یک خبر از آبادان

نگاهی به معضل لغو پروازها در آبادان سایه تلخ بی‌تدبیری بر سر پرواز آبادان   

خبرگزاری فارس: امروز از فرودگاه بزرگ و با قدمت آبادان تنها نامی باقی مانده و انجام پروازهای کنونی را هرگز نمی‌توان با آن روزگار و پروازهای روزانه‌اش در گذشته مقایسه کرد.

خبرگزاری فارس: سایه تلخ بی‌تدبیری بر سر پرواز آبادان  به گزارش خبرگزاری فارس از آبادان، نخستین فرودگاه بین‌المللی ایران، فرودگاه شهر آبادان در استان خوزستان است؛ این فرودگاه یکی از قدیمی‌ترین فرودگاه‌های ایران و تا پیش از جنگ ایران و عراق یکی از بزرگ‌ترین و مجهزترین فرودگاه‌های کشور بوده ‌است.

این فرودگاه پیش از انقلاب بین‌المللی بود و پروازهای خارجی بسیار فعالی را پوشش می‌داد اما امروز ظاهراً تنها نامی از آن به جا مانده و بسیار کم‌پرواز شده و در پروازهای کنسلی پرسابقه شده است.

*نگاهی به نوستالژی فرودگاه بین‌المللی آبادان

جالب است فرودگاهی که متفقین در جنگ جهانی دوم از آن برای تعمیر و سوخت‌رسانی هواپیماهای خود استفاده کردند امروز در فراهم کردن پروازهای داخلی خود نیز دچار مشکل می‌شود!

این فرودگاه در سال 1320 توسط شرکت ملی نفت ایران و به دلیل وجود پالایشگاه احداث شد و با رونق گرفتن آبادان و خرمشهر فرودگاه نیز توسعه یافت تا جایی که نخستین پروازهای خارجی از مهرآباد و سپس آبادان در نیمه دوم سال 1328 آغاز شد؛ در سال 1346 فرودگاه اصلی و فعلی آبادان در مساحتی حدود 372.66 هکتار ساخته و سه سال بعد از سوی شرکت ملی نفت ایران به سازمان هواپیمایی واگذار شد.

این فرودگاه در ضلع شرقی جزیره آبادان از شرق و جنوب به شهر آبادان، از شمال به خرمشهر و از غرب به رودخانه اروند و مرز عراق منتهی می‌شود.

فرودگاه آبادان به‌عنوان فرودگاه کمکی و احتیاطی فرودگاه مهرآباد برای پروازهای خارجی بوده و هرگاه به دلایلی جوی و سایر عوامل، پروازی قادر به نشستن در فرودگاه مهرآباد نبود از فرودگاه آبادان برای فرود استفاده می‌شد.

*فرودگاه آبادان قابل قیاس با گذشته نیست

درست است که امروز گاه و بی‌گاه پروازهای بین‌المللی از فراز این فرودگاه عبور می‌کنند اما باز هم ساکنان شهرستان آبادان امید دارند روزی را شاهد رونق گذشته و روزافزون پروازهای داخلی و خارجی در آن باشند.

امروز از فرودگاه بزرگ و با قدمت آبادان تنها نامی باقی مانده و انجام پروازهای کنونی را هرگز نمی‌توان با آن روزگار و پروازهای روزانه‌اش در گذشته مقایسه کرد.

برخلاف برخی نظرها مبنی بر پایین بودن ضریب اطمینان و عدم امنیت به‌خاطر همجواری با مرز عراق در شرایط کنونی، این وضعیت یک فرصت است که در صورت فراهم شدن امکانات و سرعت بخشیدن به فعالیت‌ها و سرمایه گذاری در منطقه می‌توان شرایطی بسیار متعالی را برای فرودگاه بین‌المللی آبادان به همراه داشت.

وجود پالایشگاه، پتروشیمی، منطقه آزاد اروند، گمرک و ظرفیت‌های بالای اجتماعی، اقتصادی و تجاری می‌تواند انگیزه‌ای برای فعال شدن دوباره و مجدد این فرودگاه در شهر لاله‌‌ها باشد.

*ظرفیت‌های بالای فرودگاه آبادان

فرودگاه آبادان به‌واسطه دسترسی به دو بندر تجاری آبادان و خرمشهر، راه‌آهن خرمشهر در فاصله کمتر از 10 کیلومتر و دو بزرگراه به سمت اهواز و بندر ماهشهر، موقعیت مناسبی برای ایجاد کارگو ترمینال فراهم کرده و از نظر موقعیت جغرافیایی در خاورمیانه می‌تواند بزرگترین و فعال‌ترین کارگو ترمینال کشور را داشته باشد چرا که استان خوزستان کالاهای تجاری به خصوص فراورده‌های شیلاتی، صیفی‌جات، سبزیجات، علوفه و فراورده‌های دامی و صنعتی زیادی دارد که کشورهای مصرف کننده همسایه خوزه خلیج فارس استقبال خوبی از آن می‌کنند.

می‌توان با تنظیم برنامه‌های پروازی همانند گذشته شاهد حضور مسافران و پروازهای بیشتر از کشورهای خلیج بوده و حتی پروازهای حجاج از این منطقه بود همچنین می‌توان با برنامه‌ریزی مؤثر، ایستگاه سوخت‌گیری هواپیماهای خارجی را همانند سال‌های پیش از جنگ تحمیلی که درآمد خوبی برای فرودگاه داشت را فعال کرده و با این روند انگیزه جذب سرمایه گذاران و مردم کشورهای همجوار در استفاده از فرودگاه آبادان را مضاعف کرد.

توجه به افزایش پروازهای این فرودگاه قطعاً سبب رشد بیشتر تجاری و اقتصادی فرودگاه بین‌المللی و استان خوزستان می‌شد که مسئولان امر بیش از پیش باید به آن توجه داشته باشند.

*انجام پروازها از فرودگاه اهواز

با وجود اینکه چندین خبر مبنی بر «افزایش تعداد پروازها در فرودگاه» آبادان انعکاس داده شده اما شهروندان و حتی مسافران کوچکترین پیشرفتی را در این خصوص شاهد نبوده‌اند.

پروازهای داخلی به پایتخت نیز در این روزها با وجود هوای مساعد و نبود حتی کوچک‌ترین ذره‌ای گرد و غبار و باد و باران به دلایلی نامعلوم لغو می‌شود و مسافران را وادار به عزیمت به مرکز استان، اهواز و فرودگاه این شهر می‌کند.

این مسئله به‌ویژه در فصل تابستان و گرم سال که اوج سفرهای تابستانی بود اوج گرفته و به‌ویژه مقصد مشهد و تهران را شامل می‌شد، به همین دلیل بسیاری از مسافران مقصد آبادان از فرودگاه اهواز تردد هوایی خود را انجام داده و علاوه بر تحمل خطرات، مصائب و سختی‌های راه، هزینه مسیر را نیز متحمل می‌شدند.

با لغو مداوم پروازها، هجوم مسافران به یک روز و یا پرواز خاص منجر شده و ازدحام و ترافیک دفاتر فروش بلیط هواپیمایی را در بر می‌گیرد.

با تقویت پروازهای این فرودگاه می‌توان زمینه پرواز حجاج آبادان، خرمشهر، شادگان و حومه را از این فرودگاه به آسانی فراهم کرد و با این روند موجبات رشد و توسعه مضاعف منطقه را رقم زد.

باشد که شود روزی چون گذشته پرروزی!

--------------

مریم خبازی


مطالب مشابه :


فرودگاه بین المللی اهواز

فرودگاه بین المللی اهواز برنامه چهل چشمه بین المللی اهواز. پروازهای داخلی و




پروازها از فرودگاه بین المللی اهواز از سرگرفته شد

اطلاع رسانی اخبار داخلی در فرودگاه اهواز از ساعت 14روز پروازهای بعداز ظهر




یک خبر از آبادان

در فراهم کردن پروازهای داخلی خود برنامه‌های پروازی از فرودگاه اهواز.




اخباری از فرودگاه بین المللی مشهد

اهواز 1400 است و با برنامه ریزی های ترمینال پروازهای داخلی فرودگاه بین المللی




افزایش 67 درصدی پروازهای فرودگاه سبزوار در اردیبهشت 92 نسبت به فرودین ماه

افزایش 67 درصدی پروازهای فرودگاه سبزوار اصفهان و اهواز ، را و برنامه ریزی




امید که وعده سر خرمن ندهند ؛ وعده استاندار مبنی بر افتتاح فرودگاه در یک سال آینده

فضای داخلی ترمینال فرودگاه ترمینال پروازهای فرودگاه اهواز از مجهز




برچسب :