جاذبه های اردیبهشت ماه

1- لاله واژگون: در ناحیه ای کوهستانی و تپه ماهوری با دامنه ارتفاعی 2540 تا 3240 متر در نزدیکی رودخانه کارون و شهر فارسان در استان چهار محال بختیاری یکی از بهترین زیستگاه های لاله واقع شده است. لاله واژگون گیاهی چند ساله با گل های بسیار زیبا از خانواده سوسن است. این منطقه در سال 1375 به عنوان اثر طبیعی ملی شناخته شده است.

2- اکو-موزه سراوان: موزه های باز یا اکو-موزه ها مجموعه ای از معماری و طبیعت اند که زندگی واقعی مردم روستایی را نیز به طور کامل در خود جای داده اند . طرح ساخت نخستین موزه باز یا موزه میراث روستایی برای نخستین بار در سراوان گیلان مطرح و آغاز شد. برای این موزه ها ، نمونه های منحصر به فرد معماری یک منطقه شناسایی و اجزای آن توسط کارشناسان سازه و معماری جدا می شوند و با استفاده از روش های سنتی مونتاژ می شوند . تمام نمونه های اولیه که محل زندگی روستاییان بوده بازسازی می شود.

3- جنگل وارش کیاشهر: این منطقه بخشی از پارک ملی دریایی بوجاق به شمار می آید که جزو مناطقی با جاذبه طبیعی بالا می باشد چرا که سه اکوسیستم دریا، تالاب و جنگل در این منطقه در کنار یکدیگر قرار گرفته اند.
تالاب بندر کیاشهر و دهانه سفید رود از نوع کولاب ساحلی (coastal lagoon) است. آب تالاب بوسیله سیلاب های محلی تامین می شود. این تالاب 1700 کیلومتر مربع وسعت دارد. با بررسی ها معلوم شد که دلتای سفید رود ثابت نبوده است و این رود دلتای خود را در زمانهای مختلف در مناطق مختلف تغییر داده است. تاکنون پرندگانی آبزی و کنار آبزی فراوانی از این تالاب گزارش شده که معروف ترین آنها غاز های مهاجر هستند.

کیاشهر

کیاشهر

4- خاریدون: منطقه خاریدون، منطقه ای است با جاذبه های طبیعی بسیار زیاد در کنار شهر توریستی سی سخت واقع در دامنه های غربی سربه فلک کشیده کوههای دنا (منطقه حفاظت شده دنا) . اکوسیستم طبیعی این منطقه جنگلهای بسیار متراکم متشکل از درختان بلوط که در جنوب کشور مشابه آن تقریبا دیده نمی شود.

خاریدون

خاریدون

5- دریاچه مارمیشو: استان آذربایجان غربی با برخورداری از تمدنی کهن و آثار غنی تاریخی و جاذبه های متعدد فرهنگی، طبیعی، هوای ملایم و سالم، رودها و چشمه های پر آب، تاکستانها و باغهای پر از میوه، دریاچه های نیلگون و ... زمینه مناسبی برای جذب مسافران و جهانگردان داخلی و خارجی را فراهم نموده است. دریاچه مارمیشو در استان آذربایجان غربی واقع شده است.این دریاچه در میان کوههای مجاور ایران و ترکیه و در حدود 45 کیلومتری غرب شهرستان ارومیه دریاچه ای طبیعی به وسعت تقریبی 5 هکتار وجود دارد که از دامنه ها و چشمه های اطراف تشکیل شده است. در این دریاچه انواع آبزیان از جمله ماهی قزل آلا وجود دارد و محل بسیار مناسبی برای صید ماهی و گذراندن اوقات فراغت گردشگران و دوستداران طبیعت است.

6- تالاب قوریگل: این تالاب در 45 کیلومتری جنوب شرقی تبریز در کنار بزرگراه تهران تبریز در آذربایجان شرقی قرار دارد. از نظر مراحل توالی بومشناختی این تالاب پر غذا (Eutrophic) بوده و منبع تامین آب آن نزولات آسمانی، چشمه و جریانهای کوچک آب بعد از ذوب برفها است. تاکنون 132 گونه پرنده در این تالاب و حواشی آن مشاهده شده اند. این تعداد حدود 25 درصد گونه های پرندگان ایران را تشکیل می دهد. در حدود 93 درصد گونه های پرندگان این تالاب مهاجر هستند. حدود 36 گونه در تالاب و حواشی آن جوجه آوری دارند.

تالاب قوریگل

7- شقایق های پارک ملی خجیر: منطقه ای است کوهستانی و تپه ماهوری با دامنه ارتفاعی 1300 تا 2100 متر در استان تهران که رود جاجرود در آن جاری است. این منطقه در سال 1361 با مساحتی برابر با 9971 هکتار به پارک ملی ارتقاء یافت. تنوع بسیار زیاد پارک، ویژگی اصلی آن به شمار می رود. در روزگارانی نه چندان دور در اریبهشت ماه این منطقه به همراه منطقه سرخه حصار سرشار از شقایق می شد اما چیدن آنها توسط مردم و گردشگران، شرایط را به گونه ای تغییر داد که امروز برای مشاهده چند گل شقایق باید مدتی را در پارک جستجو کرد. در واقع شقایق های خجیر جزو گلهای وحشی خود رو می باشد که متاسفانه به خاطر تخریب های انسانی دستخوش تغییرات بسیاری شده است.

شقایق های پارک ملی خجیر

8- طرقه کوهی: این پرنده که در مناطق باز و سنگلاخ و یا بین درختان، در نواحی کوهستانی زاد و ولد می کند به طور کلی پرنده ای است که تابستانها از پراکندگی نسبتا فراوانی برخوردار است. معمولا این پرنده با حرکت شیرجه مانند از محلی که نشسته است دور می شود و خود را بین سنگها پنهان می کند.

طرقه کوهی

9- فعالیت جوندگان: جوندگان بعد از چند ماه خواب زمستانی عموما در این روز های سال به فعالیت شدید مشغولند و با توجه به کاهش شدید وزن به جمع آوری گیاهان، دانه ها و مواد غذایی که این روز ها به فراوانی یافت می شوند مشغولند.

 10- زاد آوری اگرت ها: اردیبهشت ماه زمان زاد آوری اگرت ساحلی، اگرت سفید بزرگ و سایر گونه های کنار آبزی در اکثر نقاط ایران است. پژوهشگران با سرکشی مداوم و ثبت وقایعی که برای تخم ها پیش می آید، سعی بر بهتر شناختن این گونه های زیبا دارند. منطقه حفاظت شده حرا مابین جزیره قشم و منطقه خمیر از بهترین مناطق مشاهده این رفتار در این فصل سال است.

 زاد آوری اگرت ها

زاد آوری اگرت ها

منبع : سايت طرح سرزمين


مطالب مشابه :


طرقه, تغذیه طرقه, نگهداری طرقه

فروش,تهیه,مشاوره طرحهای 09306131008 - طرقه, تغذیه طرقه, انواع صید,ساخت تور شکار حیوان,




مبلغ جریمه شكار و صید غیرمجاز جانوران وحشي ايران.

فروش,تهیه,مشاوره طرحهای 09306131008 - مبلغ جریمه شكار و صید غیرمجاز جانوران وحشي ايران. - طرح های




جاذبه های اردیبهشت ماه

آبزیان از جمله ماهی قزل آلا وجود دارد و محل بسیار مناسبی برای صید ماهی و 8- طرقه کوهی: این




مطلب ارسالی در مورد سهره از جناب آقای فرهنگ

صید سهره در استان فارس با توجه به علاقه مردم و نیاز بازار عکسهای جوجه طرقه ارسالی از




جغرافی

اهالی بومی جزیره از طریق ماهیگیری و صید میگو و کشاورزی سوک سرسیاه ، طرقه بنفش ، طرقه




برچسب :