معرفی رشته زیست شناسی در مقطع ارشد– گرایش زیست دریا

هدف:

گرایش زیست دریا به بررسی و مطالعه خواص محیط آبی، بیولوژی آبزیان و فعالیت های آبزی پروری می پردازد. یعنی برخلاف دو گرایش علوم جانوری و علوم گیاهی که در آنها بیشتر موجودات خشکی زی مطالعه می شوند این گرایش جانوران و گیاهان آبزی را بررسی و مطالعه می کند.

گرایش زیست دریا علاوه بر بررسی فیزیولوژی آبزیان به مطالعه اکولوژی دریا یعنی بررسی آلودگی آب دریا و تاثیر آن بر محیط دریا می پردازد.

ماهیت:

“دنیای زیر آبها دنیای بسیار اعجاب آور و شگفت انگیزی است. دنیایی که در آن بزرگترین جانور کره زمین یعنی نهنگ زندگی می کند. موجودی که گاه تا ۱۵ تن وزن و ۲۷ متر طول دارد. همچنین خطرناکترین، باهوشترین، زیباترین و بی آزارترین جانوران کره زمین در همین محیط پررمز و راز حضور دارند.”

گرایش های مقطع لیسانس:

این گرایش، خود یکی از ۵ گرایش رشته زیست شناسی است.

آینده شغلی، بازار کار، درآمد:

“اگر دانشجوی زیست دریا بخواهد شغلی در ارتباط با رشته تحصیلش پیدا کند، باید توجه داشته باشد که فرصت های شغلی این گرایش بیشتر در نواحی ساحلی کشور مثل استان گیلان، مازندران و خلیج فارس وجود دارد.

علی رغم این که مراکز پزشکی معتقدند مصرف آبزیان نسبت به سایر مواد پروتئینی از مزیت های فراوانی برخوردار است و حتی آن را “غذای سلامتی” می نامند، اما این مواد در کشور ما مورد استقبال قرار نگرفته است. چرا که از یک سو مردم به درستی مواد غذایی دریایی را نمی شناسند و از سوی دیگر این دسته از مواد غذایی گران می باشند.

در این میان فارغ التحصیلان گرایش زیست دریا با فعالیت در مراکز پرورش ماهی و همچنین تحقیق بر روی ارزش مواد غذایی دریایی و انتشار این تحقیقات در رسانه های گروهی می توانند نقش موثری در کاهش موانع فوق داشته باشند.

“با توجه به این که صنعت آبزی پروری و استفاده از منابع آبی در برنامه توسعه اقتصادی دولت جای خاصی را به خود اختصاص داده است، امید است که کارشناسان زیست دریا بتوانند در زمینه های فوق مشغول به کار گردند.”

وی همچنین در مورد تفاوت فرصت های شغلی این رشته با مهندسی شیلات می گوید:

“دانشجوی رشته شیلات تکنیک و فن تکثیر و پرورش ماهی را آموزش می بیند و در همین زمینه فعالیت می کند. در حالی که دانشجوی زیست دریا بیشتر به بررسی خصوصیات موجودات دریایی به عنوان یک موجود زنده و ویژگی های تولید مثل آنها می پردازد و از سوی دیگر آبزی پروری تنها بخشی از مطالعات و در نتیجه فعالیت های یک دانشجوی زیست دریا است و دانشجوی این گرایش در کل به مطالعه محیط آب و جانداران آن می پردازد.”

سارا سمیعی دانشجوی زیست دریای دانشگاه شهید بهشتی نیز در مورد فرصت های شغلی فارغ التحصیل این گرایش می گوید:

“علاوه بر کار در شیلات فارغ التحصیلان این گرایش می توانند در حفظ بعضی از گونه های آبزیان که در حال انقراض هستند مثل ماهی ازون برون و یا ماهی سفید کار بکنند و مهمتر از همه این که ما باید به یاری کارشناسان زیست دریا یک اطلس دقیق در مورد گونه های آبزیان موجود در آبهای کشورمان تهیه کنیم تا از گونه ها و در واقع منابع دریایی موجود در کشورمان باخبر شویم، کاری که تاکنون انجام نگرفته است و به همین دلیل ما حتی نمی دانیم که در خلیج فارس چند گونه آبزی وجود دارد. در حالی که ایالت کوچکی مثل دبی تمام گونه های آبزی موجود در منطقه را مشخص نموده و نامگذاری کرده است.

ظرفیت پذیرش کل و گرایش مختلف:

طی سه سال تحصیلی ۷۶ تا ۷۸ بطور متوسط در هر سال ۱۱۶ دانشجو در این گرایش پذیرفته شده اند. ضمناً گرایش زیست دریا در ایران تا مقطع دکترا تدریس می شود.

علاقمندیها: گرایش زیست دریا مثل سایر گرایشهای زیست شناسی جزو علوم پایه محسوب می شود و در واقع هدف این گرایش تربیت کارشناسان و محققان زیست دریا است، افرادی که باید عاشق کشف حقایق پدیده های طبیعی باشند. چون شاید بتوان در رشته هایی که جنبه فنی یا اجرایی دارند بدون عشق و علاقه بسیار موفق گردید و حتی شغلی نیز در همان زمینه پیدا کرد اما یک محقق نمی تواند بدون عشق و علاقه ای وافر با دشواری های کارهای تحقیقاتی دست و پنجه نرم کند و در نهایت موفق گردد.

آشنایی با بعضی از مهارت های جنبی مثل غواصی و عکاسی و فیلمبرداری در زیر آب می تواند موفقیت دانشجوی این رشته بخصوص در سطوح کارشناسی ارشد و دکترا نفش موثری داشته باشد.

نکات تکمیلی:

“با ۱۷ واحد تخصصی نمی توان دانشجویان گرایش زیست دریا را با دنیای آب آشنا ساخت. چون هم جانورانی که در این محیط زندگی می کنند، ویژگی های خاص خود را دارند و هم برای شناخت محیط آب باید کتب تخصصی بیشتری را مطالعه کرد.”

“البته ما در سطح لیسانس اطلاعات بسیار کمی در مورد دنیای زیر آبها به دست می آوریم. اما همین اطلاعات محدود می تواند برای یک دانشجوی علاقه مند، راهگشا باشد و او را با نحوه مطالعه و تحقیق در زمینه اکولوژی دریا و بیولوژی آبزیان آشنا سازد.

منبع: پارس بیولوژی


مطالب مشابه :


منابع ارشد مجموعه زیست شناسی - میکروبیولوژی

منابع ارشد مجموعه زیست شناسی - میکروبیولوژی آلودگی دریا ارشد زیست شناسی دریا




منابع ارشد آزاد محیط زیست دریا , منابع کارشناسی ارشد محیط زیست دریا

منابع ارشد دکتری 1394 - 1393 - منابع ارشد آزاد محیط زیست دریا , منابع کارشناسی ارشد محیط زیست دریا




منابع کنکورهای سراسری کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی زیست شناسی دریا

یکی از اهداف این وبلاگ تلاش برای جمع آوری و ارائه منابع مختلف رشته زیست شناسی دریا و تبدیل




کارشناسی ارشد مجموعه زیست شناسی دریا - منابع کارشناسی ارشد مجموعه زیست شناسی دریا - منابع رایگان کار

منابع کنکور کارشناسی ارشد - کارشناسی ارشد مجموعه زیست شناسی دریا - منابع کارشناسی ارشد




معرفی رشته زیست شناسی - گرایش زیست دریا:

منابع ارشد دکتری 1394 - 1393 - معرفی رشته زیست شناسی - گرایش زیست دریا:




منابع+ آزمون+ كارشناسي ارشد+ رشته زيست +شناسي دريا+

منابع آزمون كارشناسي ارشد رشته زیست شناسی دریا. منابع کنکور کارشناسی ارشد زیست شناسی گرایش




منابع ارشد مجموعه زیست شناسی - علوم جانوری

فروش جزوات و منابع ارشد زیست ارشد زیست شناسی دریا - آلودگی دریا ارشد زیست شناسی دریا




منابع ارشد مهندسی شیمی- مهندسی محیط زیست

منابع ارشد محیط زیست گرایش زیستگاهها و علوم محیط زیست، مجموعه زیست شناسی دریا




منابع ارشد آزاد محیط زیست دریا , منابع کارشناسی ارشد محیط زیست دریا

منابع ارشد آزاد محیط زیست دریا , منابع کارشناسی ارشد محیط زیست دریا جزوات و منابع ارشد




معرفی رشته زیست شناسی در مقطع ارشد– گرایش زیست دریا

گرایش زیست دریا علاوه بر بررسی فیزیولوژی 13:15 توسط دفترچه سوالات و منابع آزمون ارشد




برچسب :