اخبار


آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواستار شد

استفاده از دانش هسته‌یی برای تولید محصولات زراعی مقاوم‌تر

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواستار سرمایه‌گذاری بیشتر در روشی شده است که با استفاده از تشعشعات رادیواکتیو، محصولات زراعی پایدار در برابر شرایط آب و هوایی نامناسب و آفات تولید می‌کند

به گزارش ایسنا، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عنوان کرد که این روش پرورش گیاهان ابزاری قدرتمند برای کمک به غلبه بر بحران غذایی جهان است.

دانشمندان می‌گویند که قرار دادن گیاهان و بذرها در برابر اشعه رادیواکتیو ممکن است باعث شود محصولات زراعی در برابر آفات و امراض مقاوم شوند یا در شرایط سیل و خشکسالی دوام بیاورند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید که این روش موسوم به "القای جهش" برخلاف اصلاح ژنتیکی گیاهان، صرفا فرآیند طبیعی تغییر خود به خود در گیاهان را تسریع می‌کند.

چایک امبا ـ رییس واحد پرورش گیاهان در آزمایشگاه‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ـ در این باره می‌گوید که این فن‌آوری بی‌خطر است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌خواهد که برای گسترش این فن‌آوری که از دهه بیست میلادی از آن استفاده می‌شده است، سرمایه‌گذاری بیشتری انجام شود.

اخیرا از این فن‌آوری در ویتنام برای تولید یک نوع برنج مخصوص که خاصیت باردهی بیشتری دارد، استفاده شد؛ از این فن‌آوری همچنین در کنیا برای تولید نوع خاصی از گندم و گیاه مانیوک در آفریقای جنوبی که باردهی بیشتری دارند، استفاده شده است


با هدف بهبود کیفیت پنیر تولیدی صورت می‌گیرد

انتقال ژن گاومیش بومی ایران به نژاد هلشتاین با استفاده از نانو ذرات

طرح بررسی امکان استفاده از نانو ذرات سیلیسی به عنوان ناقلان غیرویروسی در فرایند انتقال ژن کاپاکازئین گاومیش بومی ایران به گاو هلشتاین به همت محققان علوم دام کشور اجرا می‌شود

دکتر سید مجتبی خیام نکویی، دبیر کمیته فن‌آوری نانو ذرات جهاد کشاورزی با اعلام این مطلب به خبرنگار علمی پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: این طرح در قالب پروژه‌ای چهار ساله در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور از مراکز پژوهشی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی در حال اجراست و طی آن تلاش می‌شود با استفاده از نانو ذرات سیلیسی، ژن کاپاکازیین (آلل مطلوب B) از گاومیش بومی ایران به گاو هلشتاین منتقل شود.

وی تصریح کرد: ژن کاپاکازیین مسوول تولید پروتئین کاپاکازیین در شیر است که اهمیت بسزایی در کیفیت پنیر تولیدی و سرعت لخته شدن و راندمان تبدیل شیر به پنیر را دارد.

دکترخیام نکویی خاطر نشان کرد: در حال حاضر انتقال ژن یکی از عمده ‌ترین گرایشات ژنتیک مولکولی محسوب می‌شود و این فرایند شامل انتقال مواد ژنتیکی جدید به سلول‌های موجود زنده است.

به گفته وی ، تاکنون عمده‌ترین ناقلان ژن به سلول‌های جانوری رترو ویروسی بوده‌اند، ولی به دلایل ایمنی شناختی و آسیب شناسی مربوط به استفاده از رترو ویروس‌ها، در سال‌های اخیر تمایل به کاربرد ناقلان غیر ویروسی افزایش یافته است که در این میان نانو ذرات سیلیسی که دارای گروه‌های کاتیونی در سطح خود هستند به عنوان ناقلان برتر مورد توجه قرار گرفته‌اند.

دکتر خیام نکویی، تصریح کرد: این نانوذرات نه تنها مشکلات ناشی از انتقال ژن‌های خود رترو ویروس‌ها (سرطان زایی) و ناپایداری ناقلانی مانند لیپوزوم‌ها را ندارند، بلکه راندمان بالاتری نیز نسبت به سایر ناقلان دارند.

وی عنوان کرد: نانو ذرات سیلیس DNA را از هضم آنزیمی مصون می‌دارند، بنابراین در این طرح تلاش می‌شود برای انتقال ژن کاپاکازیین از این نانو ذرات استفاده شود

 

http://shahrezafood.blogfa.com/

http://shahrezafood.blogfa.com/

http://shahrezafood.blogfa.com/


مطالب مشابه :


دوره زبان تخصصی صنایع غذایی

دانشجویان صنایع غذایی شهرضا توسط کانون فارق التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا




تاثیر ایزوله پروتئین سویا بر ویژگیهای کشک

دانشجویان صنایع غذایی شهرضا - تاثیر ایزوله پروتئین سویا بر ویژگیهای کشک دانشگاه آزاد شهرضا.




تقویم پیشنهای

هیات شطرنج شهرستان شهرضا - تقویم پیشنهای - باعرض سلام وبلاگ اطلاع رسانی هیات شطرنج آزاد




لیست رشته های بدون کنکور دانشگاه ازاد استان اصفهان در نیمسال دوم سال 92

لیست رشته های بدون کنکور دانشگاه ازاد استان اصفهان در نیمسال دوم سال 92. 197 - واحد شهرضا.




مخاطرات ناشی از افزایش سلولهای سوماتیک

دانشجویان صنایع غذایی شهرضا - مخاطرات ناشی از افزایش سلولهای سوماتیک دانشگاه آزاد شهرضا.




آشنايي با مشاهير شهرضا (2)

شهرضا - آشنايي با مشاهير شهرضا (2) - وبلاگی درباره فرهنگ و آداب و رسوم مردم شهرضا




اخبار

دانشجویان صنایع غذایی شهرضا - اخبار دانشگاه آزاد شهرضا. سامانه آموزش دانشگاه




برچسب :