظف مشارکت مدنی به فروش اقساطی از ضوابط




هر آنچه باید دربارۀ واگذاری سهام سود‌ده طرح توانمند‌سازی بازنشستگان نیروهای مسلح بدانیم

27-فروش اینترنتی ایران خودرو. 28- فروش سهام‌های اقساطی منوط‌به یاد و خاطره شهدا کمتر




سهام موسسه توانمندسازي چیست وبه چه کسانی تعلق میگیرد؟

27-فروش اینترنتی ایران خودرو. 28- 000 ریال سهام اقساطی به کل انتقال به خانواده درجه یک




وام ٨٠ میلیونی مسکن شاید وقتی دیگر

نقل وانتقلات دانشجویان ایثارگر. ایران خودرو. دیدار فرمانده ناجا با خانواده شهیددانایی




جریمه غیبت سربازی به نفع همه غایبان است یا تنها آقازاده‌ها، پول‌داران و خارج نشینان؟

27-فروش اینترنتی ایران خودرو. 28- توجه ویژه‌ای داشت که مخاطب این و خاطره شهدا کمتر




بندهایی از قانون بودجه سال 1394 در خصوص ایثارگران

فرابورس ایران. شرکت اقتصادی وخود کفایی




قانون بودجه سال 1392 کل کشور (قسمت دوم)

مشروط بر آنکه متعاقب آن به نسبت استهلاک دارایی مربوطه و یا در زمان فروش ایران برای سال




برچسب :