گزارش کار آموزی رشته کامپیوتر در بنیاد شهید

روح الله الموسوي الخميني

 22 اسفند ماه 1358 ه.ش

تاريخچه

بر اساس فرمان مورخ 22 اسفند 1358 حضرت امام خميني (ره)  به منظور تجليل و تكريم از شهدا و جانبازان و ايثارگران و خانواده هاي مكرم آنان بنياد شهيد انقلاب اسلامي تشكيل شده است.

پس از خاتمه جنگ تحميلي در سال 1367 به منظور رسيدگي شايسته به امور جانبازان مسئوليت اداره امور جانبازان كه تا آن زمان تحت پوشش بنياد شهيد بودند با فرمان حضرت امام خميني (ره) بر عهده بنياد مستضعفان قرار گرفت و نام اين نهاد به بنياد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامي تغيير يافت.

در سال 1369 همزمان با بازگشت آزادگان عزيز به آغوش ميهن اسلامي ستاد رسيدگي به امور آزادگان زير نظر نهاد رياست جمهوري تأسيس و امور مربوط به رسيدگي به خانواده هاي اين عزيزان كه تا آن زمان تحت پوشش بنياد شهيد بودند به اين ستاد واگذار شد.

پس از درخواست مسئولان نهادهاي ايثارگري و براساس فرمان مقام معظم رهبري و طبق مصوبه شوراي عالي اداري در تاريخ 19/2/83 تجميع نهادهاي ايثارگران در ساختاري يكپارچه در بدنه دولت به تصويب رسيد و به اين ترتيب بنياد شهيد و امورايثارگران شكل گرفت.

اهداف:

الف) هدف بنیادین :

« توسعه و تداوم راه و رسم عزت و فداکاری در بین ملت و امت اسلامی »

 ب) اهداف کیفی :

1- اهداف کیفی کلان حوزه ي فعالیت های فرهنگی _ اجتماعی بنیاد در رابطه با جامعه ي هدف:

« اعتلای » معرفت و « توانمندی » و ارتقای احساس عزت، منزلت، خودباوری و تعهد در   « جامعه هدف » نسبت به ارزش ها، شأن و قابلیت های خویش و در قبال فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت، و دستاوردهای شکوهمند آن به نحوی که قادر و مایل باشند، ارزش ها و آرمان های فرهنگی را :

- در منش و رفتار خود، « اظهار » نمایند .

- در محیط پیرامون خود « بسط » دهند .

- در فرزندان و خانواده های خود، درونی سازی نموده و « انتقال » نسلی دهند و با به عهده گرفتن نقش هایی مؤثر در سطوح نظام داری سیاسی کشور ایده ها و اهداف شهیدان و امام شهیدان را :

در عرصه فرهنگی _ اجتماعی کشور، مورد « اهتمام » قرار دهند تا در بین عموم ملت، مورد « توجه و عنایت جدی » قرار گیرد، و يا در بین امت اسلامی، مورد « تمسک و الهام بخشی » واقع شود .

 2- اهداف حوزه ي فعالیتهای فرهنگی _ اجتماعی مربوط به آحاد و اقشار مختلف کشور :

« اعتلاي» معرفت و « ارتقاي » احساس مسئولیت و تعهد « آحاد و اقشار مختلف کشور » نسبت به « پاسداشت » « فرهنگ » ایثار، جهاد و شهادت، « حق » عظیم شهیدان، ایثارگران و رزمندگان، « حرمت » میراث شکوهمند آنان، « منزلت » فرزندان و خانواده های آنها و « تمسک » به اسوه ها و « پویش » راه و رسم عزت و فداکاری به نحوی که :

« تأثیر اساسی » در « اقتدار فرهنگی » و تداوم « هویت اصیل دینی _ ملی » کشور داشته باشد .

 3- اهداف حوزه ي فعالیت های مربوط به سلامت، معیشت و رفاه جامعه هدف :

« تأمین و ارائه » خدمات « لازم و کافی» به جامعه هدف از طریق بکارگیری منابع و توان مشترک بنیاد و جامعه هدف به نحوی که :

برخوردار از « سطح مطلوب » مراقبت، بهداشت و سلامت روانی و « بهبود وضعیت » جسمی بوده و « قادر» باشند « کیفیت زندگی » خود را معادل « سطح متوسط » جامعه معیار حفظ کنند .


سیاست ها و خط مشی های اساسی :

 الف ) بخش سازمان و مدیریت:

1- حفظ و تقویت هویت نهادی _ انقلابی بنیاد.

2- استفاده از منابع انسانی شایسته در تمام سطوح، به ویژه در سطح تماس مستقیم با جامعه ي هدف.

3- تقویت و توسعه یکپارچگی فرهنگی در سازمان.

4- کاهش تصدی گری .

5- ساده سازی، روانسازی فعالیت ها و پرهیز از پیچیدگی سازمانی.

6- متناسب سازی سازمان (کیفی سازی و چالاکی).

7- هم افزایی و هدفمندی سیستم ها و فعالیت ها.

8- استفاده از فن آوری پیشرفته در اداره ي سازمان.

9- مدیریت اخلاق و رعایت منشور اخلاقی سازمان.

10- تشویق خلاقیت و نوآوری.

11- شایسته سالاری (شایسته گزینی _ شایسته پروری _ شایسته گماری _ شایسته داری).

12- خودپایی، خودپالایی و خود پیرایی، (ارزیابی، خودانتقادی و بهبود مستمر).

13- دانش افزایی و ارتقاي مهارت های سازمان و جامعه ي هدف.

14- پاسخگویی شفاف و متعهدانه.

15- گزینش کارکنان از جامعه ي هدف بنابر شایستگی و مزیت های رقابتی.

16- نگرش راهبردی.

17- پژوهش محوری.

18- تنوع ایجابی و به اقتضای ضرورت (انعطاف پذیری).

19- بهره گیری از تجارب موفق سایر کشورها.

20- هم پیوندی با برنامه های کلان کشور.

21- بهره گیری از توانایی ها و امکانات جامعه در تحقق رسالت و اهداف.

 ب) بخش حمایتی و خدماتی:

1- تقویت خوداتکایی و اعتماد به نفس در جامعه ي هدف.

2- ارائه ي فعالانه خدمات با تأکید بر تقدیم مراجعه ي بنیاد به جامعه هدف.

3- استاندارد سازی، قانونمندی و نهادینه سازی خدمات.

4- مبنا قرار دادن نیازهای همیشگی و مؤثر ایثارگران و ایجاد توازن بین انتظارات خدمات گیرندگان و مقدورات نظام.

5- توانمندسازی و توانبخشی مبتنی بر جامعه.

6- بکارگیری توان جامعه در تشخیص نیاز و نحوه ي تأمین ارائه خدمات.

7- تبیین و اعمال تعهدات متقابل سازمان و جامعه ي هدف.

8- تشویق و حمایت از تشکل های غیردولتی در جامعه ي هدف (N.G.O).

9- اولویت دهی به ادای حق در ارائه ي خدمات.


خدمات ارائه شده توسط بنياد شهيد و امور ايثارگران:

ايثارگران و خانواده ي آن ها به چند دسته تقسيم مي شوند كه به طبع خدمات ارائه شده نيز متفاوت است.

1)      ويژه ي خانواده هاي معزم شهدا

1.1.    والدين، برادران و خواهران شاهد

1.2.    همسران شاهد

1.3.    فرزندان شاهد

2)      ويژه ي ايثار گران و خانواده ي آن ها

2.1.    جانبازان كمتر 25%

2.2.    جانبازان 25% تا 49%

2.3.    جانبازان 50% تا 69%

2.4.    جانبازان 70% به بالا

2.5.    آزادگان

خدمات مشترك ارائه شده شامل:

1) خدمات معيشتي و رفاهي:

الف) حقوق و مستمري

ب) اشتغال و خود اتكايي

ج) امور اجتماعي و مددكاري

د) تسهيلات

ه) حقوقي و قضايي

و) مسكن

 

 

فصل دوم

ارزشيابي بخش هاي مرتبط به رشته علمي كارآموز

2) خدمات فرهنگي و آموزشي

            الف) آموزش عمومي

            ب) آموزش عالي

            ج) فرهنگي و هنري

            د) تربيت بدني

            ه) خدمات ويژه نخبگان شاهد و ايثارگر ويژه ي فرزندان شاهد

3) خدمات بهداشت و درمان

قسمت هايي كه مرتبط با رشته اينجانب است به شرح ذيل آمده است:

دبيرخانه:

در قسمت دبيرخانه براي نامه نگاري از نرم افزارهايي نظير كلاسور، اتوماسيون، سيستم جامع ايثارگران، Fox pro (تحت Dos) و شبكه دولت استفاده مي شود كه قسمت هاي ديگر از طريق اين نرم افزارها به جز شبكه دولت كه مختص دبيرخانه است نامه هاي خود را به دبيرخانه ارجاع داده تا در اسرع وقت آماده و تحويل ارباب رجوع شود.

نرم افزارهاي مربوط به بنياد شهيد هر چند وقت يكبار به روز مي شوند و تقريباً هرماه يكبار نرم افزار جديدي وارد سيستم كار كارمندان مي شود كه بايد به كارمندان توسط قسمت آمار و كامپيوتر آموزش داده شود. در اين قسمت دو نرم افزار نظير اتوماسيون و شبكه دولت در دوره ي كارآموزي بنده وارد عمل شدند و توسط اينجانب به مسئول مربوطه آموزش داده شد. كار نرم افزار اتوماسيون، تايپ نامه از طريق قسمت هاي ديگر است با اين تفاوت كه معاون مسئول مي تواند از طريق امضاي اسكن شده آن را امضا نمايد تا ارباب رجوع براي گرفتن نامه ي خود چنن قسمت را طي ننمايد.

اما شبكه ي دولت مانند ايميل عمل مي كند و ارتباط بين ادارات كل كشور را برقرار مي نمايد تا در صورت ارسال نامه به اداره ي مذكور وقت و هزينه ي كمتري صرف شود و نياز به رفتن به آن اداره يا پست نامه نخواهد بود.

امور مالي:

اين قسمت وظيفه ي خريد بنياد و پرداخت مخارج، حقوق ايثارگران و كارمندان را بر عهده دارد كه در اين قسمت هم نرم افزارهاي جديدي همچون: صدور چك، ايجاد سند پرداخت، Fox pro وجود دارند كه نرم افزار صدور چك، كار صدور چك توسط كامپيوتر را برعهده دارد و اصطلاحاً اعداد و حروف كامپيوتري چاپ مي شود.

ايجاد سند پرداخت قبلاً توسط سيستم دستي انجام مي گرفت كه طي اين يك ماه مانند صدور چك نيز كامپيوتري شد.

توسط نرم افزار Fox pro ، بنياد با بانك مربوطه در ارتباط مي شود و ديسكتي از ليست پرداختي را توسط اين نرم افزار آماده و به بانك ارسال مي كند. كه اين سه نرم افزار را اينجانب به مسئولين مربوطه آموزش دادم.

آمار و كامپيوتر:

اين بخش وظيفه ي گرفتن آمار درخواستي، ارسال پيام كوتاه توسط سخت افزار موبوطه و نگهداري از سوئيچ ها، روتر، مودم شبكه، كامپيوترها و نرم افزارها را برعهده دارد. عمده ي كار بنده در اين قسمت خلاصه مي شد كه نرم افزارهاي جديد را بر روي كامپيوترهاي قسمت مربوطه نصب و به مسئول مربوطه آموزش داده مي شد، در صورت معيوب شدن كامپيوترها و قطع شدن شبكه ي آن ها، رسيدگي هاي لازم انجام مي گرفت تا كار آن قسمت مختل نشود.

پذيرش:

وظيفه ي اين قسمت نگهداري از پرونده هاي ايثارگران است كه توسط نرم افزار پذيرش اطلاعات پرونده ها در سيستم ثبت مي شود كه آموزش لازم به مسئول مربوطه داده، به علاوه كل پرونده ها به دليل امكان مفقودي مدارك و فرسوده شدن آن ها اسكن شدند و در سيستم نگهداري مي شوند.

پژوهش و تحقيق:

اين قسمت وظيفه ي تحقيق در مورد ايثارگران از جمله مكان زندگي، شرايط زندگي و  تهيه ي عكس ها و خاطرات آن ها و ارسال به مركز استان و همچنين نام گذاري خيابان ها به نام شهيداني كه مادر يا پدر شهيد زندگي مي كند.

وظيفه ي بنده در اين قسمت تبديل فيلم هاي گرفته شده در مراسمات به سي دي و روتوش عكس هاي قديمي و اصلاح آن ها، چاپ و ارسال به استان بود.

 

 

و اما خلاصه اي از فعاليت هاي انجام شده در طول 6هفته در ذيل اعلام مي دارم:

هفته اول:

سرويس كليه ي كامپيوترهاي بنياد به تعداد 25 سيستم- تعمير 9عدد ماوس، يك عدد power ، صفحه كليد- آموزش مجموعه ي office و Photoshop به تعدادي ازكارمندان- تعويض 5 كامپيوتر قديمي با كامپيوترهاي پرسرعت وجديد- آموزش نرم افزار كارتابل(تحت شبكه) به كارمندان- تعويض كابل شبكه ي 6 كامپيوتر- update bios main Elight Group  –  نصب ويندوز- تعويض كابل Data monitor و تعويض ريبون پرينتر 2180 LQ.

هفته دوم:

 كار با نرم افزار جديد صدور چك توسط سيستم- تعمير ROM – CD به دليل شل شدن تسمه- شارژ كارتريج پرينتر HP (ليزري) - تعويض سوكت كابل شبكه ي يكي ازكامپيوترها به دليل شكسته شدن- نصب آنتي ويروس جديد ارسالي ازاستان ( kaspersky) بر روي كليه ي كامپيوترها- تعمير كابل دستگاه ساعت زن كاركنان.

هفته سوم:

 راه اندازي شبكه ي دولت جهت تسريع در امر نامه نگاري و صرفه جويي در مصرف كاغذ و زمان- تعويض باتري پشتيبان دو سيستم- كار با دستگاه ارسال sms از طريق كامپيوتر و نرم افزار مربوطه- كار با نرم افزار تحت شبكه ي Fox pro و نحوه ي گزارش گيري به وسيله ي آن- ترميم عكس هاي قديمي آزادگان به وسيله ي Photoshop و ظهور آن ها-اضافه نمودن يك كامپيوتر به شبكه و نصب نرم افزارهاي مربوطه.

هفته چهارم:

 كار با نرم افزار تبديل پسوند dbf (مخصوص نرم افزار Fox pro) به پسوند اجرا در Excel- تبديل 3عدد فيلم به CD – خارج نمودن مودم ازكامپيوترهاي داراي مودم-كار با نرم افزار تحت شبكه ي پذيرش (مخصوص قسمت بايگاني) و آموزش به مسئول مربوطه-نصب RW- DVD برروي سيستم هاي موردنياز- تعويض ريبون پرينتر 2180 LQ و تونر پرينتر canon.

هفته پنجم:

 تعويض ويندوز يكي از كامپيوترها به دليل bad sector هاردديسك- نصب كارت گرافيك MG 256 بر روي كامپيوتر (واحد فرهنگي) – تعويض پاور سرور با W400 power Green براي كارايي بهتر- تعويض دو monitor  قديمي و غير استاندارد با monitor هاي جديد وصفحه تخت- تعمير 2 عدد ماوس وتعويض سيم key board به دليل قطعي-تعويض 3 عدد floppy drive به دليل خرابي.

هفته ششم:

 اضافه نمودن key stone روكار به يكي از اتاق ها و متصل نمودن يك كامپيوتر جديد به شبكه و تعمير صفحه كليد- share پرينتر درهر طبقه به تعداد 3عدد-  نصب ويندوز ونرم افزارهاي مربوطه- اضافه نمودن RAM 1GB به كامپيوتر سرور هم چنين تعويض باتري پشتيبان – تعويض 5 ماوس قديمي ومعيوب با ماوس هاي ليزري- كاربا نرم افزار تحت شبكه ي مددكاري و آموزش به مسئول مربوطه- اضافه نمودن 2عدد Hub به دو واحد پركار(درمان و فرهنگي) جهت كنترل ترافيك.

 


 

فصل سوم

 

 

 

 

 

 

تحليل و بررسي آموخته ها و نتايج و پيشنهادات و منابع مورد استفاده

 

 

 

بنده در اين 6هفته با نرم افزارهاي مختلف تحت شبكه آشنا شدم و راحتي كار با اين نرم افزارها را در مقابل سيستم دستي و گردش كاغذي به وضوح مشاهده نمودم.

تجهيزات شبكه اي را كه در آموزشكده به صورت تئوري خوانده بودم را از نزديك مشاهده نمودم و كار آن ها را به خوبي فرا گرفتم. از جمله با رك، سوئيچ، روتر، مودم شبكه، داكت، كابل شبكه، چگونگي درست نمودن كابل با كلاس B ، Key stone توكار و روكار، Hub ، سخت افزار كامپيوتر و تعمير آن.

ابتدا از بنده انتقاد مي شد كه چرا به بنياد رفته ام و اين اداره براي كارآموزي مناسب نيست. اما موقعي كه شروع به فعاليت نمودم به اين نتيجه رسيدم كه دنيا چقدر درحال پيشرفت است كه اداره اي كه كامپيوتر در آن جايي نداشت الان 90% كارها با آن انجام مي شود و نياز مبرم به يك فرد آشنا به نرم افزار، سخت افزار و شبكه دارد.

خوشحالم كه توانستم به دانايي هاي خود بيفزايم و كار در يك اداره ي دولتي را تجربه كنم.

البته بايد اين را متذكر شوم كه بنده جزو خانواده هاي ايثارگر نيستم و اين اداره را براي اين انتخاب نمودم كه هم حجم كاري بالايي دارد و به دليل استراتژيك بودن و سر و كار داشتن با قشري خاص، از امكانات بسياري برخوردار است و سريعاً به روز مي شود.

در آخر مجدداً از استاد محترم كارآموزي جناب آقاي مهندس جواد موسوي، رياست محترم آموزشكده فني طبس( امام علي (ع)) و رياست محترم بنياد شهيد و امور ايثارگران شهرستان نجف آباد و همه ي عزيزاني كه مرا در طي اين دوره ياري كردند تقدير و تشكر مي نمايم.

 


مطالب مشابه :


ثبت نام دانشگاه علمی کاربردی آغاز شد .

سيستم جامع اتوماسيون صندوق رفاه دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی صندوق رفاه




آغاز ثبت نام وام شهریه نیم‌سال دوم تحصیلی 94-93

دانشگاه جامع سيستم جامع اتوماسيون صندوق رفاه اتوماسیون فاز 2 صندوق رفاه دانشجویان




ماهواره وسيستم اتوماسيون اداري دانشگاه پيام نور سیریک نصب شد

ماهواره وسيستم اتوماسيون اداری دانشگاه پیام وبلاگ کاربران سیستم جامع صندوق رفاه




چشم انداز بانكداري الكترونيكي در ايران

اي در شكل پول در سيستم هاي انتقال طرح جامع اتوماسيون صندوق مهر امام




«ياد آرز شمع مرده يادآر»

بعبارتي يكي از پيش نيازهاي اتوماسيون سيستم هاي جامع رفاه و صندوق تامين




گزارش کار آموزی رشته کامپیوتر در بنیاد شهید

سایت ثبت نام وام ازدواج صندوق مهر




رهبري وهدايت كلاس

- تهيه سيستم جامع كاركنان مدرسه بايد با نحوه اتوماسيون - اداره امور مربوط به رفاه




برچسب :