Chevrolet Camaro ZL1 2013

تست فني و آزمايش اولين شورولت كامارو ZL1  كانورتيبل 2013 وارد شده به كشور

تست اولين كامارو ZL1 وارد شده به ايران در منطقه آزاد ارس

بي رحم و درنده ...

در طول 46 سال گذشته كامارو يك اتومبيل زيبا و پر سرعت بوده كه دل بسياري از ماشين دوستان را برده است و خودرويي نبوده كه به راحتي بتوان از كنار آن گذشت . تا كنون 6 نسل از كامارو ارائه شده ولي در ششمين نسل شاهد مدلي قدرتمند به نام ZL1 بوديم . خودرو سازان همواره با ساخت خودرو هاي غل چماق و سريع سعي در به نمايش گذاشتن قدرت و تكنولوژي خود بوده اند به طوري كه در ساليان نزديك نيسان با ارائه مدل افسانه اي GT_R ملقب به گودزيلا ، لكسس با ارائه مدل فوق سريع LFA ملقب به مونزا ، فورد با معرفي مدل هاي جديد اسب وحشي خود به نام شلبي و برند هاي لوكس مانند فراري ، مك لارن و پورشه با ارائه مدل هايي خاص همچون لافراري ،P1 و 918 سعي داشتند قدرت خود را به رخ حريفان بكشند در اين بين شورولت با رونمايي از مدل كانورتيبل كامارو ZL1 سريع ترين خودروي روباز تاريخ خود را به بازار ارائه كرد و به جز شلبي حريفان فوق لوكس خود همانند استون مارتين DB9 ولانت ، مرسدس بنز SL63 AMG و پورشه 911 توربو S را به مبارزه دعوت كرد . امروز در منطقه آزاد تجاري _ صنعتي ارس اولين كامارو ZL1 ايران از روي خودروبر به زمين نشست و پس از چند روز با همكاري شركت وارد كننده زمينه تست اين ابر خودروي آمريكايي فراهم شد . در همين جا ، جا دارد از دوست عزيزم حامد يزداني و شركت استقلال تجارت ارس كه اولين كاماروي ZL1 را وارد كشور كردند و آن را براي تست در اختيار گروه تست و آزمايش هفته نامه خودرو امروز قرار دادند كمال تشكر و قدر داني را داشته باشيم .

ZL1 چگونه وارد ايران شد ؟

به گفته شركت وارد كننده پس از با خبر شدن از وجود يك دستگاه كامارو ZL1 كانورتيبل صفر كيلومتر در نمايندگي امارات شورولت ( السيارات القندي ) با دادن بيعانيه اي اين خودرو را براي وارد كردن به ايران رزرو كرديم و پس از چند روز به همراه چند دستگاه خودروي ديگر از جماه فورد ماستنگ و تويوتا پرادو وارد خاك ايران شد و به سرعت هم توسط يكي از ماشين بازان اصيل تبريز به قيمت 78 هزار دلار خريداري شد .

زيبا ، جذاب ، خشن ( طراحي خارجي )

شايد يك فرد عادي فرق كامارو Zl1 را با مدل هاي SS و RS درك نكند چون تغييرات به صورت دقيق و با هدف ايجاد اروديناميك صورت گرفته اند . بارزترين تغييراتي كه در طراحي خارجي كامارو ZL1 نسبت به نمونه استاندارد صورت گرفته عبارتند از جلو پنجره اي جديد در نماي جلو ، در پوش آلومينيومي موتور با خروجي هاي يك پارچه هوا كه در قسمت برآمده خود متشكل است از يك بخش مياني نمادين و خوفناك كه از جنس فيبر كربن و به رنگ مشكي ساخته شده است . لبه سياه رنگي كه از ورودي هاي هواي زيرين سپر جلو اغاز شده و با گذر از ركاب هاي جانبي به زير سپر عقب رسيده و ظاهر خودرو را بيش از پيش عضلاني جلوه داده است يك جفت لوله اگزوز دوبل هم از زير اين قسمت بيرون آمده است كه صداي مهيب اين خودرو را به بيرون هدايت مي كنند . رينگ هاي 20 اينچي پنج پره به رنگ مشكي با طراحي جديد و تاير هاي پهن 245.45 در جلو و 275.40 در عقب از جمله تغييرات مهم طراحي خارجي ZL1 هستند .

كارايي ايروديناميكي ZL1 در تونل باد مثال زدني است ، مهندسين آيروديناميك شورولت با توجه ويژه به نحوه گذشتن جريان هوا از اطراف بدنه خودرو و بازنگري در بسياري از بخش هاي بدنه نظير سپر جلو ، اسپويلر جلو ، ركاب هاي حد فاصل چرخ هاي جلو و عقب و استفاده گسترده از صفحات و كانال هاي مختلف در بخش زيرين اتاق توانسته اند ميزان قابل توجهي نيروي رو به پايين در سرعت هاي بالا به دست اورند .

بر اساس اين اطلاعات در سرعت حدود 241 كيلومتر در ساعت ، نيروي رو به پاييني ( Down Force ) برابر با 65 پوند بر روي بدنه خودرو اعمال مي شود و چشبندگي لاستيك ها را افزايش مي دهد . شايد اين عدد چندان زياد به نظر نرسد اما بايد بدانيد برادر كوچكتر ZL1 يعني كامارو SS در چنين سرعتي با نيروي ليفت 200 پوندي دست و پنجه نرم مي كند به عبارتي ديگر بخش انتهايي كامارو SS در سرعت هاي بالا در حدود 100 كيلوگرم سبك تر و اين مهم به شدت بر پايداري خودرو در سرعت هاي بالا تاثير منفي مي گذارد . در حالي كه اين مشكل در ZL1 كاملا رفع شده و حتي در حدود 32 كيلوگرم نيروي رو به پايين چسبندگي چرخ ها را به مسير افزايش مي دهد .

اقاي اِد ولبورن نايب رئيس طراحي جهاني اين كمپاني مي گويد : همه چيز درباره طراحي ZL1، مخصوصا ايروديناميك آن مستقيما به فناوري و عملكرد فني آن ارتباط دارد . هدف طراحان ما اين بوده كه نشان دهند تلفيق طراحي كاربرد _ محور با فرم هايي كه به زيبايي شكل گرفته اند موجب خلق شخصيتي قدرتمند و با ابهت مي شود .

حرفه اي تر از قبل ( طراحي داخلي )

نماي داخل كامارو ZL1 نسبت به برادران كوچكتر خود كامارو RS و SS تغييرات ان چناني نداشته ولي با تغييرات جزئي نسبت به آن ها تكميل تر شده است و براي يك رانندگي حرفه اي مناسب تر . فرمان همانند قبل سه شاخه بوده ولي با روكشي از نوع جر و با لوگوي ZL1 تكميل شده است كيلومتر شمار كه تا سرعت 330 كيلومتر در ساعت درج شده است به همراه دور شمار موتور همانند قبل در دو قاب مستطيلي قرار گرفته اند . صندلي ها تمت چرمي هستند و از نوع مسابقه اي و بدون را به خوبي در بر مي گيرند . بر روي داشبورد نيز از چرم استفاده شده است و حاصل كار زيبا و لوكس شده است . چهار نشان دهنده عقربه اي در چهار مستطيل در جلوي دنده قرار دارند كه به طور اختصاصي براي Zl1 طراحي و ساخته شده اند . صفحه نمايشگر لمسي .... اينچي به همراه راديو و DVD Player و پورث USB در كنار GPS از جمله امكانات داخي كامارو ZL1 محسوب مي شوند . سيستم صوتي حرفه اي Boston Acoustic با 9 اسپيكر لذت رانندگي با اين خودرو را بيشتر مي كند . سقف برزنتي خودرو بعد از آزاد كردن ضامن به وسيله دكمه اي كه در بالاي آيينه قرار دارد ظرف مدت 18 ثانيه باز و بسته خواهد شد . 

اژده هاي خفته ( پيشرانه و تكنولوژي هايش )

زير در پوش موتور ، پيشرانه اي زيبا با پوسته قرمز كه نوشته هاي سوپرشارژر روي ان حك شده است دل ربايي مي كند . اين پيشرانه داراي هشت سيلندر با آرايش وي و با زاويه نود درجه است و LSA نام دارد در واقع همان موتور 6.2 ليتري ( 6162 سي سي ) مورد استفاده در كامارو SS است با اين تفاوت كه به جاي توربو شارژر از سوپر شارژر براي تقويت بهره مي برد . همين امر باعث مي شود تا حداكثر قدرت آن به 580 اسب بخار در دور دور موتور 6100 RPM برسد و حداكثر گشتاورش به مرز 754 نيوتن متر در دور موتور 3800 RPM  برسد . بازده قدرت 94.1 اسب بخار و بازده گشتاور 122.3 نيوتن متر در ازاي هر ليتر از حجم پيشرانه است .

چنانچه گفته شد شورلت براي ساخت موتور Zl1 از سيستم پرخوراني سوپر شارژر بهره مي برد . شورولت تمام وظايف ساخت و طراحي سوپر شارژر هاي zl1 به شركت Eaton سپرده است . قطر و كورس سيلندر هاي اين خودرو به ترتيب 103.25 و 92 ميليمتر هستند نسبت قطر به كورس در اين اتومبيل 1.12 مي باشد . به صورت تئوري مي توان حساب كرد كه حجم هر كدام از سيلندر ها 770.25 سي سي خواهد بود اين اعداد ضريب تراكم را به 9.1 بر يك مي رسانند . پيشرانه با اين قدرت و كشش بدون ترديد داراي گرمايي وحشتناك خواهد بود به همين دليل نسب يك اينتر كولر منتقي به نظر مي رسد . وظيفه انتقال نيرو را نيز يك جعبه دنده شش سرعته اتوماتيك از نوع دو كلاجه بر عهده دارد . اما سيستم تعليق ZL1 مثال زدني است اين سيستم كه از برند MagneRide است هم مي تواند در حالت نرم و لوكس باشد و هم در حالت اسپرت با فنر بندي خشك . در كل پنج حالت يا Mode  براي آن طراحي شده است . حالت اول زماني كه جاده ليز و لغزنده است ، حالت دوم براي جاده هاي خشك ، حالت سوم براي اسپرت سطح اول ، حالت چهارم براي اسپرت سطح دوم و حالت پنجم براي پيست . در حالت اخر هيچ كدام از سيستم هاي اتوماتيك پايداري روشن نيستند و مخصوص رانندگان حرفه اي طراحي شده است .

اما اين غول سريع چگونه از حركت خود باز مي ايستد ؟ ترمز هاي قوي برمبو پاسخگوي نياز هاي شما در تمام جاده هاي دنيا هستند . برمبو در اين خودرو براي چرخ هاي جلو از ديسك هاي 370 ميليمتري و در چرخ هاي عقب از ديسك هاي 365 ميليمتري استفاده كرده است . طول ، عرض و ارتفاع كامارو Zl1 به ترتيب برابر 4836 ، 1918 و 1370 ميليمتر است و فاصله دو محورش از هم 2852 ميليمتر مي باشد به اين ترتيب نسبت طول خودرو به فاصله محوري 1.7 است . Zl1 با اين هيكل بزرگش فقط 1800 كيلوگرم وزن دارد و در هر 4.5 كيلومتر يك ليتر بنزين مي سوزاند و ظرفيت باك سوختش 72 ليتر است .

 

آزمايش رانندگي

در لحظه اول با توجه به پنج حالته بودن سيستم تعليق خودرو رانندگي با آن كمي سخت به نظر مي رسد اما در طول رانندگي شاهدي عملكردي كاملا برعكس خواهيم بود . از همان لحظه استارت صداي پيشرانه قدرتمندش كمي ترس را در وجود ما مي انداخت به طوري كه افراد حاظر در كنار خودرو كمي فاصله گرفتند . با سرعت كم از آن حوالي دور مي شويم و در خيابان كمي به پدال گاز فشار مي دهيم با اينكه سيستم تعليق در حالت اول قرار داشت ولي عقب خودرو به شدت نا پايدار بود و رانندگي را كمي سخت مي كرد . رانندگي با اين خودرو در داخل شهر بسيار سخت است شتاب بالاي خودرو در كنار عطش سرعتش رانندگي در ترافيك را دو چندان سخت مي كند خودرو را سريعا به محل آرامي برده و تصميم به گرفتن شتاب صفر تا صد مي كنيم . شتاب صفر تا صد رسمي اين خودرو كه از طرف كمپاني سازنده اعلام شده 3.9 ثانيه مي باشد ولي روز آزمايش وزش شديد باد اين امكان را به ما نداد و بهترين زمان ما 4.8 ثانيه ثبت شد . خودرو همچنان مي غريد و حركت مي كرد به راحتي اعداد 160 و 180 را طي مي كرد پس از سرعت 100 كيلومتر در ساعت فقط در 8 ثانيه خودرو به كمك ترمز هاي قوي برمبو متوقف مي شد . سيستم تعليق را در حالت سوم قرار مي دهيم تا لذت سواري را با Zl1 دو چندان احساس كنيم . رانندگي در اين حالت كمي سخت مي شود و عقب خودرو به شدت مي لغزد در ميادين اگر كمي تجربه به همراهمان نباشد قطعا با موانع برخورد مي كنيم . در حالت چهارم نيز پس از قرار دادن سيستم اتفاق خاصي نمي افتد و ديگر هيچ كدام از سيستم هاي كششي كار نمي كنند و كار به مراتب سخت تري را پيش روي ما ميگذارد . البته براي سبقت گرفتن و لاي بازي بهترين وضعيت ، حالت اول است كه خودرو كاملا پايدار است . با باز كردن سقف برزنتي رانندگي با سقف باز را هم تجربه مي كنيم . به دليل وزش باد شديد رانندگي با سقف باز در سرعت هاي بالاي 150 كيلومتر در ساعت سخت مي شود و اگر به شكل و شمايل و وضعيت ظاهري و موي خود اهميت مي دهيد بيشتر به فكر باز كردن سقف خودرو نباشيد كه اين امر به شدت شما را دچار مشكل مي كند . در كل اگر مي خواهيد خودرويي قدرتمند تر از لامبورگيني گالاردو 560 اسب بخاري ، لوكس تر از ماستنگ شلبي GT500 و ارزان تر از استون مارتين DB9 ولانت برانيد شورولت كامارو ZL1 بهترين گزينه براي شما محسوب مي شود .

نوشته و آزمايش : سجاد روشن دل مقدم

عكس : رضا وكيلي

با تشکر از شرکت استقلال تجارت ارس
یزدانی : 09141160526

ZL1_1_.jpg

ZL1_2_.jpg

ZL1_3_.jpg

ZL1_4_.jpg

ZL1_5_.jpg

ZL1_6_.jpg

ZL1_7_.jpg

ZL1_8_.jpg

ZL1_9_.jpg

ZL1_10_.jpg

ZL1_11_.jpg

ZL1_12_.jpg

ZL1_13_.jpg

ZL1_14_.jpg

ZL1_15_.jpg

ZL1_16_.jpg

ZL1_17_.jpg

ZL1_18_.jpg

ZL1_19_.jpg

ZL1_20_.jpg

ZL1_21_.jpg

ZL1_22_.jpg

ZL1_23_.jpg

جدول مشخصات فني شورولت كامارو ZL1

نوع موتور و آرايش

8 سيلندر وي شكل LSA

حجم موتور( سي سي )

6162

قدرت( اسب بخار / دور در دقيقه )

580/6100

گشتاور(نيوتن متر/ دور در دقيقه )

754/3800

شتاب صفر تا صد رسمي ( ثانيه )

3.9

شتاب صفر تا صد تست ( ثانيه )

4.8

حداكثر سرعت ( كيلومتر بر ساعت )

288

طول / عرض / ارتفاع ( ميليمتر )

4836/1918/1370

فاصله بين دو محور ( ميليمتر )

2852

مصرف سوخت در هر100كيلومتر( ليتر )

17

ظرفيت مخزن سوخت ( ليتر )

72

وزن ( كيلوگرم )

1800

قيمت در ارس ( دلار )

78000

مهم ترين رقيب : فورد ماستنگ شلبي GT500 كانورتيبل

نوع موتور

8 سيلندر وي شكل

حجم موتور

5.8

قدرت ( اسب بخار )

662

گشتاور ( نيوتن متر )

856

قيمت در ارس ( دلار )

76000


مطالب مشابه :


Chevrolet Camaro ZL1 2013

با تشکر از شرکت استقلال تجارت ارس یزدانی : 09141160526. جدول مشخصات فني شورولت كامارو zl1




تجلیل از صنعتگران و اصناف منطقه آزاد ارس

عرب باغی استقلال سیاسی نمونه ارس بوده است. اسامی شرکت های ارس، آیچین تجارت ارس




جلفا- نخجوان- ايغدير؛ گزينه جديد ترانزيتي منطقه آزاد ارس

اجتماعي اقتصادي موجب شده است تا اين فعاليت از ارکان اصلي اقتصاد و تجارت شرکت ‌ها، اخذ




برچسب :